Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 940 917
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 9 975
Ами редно е тия не само НАП да ги погне, ами и прокуратурата! Не е ли забранено да се търгува така с лекарства?!?!
Ами то е малко затворен кръг...
При лош вариант - пандемия, карантина и т.н., всеки ще търси лекарства при нужда, ще плаща на черно (ако го няма по легалния начин) и въобще няма да информира прокуратура. А в такъв момент дали НАП и прокуратура въобще ще се занимават.
При добро развитие на ситуацията - запасилите се с лекарства ще ги "шитнат" във ФБ групи, може и с леко намаление за да не са съвсем вътре. Що народ купува така...

# 9 976
https://youtu.be/YsZSzava5Fk Ето цялото видео по процеса на "ловене" на китайци. Аз такова чудо и във филмите не съм виждала.
Само не разбирам защо пише Exercises на табелата? Да не са подготвителни упражнения ?

# 9 977
В момента бг специалист- доцент Мангъров разяснява, че е имало подобен вирус (80%идентичен щам). Той е изчезнал при смяната на сезона. Лекарство за вируси няма. Поддържа се тялото, докато се пребори с вируса. Някои са с по-силен имунитет дори ровейки в кофите. По- силния оцелява и оздравява. Така е било от древността. Препоръча стриктна, лична хигиена и изолация на възрастните в дома им. Възможно е всякакво развитие. Няма ваксини, лекове и панацеи при подобни вируси.
То хубаво доцентът ни ограмотява, но до него не е ли стигнала информацията, че се дават лекарствата  за ХИВ при лечението?

# 9 978
  • Пловдив
Колко трябва да си луднал, за да купиш лекарство от някой продавалник.
То едно, че грипната вълна продължи дълго, но и доставчиците заявяват някакви количества за сезона.
А и имам чувството, че у нас всички ЛЛ изписват едно и също. Но и за сафари на лекари за сметка на дистрибутори съм чувала.
Много лесно ги раздават тия лекарства за СПИН.

# 9 979
  • София
Какво е лечението, което работи:[/b]

1. Лекарства против ХИВ
2. Плазма от вече излекувал се пациент.
3. Резохин / хлорокин фосфат

Ето това е.
Значи обаче ако чета правилно, употребата на лекарства срещу ХИВ е възможно да е причината за необразуване на антитела срещу тази болест и покачване на вирусното натоварване след спирането им при някои пациенти.
 Ако плазмата от вече излекуван помага, значи все пак те са образували имунитет и съответно страховете на някои потребителки са безпочвени

# 9 980
Аз не съм запозната с лекарствата за ХИВ, но предвид че тия за малария ги нямаме от години...кой знае дали имаме или не. Никой не споделя такава информация, а журналистите удобно си мълчат

# 9 981
  • София
Уф, този пущиняк не спира да се разпростира. Като някакъв гладен за въздух огън е. По 3000 (грубо) случая на денонощие и то регистрирани официално. Т.е. неофициално са сигурно двойно, тройно повече. Ами така само до месец болните ще станат над 200 000. Кога ще спре??? Гледам плъзна и в Африка, а там е топло и сухо. Но това не са огнища де. Принесен е от вън и просто болния е на тяхна територия.
Предполагам, че учените във всяка една държава търсят лек, един вид и надпревара има. Резултат нулев?! Както винаги сме безпомощни над врага, който не се вижда. Интересно ми е след 200, 300 г. науката дали ще има отговор на микробиологично ниво, за тайните в мозъка, за вирусите и бактериите. Уви, няма да сме живи да го видим.
Предполагам ще създадат някакъв лек след 5,  6 месеца, ами дотогава как ще спре тази епидемия? Всички се надяваме и вярваме със затоплянето на климата в Европа да се самоограничи, май това е последната надежда.
Изобщо някакви идеи, мерки? Извън индивидуалните такива, които са задължително и включват лична хигиена и култура.
И недоумявам как може някои хора да продължават да летят до Италия на екскурзия?! Все едно след 1 г. ще изчезне от картата на света.

# 9 982
Бледолилава,какво предлагаш да правим? Освен да спазваме мерките. Не го казвам с ирония.
Аз като питам ние какво правим, нямам предвид ние, пишещите във форума. Държавата имам предвид. Как ще спазваме мерките, като по-голямата част от населението счита, че това е някакъв кьорфишек, а и да дойде при нас, ще го уморим с ракия и шкембе чорба? Какво се беше изказал в линка по-напред и Учиндолският умник, че било медийна измишльотина ли? Какви мерки да спазваме при това положение? То все едно да не пикаем в нашата половина на басейна, ама в другата като пикаят, какво правим?

# 9 983
  • Индия/България
И аз благодаря на Сребърна паричка за полезната статия.  Склонна съм да приема, че короната има връзка с ХИВ, но отказвам да приема, че ще живее во веки веков у веднъж вече заразения и вечно ще сее зараза. Струва ми се, че всичко започва да става един огромен омагьосан кръг и да се завърта безкрай по един и същи начин. Третият случай при нас (Индия) е на италиански турист, 69г. със задух и висока температура. В събота отрицателна проба, днес следобяд положителна, а междувременно в рамките на няколкото часа между събота и понеделник имало отново някакъв неясен, променлив резултат (какво значи това- отрицателен??), което ги кара да изпратят  последната проба за препотвърждение от референтна лаборатория. Все още се чака препотвърждение. Пътувал е с група от още 20чужденци, които в момента са изолирани и под наблюдение. И пак се започва цикъла.. Аз искам да споделя и още един случай в Керала (където бяха и предните вече излекувани 3). Човекът постъпва с пневмония в петък , лекарите - напълно убедени , че има всички признаци на короната и готови за действие.  2пъти проби и 2те отрицателни, човекът в събота почина. Добре, обаче...след смъртта му необяснима паника и екипите веднага спешно се събраха на извънредна среща..Дали подозират нещо, с такова впечатление останах от реакцията на притеснение без наличие на положителна проба. Възможно ли е този вирус да е толкова умен , че да има способността да се "прикрива" някак си ..за да "излъже", че го няма и да продължава да си прави, каквото си поиска...

