Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 940 551
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 10 365
Аз не казвам, че е лошо да си оптимист. Човек по природа е оптимист. Ти ме упрекна, че съм черногледа. Но мисля че трябва да сме подготвени и за по-лоши сценарии, пък дано не станат.

# 10 366
Цитат
Тесла, честит празник и на теб. Не разбрах какво имаш предвид, че вирусът бил по-малко заразен, защото имало повече безсимптомни.
Аз си мисля че действително безсимптомните са над половината, съгласявам се със заключенията от кораба. Досега не се съгласявах защото чаках да почнат да изписват пациенти оттам, за да се убедя че наистина е така, и безсимптомните няма да развият симптоми по късно, но си мисля че те не са толкова заразни.

Заключението на СЗО почива според мен основно на доказаните случаи, а знаем че заради опаснотта която представлява този вирус за света се правят разследвания на всеки заразен откъде се е заразил, и колко хора той е заразил. (Откриват болните сред неговите контакти, оттам и заключението за високата заразност на СЗО). Но то почива основно на доказани случаи, но в тях не влизат безсимптомните а кораба показва че те са дори над половината (защото там са половината ама те са основно възрастни, сред по младите които поначало я карат болестта по леко този дял със сигурност е по голям).

Дори по простата логика да речем че те не кашлят, а при кашлица се изхвърля голямо количестово вирус на далеч в атмосферата и това повишава заразността. Т.е. безсимтпомните допринасят по малко за разпространението на вируса от симптомните. Ясно е че ако се целуваш с безсимптомен пак ще се заразиш, но разминавайки се с него е по малък шанса защото например е по малко вероятно той да се изкашля, кихне и да изхвърли голям облак с вируса надалеч в атмосферата и другите да го погълнат. А това понижа коефициента на заразност. Според мен той е по висок от обикновенният грип но не чак толкова по висок колкото се смята. В крайна сметка времето ще покаже дали съм прав. Ако не съм съвсем скоро в цяла Европа ще имаме много по тежка ситуация от Китайската, защото китайците успяха да ограничат заразата до малък брой хора с драконовски мерки. Ако това чудо действително е толкова заразно колкото се смята на тоя етап, много скоро картината в Европа ще е много по тежка от Китайската, но според мен няма да стане така защото безсимптомните не допринасят толкова много за разпространение на заразата и действително СЗО грешат слагайки толкова висок коефициент на заразност. Те не могат да оценят колко е той при безсимптомните защото те основно са под радара.

# 10 367
  • Буркина Фасо
По новините нищо вече не казват.

И правилно. Цяла седмица ни надуха главите само с това.
а и няма смисъл след като при нас короната е повалила 0 човека. нямаме проблем на този етап.
виж, за другият грип, който отново ни обхваща говорят. за мигрантите, които са заплаха - говорят.

Хайде да спрете с информация на език, различен от български без превод! И не ми обяснявайте кое копче да натисна за превод!

Аз ако съм, няма да спра, защото ти не знаеш други езици и къде са ти копчетата. С удивителните ти пък съвсем.
във форума се пише на български език, доколкото съм запознат с правилата.

# 10 368
  • Пловдив
По новините казаха, че Ще разширят хората, които ще тестват - според мен, защото са получили тестове. Лудогорец са дарили, също и друг частен дарител, та явно като имат възможност, почват. Не Бива да се отнасяме с такова недоверие към лекарите, просто си вършат работата според възможностите, които имат. Казаха, че в болниците ще тестват всички, които лежат с грипни симптоми. Така че, чакайте всеки момент случай 1.  А ако не открият, дай боже, тогава пак ще казвате, че не тестват достатъчно.

# 10 369
Свърши емисията по Нова и нищо. Предвид, че в Италия имат проблем, а ние имаме не малка диаспора там. Мълчим.
Добре.

# 10 370
Първи случай в Аржентина.

BREAKING: Argentina reports first case of coronavirus - Clarin

# 10 371
Разширява се кръгът на лицата, които ще бъдат тествани за  COVID-19 в България
https://novini.bg/zdrave/bolesti/585363
Много добро решение,и благодарности на тези които ще помогнат да се закупят още тестове.Не всичко е загубено все още и при нас.
Алелуя. Сега вече съм по-спокойна, че и да има нещо, ще го хванем навреме.
Най-сетне. Аз това го говоря от две седмици поне и най-сетне ме чуха. Не може хиляди хора на ден да имат симптомите на корона вирус а ти да правиш 4-5 проби дневно и да се хвалиш, че нямало корона в България. Това просто е глупаво. Пак няма да се обхванат всички случаи, но поне ще се размърдат малко с повече тестове.

