Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 930 670
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 14 085
  • Street of Dreams
Много е хубаво, че в България ще се произвеждат маски. Кога ще ги пускат и за чий пазар?

# 14 086
Това не е кахър - ограниченията на кина  театри се преживяват.
След дъжд - качулка.
Естествено. Чак ми е странен този напън да се ходи точно сега.

# 14 087
  • София
Ето това значи да си седнеш на д-то, голям зор на мол и на кино да се ходи...

# 14 088
Много е хубаво, че в България ще се произвеждат маски. Кога ще ги пускат и за чий пазар?

„Третият вид маска е за многократна употреба, тя се пере, има клапан респиратор, регулируеми ластици. От утре започваме да го произвеждаме това нещо. Въпрос на няколко дни е да го доставим в страната”, подчерта Шарков.
„Днес малко по-рано взехме една мярка, каквато е в повечето държави-членки на ЕС, по отношение на временна забрана за износ на медицински консумативи, които са нужни и по заявка от кризисния щаб, за да обезпечат болниците, лечебните заведения, както и други служители, с пряк, всекидневен контакт с хора. Това е направено в почти всички европейски държави”, подчерта Караниколов.
https://www.vesti.bg/bulgaria/zaradi-koronavirusa-speshno-promen … izvodstva-6106631

# 14 089
В Англия явно положението доста ескалира, хората приказват, че се биели за тоалетна хартия. Толкова не може да се измият, а опряха до хартията? Някой има ли обяснение на този феномен?

# 14 090
За сега ще се произвеждат за лечебните заведения

# 14 091
Най-адекватните изказвания и коментари по отношение на коронавируса бяха на доц. Чорбанов (умунолог, работил и в Тайван по време на САРС) и проф. Александрова (вирусолог), по Бтв предиобед. И двамата от БАН. Много точно и правилно обясняваха неща, без излишни самосъчинения. Жалко, че много ги прекъсваха, заради извънредните заседания.
Ако някой е попадал на други техни  тв или онлайн интервюта , нека да сподели.

https://www.bnt.bg/bg/a/kak-se-vodi-bitkata-s-koronavirusa-dots- … -andrey-chorbanov

от 26.06. е интервюто

# 14 092
От петък народа, в частност жените, запразниха 8ми март като невидели... Значи петък, събота и днеска цял ден ФБ гърми от снимките в кръчми, барове, дискотеки, сладкарници и т.н. Така хубаво да се разпръсне и грип, и корона, ако има някой, дето да не се е заразил все още... Голяма файда, че от днес са забранени масови прояви... Аз лично не излизах да празнувам, ще го преживея... А, даже не съм от паникьосаните, просто елементарно чувство за самосъхранение.. Уж народа е в паника, а не спряха да се тъпчат по заведенията тези дни..

# 14 093
В Англия явно положението доста ескалира, хората приказват, че се биели за тоалетна хартия. Толкова не може да се измият, а опряха до хартията? Някой има ли обяснение на този феномен?

и на мен ми е странно с тази тоалетна хартия?!

# 14 094
Това е смешно с 1000-та човека, но и тук днес точно това направиха. Макар че на местно ниво се отменят масово всякакви събития.
Кое е тук, кое е там, къде се е върнал шефът от България...
На половината участници в темата не сме ви първи братовчеди и не се ориентираме пространствено.

Не е задължително да си ориентирана.

# 14 095
  • град-държава
Ели-Мели, ние имахме резервация за тази вечер, но аз няма да отида. Затова пък фийда в бука ми е пълен със снимки и сторита от Арена Армеец, явно вчера е имало нещо с пълна зала.

# 14 096
Интересното в Англия е че няма само и единствено тоалетна хартия, другото е налично в нормални количества.
Скрит текст:
Мистерия!

# 14 097
Здравейте момичета! Много ми е притеснено и искам да споделя с Вас. Съпруга ми пътува с камион прави курсове само ( това означава от БГ до европейска държава и назад) . Шефа му го прати в Германия преди 1 седмица да разтовари, да натовари от там и се прибира. Вчера му казва че няма товар от Германия за БГ , а за Италия. Преди  малко е влязъл в Италия без проблем, нямало е никакви проверки. Разтоварването ще бъде в гр. Павия област Ломбардия на 50 км от Милано. Приятелката ми живее в Милано, току що разговарях с нея, от снощи града е под карантина, а довечера ще ми каже как е в Павия и се чуди как може да пращат хора точно в огнището. Не съм от паникьорките, но сериозно съм притеснена. Той ми обеща, че ще отвори щорите да разтоварват и ще стои в кабината, но няма как да няма контакт, документи подписи. Утре вечер ще имам информация как е там.

# 14 098
И генералът кашля в ръчичка на живо в ефир. Joy

# 14 099
Ели-Мели, ние имахме резервация за тази вечер, но аз няма да отида. Затова пък фийда в бука ми е пълен със снимки и сторита от Арена Армеец, явно вчера е имало нещо с пълна зала.

Аз пък имам познати, дето снощи бяха в зала 1 на НДК на някакво мероприятие..

Общи условия

Активация на акаунт