Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 931 158
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 14 295
В България не си го представям, освен ако не държат в пълно информационно затъмнение роднините. Тук имат навика да бият лекари все пак. Или ще се наложи доста повече от една двойка полицаи да циркулира пред болниците.

# 14 296
Е щом не казал "ползваме медикамент", а "надявам се в следващите седмици да имаме медикамент в употреба", значи е конспиративно. Отделно и това ще е собственост на някой фармацевтичен концерн и може да няма за всички или поне за другите държави в началото. На всичкото свръх производство се оказа, че няма тоалетна хартия, ако решат всички изведнъж да купят, какво остава за такова лекарство, в такава ситуация.

Не знам, просто от няколко дни си го мисля това, защото не са някакви факири лекарите им. Имат много техника и въобще всякакви материални ресурси, но не и много и много добри лекари, а е факт, че смъртността при този вирус е нулева.

# 14 297
  • Другата България
Заради това трябва да се забави масовото заразяване!!!
Относно горното, и относно "невзимането на мерки от държавата".
Снощи в 24:00 часа обявиха двамата положителни в Плевен и Габрово. От вчера до днес, за малко повече от 24 часа са издирени и намерени, установени контактите и на двамата, които са за жената около 140-150 човека някъде, а за плевенчанинът още не е ясно колко са. Не знам някой дава ли си сметка това колко труд и колко ресурс е, и как става. И колко хора са впрегнати така да се каже в заниманието-от МЗ, от РЗИ и от МВР. Събират се данни, търсят се адреси, търсят се лицата по места, някои ги возят до РЗИ, където им се взимат пробите, други ходят сами, всичко трябва да стане много бързо, служители на МВР и лаборанти не са спали от над 24 часа, само засега са над 300 човека тестваните, отделенията са под карантина, медиците работят на пълни обороти, има и такива медици също под карантина, извънредни дежурства....нещата са толкова навързани, и като чета тук как "държавата нищо не прави", защото....така, и си давам сметка колко сбъркано ни е съзнанието по дефолт, на някои от сънародниците ни. Не защитавам никого, пробойни има, здравната ни система не е пригодена да издържи на такъв напън като този и дано не се стигне до много и тежко заразени. Но ако се стигне, то няма да ни е виновна държавата, самите ние ще сме си виновни, многократно писах защо.
Много по-лесно е да отидеш на платен воаяж, за да не загубиш едни пари, пък след "мен и потоп". Вместо да се замислиш, че от това могат да пострадат още куп нищо неподозиращи и нямащи вина хора.
И в тази връзка от една група във ФВ:
Цитат
Има един друг вирус, който е много по-опасен от Covid19/коронавирус. 🤭
Нарича се “Смут, Шаш и Паника”.
Симптомите: човешка глупост и първосигналност, примесени с незнание как да се отсява информация.
Най-заплашените са хора:
➡️ без образование;
➡️ с купено образование;
➡️ с липсващо критично мислене;
➡️ които обичат заглавия започващи със “СЕНЗАЦИЯ”, “ШОК”, и тн.;
➡️ които не знаят разликата между коЙто/коИто, пълен и кратък член, със/с и тн.;
* често обичат да пишат с ГОЛЕМИ БУКВИ, за да покажат, че са прави.
⛔️Защитата от този вирус Не се състои в миенето на ръце и избягване на социалните места.
✅ Защитата от този вирус се състои в трупането на знания, които да доведат до градивно мислене и избягване на хората с проявените симптоми.
Като цяло този вирус отдавна е плъзнал из нашата страна, та от един корона вирус ли ще се плашим?😏

# 14 298
  • Germany
По повод смъртността в Германия, в  Бавария имаше днес следобед пресконференция и казаха, че от 200 случая ( мисля толкова станаха) има два много сериозни. Единият бил на възрастен господин, който обаче бил доста фит. Всички други имали леки и средни симптоми.
На мен ми казаха за човека в NRW, който беше първият критичен, че го поддържат само на машина и близките му са подписали съгласие да продължат, за да бъде изследван. Това е само клюка, няма нищо съобщено. Не знам дали е вярно изобщо. По тамошната преса пише ли се нещо за този мъж?

# 14 299
  • София
Не го вярвам това, че си хвърлят кучетата на паважа. Пак някакви фейк нюз.

И аз не вярвах на твърдението на което попаднах в тази тема, че властите в Китай избиват домашни кучета с удари с кол по главата, и стопаните им доброволно им ги водят.. И именно затова потърсих в Ютюб.. защо ли ми трябваше! От тогава все това ми е пред очите и ми е по-голям кошмар даже и от коронавируса.
А клипа в който заливат с бензин и запалват живи хиляди прасета, и той ли е фалшив? И ако да, как точно са го направили, да не твърдите че е компютърна анимация?

