Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 939 609
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 16 530
  • Пловдив
Това не може да е истина! Лекари и сестри напускат, защото не искат да лекуват пациенти с Ковид? Кажете ми, че не съм разбрала!

Не напускат, искат да им се осигурят необходимите предпазни обрекла. За екипа на Белодробна болница София става дума.Токущо гледах репортаж по Бтв.
Не! Казаха, че ще получат облекла, но ги е било страх да работят. Не искали 14 дни в карантина да седят в болницата. Просто не желаят да си вършат работата. Ще чакат да мине бурята и после ще се появят пак. Това е. Жалко!
П. С. Аз говоря за сестрите. Лекарите. Е са казали такова нещо.

# 16 531
  • Bulgaria
Няма как да се избегне. Човек, когато се почувства много зле инстинктивно се ориентира към спешно отделение. Колкото и да се обяснява, винаги ще има хора, които не го знаят или не го спазват. Много хора дори нямат телевизор. Аз съм сигурна, че има хора, които все още не са чували за коронавирус.

# 16 532
  • Countryside
На мен ми спасиха живота в Пирогов. Иначе относно друг случай - от спешното в Токуда ме изхвърлиха да ходя в Пирогов, а там веднага ме приеха и ме оправиха. Така, че да не се обобщава. За съжаление, не навсякъде има човечност, дори и в хуманните професии. Поклон пред човечните лекари и сестри!

Хората масово откачиха, щом доктори и сестри напускат болници, вместо да помагат. Има нещо тотално сбъркано в държавата ни. А управяващите са крайно неадекватни, лъжат, мажат, не разбират, не вземат мерки, не осигуряват защита за мед.персонал...Фандъкова лъже като дърта циганка и тя. Децата нямат сапун в училище, тя дезинфекцирала ГТ по 4 пъти!!!! Брех! Много ме дразни и съжалявам, че вече 10г София няма оправия, заради нейната некомпетентност.

# 16 533
luba_rizova, пишеш тотален булшит. Туко що гледах включването от Белодробна по БТВ. Казаха, че искат! да работят, но нямат облекло, а приемат хора със съмнения, чакащи резултати.

# 16 534
Идеален повод на медицинските работници да изнудват за увеличение на парите. Професията има своите рискове. Когато не си ок с тях, работиш нещо друго.

# 16 535
Жената, чиито мъж снощи гледал мач на шампионска лига излъчван от Германия, от което си направи извод за лошите мерки в Австрия, защото и двете са в Шенген, знае ли че се играят без публика мачовете?

Аз разбрах, само за NRW е това без публика?? Следя новините единствено за тук, обаче...

Да направят центрове тогава, ако ще палатки, където да насочват короноподозрителните, а не да чакат из болниците .

# 16 536
Защо се сърдите на лекарите?! Без предпазни мерки и ясни правила те ще са първите пострадали. За такова нещо като описаното в Пирогов, ако се окаже положителен теста, тук затварят болницата за дезинфекция и тестове на всички, били в контакт. Я си представете да затворят Пирогов...

Многопрофилната болница за активно лечение ограничава приема на пациенти заради двата положителни случая на коронавирус, които са в здравното заведение.

Мярката е по разпореждане на полицията, а гражданите се препращат към ВМА и Александровска болница.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/top-novini/2020/03/10/bolnite-ot-covid-19-v- … bstven-hod.441725

# 16 537
Това не може да е истина! Лекари и сестри напускат, защото не искат да лекуват пациенти с Ковид? Кажете ми, че не съм разбрала!

И това се обс

# 16 538

Не напускат, искат да им се осигурят необходимите предпазни обрекла. За екипа на Белодробна болница София става дума.Токущо гледах репортаж по Бтв.

Не знам какво си гледала, но лично пред камерата на Нова заявиха, че си подават оставките защото ги е страх. Предпазни средства ще се осигурят, вече е яно.

# 16 539
Няма как да се избегне. Човек, когато се почувства много зле инстинктивно се ориентира към спешно отделение. Колкото и да се обяснява, винаги ще има хора, които не го знаят или не го спазват. Много хора дори нямат телевизор. Аз съм сигурна, че има хора, които все още не са чували за коронавирус.
Не е задължително. Ако човек е имал преки впечатления от родното здравеопазване, може и да не бърза. Ако познанията му са от "Д-р Хаус" и т.п. може и първо там да отиде. Директно давам пример, мм сега като се разболя, колкото и да настояваше дъщеря ми да го водя на лекар, отказах. Категорично заявих, че с такава температура до 38-38.5 се изчаква три дни и ако няма подобрение тогава. На четвъртия ден наистина температурата спадна и общото състояние се подобри. Така че не всички хукват към болниците.

# 16 540
Цитат
Цитат
luba_rizova, пишеш тотален булшит. Туко що гледах включването от Белодробна по БТВ. Казаха, че искат! да работят, но нямат облекло, а приемат хора със съмнения, чакащи резултати./quote]
[/quote
Вярно е написаното от Люба Ризова. Точно това каза сестрата, че и да има лични предпани средства, те не били психически готови да работят със заразени. После трябвало да стоят под карантина, а не искали и т.н.

# 16 541
Жената, чиито мъж снощи гледал мач на шампионска лига излъчван от Германия, от което си направи извод за лошите мерки в Австрия, защото и двете са в Шенген, знае ли че се играят без публика мачовете?

Аз разбрах, само за NRW е това без публика?? Следя новините единствено за тук, обаче...

И между другото, мачът беше в Париж.

# 16 542
Оф... Здравната ни система показва признаци на колапс, още преди да се е започнало Sad

Бойко да ходи в Китай при Си, и да помоли за 2 тира медици...

# 16 543
  • Пловдив
luba_rizova, пишеш тотален булшит. Туко що гледах включването от Белодробна по БТВ. Казаха, че искат! да работят, но нямат облекло, а приемат хора със съмнения, чакащи резултати.
Е аз ги гледах пряко в 7.20. Почна се с облеклата, но после казаха, че са хора и го е страх и че облекла знаят, че ще им дадат, но това няма да го върне на работа. Понеже е срамно, медиите се правят, че не са разбрали. Това е. И какъв откъс ще пуснат от тях зависи. Аз гледах пряко какво говорят.

# 16 544
  • София
Естествено че ще искат да напускат. Сега се сетиха да правят маски и работни облекла, които стигат за 24 часа.

Общи условия

Активация на акаунт