В Гърция, жената със съмнение, по-късно доказан КВ, е била разхождана със собствен превоз, оставена да чака между другите хора с часове. Това, при положение, че има първоначални данни за евентуална зараза.
https://bg-mam.ma/p/1174414/40277005
В Германия - на 112 ти казват телефон, на който да се обадиш, ще изпратят лекар и психолог, но този телефон не отговаря, а в сайта стигаш до лекари в района и да си запишеш час за след няколко дни.
https://bg-mam.ma/p/1174414/40278021
Ходи търси после кого са заразили, ако се окаже, че са с КВ.
Страхувам се, че и у нас ще се окажат някакви подобни "ефективни" протоколи за действие.
Така не се спира зараза!
Световният опит доказа, че са необходими много бързи и адекватни действия.
Не зная колко е достоверна информацията за заразено с КВ куче. Не мога да си представя, че някъде са стигнали до такова ниво, че да изследват и домашните любимци. Но ако е вярно, това е страшно. Означава, че КВ е минал още една междувидова бариера и може да се окаже допълнителен опасен нов път на зараза за хората.
Вие сигурно по-добре от Гърция и Германия знаете как се спира зараза...
Не знаете доколко е достоврна информация за заразено куче, но я споделяте ей така, за да създавате паника у и без това паникьосаните луди.
Достатъчно откачалници има, които ще започнат да избиват кучета заради такива постове като вашия
[/quote]
Ужажаема Alexandria, само коментирах информация, която е споделена няколко пъти в темата. Ще Ви препоръчам първо да четете останалите постове, тогава да пишете и коментирате. До сега не съм прочела нито един Ваш смислен и информативен пост.
Изрично посочих личното ми мнение, че не зная колко е достоверна информацията за заразено с КВ куче, въпреки, че бяха сложени линкове към статии. Споделих мнение, какво би означавало, ако е вярна.
Ако държите на кучетата, няма проблем да ги приберете всичките. Аз държа на хората. Хуманен означава човеколюбив. Въпрос на личен избор.
Колкото до случаите в Гърция и Германия, за всеки лаик е ясна неадекватността на мерките.
Важно е хората да осмислят информацията, а не само да пишат постове, успокоявайки нервното си напрежение и да се заяждат с останалите. Темата не е 'да се разтоварим", а да се информираме.
Ако имате нещо важно за казване, ще се радвам да го прочета и ще го оценя по достойнство.