# 14 300
Подкрепям, Ан Мари. Хората работят, не висят във форума по цял ден и после пак оплюти и сме все недоволни. Тук от едно кино не иска никой да се откаже, ама иначе никой нищо не правел. Какво да направят повече, не знам, да изнамери Бойко ваксина и лекарство едновременно.
.

# 14 301
В Плевен ШЗО отдавна няма. Това е център за обучение. Вероятно са кадрови войници, които така или иначе в петък се прибират по домовете си и утре пак ще са там на обучение.

У нас виртуално обучение не виждам как ще стане. Децата ползват телефони и таблетки основно за игри. Особено малките. А и колко майки ще пуснат, че им тормозят дечицата по време на ваканция, нищо че е грипна. То и в Европа не виждам как ще стане.

В Болоня учат от разстояние вече месец в университета. Така че има как и вече става в Италия.

# 14 302
  • на пистата
Мери Ан,браво!Много сте права.Но при нас си е народопсихология.Наколко пъти вече написах,че мерките са абсолютно адекватни,но на някой хора май не им стигат....
Подкрепям, Ан Мари. Хората работят, не висят във форума по цял ден и после пак оплюти и сме все недоволни. Тук от едно кино не иска никой да се откаже, ама иначе никой нищо не правел. Какво да направят повече, не знам, да изнамери Бойко ваксина и лекарство едновременно.
.
Не,пред всяка къща полицай и никакво излизане!

# 14 303
На мен ми казаха за човека в NRW, който беше първият критичен, че го поддържат само на машина и близките му са подписали съгласие да продължат, за да бъде изследван. Това е само клюка, няма нищо съобщено. Не знам дали е вярно изобщо. По тамошната преса пише ли се нещо за този мъж?

В началото пишеха, че е много тежко болен, сега нищо не пишат. Този беше изобщо първият случай, след като първата група от Бавария и тези от клиниката във Франкфурт оздравяха и ги изписаха. Преди да се появи той на практика нямаше вирус в Германия.

# 14 304
  • MI
Не са за един ден, разбира се,всички числа са от самото начало до дне с. Т.е. и новите, и тези като пациент 1, който още е в интензивното.

# 14 305
Merri_An, чудесен цитат. Особено това с писането с главни букви за доказване на правота.
Мерките, които са взети последните дни са добри, а още по-добре ще бъде да се налагат солидни глоби за организатори на екскурзии в рискови страни като Италия, както и за неспазване на карантина.

# 14 306

Не, все така в критично състояние, нищо повече не се пише. Жена му е добре вече. На 50 години е доколкото знам.
Да, той е нашия пациент зироу.

# 14 307
  • София
Имам лошо предчувствие за Плевен с тези италианци, разквартирувани из града. А и двамата плевенчани в болницата - възможно ли е толкова бързо единият да е заразил другия или са отделни случаи?

" 27-годишният пациент е постъпил за лечение на 5 март в Клиниката с пневмония. Преди това той се е лекувал в домашни условия с два антибиотика, но това не е довело до подобряване на състоянието му. Проведено му е лечение, той се подобрява и е трябвало да бъде изписан след няколко дни.

Вторият пациент, който се оказа също с положителна проба за коронавирус, е на 61 години. Той е с хронично заболяване – ХОББ и с дихателна недостатъчност. За лечение е бил настанен на 2 март. Двамата са били в една болнична стая."

# 14 308
  • Bulgaria
Държавата колкото и да се опитва, надявам се все пак да направи всичко възможно като вижда какво е положението в Италия... Истината е, че ние сме страшно недисциплинирани и много хора правят всичко напук. Няма да успеят да ни променят нито за дни, нито за месеци... А когато човек сам не иска да си помогне или не приема ситуацията на сериозно... не знам колко смъртни случая трябва да има, че хората да се жегнат малко... Точно защото държавата ни няма възможностите да се справи с нещо толкова мащабно, ние трябва да се опитаме да го стопираме и това няма да стане като продължаваме да пътуваме, да пренебрегваме всички мерки, които не са задължителни и да минаваме между капките. Дано само не е късно...

# 14 309
Електронно обучение ще има в поне един ВУЗ в България от утре, поне две седмици. Става дума за АУБ. Така, че не виждам защо да не става и в училищата. Въппрос на желание е, в крайна сметка не се знае колко време ще продължат нещата с вируса и как ще се развият. Риск за живота на деца никой няма да е готов да поеме, а все пак ще трябва и да се учи. След като могат да щракат с часове тъпи селфита и емоджита, не виждам защо да не могат и да учат виртуално.

Общи условия

Активация на акаунт