Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 953 113
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 12 630
Добре де, след като всички ви лъжат, защо продължавате да чакате какво ще ви кажат?
За да открием официално сезона на маските когато обявят първия случай. Simple Smile
Полу на шега, полу истина. И да няма КВ дразнещо е в сезона на грипна епидемия това навиране на хората един в друг. Дори на една опашка не се научиха цивилизовано да се държат - сакън ако останат 50 см от предходния човек, някой ще вземе да ги пререди и да си загубят мястото. За жизнерадостно кашлящите и кихащи на публично място без предпазни мерки да не говорим. То или са все "от цигарите", или просто "настинали". Крайно време е да се научим да спазваме някаква хигиена и да уважаваме личното пространство на останалите. Вчера докато ме обслужваха на гишето, се засили към него една жена, "само да попитала нещо". Рязко я спрях да се отдръпне и да си изчака реда. Съгласи се бързо, явно защото носех шал. Реши, че опасността вероятно е за нея. И без грипна епидемия такова нахълтване в пространството на човека ми идва в повече.

# 12 631
Аз съм стигнала до етап, в който не ме е страх от кихащи и кашлящи хора. Доволно много си боледувам така или иначе и не вярвам, че ако се завра вкъщи ще съм много по-здрава. Просто чакам да дойде истински топлото време и като цяло тогава болните хора си намаляват.

Но това, че някой се изкашлял до мен в супера грам не ме трогва. Треперила съм като луда, когато първото ми дете беше малко и постепенно с годините спрях да се връзвам. Не съм изперкала до степен да си заведа децата на шарка парти, но болни хора не ме вцепеняват и не ме побъркват. Някои си изглеждат съсвем здрави, а пак са вирусоносители! За какво да се и тревожа на всичко отгоре.

# 12 632
  • Bulgaria
Добре де, след като всички ви лъжат, защо продължавате да чакате какво ще ви кажат?
За да открием официално сезона на маските когато обявят първия случай. Simple Smile
Полу на шега, полу истина. И да няма КВ дразнещо е в сезона на грипна епидемия това навиране на хората един в друг. Дори на една опашка не се научиха цивилизовано да се държат - сакън ако останат 50 см от предходния човек, някой ще вземе да ги пререди и да си загубят мястото. За жизнерадостно кашлящите и кихащи на публично място без предпазни мерки да не говорим. То или са все "от цигарите", или просто "настинали". Крайно време е да се научим да спазваме някаква хигиена и да уважаваме личното пространство на останалите. Вчера докато ме обслужваха на гишето, се засили към него една жена, "само да попитала нещо". Рязко я спрях да се отдръпне и да си изчака реда. Съгласи се бързо, явно защото носех шал. Реши, че опасността вероятно е за нея. И без грипна епидемия такова нахълтване в пространството на човека ми идва в повече.

Това си ни е в манталитета. Пазят се само здравите. А болните щом вече са болни не виждат смисъл да се пазят, а защо да си правят труда да пазят околните?

# 12 633
  • на пъпа на Златията
Благодаря на всички които  ме поправиха за алкохола който е врреден в дом. ракия. МЕТАНОЛ Е. Изтрих си историята, нета ми е бавен та не мога да  си редактирам поста .Спеше ми се снощи та не чукнах в гугличката .

Пуснах  този пост   защото първата работа на Баце беше да пусне спирта  от резерва за да уточним и  рисковете от ракията . Защото много хора няма да могат да си купят спирт а ще ползват ракия . Така че ако има грешни постове ви моля без подигравки а  с няколко думи да се поправи или уточни . Просто исках да предупредя.

Колкото за тоалетната хартия . По соца нямаше . Защото нямахме дървесина да я произвеждаме . За това  маса българи отидоха в Росия да секат дървета . Сега знаете ли фабрика в България която да призвежда тоал. хартия и с каква суровина работи . Ако се блокират търговските връзки  какво правим .

# 12 634

Преди малко свалих тази програма на телефона си и останах изненадана от къде подобна информация се е появила?

тоест в Пловдивско има? То май първо там бяха пуснали децата във ваканция.

# 12 635

Преди малко свалих тази програма на телефона си и останах изненадана от къде подобна информация се е появила?
В никой от другите сайтове не намирам подобна информация.

# 12 636
  • Пловдив
При тази заразност на вируса не виждам как ще го скрият. И да оставят лекарите да се изпонатръшкат. Все някой ще направи усложнение. Някой ще почине. Е няма всички да мълчат.
Има много държави с под 10 случая, привнесени от някъде. Лошо съвпадение на заболели в Северна Италия и ученически ваканции в Западна Европа.

# 12 637
Южна Корея също гледам вече имат спад, там доколкото знам карантина нямаше.

За България и аз съм съгласна, че ще го скрие от народа, а как ще го скрие от Европа? Паниката си я има, откакто дойде в ЕС. Според мен наистина не откриват, ако има 100 болни например, шанса на 6млн население да ги намериш си е малък, за какво им е да лъжат. А и да лъжат, щеше да се разчуе, каквито и декларации да попълват, все някой щеше да изпее някъде до момента. Raptor е прав за тестовете, в центъра на огнището има 23к теста на 60 млн човека? Това е под 0.01% от населението и говорим за страна, която има доказано огнище.

Мисля, че паниката е излишна, по официалните данни в Европа има малко над 5000 случая, на 500 000 000 население, това е 0.001% болни. Тия официални данни и тия неща колко е заразен вирусът, нещо си противоречат. Не може никой да ме обеди, че толкова заразен вирус е заразил само 100 000 човека. Или са много повече, както казва Тръмп, но не достигат до лекар, а какво остава за тест, или просто този вирус не е толкова заразен, както казва СЗО. Има разбира се и 3ти вариянт, държавите умишлено да крият бройката, за да успокоят населението.

На база моделите бихме ли могли да заключим, че в Китай се успокоява положението?  (няколко десетки само за последните 2-3 дни), респ. - на какво се дължи това: "изтощение/отслабване" на вируса, драконовски мерки или комбинация от двете?
Как десетки?За вчера бяха над 100.До момента днес са 99.

В началото на Февруари бяха над 3000, така че спад има и продължава да си има спад там. Случаите основно са в Хубей.

# 12 638
На база моделите бихме ли могли да заключим, че в Китай се успокоява положението?  (няколко десетки само за последните 2-3 дни), респ. - на какво се дължи това: "изтощение/отслабване" на вируса, драконовски мерки или комбинация от двете?
Как десетки?За вчера бяха над 100.До момента днес са 99.
Преди няколко дни само бяха над 500. Този спад дори и до 100 си е постижение. Навсякъде другаде е нагоре. Дори и малкото положителни новини не могат да се приемат като положителни тук.

# 12 639
В момента какво е положението със пристигащите от Италия? Карантина, нещо?

# 12 640
Чакат в бг мама да го открият и тогава ще го съобщят. Знаех си, че е тук.😁😁😁

# 12 641
Гърция е затворила границата и не пуска никой, ....
Пълни глупости!!!
Е не са глупости, това е от новините и репортажите на място правени. Става въпрос не за границата навсякъде, а в ничията земя, както я наричат, между Гърция и Турция. Мигрантите са като приклещени там и от двете страни, ни към Турция имат ход, ни към Гърция. Дори имало 5 процента турци между тях казаха. Повечето са от Афганистан и Пакистан, само 4процента сирийци. Така извадено от контекста цитата е нелеп наистина.

За тоалетната хартия аз поне имам някакъв отговор, ама не и за такива колосални количества. Гледах за маските , които хората сами си правят. Ползват от хартията за изолиране, само че тази кухненската. Много хора, ако ги пипне вирусът карат с разстройство, също се харчи доста съответно. Да не говорим, че при миене на ръце може да се ползва и тоалетна, вместо кухненска. За хигиена нещо да се бърше също. Пешкирите всъщност няма да са много на почит, ако спре и водата (не знам дали би станало чак така) Всъщност хигиенно се презапасяват. За дамите също е разбираемо понякога (по време на войната преди години май наистина някакви такива неща са ползвали, не знам, затова и възрастната германка е така отговорила). Аз не видях в клипа кухненски ролки да товарят, може би затова са сложили толкова тоалетна хартия. За един месец в едно четричленно семейство и с деца... ми то си върви. Ако правиш и маски и слагаш, като изолатор ...не знам.

Вчера влезнах в една аптека за витамин С и В комплекс да си купя. Почвам да ги пия превантивно, ние не ядем и много плодове (не обичаме) , поне това да ни подсили. Попитах ей-така дали пък няма маски. Ми имало, не повярвах направо, били трипластови. Купих 5 да закръгли сметката , по лев и нещо не помня точно. Ми то това не са маски, някакво подобие, няма найлонче, някаква материя никаква и нелепо зашита. Но , поне има нещо като джоб може да стане (разтваря се малко нещо си) и мога да вмъкна точно от кухненска хартия материал си мисля. Вечерта слушах в някакъв репортаж, че пуснали менте маски и да внимават хората. Не видях какви са , помислих от тези хирургическите ми приличаха от разстояние през стъклото. Добре, че взех само 5 , не носех много пари и бях платила сметките за месеца. Та внимавайте.

# 12 642
  • София
В Китай спадът е сериозен, което мисля, че е добра новина. Дали са 90 или 30, на фона на тяхното население и брой заразени до момента, не е чак толкова важно. (Имат 85 хиляди заразени за 75 дни, приблизително, смятайте "средно на ден" колко е....)

Тия приложения не знам доколко са верни - за симптоматични в София, Пловдив, може да са на база данни колко лежат под карантина. Нали във ВМА всеки ден вкарват да лежи по някой съмнителен, уж.

# 12 643
  • Пловдив
Rorik, има куп български марки тоалетна хартия. В Белово от това живеят.

Ще освободи спирт, защото е за дезинфекция. И да, силна ракия може да свърши работа.

Време е навсякъде парите да станат пластмасови, за да се обработват срещу инфекции.

Първо се затвориха училища в села около Пловдив. В града нямаше достатъчно болни за обявяване на епидемия.

# 12 644

В никой от другите сайтове не намирам подобна информация.
Заблудих се, потвърдените случаи са в червено, тези са просто с подобни симптоми

Общи условия

Активация на акаунт