Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 940 793
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 10 035
За СПИН е казвано толкова много пъти, защо измисляте нови неща? ХИВ, ебола, коронавирус, хепатит C са РНК вируси. Рекарства с/у едното, обикновено действат и срещу другите. Това са противовирусни препарати (като тамифлу) вземете и прочетете начин на действие, че ме мързи да пиша вече.

Това не значи, че този вирус е някаква кръстоска с ХИВ и т.н.

# 10 036
Има много “неофициални” новини и статистики.и позитивни и негативни. Но тук се натяква, да не се четат “официалните”, а само “неофициалните негативни”. Аз бързо мога а намеря и PhD с малко по-позитивна нагласа по въпроса,но бързо ще ме изравняват със земята, и ще почнат да обясняват че PhD-то което те четат/гледат е с правилното мнение. В тази тема и лек се намери, и няколко човека изучиха поне по 3 медицински специалности и разглобиха строежа на вируса, направо да ги взимат във ВМА

# 10 037
Да, Лили, но няма излекуван от СПИН все още. Така, че защо лекарствата за ХИВ да трепят ефективно новия вирус.

# 10 038
Айде малко по-сериозно, стига простотии. Милиони години преди ваксините е имало хора, да се чудиш как са оцелявали без ваксини. Човечеството идеално си е оцелявало и без лекарства и без ваксини. Дори и най-страшните болести на света, като чумата например, не са успели да заличат човешката популация, няма да се случи и сега.

Да, даже колко хубаво са си живеели! Родиш десет деца, погребеш пет-шест, ама пак остават достатъчно човешкият род да не се затрие. На 35 си старец, на 45 - с двата крака в гроба, тъкмо разчистваш пътя за младото поколение (е не цялото, а тези, които ще оцелеят след морбилито, дифтерита, туберколозата и детския паралич). Кеф, еко, био, идеално оцеляване, ако позволиш да те цитирам.
Погребвали са ги, защото не са имали прости лекарства, а не защото не са имали ваксини.
Питай някоя пра баба на 80-90г без нито 1 ваксина как е оживяла до сега....

# 10 039
Да, Лили, но няма излекуван от СПИН все още. Така, че защо лекарствата за ХИВ да трепят ефективно новия вирус.

Защото ти казах първо да прочетеш начин на действие, ако разбереш как действат тези лекарства, много неща ще се изяснат.  Тези лекарства блокират размножаването на вируса в тялото. Защо не коментирате че и лекарствата срещу ебола също действат, а сте се хванали за тоя СПИН и оттам нататък един куп хипотези.

# 10 040
Всички тези лекарства са в период на клинични тестове в момента. Резултатите на този с remdesivir ще са готови уж до април.

# 10 041
Айде малко по-сериозно, стига простотии. Милиони години преди ваксините е имало хора, да се чудиш как са оцелявали без ваксини. Човечеството идеално си е оцелявало и без лекарства и без ваксини. Дори и най-страшните болести на света, като чумата например, не са успели да заличат човешката популация, няма да се случи и сега.

Да, даже колко хубаво са си живеели! Родиш десет деца, погребеш пет-шест, ама пак остават достатъчно човешкият род да не се затрие. На 35 си старец, на 45 - с двата крака в гроба, тъкмо разчистваш пътя за младото поколение (е не цялото, а тези, които ще оцелеят след морбилито, дифтерита, туберколозата и детския паралич). Кеф, еко, био, идеално оцеляване, ако позволиш да те цитирам.
Погребвали са ги, защото не са имали прости лекарства, а не защото не са имали ваксини.
Питай някоя пра баба на 80-90г без нито 1 ваксина как е оживяла до сега....

Темата за ваксините е друга, но ако искаш посъветвай учените да не си губят времето да мислят ваксина за коронавируса, а да измислят просто лекарство Simple Smile

# 10 042
Вие как си представяте ,че има случай в България и лъжат...Та ние сме толкова малко един случай с коронавируса във ВМА и няма да има нужда от брифинг всички ще знаем.
Как си представяте че всички тези големи имена лекари който работят с пациенти ще си шетат ей така свободно в болниците и целият болничен персонал ще крие ....ооо Това е лудост
Не мога да разбера, къде се казва, че ни лъжат? Вярвам че не са открили случаи засега.

