Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 941 312
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 9 705
Скрит текст:
Много ме притесниха няколко неща - за липсата на ефективни протоколи в Гърция и Германия и за кучето, което също е заразено.
В Гърция, жената със съмнение, по-късно доказан КВ, е била разхождана със собствен превоз, оставена да чака между другите хора с часове. Това, при положение, че има  първоначални данни за евентуална зараза.
https://bg-mam.ma/p/1174414/40277005

В Германия - на 112 ти казват телефон, на който да се обадиш, ще изпратят лекар и психолог, но този телефон не отговаря, а в сайта стигаш до лекари в района и да си запишеш час за след няколко дни.
https://bg-mam.ma/p/1174414/40278021

Ходи търси после кого са заразили, ако се окаже, че са с КВ.
Страхувам се, че и у нас ще се окажат някакви подобни "ефективни" протоколи за действие.

Така не се спира зараза!
Световният опит доказа, че са необходими много бързи и адекватни действия.

Не зная колко е достоверна информацията за заразено с КВ куче. Не мога да си представя, че някъде са стигнали до такова ниво, че да изследват и домашните любимци. Но ако е вярно, това е страшно. Означава, че КВ е минал още една междувидова бариера и може да се окаже допълнителен опасен нов път на зараза за хората.
--------------------------------------

Вие сигурно по-добре от Гърция и Германия знаете как се спира зараза...
Не знаете доколко е достоврна информация за заразено куче, но я споделяте ей така, за да създавате паника у и без това паникьосаните луди.
Достатъчно откачалници има, които ще започнат да избиват кучета заради такива постове като вашия
[/quote]

Ужажаема Alexandria, само коментирах информация, която е споделена няколко пъти в темата. Ще Ви препоръчам първо да четете останалите постове, тогава да пишете и коментирате. До сега не съм прочела нито един Ваш смислен и информативен пост.
Изрично посочих личното ми мнение, че не зная колко е достоверна информацията за заразено с КВ куче, въпреки, че бяха сложени линкове към статии. Споделих мнение, какво би означавало, ако е вярна.
 Ако държите на кучетата, няма проблем да ги приберете всичките. Аз държа на хората. Хуманен означава човеколюбив. Въпрос на личен избор.
Колкото до  случаите в Гърция и Германия, за всеки лаик е ясна неадекватността на мерките.

Важно е хората да осмислят информацията, а не само да пишат постове, успокоявайки нервното си напрежение и да се заяждат с останалите. Темата не е 'да се разтоварим", а да се информираме.

Ако имате нещо важно за казване, ще се радвам да го прочета и ще го оценя по достойнство.

Последна редакция: пн, 02 мар 2020, 15:22 от Diorela

# 9 706
  • София
Не си правете експерименти със самолечение. Коментирахме принципен стандарт за лечение при пневмонии, за коронавирус никой не е казал с какво да се лекува. И Жаки писа, че лекарят в Тайланд е казал, че перорални АБ с нищо няма да помогнат, ако се влошите търсите медицинска помощ и това е. Каквато и да е вирусна пневмония първо трудно се диагностицира, второ трудно се лекува.

# 9 707
Преди 2 дни се засякохме със съсед, който предния ден се е върнал от Италия. Не е под никаква карантина, ходи си насам натам, вече няколко пъти го виждам като излиза и се прибира.
Чудя се кой трябва да контролира това и не би ли трябвало да подлежи на някакви санкции? Не трябва ли да има място където да съобщим, че човек не спазва карантината или тя е "по желание"?

# 9 708
  • В.Търново
Може би Регионалната Здравна Инспекция.

# 9 709
"По препоръка на Националния оперативен щаб за заболяването COVID-19 планираният за утре - 3 март, официален ритуал за честване на 142 години от Освобождението на България на връх Шипка се отменя, съобщиха областният управител на Стара Загора Гергана Микова и кметът на Община Казанлък Галина Стоянова."

https://dnes.dir.bg/obshtestvo/otmenya-se-ofitsialniyat-ritual-o … aniyata-na-shipka

Това излезе преди малко. Не видях да е пускано в темата.

