Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 939 609
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 16 620
Имиграционната служба на Индия обяви, че всички визи, издадени на граждани от Франция, Германия и Испания на или преди 11 март 2020 г., които все още не са влезли в Индия, ще бъдат обявени за невалидни веднага.

# 16 621
Знае ли се в коя част е Коронавируса в Турция?
Мисля, че е Истанбул, но не дадоха официално инфо.

# 16 622
Самият вирус ще ни е най-малкият проблем предвид икономическата криза, която предстои. Карантините и презапасяванията са нож с две остриета.

# 16 623
Колежката ми се върна в неделя от обиколка на Германия, Франция и Швейцария и днес е в болничен с кашлица. Притесних се, най-вече за децата ми.
Имах се за информирана, но сега изобщо не се сещам дали и какво да предприема. Естествено не е задължително да е с коронавирус. Аз сега освен да следя за симптоми друго няма какво да направя, нали? В смисъл от изследвания на този етап няма смисъл, нали така?

# 16 624
Аз мисля, че около Великден България ще бъде изцяло затворена като Италия. И хората ще го поискат. Просто няма друг начин. И не мисля, че италианците са по-дисциплинирани от нас, даже напротив. Ние сме по-дисциплинирани от тях, защото много от нас са живели достатъчно дълго в комунизма и сме научени да изпълняваме заповеди.

За съжаление ми се струва твърде оптимистично да се мобилизираме всички. В обкръжението ми има точно още 2ма човека, които смятат , че трябва да се спазва някакво по-различно поведение.

# 16 625
  • София
За училищата и детските градини се каза многократно и по света от водещи специалисти защо е нужно да се затворят – децата не са в състояние да пазят нужната дистанция и хигиена. Бг мама сме, виждали сте деца на 3-4, а и на 10-12, а и колко могат да не се прегръщат едни други, да не се докосват, да не си пипат лицето и да си мият ръцете по 1 минута на всеки час. Не случайно детските заведения са огнища на всякакви зарази, което обикновено не ни притеснява толкова, но в случая, колкото и леко да го карат те си представете свят, в който никой от възрастните не е боледувал от варицела, например. Иначе и тя ще си е просто варицела, като просто грип, но и при грипа нямаше да е лесно ако нямаше ефективни лекарства, ваксини и население с изграден имунитет към поне една част от гриповете.

# 16 626
Пътувам в една от натоварените линии в София -204. Последната седмица в пикови часове, автобуса е почти празен. Тази сутрин отново. Видях 4-5 човек с маски и то по спирките, с обикновени маски. Видях и жена с маска тип N95, която си я беше свалила и си хапваше закуската, на спирката отново. Е, какъв в смисъла? Слагаш си маска, сваляш я, хапваш си.. wtf?

# 16 627
Броят на заразените от корона вирус в САЩ достигна 1000, същите се УДВОИХА в рамките на 3 дни. 

Не е изненада.. средно време на удвояване - 2.5-2.6 дни

# 16 628
Скрит текст:
А за това основна отговорност носят медиите и т.н. "експерти" които се появяват в средствата за масова информация.
Медиите носят отговорност още с раздухваната информация от предните вируси, които циркулираха и това го обясни лаконично човекът, който гостува на Стойчо Керев. А държавните експерти имат вина дотолкова, че сега и да казват истината, никой вече не им вярва. Ако има нещо "полезно" в този вирус, то е огромна обеца на ухото и житейска поука за принципите на работа в обществото ни. Само да сме живи и здрави да си зададем правилните въпроси оттук насетне! Simple Smile

Знам. Точно затова предупредих, че още един много вреден ефект от лъжите е подкопаното доверие в критичен момент.

# 16 629
Софийска митрополия: Храмовете остават отворени, болните да бъдат причастявани със сухо св. Причастие.

За храмове може, за театри - не. Съсипаха я тази държава.

# 16 630
Колежката ми се върна в неделя от обиколка на Германия, Франция и Швейцария и днес е в болничен с кашлица. Притесних се, най-вече за децата ми.
Имах се за информирана, но сега изобщо не се сещам дали и какво да предприема. Естествено не е задължително да е с коронавирус. Аз сега освен да следя за симптоми друго няма какво да направя, нали? В смисъл от изследвания на този етап няма смисъл, нали така?

Изследвания сама не можеш да си назначиш
Следете за симптоми, при съмнение звъниш на ЛЛ

# 16 631
  • Варна
Съвсем нормално е освен училищата ,спортни и културни мероприятия да се затворят  МОЛовете и заведенията.Все пак здравето е най - важно!

# 16 632
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
Пътувам в една от натоварените линии в София -204. Последната седмица в пикови часове, автобуса е почти празен. Тази сутрин отново. Видях 4-5 човек с маски и то по спирките, с обикновени маски. Видях и жена с маска тип N95, която си я беше свалила и си хапваше закуската, на спирката отново. Е, какъв в смисъла? Слагаш си маска, сваляш я, хапваш си.. wtf?
През маската как дя яде? Преди време се смеехме на жените с фереджета как ядат макарони, а каква стана тя?

# 16 633
  • София
Може би е добре да сложат термокамери в метрото. Там вероятно ще е един от най-големите развъдници Stuck Out Tongue Winking Eye . Предвид че хората са почти един върху друг.

# 16 634
През маската как дя яде? Преди време се смеехме на жените с фереджета как ядат макарони, а каква стана тя?
След като имаш притеснения, слагаш маска.. мисля, че може да помислиш да се нахраниш вкъщи? Може и аз да бъркам, но не ми се вижда особено логично. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт