Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 940 988
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 10 005
От коя държава ще ни помогнат? И как? Консумативите ще им трябват на тях, специалистите също.

Лили, то още има хора, които се чудят защо е отменена официалната част утре, заради някакви си сополи.
Нямаме проблеми със Спин тук и вероятно и лекарства няма за него по малките болници.
Нямам представа коя ще е държавата която би ни помогнала-но със сигурност няма да е толкова черно и ексцентрично колкото си го представяте Blush

# 10 006
Гледам ги в Тайланд от 43 болни, 30 излекувани.Само един смъртен случай и то в резултат на дефектен тест, както се поясни преди малко.Значи знаят нещо хората, има някакво успешно подсилване на имунитета, защото все още няма лечение.
Още в началото правеше впечатление броят на възстановените в Тайланд. Обсъждаше се и тук. Тогава тайландски лекари съобщиха как са лекували пациенти и ще продължат да го правят. Използали са лекарства за ХИВ и вирус на грип ( мисля, че съдържанието на Тамифлу)
https://www.pharmaceutical-technology.com/news/coronavirus-thail … -treatment-combo/

Това е новина от месец - 3.02, когато огнището беше основно в Китай. И сега, когато темата не се следи от начало и в развитие, почнаха да изкачат обвинения срещу най-ценните и полезни потребители тук, които даже се опитват да обяснят как не може по собствена преценка да се взимат лекарства. И виновни за липсата на Тамифлу, за мен  са тези, които ни убеждават  в “ just the flu” или по-леко от него.

Последна редакция: пн, 02 мар 2020, 23:46 от CasaDelSol

# 10 007
Скрит текст:
С антиваксърски ОЛИГОФРЕНИ, така или иначе нямам намерение да споря! Ваксините са едно от най-великите постижения на човечеството. Всички сме оцелели до сега заради тях.

Айде малко по-сериозно, стига простотии. Милиони години преди ваксините е имало хора, да се чудиш как са оцелявали без ваксини. Човечеството идеално си е оцелявало и без лекарства и без ваксини. Дори и най-страшните болести на света, като чумата например, не са успели да заличат човешката популация, няма да се случи и сега.

Оцелявали са със секс. Раждали са по много, защото малко са достигали до зряла възраст. Сега сме напът да станем 10 милиарда не защото много раждаме (раждаме по-малко) а защото по-малко умираме.

Последна редакция: пн, 02 мар 2020, 23:44 от LillyM

# 10 008
  • София
Последните изследвания на коронавируса разкриват, че вирусът е мутирал ген, подобен на ХИВ и е 1000 пъти по-мощен. / статията е от преди 3 дни / . Хората ,които лесно се паникьосват, да не четат :

https://www.thailandmedical.news/news/breaking-latestcoronavirus … imes-more-potent- 

Това може би обяснява тия сведения за излекувани хора които след това изведнъж отново дават положителен тест.
[/quote]
 Самите автори са си признали, че са сбъркали.
This paper has been withdrawn by its authors. They intend to revise it in response to comments received from the research community on their technical approach and their interpretation of the results. If you have any questions, please contact the corresponding author.

прочети коментарите в които самите автори признават грешка.

# 10 009
Ясно защо е изчезнало Тамифлуто ,
то е един от препаратите с който лекуват в Тайланд, а именно озелтамивир/Тамифлу/.Всичко си има обяснение.Затова е изчерпано от аптеките от друга страна добре, че няма на свободна продажба лекарства против СПИН.
Още едно потвърждение за липсата на доверие в лекарите ни, пак сами да се лекуваме.Тъжна ни е дейвствителността.
Какво чакат, да разгръщат тестовете.Дано Турция освен с маски да помогне и с тестовете за короната.

# 10 010
От коя държава ще ни помогнат? И как? Консумативите ще им трябват на тях, специалистите също.
Нямам представа коя ще е държавата която би ни помогнала-но със сигурност няма да е толкова черно и ексцентрично колкото си го представяте Blush
Какво да си представям? Вижда се на клипчетата от Китай, Иран и Италия какво е. На всяка страна лекарите и консумативите ще и` трябват.

# 10 011
Ясно защо е изчезнало Тамифлуто ,
то е един от препаратите с който лекуват в Тайланд, а именно озелтамивир/Тамифлу/.Всичко си има обяснение.Затова е изчерпано от аптеките от друга страна добре, че няма на свободна продажба лекарства против СПИН.
Още едно потвърждение за липсата на доверие в лекарите ни, пак сами да се лекуваме.Тъжна ни е дейвствителността.
Какво чакат, да разгръщат тестовете.Дано Турция освен с маски да помогне и с тестовете за короната.

Лекарствата за ХИВ в България са безплатни и се осигуряват от държавния бюджет. По аптеките не може да се “закупуват”.

