Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 939 485
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 11 025
Цитат
Оптимисти Grinning Опасяват се, че може да стане по-смъртоносен, за момента това което са видели е, че мутациите не са променили съществено поведението на вируса.
Видях статията, не дават надежда наистина.  То се вижда и от %, които се пускат. В Корея имат много по-малко лошо завършващи случаи.

Не знам дали абсолютно всички в държавата имат по 5 маски. Две кутии също не е презапасяване за едно семейство.
Не знам и дали всяко семейство в страната си е купило 10 пакета ориз.
И дали всеки втори е с кашон Тамифлу под леглото.

Просто ми омръзна непрекъснатото вменяване на вина - хората не спазвали хигиена,  чистят прекалено много, използват много препарати, естествено повечето неправилни, прекалявали с миенето на ръцете, презапасили се, не се запасявали, държали се или е потенциално възможно да се държат като животни в случай на криза, параноици са, паникьори са...
Нищо по-различно, отколкото в която и да е друга страна.
Постоянните забележки не допринасят с нищо за решаването на който и да е проблем.

# 11 026
  • София
На всякъде се разчита хората да  имат отговорно поведение.Това е единствения начин (за демократични държави).Няма как да се проследи движението на всички хора от една държава във друга,нито това с кой са имали контакти. На отделни случаи-да,но не на всички..Повечето хора през ученическите ваканции пътуват,вземат си отпуск родителите и заминават на отдавна  плаирани пътувания.В понеделник  всички се върнаха на работа или училище.Има инструкции и указания,но е въпрос и на лична отговорност..Защото и родителите на ученика са имали инструкции,ама са подценили риска.Аз утре съм на курс.Имаме и италиянка,която даже стои до мен.Не знам нито дали е пътувала през ваканцията,нито дали си е ходила до Италия,нито в коя част на Италия е била евентуално.Разчитам на това,че ако е била във високо рисков район -ще си стои в къщи 14 дни..Съседите ми и те са италианци.Но и тях не съм питала дали или  къде точно са ходили през вакацията.

Не е срамно да ги питаш директно.
Срамно е, ако са били и не предупредят.
Разбира се, ако са от "онзи вид" могат и да те излъжат - знае ли се.
Но аз лично все пак бих попитала.
Нищо не ми е по-ценно от живота ми и живота на близките ми.
Прочее, практически всички - майка, татко, аз, ММ - сме рискова група.

# 11 027
  • MI
То аз имам поне три кг ориз (купувам от производител, няма как по малко) и ме е срам да кажа колко паста от преди вируса, стига се карайте на жената. И аптечката поддържам винаги заредена  Това ако е презапасяване...

# 11 028
Gabito, не ми обяснявайте на мен какво е грип, аз и семейството ми сме ваксинирани срещу грип, за повечето от it's just the flu bro отбора не съм сигурна. Но много моля, не подценявайте моята интелигентност, мога да чета, добра съм в математиката и мога да смятам. Единственото, което този вирус има общо с грипа е, че той е Испанския грип на 21-ви век.

# 11 029
  • Другата България
Скрит текст:
Скрит текст:
Да ходиш на гости в страна с огнище на нелечим вирус (засега), не знам как да го нарека това. Всъщност знам, ама ще си спестя коментара.
Всъщност, аз го разбирам като че италианците са били в България на гости на това семейство, като преди това са ги предупредили, че са били болни....
Всъщност ето тук е проблема.
Че всеки пише каквото "разбира", а всъщност нищо не разбира. Но пише, четат го камара народ, доукрасяват, интерпретират и става мазало. Говоря по принцип, не само за темата, а и за всякакви "медии".
На теб ако ти се обадят близки, че са с коронавирус ти ще ги пуснеш ли у вас? Дори до входната врата само? Как си го представяш, че тези хора са го направили? Та в семейството има и дете, девойка по-скоро, поредната глупост е това.
След като са се прибрали италианците са се почувствали зле, тествани са и са дали положителни тестове. И веднага са се обади ли на българското семейство.
И да, предполага се, че не са стояли само вътре в апартамента, след което с катапулт са се озовали директно в самолета. За съжаление това е истината.

И не са и подозирали, че идат от Италия. Мислели са, че са я от Сибир, я от Гренландия.

