Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 939 949
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 16 440
Нямаме. 92 мисля, че бяха специалните легла за ковид-19. За цялата страна, не само за София.

И не само докторите и дезинформацията по медиите. Тука се изписаха фермани на тема - лична отговорност и по възможност самокарантина за превенция, но постоянно ни нахоквака като ненужно внасящи паника.

# 16 441
Италианците и те недолюбват Конте, той едвам състави ново правителство, ама някой в момента да скача? Напротив, обединени са. А ние - Бойко с каква брада бил, пък какъв простак бил... Все едно ако е бъкингамски принц, ще е друго, пак същата безпочвена истерия...

Ние да се молим ББ да не се тръшне, че като ги гледам каква стока са ни министрите и как нищо сами не могат са измислят и да решат, съвсем ще го закъсаме

# 16 442
Ох. Тук не хабят ресурси сигурно Въпреки че напълно здрав (видимо) човек може да ви зарази (нали?). Отделно сутринта един лекар излъга, че попаднал върху повърхност вирусът живе кратко. Смееше се на дезинфекцията.

# 16 443
"... - като се разболееш идва подобрение след което идва най-лошото като симптоми... " - това се дължи на така наречената цитокинна буря и далеч не се среща при всички случаи на който и да било коронавирус. Обикновено в първа фаза на коронавирус настъпва тежки респираторни проблеми, след което изведнъж настъпва рязко облекчение. След това идва цитокинната буря и влошава нещата значително. Това състояние отново се наблюдава при по-възрастни пациенти или такива с предходни респираторни заболявания, изключение е здрав организъм да развие цитокинна буря (изключение, не е напълно изключено, да бъдем точни).
За другото просто ще кажа, че копираме Запада, но доста избирателно и както ни изнася и ни е удобно. Тук ще чопнем, там ще чопнем, но "и турско да стане", няма да започнем да мислим като тях.
Защо коря хората ли? Ами... защото е гнусно и нехигиенично да ходиш с мърлявщини по лицето си.

Не е съвсем така.

Млад британец, който се е излекувал: https://www.youtube.com/watch?v=G9oqvJ3iXGI&t=65s
Китайка, която се е излекувал вкъщи: https://www.youtube.com/watch?v=y37hBLd3E8s

# 16 444
  • на пъпа на Златията
 ==
като се разболееш идва подобрение след което идва най-лошото като симптоми..
==
Ми когато умира човек от каквато и болест да е  няколко дни преди това се подобрява , отдъхва си от мъките и си заминава . .

# 16 445
Цитат
маме прекрасни лекари, но лоша система и ниско самочувствие.
Моите впечатления са съвсем други.Надменни и високомерни.Изпраща лл при специалист за снимка,онзи казва няма нужда.Лл беснее,пита тоя рентгенови очи ли има.Как да се разчита на тях щом  пред епидемия,за която се говори всеки ден,пироговци не се сещат да направят един тест?!Чак днес като припаднала жената,те се усетили.И после затварят болницата,обличат скафандри.След дъжд качулка.Пък нека повтарят до втръсване:мийте си ръцете.Болни се разхождат навсякъде,дишате заедно в гр.транспорт,пък ако се разболееш,сигурно е,защото не си си измил ръцете.

А те от къде да го извадят тоя тест. От заплатите си ли да го платят на всеки, който мине през болницата.

Нали пак се връщаме на това, че държавата / НЗОК трябва да има ясна идея кой и по какви критерии се тества.

Сега критерият е: припаднал в спешното след доказана двустранна вирусна пневмония. ...Ами такива случаи няма много ..

# 16 446
Фандъкова сега каза, че се очаква в София да бъде удължеа ваканцията с "няколко дена".

# 16 447
  • София
Иначе ми е смешно за тази 60/70% как може да се връзвате на тези глупости...
Тези цифри са по принцип колко хора ще го изкарат. Не за тези 2-3 месеца, а по принцип. Той няма да спре скоро.

Пак няма как да стане, освен ако не са взели кристалното кълбо и са видели за след 2 години.
Аз очаквам в най-лошия случай и някакво адекватно лечение до 1 г. дали ваксина или лек, нещо.
А и пак не върви с тези 60/70% В Китай на ден регистрират по много малко случаи вече, дори и петорно повече да са нерегистрираните няма как да се случи това.

# 16 448
  • София
"... - като се разболееш идва подобрение след което идва най-лошото като симптоми... " - това се дължи на така наречената цитокинна буря и далеч не се среща при всички случаи на който и да било коронавирус. Обикновено в първа фаза на коронавирус настъпва тежки респираторни проблеми, след което изведнъж настъпва рязко облекчение. След това идва цитокинната буря и влошава нещата значително. Това състояние отново се наблюдава при по-възрастни пациенти или такива с предходни респираторни заболявания, изключение е здрав организъм да развие цитокинна буря (изключение, не е напълно изключено, да бъдем точни).
За другото просто ще кажа, че копираме Запада, но доста избирателно и както ни изнася и ни е удобно. Тук ще чопнем, там ще чопнем, но "и турско да стане", няма да започнем да мислим като тях.
Защо коря хората ли? Ами... защото е гнусно и нехигиенично да ходиш с мърлявщини по лицето си.

