Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 953 841
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 12 450
Посмях се с тези тестове, дават колко теста на милион са направени, има и 1 на милион.
Клипчетата от Иран са потресаващи, по-лошо е май от Китай. Не ги гледайте. Ако това е меката версия на вируса...

# 12 451
Мисля че е напълно безполезно да се изследват живи хора. Болниците имат навика  да изписват хора когато са безнадежни за да не им се пишат черни точки9.
Трябва да се изследват безнадежни в отделенията  за пневмонии и туберкулоза,  трупове . И да се търсят техните контакти .
Останалите на дом . карантина .Не е необходимо да се пълнтя болниците  с грипави.

В  домашната ракия  има етанол заради неконтролирания процес  на дестилация .Това е  някаква отрова за човешмия организъм . Това е разликата с купения  алкохол , който го очистват.Имам комшийка която работи в тубдиспансера и не сяда на масата ез месо . Казва че приема му , я защитава от вируси .
Все си мисля че този вирус идва от комарите . Прилепите  унищожават хиляди  за ден . Макар че  прочетох че имало и прилепи плодоядни . 

Скрит текст:
Малей...  здраво те хапе кучето бате.

Без коментар на горното, но мисля, че е точно обратното - логично е и най-вероятно се правят изследвания на тези,  които го понасят най-леко или почти безсимптомно и да се търси там какво може да помогне на останалите.
За хората с усложнения и съпътстващи болести е ясно защо е такава клиничната картина.

# 12 452
В интерес на истината за Иран чета ужасяващи неща. Броят на заразените е голям. И тази близост с комшиите...

# 12 453
  • София
.
Все си мисля че този вирус идва от комарите . Прилепите  унищожават хиляди  за ден . Макар че  прочетох че имало и прилепи плодоядни . 
Това, ако има дори малка вероятност комарите да разпространяват този вирус, по-добре лято да не идва(( Поне за мен обаче, вирусът не идва ни от прилеп, ни от змия, комар, каквото и да е.
Някакъв българин имаше интервю с него в 120 минути май беше. Много добре говори, тук имаше линк и така попаднах. Каза, че вирусът е изнесен от китайка работила в Канада, там е бил разработен, занесла го в Ухан, там пък имало лаборатория за такива изследвания. Според него вирусът е изключено да е от прилеп и тази версия, дори нещо спомена, че е доказано. Как е излезнал от тази секретна лаборатория в Ухан не се знае.....
И аз я четох... а шефът на лабораторията в Канада надкоро умира съмнително в Африка, мисля ....

# 12 454
  • Варна

Писах за 2000/от началото на януари/, защото и аз знаех за 200. Те и вчера бяха някъде към 50.
В началото на януари, дори в Китай не правеха по 2000 теста.

# 12 455
Е, и мен вече ме хвърлят в тъча тези наши резултати! Корави сме! Нека да е истина. Ще стане ясно, рано или късно, ако има нещо, ще си проличи. Важното е да продължат тази тенденция с повече изследвани на ден.

# 12 456
  • град-държава
Българите пътуват най-много по празници. Все гледат по Коледа или Нова година да са някъде. Това не се отнася особено за западните европейци. Те започват масово да пълнят зимните курорти от средата и края на Януари. При нас бум, който мина като грип имаше точно в средата и края на Януари. Сега ги удря точно по курорти и на места върнали се от почивки преди 2-3 седмици... и факт, нашите възрастни хора  не пътуват, не и както възрастните от развитите държави.
Не знам, надявам се да не лъжат в резултатите. Аз лично съм страшно притеснена от случващото се.

# 12 457
Мерси, Корона, много странно ми стана 2/3 мъже...

В Германия твърдят, че е друго съотношението. 57% мъже, 43 жени.

Последна редакция: пт, 06 мар 2020, 22:24 от Анонимен

# 12 458
Имам чувството, че единствените в България, които приемат коронавируса за сериозна опасност, сме пишещите в темата. Като изляза от къщи животът си тече по старому, никой не се пази от нищо и не се страхува. На работа, ако спомена нещо по темата, ме смятат за параноична, нямало нищо страшно, най-обикновен грип. Да не говорим, как не спазват елементарна дистанция и за да ми кажат нещо, трябва да се залепят за мен на бюрото и да ми говорят в лицето.

# 12 459
Едва ли. Масово се гледа телевизия , а това е водеща тема от доста време..

# 12 460
  • Варна
Някой , питаше за Англия, отмениха го това , само веднъж седмично да обявяват случаите. Ето, тук по райони , може да се види има ли случай, май само вървят 1 ден назад :

https://www.gov.uk/government/publications/coronavirus-covid-19-number-of-cases-in-england/coronavirus-covid-19-number-of-cases-in-england

Последните данни показват, че има 163 потвърдени случаи на коронавирус във Великобритания, като досега са тествани 20 000 души, според Министерството на здравеопазването.

# 12 461
Едно време като имаше САРС, в Румъния успяха да намерят един със САРС, у нас така и не се появи/ не се намери такъв ...

От САРС е имало общо около 8000 случая по целия свят за период от 1 година. Ковид19 вече надхвърли 100 000 потвърдени случая за 2 месеца.

# 12 462
Аз вече имам големи съмнения,  че наш'те не правят теста както трябва. Някакви условия на тестването им убягват навярно.
Дано да греша.

# 12 463
Извинявам се ако е писано, но трудно се следи темата. Има ли българи в други страни, които са болни от Ковид19?

# 12 464
Разбра ли се нещо за дамата от полски Тръмбеш?

Общи условия

Активация на акаунт