Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 939 609
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 11 055
nelig може ли пак въпросния линк, защото не ми се рови сега из 740 страници да го търся, а от телефона, не мога да видя постовете Ви. Благодаря.

# 11 056
Великобритания вече няма да дава информация за броя и локацията на новозаразените случаи всеки ден, вместо това ще правят рапорт веднъж седмично. Някой знае ли с каква цел се прави това? Не е ли нередно това? Ако дори не подозираш, че има случаи в твоя град как се предполага, че ще се защитиш? Първият рапорт трябва да публикуват в петък. Междувременно днес са изследвали над 16 000, положителни са 85.
А ние с по 20 теста на ден се надяваме да хванем нещо...
Къде го пише това?
Ако е вярно, нямам думи!
А Китай отнесе толкова критики за укриване на информация.

# 11 057
Дрън,дрън.Никаква карантина не се спазва у нас.Пък и нали била пожелателна?В понеделник писах в тази тема,че ми казаха за второкласничка споделила в у-ще,че са били на екскурзия в Италия.От ръководството се обадили на майката.Тя отрекла.Щели да пътуват,но се отказали.Отишли на село.Днес децата не са били на у-ще и майката си признала,че наистина са били в Италия.За такива безотговорни хора трябва да има солени глоби!Училището е в Люлин-5.Човека,който ми сподели това се чудеше дали да спре двете си деца да посещават у-ще.

# 11 058
  • София
Новите мерки във Франция – фиксирана цена на дезинфекциращите гелове и препарати, секвестиране на всички налични маски и продажби на маски само по лекарско предписание.

За гостите да припомня, че допреди 10 дни Италия не беше Китай. Никой не е знаел или допускал, че там има коронавирус. Нещата се развиват много бързо и някак оставаме с чувството, че всичко винаги е било като в настоящия момент, но не беше. Очевидно е, че вирусът се разпространява в Европа поне от януари без никой да знае. Освен това, забелязвам една тенденция да се обявяват хора за тъпи с огромно удоволствие, но чисти статистически да ви кажа, че не е доказано, че по-умните оцеляват по-често. 1% са наистина умните и не стават нито повече, нито по-малко в хода на историята. Явно интелектът няма съществено отношение към заболеваемостта и смъртността.

Точно преди 10 дена ЛаСкала спря спектаклите си. Дали пък да не са знаели? Или само онези, "екскурзиантите" са пропуснали да разберат...

# 11 059
  • Другата България
Дрън,дрън.Никаква карантина не се спазва у нас.Пък и нали била пожелателна?В понеделник писах в тази тема,че ми казаха за второкласничка споделила в у-ще,че са били на екскурзия в Италия.От ръководството се обадили на майката.Тя отрекла.Щели да пътуват,но се отказали.Отишли на село.Днес децата не са били на у-ще и майката си признала,че наистина са били в Италия.За такива безотговорни хора трябва да има солени глоби!Училището е в Люлин-5.Човека,който ми сподели това се чудеше дали да спре двете си деца да посещават у-ще.
Joy Така е, дрън-дрън е. Щом един познат на някой не спазва, значи всички не спазват. Точка.
Много не спазват, да. Но и много спазват, отговорни и съзнателни хора, звънят, питат, информират се. Още на летището се попълва декларация и там си пишеш телефона и откъде идваш, адрес и кой ти е ОПЛ. От РЗИ ти звънят и те проверяват дали спазваш карантината, не съм наясно дали има санкции ако не я спазваш, мисля, че има, но не знам какви.
Така че всеки сам си преценява, и отново стигаме до самосъзнанието.

# 11 060
Скрит текст:
Великобритания вече няма да дава информация за броя и локацията на новозаразените случаи всеки ден, вместо това ще правят рапорт веднъж седмично. Някой знае ли с каква цел се прави това? Не е ли нередно това? Ако дори не подозираш, че има случаи в твоя град как се предполага, че ще се защитиш? Първият рапорт трябва да публикуват в петък. Междувременно днес са изследвали над 16 000, положителни са 85.
А ние с по 20 теста на ден се надяваме да хванем нещо...
Къде го пише това?
Ако е вярно, нямам думи!
А Китай отнесе толкова критики за укриване на информация.