# 10 043
Prismeh, статията, която постна, е точно написана. Прочетете я. Много лампички могат да светнат, не че повечето вече не го знаехме.
"Защо нямаме доказан коронавирус у нас?"
https://czpz.org/society/prophylaxis/12184-2020-03-02-09-40-33

# 10 044
... сте се хванали за тоя СПИН и оттам нататък един куп хипотези.
Просто се изумявам се, че няколко души се самоубедиха, че това е панацеята и го повтарят през пост, че трябва да се осигурят точно медикаменти за ХИВ, ама дали ги има в аптеките, ама дали ще са доставени за всички и тям подобни. Пък дали са ползвани въобще, как на кого, с какъв резултат.... няма значение. Даже това за маларията спря да звучи интересно и не го споменават толкова често. Имам няколко познати, които с голяма наслада и удоволствие говорят за самоназначени тежки болести и лечения, отврат направо. Психиатър им трябва на някои.

# 10 045
Гледах интервю на една от най-известните вирусолози на Австралия, в момента е в Сингапур. За нея заразата е от прилепи. Тя каза, че самите вирусолози не са очаквали, че Короната ще е така изключително заразна. Каза, че тя лично очаква ПАНДЕМИЯ и е въпрос на време и просто ще трябва да се научим да живеем с този вирус и да се пазим. Това е... не знам дали има и други майки на бебета в тази тема и как мислят да ги пазят?
Аз се чудя дали не е по-добре сега да го хване човек този вирус, докато все още има капацитет в болниците. Тя нищо не каза за горещините и вируса...

Ето ако някой го интересува:
https://www.youtube.com/watch?v=9g47wD55Nl8

Още нещо полузабавно. Мъжът ми е физик и много негови колеги пътуваха за срещата на APS в Денвър. Ден преди срещата организаторите отменят срещата заради короната, но повечето европейци вече са били пристигнали.

Аз съм майка на дете на годинка и месец, самата аз в момента завършвам медицина, мъжът ми е лекар в приемното в болница в Германия(тоест на фронтовата линия). Как смятам да пазя детето, а и нас самите? Чрез поддържане на силен имунитет чрез прием на имуностимулатори и витамин Д, освен естествено добрата хигиена.
Аз лично не съм притеснена от вируса, както и мъжът ми и неговите колеги. По-скоро е притеснителна масовата истерия.

# 10 046
По скоро хората се притесняват дали има в наличност такива лекарства, ако се наложи лекарите да ни лекуват с тях. А приказките как не трябвало да питаме с какво разполагат и да им се доверим - не на мен. Те са длъжни да ни се отчитат за всичко.

# 10 047
Prismeh, статията, която постна, е точно написана. Прочетете я. Много лампички могат да светнат, не че повечето вече не го знаехме.
"Защо нямаме доказан коронавирус у нас?"
https://czpz.org/society/prophylaxis/12184-2020-03-02-09-40-33

Много полезна статия, не бях се замисляла за този аспект. Корупция и калинки пак   Sad

# 10 048
.

Последна редакция: вт, 03 мар 2020, 01:53 от Arizona

# 10 049
Хаосът не помага. Така че всеки с хипотезите си,  с превенцията си - но по възможност без поощряване с непроверена информация на паниката, която може да доведе до колапс и без това оскъдните ни възможности.
Съгласна съм, нито хаосът, нито липсата на информация или преиначаването на такава, помагат.
Единственото, което може да помогне, е прозрачността и взимането на реални, адекватни мерки.
Просто ми стана странно налагането на такава цензура от страна на много социални мрежи относно този вирус, такова нещо не помня да се е случвало в такива размери, а е имало политически бунтове, организирани във фейсбук, например.

Общи условия

Активация на акаунт