Последна редакция: пн, 02 мар 2020, 15:46 от alex_jp

# 9 710
За София говоря. Пулмикорт има, даже ми се стори намалена цената.

# 9 711
Преди 2 дни се засякохме със съсед, който предния ден се е върнал от Италия. Не е под никаква карантина, ходи си насам натам, вече няколко пъти го виждам като излиза и се прибира.
Чудя се кой трябва да контролира това и не би ли трябвало да подлежи на някакви санкции? Не трябва ли да има място където да съобщим, че човек не спазва карантината или тя е "по желание"?

Към момента карантината е по желание....

# 9 712
  • Germany
И в Мюнхен има болен, който никъде не е пътувал. Работи в изследователския център на БМВ и в неделя отишъл на лекар. Сега е в болница, а 150 негови колеги са в двуседмична карантина. Не е ясно къде и как се е заразил.

# 9 713
  • тук и там
В Европа  май  тестват само  хора които са били в рискови зони и/или имат симптоми(но това ако се обадят на телефона и кажат че искат да се тестват защото са били в този район  ,или потърсят помощ-вече като имат симптоми). Няма как да издирят всички , някои пътуват със самолет ,други си минават от една държава в друга със автомобил. Най-вероятно и във България е така. За това и няма все още регистриран случай. Аз съм много далеч  от мисълта че във Белгия примерно(където съм аз) са само 6 болните.Заразените са много повече,регистрираните случаи са само 6 за сега според мен.Има испански турист,един или двама които са обикаляли напред-назад ,не се знае със колко хора са имали контакт,има пътуващ със самолет от Италия до Белгия(а останалите пътници от самолета,служителите на летището? -били уведомени за ситуацията) и т.н. ,другите които идават от Италия и те са пътували и са имали контакт със доста хора най-вероятно. Ще се увеличават случаите малко по малко навсякъде.

# 9 714
  • София - Рим и обратно
Карантината е по желание, а това е най-смешното словосъчетание. Карантина се прави от лекар (не е по желание), и когато има доказан контакт със заразен и болен от инфекциозна болест. Това, че някой си се върнал от някъде си, не значи абсолютно нищо и не е предпоставка да се "самоизолира", каквото и да си мислиш ти и комшиите. А това пък, от своя страна, би трябвало да говори на всеки с капка мозък в главата, за какъв фарс става дума. Но като чета тука, май не....

# 9 715
  • София
Всъщност, ако трябва да сме най-точни, карантина се прави от военни Simple Smile
Всичко друго има пожелателен характер.

# 9 716
И в Мюнхен има болен, който никъде не е пътувал. Работи в изследователския център на БМВ и в неделя отишъл на лекар. Сега е в болница, а 150 негови колеги са в двуседмична карантина. Не е ясно къде и как се е заразил.

Току що уби и последната ми надежда,че ще успеят да спрат тая гад пак😢..

# 9 717
Ние не само, че нямаме затворени граници, ами и бежанци чакаме.

Нямат никакво намерение да припарят там. 😂

# 9 718
Мислех си и аз дали да не звънна в РЗИ, но затова реших да питам дали реално има какво да направят. Защото ако карантината е по желание и по съвест, то ясно, че няма смисъл....
Той се връща с кола и се съмнявам някой да е проследил къде е ходил и какво е правил. Най-много да е попълнил една декларация, че не е болен...
На кафето не смятам да отговарям. Има препоръки и не ги измислям аз, въпроса е защо са само препоръки, а не са задължителни и защо няма кой да следи за спазването им?
Голяма глупост беше, че двамата студенти от Ухан ги извозиха с военния самолет, с костюми и след това ги държаха 14 дни във ВМА, а хората идващи от Италия (която е не по-малко огнище) си щъкат насам натам. Разчитаме вече на съдбата явно. Каквото такова.

# 9 719

Току що уби и последната ми надежда,че ще успеят да спрат тая гад пак😢..

Просто не са успели да проследят контактите от друг заразен до него. Казаха, че вече става все по-трудно.

Общи условия

Активация на акаунт