Не е съвсем така.

Млад британец, който се е излекувал: https://www.youtube.com/watch?v=G9oqvJ3iXGI&t=65s
Китайка, която се е излекувал вкъщи: https://www.youtube.com/watch?v=y37hBLd3E8s

Не виждам нещо, което противоречи на моята теза. Няма цитокинна буря, имунната система се справя, а и двамата доста упорито говорят за "позитивно мислене". И британецът, и китайката го казват поне два пъти. А от нас позитивно мислене кога?

# 16 449
Аз пък чак сега разбирам, че като се подобриш не си оздравял, а лошото предстои. Какво е това цитокинна буря или как е там. Често го пишете, ама...какво става с човека, да знам де... не разбирам от медицина. Има ли време да се отреагира и какво да прави човек в такова състояние. Просто..
Вече си мисля, че по-добре сега, ако става да става, че може и да те приемат и лекуват, после...
Къде в София има спешно. Миналия месец ходих и обикалях с човек дето за часове трябваше да бъде приет, за да живее. Все пак ...размина се. Но още тогава нямаше свободни легла в болниците. Сега не ми се мисли. Пак паника всявам май, ама това е истината от лично преживяване, не преразказано.
Сега с този вирус и с линейка трудно ще приемат човек. И това съм го преживяла преди години с някаква карантина, когато в Пирогов приеха майка ми и отвсякъде отказаха на Бърза помощ. Снимките си отговарят. Женското дори е с повече легла, а тоалетните дето виждате са и за мъже и за жени мисля бяха. Баня нямаше и се вижда. Във ВМА са по две легла в стая и има баня на всяка стая. Но и стаите не са толкова много, съответно и леглата за една София. Първа градска и там е добре сравнително, но и там колко легла има. Частните болници отказват да приемат без заплащане спешен случай, поне при нас беше така. Та...знам и съм видяла.
Жал ми е за лекарите в Пирогов. Наистина са специалисти и работят в ужасни условия, поне тези във вътрешното отделение, за другите слава богу още не съм ги огледала и дано не се налага.

# 16 450
Фандъкова каза че най-вероятно удължават грипната в София.
По новините сега-БТВ

# 16 451
  • Пловдив
Нямаме. 92 мисля, че бяха специалните легла за ковид-19. За цялата страна, не само за София.

И не само докторите и дезинформацията по медиите. Тука се изписаха фермани на тема - лична отговорност и по възможност самокарантина за превенция, но постоянно ни нахоквака като ненужно внасящи паника.
В Пловдив са толкова леглата за тази цел, в 3 болници.
Не че са достатъчно.

Последна редакция: ср, 11 мар 2020, 00:20 от Не се сърди, човече

# 16 452
Стресът и леката истерия ще спомогнат поне за спазване на препоръките.

Има доста хора, които подценяват и двете. Аз познавам един такъв тъпанар, който казва "не гледай какво дават по телевизията за Италия, няма нищо вярно. Живота си върви хората са без маски и т.н и т.н." Днес се обадих на този телефон в София да питам какъв контрол се извършва на Калотина. Жената ми обясни, че ще подпише декларация и ще се обадят на личния му лекар да бъде 14 дни в карантина. Тази вечер колегите му са пристигнали при него. Единия е бил в Италия преди седмица и сега пак се връща, на Калотина каква била декларацията, която подписва ...ако се почувства зле ще се обади на личния си лекар, нищо общо с това което ми обясниха от София, никакви карантини няма. Ходел нашия до магазини, разкарвал се няма маска, няма дезенфиктанти, нищо няма, вече пети ден е в Ломбардия. Няма проблем те по телевизията лъжели, че и крещи. Въпроса за себе си го реших кардинално, двата дена почивка в шефа си, после докато се прибере и карантината минала. А утре пак ще се обадя да ги питам това ли им е контрола за влизащите от Италия.

# 16 453
Във ВМА има спешно, в Александровска има, сигурно и Окръжна, в кардиологичната болница и т.н.

Моля ви се, спрете да хейтите лекарите, че на тях разчитаме, все пак!

# 16 454
dqvolski_ochi , това от телефона ми го обясниха още в началото, за пристигащите от Китай, а аз им казах каква е практиката. Тогава дори не се интересуваха кой идва от Китай.  От МЗ ахнаха, ама напишете ни го писмено. И да им го напиша, каква файда?!

А тези декларации ми звучат адски бюрократично. Да си измием ръцете , че правим нещо, има мерки.

Общи условия

Активация на акаунт