Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 940 965
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 10 020
Фейсбук заявиха много ясно, че ще трият всяка фалшива новина за коронавирус.

Във фейсбук има ли тема за коронавируса?

# 10 021
raptor, нито знаеш за кой канал става дума, нито си изгледал дори едно от видеата там, но не може, трябва да се обадиш.
Спокойно, не е от дарк уеб-а. 😁

# 10 022
Първи случай в Мароко.

Скрит текст:
Тогава само знаех, че това е заразно и с висока смъртност.

Все пак ако това може да те успокои, изглежда смъртността въобще не е толкова висока, като по китайските данни. Освен това явно са сбъркали грубо в определянето на R0 и са го преувеличили.
 Вчера в резултат на секвениране на генома на умрял в щата Вашингтон се разбра, че вируса му идва директно от първия случай в щатите т.е. шест седмици (или малко повече) от стартиране на инфекция до инфектиран умрял. Всичко това е абсурдно да е възможно при R0 над 2 - или R0 e грубо надценено и всъщност е като на грипа или по-малко, или не е сбъркано, но смъртността е доста по-ниска вследствие на много голям брой асимптоматични.
В цифрите, които давам съм включила и асимптоматичните 60% със симптоми, другите без. Смъртността продължава да е много висока, потенциалните жертви много. При първите данни в Китай СЗО твърдяха 2,5% някои експерти до 15%, естествено това само за тези със симптоми. Но и при грипа май никъде не се включват безсимтомните, които са още повече.
А Rо-то ти ли го изчисли или има някакво изследване. Защото Ro-то може варира първо от разни фактори, второ вирусът има дълъг инкубационен период, кога се случва следващато предаване? и трето как така вече знаеш  колко хора са заразени във Вашингтон?

Последна редакция: вт, 03 мар 2020, 00:16 от LillyM

# 10 023
От коя държава ще ни помогнат? И как? Консумативите ще им трябват на тях, специалистите също.
Нямам представа коя ще е държавата която би ни помогнала-но със сигурност няма да е толкова черно и ексцентрично колкото си го представяте Blush
Какво да си представям? Вижда се на клипчетата от Китай, Иран и Италия какво е. На всяка страна лекарите и консумативите ще и` трябват.
Разбирам притеснението Ви.Всички сме прочели ,изгледали,запасили сме се и чакаме.....
Вие как си представяте ,че има случай в България и лъжат...Та ние сме толкова малко един случай с коронавируса във ВМА и няма да има нужда от брифинг всички ще знаем.
Как си представяте че всички тези големи имена лекари който работят с пациенти ще си шетат ей така свободно в болниците и целият болничен персонал ще крие ....ооо Това е лудост

# 10 024
Здравейте,
Следя темата от време на време и ми е доста полезна. Благодаря за което. Но ми се иска да вложим и малко хладнокръвие, защото попадам и на мнения с толкова много и хаотични хипотези, че ме заболява главата. Да, необходимо е да бъдем предпазливи и да взимаме мерки, но е изключително пагубно да изпадаме в паника от това, което би могло да стане. Много неща биха могли да станат, с еднаква степен на възможност. Както да хванем вирус, така и да ни блъсне камион. Разумно ли е да се страхуваме от всяка алтернатива? Попаднах на една статия в интернет, не знам дали е коментирана вече тук: https://czpz.org/society/prophylaxis/12184-2020-03-02-09-40-33

# 10 025
  • Sofia
http://news.uchicago.edu/story/new-coronavirus-protein-mapped-ch … veals-drug-target - изследователите си действат и дано успеят в близките месеци да разработят ефективни терапии и ваксини.
"The structure of Nsp15 will be released to the scientific community on March 4 on the RSCB Protein Data Bank."

# 10 026
Ясно защо е изчезнало Тамифлуто ,
то е един от препаратите с който лекуват в Тайланд, а именно озелтамивир/Тамифлу/.Всичко си има обяснение.Затова е изчерпано от аптеките от друга страна добре, че няма на свободна продажба лекарства против СПИН.
Още едно потвърждение за липсата на доверие в лекарите ни, пак сами да се лекуваме.Тъжна ни е дейвствителността.
Какво чакат, да разгръщат тестовете.Дано Турция освен с маски да помогне и с тестовете за короната.
Възможно е, но в този случай ще е изкупено от тези, които ще го препродават двойно и тройно.
Според мен, хората се запасяват от непрекъснатото натрапване, че този вирус е грип и дори и по-лек
( Nikola Tesla, ако не греша беше го написал доста ясно вчера). Още в началото на грипния сезон педиатърката ни каза при какви симптоми на детето трябва веднага прием на Тамифлу
( въпреки, че е с рецепта). Честно казано не съм си и помисляла да купувам за резерв, и преди, и сега. Ще излъжа, ако кажа, че не ме е страх, разбира се, и с ниските й бели кръвни телца, както бях писала, но не мисля, че това  лекарство трябва да се приема по моя преценка каквито и да са симптомите. Дори и грип, който , както се знае изобщо не е безобиден.
 В случая имаме едно непознато за света,
 хитро и невидимо чудовище.
Viviana91 беше споделила изказване на Мангъров , че по-силният оцелява и оздравява. Така било от древността.
Не съм го слушала/ гледала( не знам къде са го излъчили), но това ( ако е истина)  за пореден път ми прави лошо впечатление от познатите лица в НЦЗПБ. Нали точно те ни убеждават за превенцията и общия имунитет с ваксините и точно тези ваксини ни дават предимство пред живота в древността. Защо ни “успокояват” с това? Каква според тях е “ ваксината” в момента? Да подеценяват ситуацията или да кажат ясно реалните факти, за да може поне по-голяма част от хората да осъзнаят думата “ отговорност”.