# 10 372
  • гр. София
Ето това е белината без хлор https://m.dostavituk.com/ideal/product/view/3025/preparat-bingo- … va-bez-hlor-750ml
Нямам представа дали е толкова ефективна. Аз буквално от два-три дена чистя с нея.
Не е ефективна.
Никъде не намирам съдържание на продукта. Белината по принцип е с хлор, такава е формулата й. Ако е без, значи просто не е белина, а нещо съвсем различно.
Тесла, може ли да слагаш точки и запетайки? Много ми е трудно да вникна в това, което пишеш, заради безкрайните изречения. Особено вечер, когато съм по-уморена.... А постовете ти са наистина интересни и съдържателни!

# 10 373
Не може хиляди хора на ден да имат симптомите на корона вирус а ти да правиш 4-5 проби дневно и да се хвалиш, че нямало корона в България. Това просто е глупаво. Пак няма да се обхванат всички случаи, но поне ще се размърдат малко с повече тестове.

Просто вчера смениха указанията от Европейския център за контрол на заболяванията и разшириха обхвата. Всъщност България реагира доста бързо, като го възприе веднага.

# 10 374
Тесла, няма да е зле да отделяш и написаното в параграфи.
А за безсимптомните, че не били толкова опасни, се чудя възможно ли е да има такива сред наскоро върналите се от чужбина, които къде спазват, къде не карантина и си щъкат из народа, неподозирайки за състоянието си.

# 10 375
Вече казах, че не съм песимист, а реалист. Трябва да знаем пред какво точно сме изправени с всички подробности, независимо дали ни харесват или не. С гол оптимизъм и пожелания няма как да победим този вирус, трябва много работа. Иначе и аз се надявам, естествено, надявам се да имаме малко късмет и в топлото време да затихне да речем, но не оставям моите надежди да замъглят реалните факти.

Тесла, очаквай скоро линк, че безсимптомните са толкова заразни, колкото тези със симптоми.

# 10 376
Свърши емисията по Нова и нищо. Предвид, че в Италия имат проблем, а ние имаме не малка диаспора там. Мълчим.
Добре.
Имаше много важни новини, вниманието на зрителите не трябваше да се разсейва. От една страна по-добре така. Българинът повече може да се стресне от нещо, което реши, че прикриват.
Гледахте ли в Джорджия губернаторът в каква атмосфера, по какъв начин съобщи за първите два случая в щата? Много внушително и официално беше. Изобщо не е като да ставаше дума за "някакъв си там грип". При такъв интерес и тревожност сред хората така се прави. Тук ги е страх да говорят, сакън да не настане паника. Паниката е неизбежна, не можеш да я спреш да се появи. Дали сега, дали когато се появи първият случай. Но можеш да я контролираш. Дори да я използваш правилно, за да наложиш непопулярни мерки. Каквито може би ще са необходими.

# 10 377

Никъде не намирам съдържание на продукта. Белината по принцип е с хлор, такава е формулата й. Ако е без, значи просто не е белина, а нещо съвсем различно.

Нещо важно, което трябва да запомните:
НИКОГА НЕ СМЕСВАЙТЕ ТАКИВА ПРЕПАРАТИ С ОБИКНОВЕНА БЕЛИНА, ТОЕСТ С РАЗТВОР НА НАТРИЕВ ХИПОХЛОРИТ!
Това може да разруши белите ви дробове хиляди пъти по-бързо и ефикасно от коронавирус и работи в 100 % от случаите.

# 10 378
Старателно избягвам слънцето от няколко години поради причини,  които ако напиша сигурно темата ще изпадне в ужас. Миналата години си правих изследване за витамин Д, та ако се налага да почна да пия и се оказа, че няма нужда.
Често хората смятат, че след като са се информирали обстойно и са попрочели доста неща, са подготвени за всичко / и аз съм от тях, не правя изключение/, но напоследък живота ни поднася ситуации, където се изисква истинско знание, умения за анализ на променящата се обстановка, креативност, ако щете. Та не съм убедена, че и учените в момента знаят за какво точно става въпрос и могат да дадат категорично какво и как да се прави, пък какво остава за нас.

# 10 379
В рамките на шегата.. съжалявам, ако чете някой адвокат Wink
За Щатите става въпрос.

Цитат
3 minutes ago
Patient No. 2 is a Westchester lawyer
Maybe there is a God...

3 minutes ago
So, lawyers get it, too?

Общи условия

Активация на акаунт