# 10 012
  • София
Тогава само знаех, че това е заразно и с висока смъртност.
Все пак ако това може да те успокои, изглежда смъртността въобще не е толкова висока, като по китайските данни. Освен това явно са сбъркали грубо в определянето на R0 и са го преувеличили.
 Вчера в резултат на секвениране на генома на умрял в щата Вашингтон се разбра, че вируса му идва директно от първия случай в щатите т.е. шест седмици (или малко повече) от стартиране на инфекция до инфектиран умрял. Всичко това е абсурдно да е възможно при R0 над 2 - или R0 e грубо надценено и всъщност е като на грипа или по-малко, или не е сбъркано, но смъртността е доста по-ниска вследствие на много голям брой асимптоматични.

# 10 013
Айде малко по-сериозно, стига простотии. Милиони години преди ваксините е имало хора, да се чудиш как са оцелявали без ваксини.

Аз помня, че в приказките пишеше нещо за 40 годишни старици. И да се чудиш наистина защо са си раждали по 17 деца и са оцелявали няколко, а уж био са ядяли и са живяли ултра еко.

# 10 014
Е толкова явна цензура в социалните мрежи аз лично не помня. Не зная да са ме unsubscribe-вали от канал в youtube, защото авторът му е PhD, който обяснява колко по-лош е Covid-19, отколкото ни го представят.

# 10 015
  • София
Айде малко по-сериозно, стига простотии. Милиони години преди ваксините е имало хора, да се чудиш как са оцелявали без ваксини. Човечеството идеално си е оцелявало и без лекарства и без ваксини. Дори и най-страшните болести на света, като чумата например, не са успели да заличат човешката популация, няма да се случи и сега.

Да, даже колко хубаво са си живеели! Родиш десет деца, погребеш пет-шест, ама пак остават достатъчно човешкият род да не се затрие. На 35 си старец, на 45 - с двата крака в гроба, тъкмо разчистваш пътя за младото поколение (е не цялото, а тези, които ще оцелеят след морбилито, дифтерита, туберколозата и детския паралич). Кеф, еко, био, идеално оцеляване, ако позволиш да те цитирам.

# 10 016
Вчера беше изтрита публикация във фейсбук от фейсбук за това, че някой беше изнесъл инфо за заразени в България? Твърдеше, че гарантира информацията. Днес постът е изтрит и админите на групата казаха, че фб го е изтрил.

Има ли нещо нередно в това да се изтрива информация, която към момента представлява фалшива новина /а не "изнасяне на инфо"/ и провокира паника и недоверие към властите?
Какво значи "твърдеше, че гарантира информацията"? Кой я гарантира и как? В този инфопоток в социалните мрежи и при все по-достъпните възможности за манипулация на звук и картина  вече не цензура трябва, а след цензурата - строга лична цензура.

ПП А PhD-то в крайна сметка може да използва платформите за научни публикации и там да изложи обоснованото си мнение, вместо да споделя в youtube догадки за нов, тепърва изучаван вирус.

Последна редакция: вт, 03 мар 2020, 00:06 от Vapor

# 10 017
Фейсбук заявиха много ясно, че ще трият всяка фалшива новина за коронавирус.

# 10 018
  • София
Е толкова явна цензура в социалните мрежи аз лично не помня. Не зная да са ме unsubscribe-вали от канал в youtube, защото авторът му е PhD, който обяснява колко по-лош е Covid-19, отколкото ни го представят.
Ми то и аз мога да направя канал колко опасно е 5G и ако ми го затрият ще е с право. Имам и PhD ама то не ми дава право да се изказвам за 5G, защото не предполага знания за 5G.
 Четете научната литература и мненията на вирусолози и епидемиолози! Там нещата нито са захаросани нито паникьорски.

Единственото гарантиране на информацията е успешно преминаване на публикация през peer review и възпроизводимост на резултатите.

# 10 019
Скрит текст:
Последните изследвания на коронавируса разкриват, че вирусът е мутирал ген, подобен на ХИВ и е 1000 пъти по-мощен. / статията е от преди 3 дни / . Хората ,които лесно се паникьосват, да не четат :

https://www.thailandmedical.news/news/breaking-latestcoronavirus … imes-more-potent-  

Това може би обяснява тия сведения за излекувани хора които след това изведнъж отново дават положителен тест.
Самите автори са си признали, че са сбъркали.
This paper has been withdrawn by its authors. They intend to revise it in response to comments received from the research community on their technical approach and their interpretation of the results. If you have any questions, please contact the corresponding author.

прочети коментарите в които самите автори признават грешка.
[/quote]
Ами аз нали това казвам и в поста си, че това изследване впоследствие е разкритикувано от други учени, като грешно проведено и с грешни изводи. И го дадох като пример че не бива да бързаме да се плашиме с подобни изследвания като новото защото те впоследствие могат да се окажат невярни. Все още е рано за категорични изводи дали вирусът остава в тялото както твърди новото изследване. Чети ми постовете докрай преди да ги коментираш. (Ако имаш предвид моя пост, защото си дал връзка към моя пост но си сменил текста.)

Последна редакция: вт, 03 мар 2020, 00:25 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт