Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 933 703
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 12 915
Къде ги четете тези прогнози за края на света, едва ли не..?!
Гледах снимки на празните улици на Верона, напомня ми на Чернобил.
Притеснително си е, масово едно такова, но не очаквам апокалипсис. Всичко ще се оправи, хора!

Живот и здраве след около две години.

# 12 916
За Куала Лумпур какво знаем? Пише в Туитър под 40 случая, дали е актуално?

Ооо, 86 сега чета?!

# 12 917
Моята рода в чужбина си наляга парцалите и не помисля да се развява по летища и почивки. Четат хората и се притесняват, мислят за децата си. Сега идват празници, вероятно няма да пътуват. Така, че лично аз не пея друга песен, смятам че е добре всеки да се замисли сега ли е момента да се ходи по почивки и гости. Приятели от чужбина спирам да приемам, въпреки уговорките, да си ходят по къщята и родата.

# 12 918
на живо от Arena si Verona

https://www.skylinewebcams.com/en/webcam/italia/veneto/verona/verona.html
Бая народ щъка в момента...

# 12 919
  • София
Няма край на света.
Ох, пак настана паника. Хора, какви 40-60% ви гонят. Успокойте се Simple Smile Нещата са много, много далеч от тези цифри.

ето инфо за британците. колебаят се да играят през празни стадиони или да забранят на хора над 70 г. възраст да ходят по стадиони и зали.
https://www.msn.com/en-gb/news/uknews/coronavirus-premier-league … q?ocid=spartanntp

# 12 920
  • Варна
За Куала Лумпур какво знаем? Пише в Туитър под 40 случая, дали е актуално?

Ооо, 86 сега чета?!
Имат малко огнище свързано с пациент №26. За днес +14 случая . Общо 93.

# 12 921
  • София
Къде ги четете тези прогнози за края на света, едва ли не..?!
Гледах снимки на празните улици на Верона, напомня ми на Чернобил.
Притеснително си е, масово едно такова, но не очаквам апокалипсис. Всичко ще се оправи, хора!

Харесват ми такива мнения, браво!

Апропо, искам линк, за да се убедя, че Борис Джонсън е казал, че 70% от населението на Британия - разбирай поне едно 50 милиона ще се заразят. Предполагам, че е от сайт партенка или е цитирано неточно

# 12 922
Който е ходил там,знае че това са малко хора,особено за уикенда.

# 12 923
Гледайте Италия, че и тя с тези мерки на Китай, нищо не направи. Докато си мислите,че трябва да се затварят градовете, пропускате един важен фактор, трябва не градовете да се карантират, а болните хора от здравите такива.
Така действа и Корея, така действа и Сингапур, както и Япония.

Всъщност, горе-долу това беше едно от обясненията защо не се обявява пандемия /въпреки че нали уж вече нямало такава категория при СЗО/. Защото повечето страни в пандемичните си планове залагали именно такива  мерки като Китай в Ухан, а това не бил правилният подход. Правилният подход бил съчетание от мерки според случая - на едни места с много заразени - локдаун, а на други проследяване и изолация на болните. Пишеха, че всъщност такава комбинация е приложил Китай като цяло и се доказала като успешна.
 Т.е. подходът зависи от случая. Това поне на мен ми звучи логично. Ситуациите са различни, степента на разпространение в дадена страна към момента, в който хванат вируса в нея - също.

# 12 924
  • Маниакалното чистене е признак за неудовлетвореност.
Хората не пътуват от Бергамо. Успокойте се.

# 12 925
  • София

Борис Джонсън каза на британците да се готвят през април за епидемия. Нямало да се размине. Очакват до 70% от хората в ЮК да се заразят.
И как точно да се готвят? Психически ли? Или даде някоя полезна препоръка?

Може би, като в САЩ ще откриват отделения още преди да се появят хилядите болни. Може би ще купят медицинска апаратура, апарати за командно дишане /не знам защо никой не пита в България колко такива има/.
САЩ са отделили 2,2 млрд. само за лекарства и апаратура/ от общо 8млрд./, а ЕС общо 40 млн. вкл. и за научна дейност.

# 12 926
Че и маски нямат! И децата си помъкнали! Срамота! 😀

# 12 927
В ББС го четох преди ден-два. Сега ще потърся статията. Ама сигурно лъжат, щом вие казвате, че не е истина.

# 12 928
На мен ми изглежда празно, но явно всеки вижда каквото иска.

# 12 929
  • Варна
САЩ са отделили 2,2 млрд. само за лекарства и апаратура/ от общо 8млрд./, а ЕС общо 40 млн. вкл. и за научна дейност.
Тези цифри в милиарди в БГ ще ги усвоим и пак нищо няма да свършим.Joy

Общи условия

Активация на акаунт