# 9 984
  • в 1001-та нощ
https://youtu.be/YsZSzava5Fk Ето цялото видео по процеса на "ловене" на китайци. Аз такова чудо и във филмите не съм виждала.
Само не разбирам защо пише Exercises на табелата? Да не са подготвителни упражнения ?

Обучение е.

# 9 985
Скрит текст:
Скрит текст:
Последните изследвания на коронавируса разкриват, че вирусът е мутирал ген, подобен на ХИВ и е 1000 пъти по-мощен. / статията е от преди 3 дни / . Хората ,които лесно се паникьосват, да не четат :

https://www.thailandmedical.news/news/breaking-latestcoronavirus … imes-more-potent-
Попаднал веднъж в организма, този вирус остава винаги там и при удобен момент атакува. Дано да грешат.

Това може би обяснява тия сведения за излекувани хора които след това изведнъж отново дават положителен тест. Заради това може би Китай въведоха карантина за вече излекувани, предполагам защото искат да разберат дали става дума за повторно заразяване или вируса остава скрит в тялото (това възможно ли е) и след време отново се активира. Ако човек поставен под карантина (вече излекуван) отново покаже положителен тест това значи че вирусът отново е в него без той да се е заразил, защото е държан в карантина. Много е странно всичко това. Не знам дали е вярно.
Въпросът, който ми идва, от само себе си ли се активира или има външна причина, която го активира /настинка примерно/. Как се развива повторението!
 Подобно на Херпес зостер -  може да се активира при спадане на имунитета, но не е животозастрашаващ. Придобит е при хора прекарали варицела. Повторна варицела е много рядко възможна.
Много се надявам да не излезе вярно, че остава в организма като ХИВ.

Тук има още едно изследване което пък казва че в генома на вируса има елементи от Хив. Та не е изключено и да се окаже вярно.
https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2020.01.30.927871v1.full
Което се потвърждава и от факта че лекарства за Хив влиаят на вируса.
https://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/Kombinatciia-ot-lekarstva … usa-v_143999.html
Обаче тия изследвания понякога се оказват грешни. Та няма смисъл да бързаме отново да се плашиме. Все още е твърде рано за категорични изводи че вирусът остава скрит и след време отново се активира, въпреки притеснителните информации за хора излекивани но след това отново позитивни за вируса и че Китай въведе карантина за вече излекуваните явно да види защо става така. Например това изследване после е разкритикувано че е проведено грешно и изводите са грешни. Изводите че в генома на 2019-nCoV има четири участъка, които изключително много приличат на протеините на две разновидности на ХИВ – HIV-1 gp120 и HIV-1 Gag. и логично вирусът може да притежава и някои свойства на Хив (да остава в тялото). Обаче други учени са разкритикували изследването и са казали че частите от генома за които се твърди че са сходни с Хив само половината са сходни а другите споменати са по сходни с характерни части от генома на коронавирус разпространен сред прилепите (оттам и заключението че идва от прилеп)  и не са толкова сходни с тези на Хив колкото се твърди в изследването. Казано с 2 думи такива изследвания понякога после се оказват невярни, или само наполовина вярни.

# 9 986
Може и наполовина да са верни. Но има в себе си части, действа като такова и се лекува с лекарства за подобно. Странно е.
Попаднах на клипче от болница, как ги лекуват. 4-5 лекари едновременно го обслужват. Обръщат го по корем за няколко часа. https://www.youtube.com/watch?v=JK0JnuuyKWA Такава техника...
Трябва да го гледат у нас лекарите.

# 9 987
  • Варна

Та няма смисъл да бързаме отново да се плашиме. Все още е твърде рано за категорични изводи

Абсолютно съм съгласна. Всичко е на ниво проучване и нищо не е доказано категорично.

# 9 988
Тъкмо поста на Тесла ме успокои и вие пак ме вдигнахте на тревога. И аз съм го мислела това нещо..
Като знаем как действа една комунистическа държава, сигурно в Китай до последно са отричали, че имат проблем. До последно, когато болниците им се претъпкват с хора и усещат, че има проблем. Или (в сферата на конспирациите) са разбрали нещо още по-страшно за този вирус и това обосновава тези драконовски мерки. Но, ако е така, защо другите държави не са алармирани навреме?
Ами те нали още по Нова Година го обявиха, цял свят видя, че докторите им ходят облечени като космонавти и строят нови болници, че наличните не стигат, милиони под карантина, ама нееее - няма да спираме полети от/до Китай, дай да разнесем хора от огнището по цял свят, дай на екскурзия в Италия, че то само грип...

# 9 989

Та няма смисъл да бързаме отново да се плашиме. Все още е твърде рано за категорични изводи

Абсолютно съм съгласна. Всичко е на ниво проучване и нищо не е доказано категорично.
Прави сте, но неизвестността е по мъчителна.

Общи условия

Активация на акаунт