Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 929 388
  • 21 677
  •   2
Отговори
# 15 645
  • на пъпа на Златията
Значи от ония дни призовавах за маски и ракийка . Като най достъпното предпазване  и лична отговорност .

Държавата си върши работата и е един месец преди Италия .
В БЪлгария  няма много пенсионери защото измряха преди 3,4 години . Сега ще поизмрат още  някои докато  дойде короната . Така че тия които броят процентите и се надсмиват  на останалите че са паникьосани ще са щастливи , защото България ще е на едно от последните  места по смъртност . .
Българинът има  способността да протестира безмълвно , като не пуска децата си на училище и с право , защото заедно с короната  има и грип .
Ако короната не мори децата , то грипът  не се знае какви последици ще им донесе. 

За докторите оздравял значи да влезе в болницата , да подсилят организма , да го обявят за  оздравял и да го пратят в къщи  за една седмица . От тук нататък ти гониш . Ако имаш сили да  помагаш на семейството си  ще оживее, ако нямаш сили ще си отиде .
Последиците - никой не мисли за тях .

И за разведряване .
 Баба ви Ванга българите да побързат до 2020 г да се приберат защото после няма да могат .
Каза и още че до 3 месеца ще открият лекарство .
Гледачките предсказват за да  се  вземат мерки за да не се случат предсказанията им .

Последиците - никой не мисли за тях .
Ако доживеем до  догодина ще се  питаме оцелелите кой ще е наред  при следващия грип . 
. .

# 15 646

Много се радвам за намаляването на случаите в затворената зона в Италия. Дано много бързо започнат да падат случаите и в цялата страна, както стана изведнъж и в Китай.

Далече били от това да вземат да падат случаите.

# 15 647
  • София
Хирургическите маски филтрират частиците на грипния вирус, които са към 1 микрометър, но коронавируса е с размер 0,3 микрометра и са доста ниско ефективни спрямо него. Те помагат някой да не ви се изкашля в лицето.
Вече е писано многократно кои маски го филтрират.

# 15 648
Crystal Noir, мерси за инфото от Севлиево. Ще съм благодарна да се включваш с новини и развитие от района. Моите родители са там и в габровската болница през ден ходеха..Сега съм забранила да излизат от вкъщи, само до магазина, дано ме послушат, че съм далеко и не мога да контролирам...
Моля, ще се включвам с новини за града и околностите и занапред.
Скрит текст:
Аз съм притеснена от вируса от доста време, през януари летях до Атина и въпреки че тогава нямаше случаи, самият факт че беше пълно с туристи от къде ли не там ме притесняваше, хем нямах основателен повод. Мислех си доскоро, че ще открият първи случай в София и смятах евентуално да се прибера в Севлиево, ако нещата придобият форсмажорен характер, като по-безопасно място (с оглед че нямаме градски транспорт там, докато в София съм всеки ден с метрото, например), а то излезе обратното. Родителите ми са млади (~50-годишни), поговорихме спокойно да заредят все пак някакви допълнителни трайни храни и базови лекарства, без излишна паника, (маски и дезинфектанти имаме налични), вслушаха се в съвета ми и го направиха. Обсъдихме и да сведат пребиваването извън дома до работа и пазар, с това също се съгласиха. Същите мерки прилагам и за себе си тук, в София, за момента не се сещам какво друго може да направим по въпроса.

# 15 649
Вирусът не преминава през маските НО ВЛИЗА ПРЕЗ ОЧИТЕ. Да ходиш с маска, но БЕЗ ПРЕДПАЗНИ ОЧИЛА, е все едно, че си без маска - няма никакъв смисъл. Затова се казва, че маските не предпазват, ако не се носят защитни очила, писано е в темата вече сто пъти това.
Ако не носите предпазни очила, то по-добре не носете и маски - няма никакъв смисъл от тях.
А защо мен ме цитираш?

# 15 650
Някой знае, ли къде мога да намеря официална информация относно обявената карантина в Италия?  Родителите ми имаха платена почивка до Италия и естествено искат да канселират. В договора изрично е упоменато, че при епидемиии, пандемии и т.н могат да канселират без неустойка. Тези обаче от агенцията им се правят на неразбрали и не вярвали на някакви сайтове и чакали да получат официална информация.  Та, откъде мога да я намеря???

# 15 651
Вчера четох мнения на италианци във фейса и останах с различно впечатление от това, което казваш nelig, имаше масово недоволство от хора на възрастта на родителите ми, затова че в последните години масово се затваряли болници, хората критикуваха останалите, които не седят под карантина, а постоянно хойкат насам натам. Разправят че хора спокойно са си излезнали от така наречената червена зона и са тръгнали на юг. Скоро цяла Италия ще е пламнала и това са си коментари на италианци.

# 15 652
Твърдят, че вирусът минава през тях...
През кои маски и кой го твърди?
Вирусът не преминава през маските НО ВЛИЗА ПРЕЗ ОЧИТЕ. Да ходиш с маска, но БЕЗ ПРЕДПАЗНИ ОЧИЛА, е все едно, че си без маска - няма никакъв смисъл. Затова се казва, че маските не предпазват, ако не се носят защитни очила, писано е в темата вече сто пъти това.
Ако не носите предпазни очила, то по-добре не носете и маски - няма никакъв смисъл от тях.