Цитат

Britain’s Department of Health added that it would no longer be tweeting information on the location of each new case from today, due to the number of new cases.

“Instead, this information will be released centrally in a consolidated format online, once a week. We are working on this now and plan to share on Friday.”

# 11 061
Пълно е. Моя позната в Гърция била много зле, карала на крак. Без лекар да не я били тествали. Ама е на работа, пак с хора. Ако този вирус е така заразен, то е заради човешката тъпотия. Мразя крайности, но разума е хубаво нещо. Понякога се налагат малко по-строги правила точно за да няма истерия и паника.

# 11 062
Цитат
Тесла, спри се по-добре. Става въпрос за учен с доказани качества, не за някой списващ в бг-мама. Написах го в отговор на конкретен въпрос, не разбирам защо реши да ми се караш. Нито паниката е полезна, нито затварянето на очите. Сега дай да крием какво мислят уважавани учЕни за да не изплашим Пена.
Айде пак да повторя тогава щом не разбираш или се правиш че не разбираш. Ти лансираш една недоказана хипотеза при условие че има точно обратните ДОКАЗАТЕЛСТВА, (прочети днес темата по назад за 2-те групи мутации), това освен да предизвика паника (да лансираш една недоказана хипотеза в разрез със ДОКАЗАНАТА ИСТИНА) освен да предизвикаш паника, друго няма да направиш. Пена няма нужда да ти чете недоказаната хипотеза. Нямаше да те репликирам ако истината за мутациите на вируса не беше точно обратната, той преминава в по лека форма а не в по тежка.

Цитат
Тесла, ти не написа ли по-рано през деня нещо,което не е официално и доказано??
Така е, но всеки който го е прочел разбра защо го написах, за да няма шокирани и паника, а това което го написах е общо-валидно не само за конкретният случай, а именно хората не бива да се шокират когато официално бъде потвърдено защото това абсолютно нищо не променя, въпрос на време е да се потвърди официално наличието на вируса у нас и това не е повод за паника а е напълно нормално.

Моля, модераторите ако счетат че трябва да ми изтрият поста по разбираеми причини, да не го трият целият а само 2-ата част.

Последна редакция: ср, 04 мар 2020, 19:16 от Анонимен

# 11 063
Новите мерки във Франция – фиксирана цена на дезинфекциращите гелове и препарати, секвестиране на всички налични маски и продажби на маски само по лекарско предписание.

За гостите да припомня, че допреди 10 дни Италия не беше Китай. Никой не е знаел или допускал, че там има коронавирус. Нещата се развиват много бързо и някак оставаме с чувството, че всичко винаги е било като в настоящия момент, но не беше. Очевидно е, че вирусът се разпространява в Европа поне от януари без никой да знае. Освен това, забелязвам една тенденция да се обявяват хора за тъпи с огромно удоволствие, но чисти статистически да ви кажа, че не е доказано, че по-умните оцеляват по-често. 1% са наистина умните и не стават нито повече, нито по-малко в хода на историята. Явно интелектът няма съществено отношение към заболеваемостта и смъртността.

Точно преди 10 дена ЛаСкала спря спектаклите си. Дали пък да не са знаели? Или само онези, "екскурзиантите" са пропуснали да разберат...

Имаше инфо, че са спрени спектаклите заради заразен участник.

# 11 064
  • Другата България
Скрит текст:

Имаше инфо, че са спрени спектаклите заради заразен участник.
И аз бях срещнала някъде подобно инфо.

# 11 065
Официално, в България няма положителна проба за корона вирус.

# 11 066
Аз го срещнах това инфо за ЛаСкала тук в темата. Има положителен случай там.

# 11 067
  • Варна
За днес 28 починали в Италия. Много са... Sad

# 11 068
Официално, в България няма положителна проба за корона вирус.
Излязоха ли резултатите от семейството с италианските гости? Благодаря.

# 11 069
Сутринта нямаше ли инфо,че и CDC нещо говорят да не дават инфо за болни? Или аз нещо не съм го прочела правилно.

Общи условия

Активация на акаунт