Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 940 747
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 9 870
  • Нидерландия
Хора защо непрекъснато пишете по колко случая има в отделните държави? какво значение има и може ли да промените нещо? Нека да се пише само нещо полезно.

Защото, в случай че не си забелязала, не живееш на изолиран остров, а това, което се случва в другите държави пряко ни засяга и нас. Ето, някой ял нещо си на другия край на света и вече целият свят гори. От това как се развиват нещата в другите държави, зависи какво ще бъде положението и при нас, от колко места може да пристигне вируса тук и т.н. Колкото повече пожари около нас, толкова повече и нашите шансове къщата ни да пламне се увеличават. А някои се интересуват и защото живеят или пътуват до там.

Та не знам ти какво точно разбираш под полезна информация, но специално тази е много полезна и не, не защото обичаме да броим трупове.
Всички знаем и виждаме че този вирус се разпространява из Европа. Нима има смисъл от статистики на ден по държави? Ако иска някой да пътува, може да прочете от достоверен източник за тази държава. Министерството на външните работи би трябвало да  актуализира по държава с риск за пътуване, така както е при войни и вътрешни конфликти. Освен това ако се излезе с официална забрана за определена държава, самите авиокомпании ще спрат да летят до там. Така стана за Хуан и Милано.

# 9 871

Да, НАП нямат вариант за анонимен сигнал. Ако пусна официална жалба, то е все едно аз срещу него, а проблемът не е личностна разправия, засяга българските граждани, лекари, зъболекари и тн., които сега заради този и такива като него не могат да си купят маски.
Другият вариант е да го направя медийна звезда.

Изобщо не е сигурно, че този наистина продава и има в наличност маски.
Кофти сюрприз: Созополчанин получи боклуци вместо предпазни маски
https://dariknews.bg/regioni/burgas/kofti-siurpriz-sozopolchanin … zni-maski-2214423

# 9 872
Може ли източника на тази информация?

Ето тук го видях.

Ето нещо интересно:
“The influence of COVID-19 on the human body is like a combination of SARS and AIDS as it damages both the lungs and immune systems," Peng Zhiyong, director of the intensive care unit of the Zhongnan Hospital of Wuhan University in Wuhan, told the Global Times on Friday.“ ( "Влиянието на COVID-19 върху човешкото тяло е като комбинация от SARS и СПИН, тъй като той уврежда както белите дробове, така и имунната система")

# 9 873
  • София
raptor, за мен има вероятност да е кръстоска между коронавирус и HIV. Имаше някъде много достоверно звучаща статия по въпроса, трябва да я намеря.
В нея пишеше, че излекуваните остават белодробни инвалиди, такива поражения на белите дробове нанася.

Това вече е много сериозен claim и аз искам да го прочета черно на бяло.
Едно е да си играем на стъкмистика с оцеляването, съвсем друго е да вадим изводи за оцелелите и то на фона на вирус, който познаваме едва от два месеца.

# 9 874
  • Пловдив
Всички с атма бавничко да тръгват към централни гробища. Детето ми да ме погребва  защото няма да се разболее, а аз имам астма, сърдечен или друг проблем. Моля ви, осъзнайте се и спрете да плещите как само хронично болните са застрашени. Лесно е когато си здрав. Естествено, че ще има паника като нагласите са, аз съм здрав, сега за хронично болните ли да мисля. Ами да умрат. Все някой трябва да умре.....

# 9 875
  • Варна
Всички знаем и виждаме че този вирус се разпространява из Европа. Нима има, смисъл от статистики на ден по държави?
Има смисъл. На мен ми е интересно... с научна цел дето се вика.

# 9 876
Първо отбелязвам, че това е пре-принт, т.е. не е прегледано и одобрено изследване.
Понеже по-напред в темата си имахме спорове за едно такова, което накрая се оказа невярно.

https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.02.20.20025619v2

Изследвани са 24 асимптоматично случая.
20% са развили симптоми по-късно, 30% не са развили никакви и 50% са развили типичната картина на Ковид-19, показана чрез компютърна томография.
Отново подчертавам, че това изследване е пре-принт и като такова не може да се приема напълно сериозно

# 9 877
нова, съгласна съм, може да лъже, че продава маски, а да продаде боклук, не зная как стои въпроса с проверката при получаване на международните пратки. Но ако иска да му се плаща предварително през Paypal, Cash app или Transferwise, в тая лудница много хора ще изгърмят.

# 9 878
Може ли източника на тази информация?

Ето тук го видях.

Ето нещо интересно:
“The influence of COVID-19 on the human body is like a combination of SARS and AIDS as it damages both the lungs and immune systems," Peng Zhiyong, director of the intensive care unit of the Zhongnan Hospital of Wuhan University in Wuhan, told the Global Times on Friday.“ ( "Влиянието на COVID-19 върху човешкото тяло е като комбинация от SARS и СПИН, тъй като той уврежда както белите дробове, така и имунната система")

Дай линк ако обичаш, искам да видя източника и да прочета целия текст.

# 9 879
  • София
През първата грипна вълна докато чаках в кабинета на лл на родителите ми, мина едно семейство с болно дете. Лекарката изписа Тамифлу профилактично на всички членове на семейството, а болно беше само детето. Та, изобщо не се учудвам, че няма по аптеките.

Изобщо не е профилактичо. Ако си в близък контакт с болен взимаш половин доза за два пъти повече дни и не се разболяваш. И това работи. Няма никакъв смисъл цялото семейство да се тръшнат. Другият вариант е да си с ваксина, но аз съм с две автоимунни и не бива да си слагам ваксини ако не е въпрос на живот и смърт. Та и това не е тъпо, така процедират не случайно.

Иначе, съвсем по лаишки, ми се струва вярно казаното по-рано, че като нова болест и тип шарка, т.е. болест, която децата карат леко, а възрастните напротив. Деца с маска...В класа на сина ми в училище, което никога не спазва нашите грипни ваканции имаше една от седмиците деца с маски по цял ден – до едно се тръшнаха от грипа. Освен, че маските трябва да се сменят често, като обядват, пият вода са без маски и явно е достатъчно. Затова и затварят училищата в заразените райони. Дори французите, които имам чувството, че и при нашествие на извъземни биха казали, че това е нищо и няма да отглеждат безотговорни индивиди, като ги поощряват да стоят здрави вкъщи, за да се пазят. Там е в крайност това, както и отсъствията по болест. Изобщо не ги толерират, а сега има по две седмици за завръщащи се от заразени зони и напълно разпуснати училища в огнищата във Франция.

# 9 880
Неразвилите симптоми, които остават само носители са със средна възраст 14 години.

# 9 881
  • Нидерландия
Всички знаем и виждаме че този вирус се разпространява из Европа. Нима има, смисъл от статистики на ден по държави?
Има смисъл. На мен ми е интересно... с научна цел дето се вика.
Заповядай актуална информация 🌷

# 9 882
  • Пловдив
За тези, които влизат в темата на стр. 650+, посетете преди това първа страница. Има броячи в реално време на заразени по държави. Актуализират се периодично.
И ще намерите отговори на доста от другите си въпроси.
Има потребители, които свършиха доста работа, уважете труда им.

# 9 883
Спокойно. За малките деца не е опасно.
Отказвам да "лежа на тази кълка".

# 9 884
red_balloon, надявам се, че не мислиш наистина, че това е начинът за кръстоска на вируси 😁
Rafiqa, ще потърся статията по-късно. Аз лично не claim-вам нищо, просто предполагам, на база на информация, която съм прочела и ми се е сторила достоверна.

Общи условия

Активация на акаунт