От всякакви защитни средства има смисъл - проблемът е, че сега така успокояват населението заради недостига в момента.  Защо за медиците да има полза, а за останалите да няма? Къде е логиката? Всяка глупост повторена сто пъти постепенно се превръща в истина.  Ама защо маска, ако нямаш очила - слагаш каквото имаш - маска, шал, очила и е по-добре е от нищо. Да, вирусът е с такива размери, когато е изолиран, но не лети самостоятелно във въздуха с реактивен двигател, а се разпространява по въздушно-капков път ... и още веднъж -капков.

# 15 653
А защо мен ме цитираш?
Защото твърдиш, че хората трябвало да носят маски, а то е напълно безсмислено, ако не носят и предпазни очила.

# 15 654
  • София
Другото, което се въздържах да напиша досега е да погледнете статистиките за икономиката на Ломбардия. Явно доста от вас ще се изненадат. Rolling Eyes Здравеопазването й също е едно от най-добрите в Италия и света. Щом тук се задъхва така системата, правете сметка в страна като България какво ще е.
При подобен брой тествани положителни случаи здравеопазването на Корея не се е сринало- няма никакъв особен проблем и има 36 души serious+critical и не са оревали света как им липсват места в интензивни. При 10 000 случая Германия няма да има никакъв особен проблем (моя прогноза).
 Може лекарите в Ломбардия да са много добри, но организацията явно е пример за пълен и тотален ПРОВАЛ.
 Всеки трябва да гледа Италия и да НЕ ПРАВИ като тях.
 Айде бе- небесата паднали понеже има 733 души в интензивно (според официалните данни). Според данните дето пуснах, Италия има 10 пъти по толкова места в интензивни отделения???
 провинция Хубей е колкото Италия- те се оправиха- Италия що не може- нали е първи свят???

# 15 655
  • София - Рим и обратно
Единственото, което е проблем в Италия в момента е фактът, че населението е изключително застаряващо и има опасност да няма къде да настанят всички стари хора, коието ще имат нужда от асистирано дишане и легло. Няма достатъчно легла, както навсякъде, това е. Проблемът е, че ако трябва да избират между млад пациент с усложнения или с някакво друго заболяване, и старец с пневмония....какво ще направят. Ето това е грозящата опасност и налагането на тая карантина в Италия, а не че хората ще измрат от ковид.

# 15 656
От всякакви защитни средства има смисъл - проблемът е, че сега така успокояват населението заради недостига в момента.  Защо за медиците да има полза, а за останалите да няма? Къде е логиката? Всяка глупост повторена сто пъти постепенно се превръща в истина.  Ама защо маска, ако нямаш очила - слагаш каквото имаш - маска, шал, очила и е по-добре е от нищо.
Вируса влиза в тялото през три входни точки - устата, носа и очите. Като затвориш две от трите входни точки - носа и устата - а оставиш отворена третата входна точка - очите - мислиш ли че правиш нещо за да се защитиш. Нищо не правиш. Ако вируса стигне до лицето ти и имаш маска на лицето, няма да може да влезе през носа или устата, но ще влезе през очите ти. Тогава за какво ти е тази маска, ако не си затворил и третата входна точка - очите?

# 15 657
  • София
Някой знае, ли къде мога да намеря официална информация относно обявената карантина в Италия?  Родителите ми имаха платена почивка до Италия и естествено искат да канселират. В договора изрично е упоменато, че при епидемиии, пандемии и т.н могат да канселират без неустойка. Тези обаче от агенцията им се правят на неразбрали и не вярвали на някакви сайтове и чакали да получат официална информация.  Та, откъде мога да я намеря???
Съобщение на ситуационния център на Външно министерство
https://www.mfa.bg/bg/situationcenter/24663

# 15 658
  • В офиса
За маските и очилата. Ако ви духа от прозореца и от вратата и имате възможност да уплътните едното, няма ли да го направите, защото  то така или иначе си духа от другото. Ако един басейн се пълни от три тръби и спреш двете, той за същото време ли ще се напълни. Въпросът с вируса е и количествен.

# 15 659

Народът изтрещял тотално. Хора, спрете се - този грип не е по-различен от другите грипове - кашлаш, кихаш и ти минава. Усложненията са при стари хора и при хора със сериозни други заболявания. А цялата работа е, че другарите китайци не искаха да плащат на хората болнични (да си постоят вкъщи два-три дена) и за това затвориха болните на едно място, та да им е мирна главата...Обаче българина си ходи на работа с грип без да му мигне окото, така че ние проблем нямаме.

А за другарите от Италия какво ще кажете?
[/quote]

Какво за тях? Изкупиха магазините, купонясват си, паникьосват ги - алъш веришът върви. Имам приятели до Венеция - оплакват се от паниката, не от грипа. Народ, който тотално изтрещи, не се знае какви ще ги свърши....

Общи условия

Активация на акаунт