# 10 027
Нашите с техните критерии и методи на тестване и в Италия няма да могат да докажат случай.

# 10 028
Vapor, и си права, и донякъде не си. Не съм почитателка на комунистическия модел за скриване на информация, който, както виждам днес, се прилага в много "демократични страни", нито на разпространението на фалшиви новини. Специално за този пост човекът беше написал, че може да докаже инфото. Не съм му писала, за да го питам как. И не ме интересува. Имам си теория за България и заразените, която не държа всеки да споделя.
PhD-то обяснява много неща за вируса, които стадото няма да разбере или няма да повярва, но ще повярва на бтв новините и блиц.бг, или техните американски аналози.
WHO е бизнес организация, не е организация за здравеопазване и превенция, както погрешно някои си мислят. Тук играят много пари. Ама тонове пари. Но продължавайте да вярвате на "официалните новини".

# 10 029
Само че блъскането с камион не е заразно и няма потенциал да се превърне в световна пандемия. Иначе за статията, авторът се кахъри повече за спирта по аптеките, отколкото за пандемията, за нея нямало страшно и не била опасна инфекция, може ли сме да се справим от раз. Благодаря, успокоих се.

# 10 030
Малко встрани от темата, но това, че прибавихме години към живота, изобщо не значи, че сме прибавили живот към годините. 

По темата - тук има няколко форумци, които с наслада повтарят, как държавата трябва да лекува пневмония с лекарствата, които се дават за ХИВ, ама явно са ..... като галоши и от 1980 и някоя досега не са разбрали, че въпросните лекарства не махат ХИВ и не лекуват от СПИН. Ако така са лекувани болните от Ковид19 с такива лекарства, то може и заради това у излекувани пак да се проявява вирусът. Защото лекарствата за ХИВ не лекуват.

# 10 031
Dr. Matt McCarthy, a staff physician at New York-Presbyterian:

“I’m here to tell you, right now, at one of the busiest hospitals in the country, I don’t have [a rapid diagnostic test] at my finger tips.” “I still have to make my case, plead to test people. This is not good. We know that there are 88 cases in the United States. There are going to be hundreds by middle of week. There’s going to be thousands by next week. And this is a testing issue.”

“In New York State, the person who tested positive is only the 32nd test we’ve done in this state,” he said. “That is a national scandal. [...] They’re testing 10,000 a day in some countries and we can’t get this off the ground,” McCarthy said. “I’m a practitioner on the firing line, and I don’t have the tools to properly care for patients today.” (Video, CNBC) Има на много места проблем с тестове и липсата им. Щом и САЩ ще се оплачат.

# 10 032
Наистина ли си представяте, че границите могат да бъдат затворени? Сериозно! Къде отива трафика? Как си го представяте, примерно ей сега казват "утре в 7ч. всички граници се затварят". И? Къде отиват всички камиони, коли, доставки? След две седмици ще сте умрели, не от коронавирус, а от глад!!!

# 10 033
WHO е бизнес организация, не е организация за здравеопазване и превенция, както погрешно някои си мислят. Тук играят много пари. Ама тонове пари. Но продължавайте да вярвате на "официалните новини".

Сигурна съм, че играят тонове пари, както в повечето международни организации. Както съм сигурна, че има стойностни научни тези, които не намират финансиране и платформа. Само че при епидемия хипотези не помагат, нито това, че някой си можел да гарантира, че в България има заразени, което лично мен като гол факт не ме интересува, а и всички го допускаме. При епидемия помага реакцията на държавата - с организацията й, с инфраструктурата, с оборудването, с възможностите за финансиране, та дори и на налагане на ред. Хаосът не помага. Така че всеки с хипотезите си,  с превенцията си - но по възможност без поощряване с непроверена информация на паниката, която може да доведе до колапс и без това оскъдните ни възможности.

# 10 034
Прочетох някъде по-назад ,че лекарите ни били некомпетентни,немогли да вземат правилно кръв за теста или секрет от носа и затова нямало случай....криели, правели се.!Ей хора...това са много хора с  име и авторитет ,който си дават ясна представа ,че ако има и капка истина в някой коментари и черният сценарии на повечето от групата,ако недай си Боже това стане така, тези всички епидемиолози,господа, президенти премиери и лекари и разни други ще бъдат линчувани  от здравите 100% и от болните де:cry:

Общи условия

Активация на акаунт