И? Всеки жител на Италия е с коронавирус?
papi6, изказването на лично мнение не е нито вменяване на вина, нито критика, нито забележка. Не можеш да очакваш всички да мислим еднакво, живеем на различни места, при различни обстоятелства, с различни хора, имаме различни разбирания и възприятия за случващото се и е нормално да имаме различна гледна точка.
А и темата не е, за да се реши проблем, то ако се стигне до там ние тук да решаваме проблема....всеки има различна позиция и разбиране за ситуацията и я изказва, за мен поне това е съвсем в реда на нещата.

# 11 030
Струва ми се, че този вирус винаги го е имало, просто досега не е имало разработен тест за него и е минавал в графата “грип”. Спомняте ли си починалото момиче в една гимназия във Враца - просто ей така, мисля че казаха, че е бързо развила се пневмония. Ами явно почти всяка бързо развила се или неуточнена пневмония явно си е била коронавирус.

# 11 031
Gabito, не ми обяснявайте на мен какво е грип, аз и семейството ми сме ваксинирани срещу грип, за повечето от it's just the flu bro отбора не съм сигурна. Но много моля, не подценявайте моята интелигентност, мога да чета, добра съм в математиката и мога да смятам. Единственото, което този вирус има общо с грипа е, че той е Испанския грип на 21-ви век.

Мисля, че всеки лекар е наясно какво е корона вирус и какво е инфлуенца вирус,както и какви са разликите между двата вида,а също и между заболяванията, които причиняват. И не, аз не съм ваксинирана срещу инфлуенца, няма и да се ваксинирам.
Но пък ако искате да си създавате сама стрес, правете го на воля, изборът е Ваш.

# 11 032
  • София
Най-после някой да каже нещата такива каквито са https://www.dnes.bg/obshtestvo/2020/02/28/d-r-stoicho-kacarov-u- … -ot-panika.440510    търси се една показност, а реално нищо не се прави.
Само вижте на картата на Европа кои страни не са с доказан случай - Турция, България, Сърбия, Унгария, Полша, Русия (ако изключим 2та в азиатската част). Явно с други "корони" се занимава обществото и хич точно сега не му е до вируси.  Освен ОВИ и Грип други диагнози не слагат лекарите.

В Русия хора от рисковите места от летището биват приканвани да продължат директно към пункт за карантина...

# 11 033
  • на пистата
С тази разлика,че Испанския е повалявал повече млади с добра имунна система.

# 11 034
  • София
Великобритания вече няма да дава информация за броя и локацията на новозаразените случаи всеки ден, вместо това ще правят рапорт веднъж седмично. Някой знае ли с каква цел се прави това? Не е ли нередно това? Ако дори не подозираш, че има случаи в твоя град как се предполага, че ще се защитиш? Първият рапорт трябва да публикуват в петък. Междувременно днес са изследвали над 16 000, положителни са 85.
А ние с по 20 теста на ден се надяваме да хванем нещо...

А по какъв по различен начин ще се защитиш ако има? Приемаш, че има навсякъде и това е.
Аз ги приветствам, с това броене ежеминурно е нелепо просто. Ако направя тема за заболели от грип и смъртни случаи свят ще ви се завие. По добре веднъж седмично да обобщават.

LilyM, мне, обвиняваме хора като теб, които уж неволно проповядват подсигуряването с лекарства, препоръчват лечения и т.н. Защото не е изкупено само Тамифлуто ами и доста други теоритични аналози, каквито са се коментирали в темата. Всякакви лекарства или добавки срещу вируси, защото хората се психират от паникьори.
Разбира се и тези дето им ги дават без рецепта са също толкова виновни.

# 11 035
Но много моля, не подценявайте моята интелигентност, мога да чета, добра съм в математиката и мога да смятам. Единственото, което този вирус има общо с грипа е, че той е Испанския грип на 21-ви век.

Ще разясните ли по-подробно, какво имате предвид?

# 11 036
  • София
Не знам какво се чудите. В Бг е нормално да се разхождаш и общуваш със сополи и кашлица, да си водиш детето със сополи на градина и площадка, да не се миеш и т.н.
Тези които се пазят, се обявяват за "не добре", Монк и пр.определения.
Да не мислиш, че на други места е нещо различно? Напротив. Навсякъде се веят деца съд сополи, кашлици и температури, просто в България се обръща по- голямо внимание на тези неща.

В Япония такова дете моментално се оборудва  с маска и се отделя от другите.

# 11 037
Цитат
Подчертавам за всеки следващ чукча писател, за момента тази им хипотеза не е доказана
Тогава за какво го пишеш тук, някой се опасявал някъде си че предстоят смъртоносни мутации ама всъщност нищо не е доказано. А всъщност знаеш ли какво е доказано. Че вирусът има много установени вече мутации които се групират в 2 основни групи, и едната (по несмъртоносната започва да се увеличава с времето а по смъртоносната започва да намалява с времето, ето това е доказано, описани са какви са мутациите и даже са групирани и изследвани официално, което аз предвидих че ще стане в самото начало на темата.

Скрит текст:
Цитат
Дали е възможно от агресивен тип да се превърне в не толкова, за да се размножава.
Според мен това е неизбежно. Затова предсказвам че това ще се случи. Аз не знам дали мога да се изразя правилно и да опиша добре това което си го мисля, с правилната терминология, понеже нямам научно образование, но това ще се сбъдне с нещо като естествен подбор. Вирусът няма интерес да убива защото когато убие, дадената верига на препредаване се прекъсва. Човекът вече е мъртъв и следващо поколение заразен в тази верига няма да има. Тя изчезва. С времето и с напредването на епидемията, смъртността ще спадне много драстично под тези ужасяващи около 60% към днешна дата защото в бъдеще ще останат да се развиват веригите на препредаване които препредават видоизменена форма на вирусът която не е толкова смъртоносна. За да оцелява вирусът той трябва да развива дълги вериги от поколения заразени. Как например ще достигне до 25-то поколение заразени ако е твърде смъртоносен. Той трябва да премине през верига от 25 човека в която никой не трябва да умре а в нея ще попаднат слаби организми, възрастни хора, хора със слаба имунна с-ма и т.н. За да стигне до 25-то поколение заразени, той трябва да не е толкова смъртоносен и тежък за да си гарантира разпространението. Естественият подбор ще гарантира че в бъдеще ще се разпространява по лека форма на вирусът, по тежката ще си замине заедно със смъртните случаи.

Пък ти си пиши как някой си някъде се опасявал че предстоят някакви смъртоностни мутации ама никой нищо не бил доказал. А за какво го пишеш като не е доказано тогава. Да поясня, аз съм от реалистите, не спадам нито към групата its just the flu bro, които с техните внушения че това е просто грип помагат да се разпространява вируса внушавайки че трябва да си луд или истерик за да си отмениш почивката заради един грип, щом е просто грип защо да си отменя почивката, това е тяхното послание, те ме вбесяват защото подценявайки нещата активно подпомагат разпространението на вируса, но и не желая ситуацията да се изкарва по тежка отколкото е, защото това създава излишен стрес и тревоги на хората като с твоят пост за едни недоказани предстоящи смъртоносни мутации при положение че има точно обратни док. че с времето вируса мутира в много форми но делът на по леките се увеличава а не обратното, според тия недоказани хипотези които няма да се докажат никога защото няма да се случат, случва се точно обратното.

# 11 038
  • София
Специално за маските, не смятам, че са изкупени на дребно от хората. Майка ми търсеше маски да се пази от грипа, защото е хронично болна, и вече бяха свършили. А ситуацията в Италия още не беше ескалирала.  Освен това тук много хора шернаха обяви на българи, които продават хиляди маски в западни сайтове. Просто Ганьо реши пак да забогатява. Ако хората имаха маски щяха да ги носят, както ги носеха преди това заради грипа.

Многократно се повтори, че маските не са, за да се пазиш, а за да не заразяваш околните.

# 11 039
  • София
Ън, това си е мой страх на база трохите, дето се пускат тук там. Тепърва, след много години ще се види какво и що. Знаеш че и аз съм във филма, у дома всички сме с автоимунни заболявания.
Реално няма какво да направим.

Само се чудех дали става въпрос за евентуално отключване на автоимунни след прекаран ковид в някакъв момент по-нататък. Защото аз не успявам да чета голяма част от писаното на разни места и пропускам. Ако има такива опасения, подкрепени и с някакви реални предположения, а не само страхове, ще е много, много лошо.

За хора като нас, със съпътстващи заболявания - по всяка вероятност да.
За останалите... вероятно не повече от всеки друг вирус. В смисъл, че всеки вирус теоретично може да има такъв ефект.
Ама то ние сме "неинтересни" - нали важното е децата да си се разхождат с болестите, а възрастните - да не изтърват някоя екскурзия.

Общи условия

Активация на акаунт