Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 939 184
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 16 770
До всички радетели за затварянето на училищата. Защо училищата НЕ БИВА ДА СЕ ЗАТВАРЯТ:

Прилича на статия от вестник "Стършел".
Благодаря много е забавно, наистина.
Могат да предложат и заразяване със СПИН - така повече хора ще се "научат да се справят с инфекцията" и да бъдат по-емпатийни и съпричастни към вече болните.

# 16 771
Сериозно ли нашите тъй наречени властимащи, не могат да проумеят, че колкото по-рано бъдат взети мерки (затваряне на ресторанти, училища, кина и прочие) толкова повече ще забравим развитието на болестта и потенциално загиналите? Не може да се оправдаят, че не знаят, не е като да нямат за пример Италия!

# 16 772
  • MI
Не е никаква конспирация, че става въпрос за СУПЕР-СПИН! Eто, щом не вярвате на мен, вижте в медиите - коронавирусът се бори с препарати против СПИН!
https://www.pinknews.co.uk/2020/03/09/coronavirus-covid-19-spain … r-kaletra-abbvie/
И с лекарство против артрит постигнаха чудесни резултати и то бързо, значи ли това че КОВИД 19 е супер артрит?

# 16 773
Скрит текст:
Parliament започнете да правите разлики между СПИН и вирус, защото вече сериозно взе да ми се набива в очите, това непрестанно повтаряне за СПИН. СПИН е синдром, вирусът е ХИВ всъщност.

Вижте, използвам думата СПИН, защото е по-възприемчива от аудиторията от колкото, ако напиша ХИВ. Второто е малко по-неизвестено наименование, а така рискувах някои хора да не схванат предупреждението ми. Както и да е, не е зле да се запознаете и вие с медицинската литература по въпроса за COVID 19 и ще видите защо смея да твърдя, че това е новият СУПЕР-СПИН. Вижте линка, който дадох по-горе и ми отговорете: Как, ако не е на основата на ХИВ или с някакви производни го лекуват с АНТИ-ХИВ препарати...

Никъде няма официално становище, което да твърди, че лекарствата против ХИВ помагат за преболедуването от КОВИД19, не си измисляйте. Те даваха такива медикаменти и през 2014г при бума на ебола в Африка.

# 16 774
  • I want it all and I want it now.
В темата отдавна се писа, че пика ще е септември на вируса, а те тепьрва разбраха. Какво да се коментира повече🙄 тьпи та вдльбнати (имаше преди такьв лаф).

# 16 775
Цитат
Корнелия Нинова, БСП:Добре е премиерът Борисов да се ограничи в изказванията си, защото с всяко свое изявление увеличава паниката в страната
11 Март 2020 | 11:41 | Агенция "Фокус"
София. Добре е премиерът Борисов да се ограничи в изказванията си, защото с всяко свое изявление увеличава паниката в страната. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на брифинг в зала "Запад" на Народното събрание, предаде репортер на Агенция "Фокус".
"Искаме да коментираме ситуацията с развитието на коронавируса в България. Тази ситуация изисква хладен разум, отговорност и реакция без паника. Смятаме ,че е добре да се даде думата на сериозни хора и професионалисти и сме готови с всичко, което е необходимо като опозиция да съдействаме за изпълнение на разумни решения. Може би е добре премиера Борисов да се ограничи в изказванията си, защото с всяко свое изявление увеличава паниката в страната
Тя отчете, че премиерът е посочил, че сме във война. "Няма как в едно изречение да кажеш: не се паникьосвайте, ние сме във война".
А дано Борисов се вслуша в думите на Корнелия Нинова, но доколкото си го знаем - едва ли.

# 16 776
  • София
Да, ненормални са от СЗО, Уницеф и т.н., но изобщо не учудвам и не съм изненадана.
Офф-топик, но като им видях документите и наръчниците за ранно сексуално образование, ми станаха ясни, обсъждахме ги в другите теми... Който се съмнява - нека да види какво представляват.

# 16 777
Струва ми се, че всички държави допускат една и съща грешка. Не си взимат бележка от неправилните подходи на засегнатите вече.
Факт: Китай - след първите обявени случаи през декември, беше странен интересен факт. Януари вече нещата почнаха да стават сериозни. Края на януари нещата бяха изтървани, Китай сложи под карантина засегнатите райони и останалият свят, осъзна, че нещата вече са изпуснати, но масово се умаловажи този факт.
Факт: Италия - първо се обявиха  няколко десетки случая. Народът се весели, пренебрегва минималните препоръки. Нещата започват да излизат извън контрол, видимо трябва да се предприемат по-крайни мерки и ограничения. Но те не предприемат, тоест, предприемат но с едни 7-10 дена закъснение, вече буквално плачат от случващото се.
Факт: Южна Корея и Япония - започват да нарастват скоростно случаите,  започват да се предприемат все по-строги мерки, с разликата, че японецът е научен на уважение и да следва нужните препоръки, някак картинката, макар и с много заразени, не изглежда, както в Италия да речем
Факт: Хонг Конг - Видяха, накъде отиват нещата, почнаха да предприемат строги мерки за ограничеия и предпазване и първоначалният бум, струва ми се, почна да се овладява.
В Европа, още преди около две седмици четох, че Германия се готви за пандемия, дори помня, как позната ми се изсмя на прочетеното. В Англия, преди точно един месец, когато имаше шепа заболели, позната ми се обади, да ми каже, че се тревожи много и имало наченки на паника. Сега, месец по-късно, с вече многократно повече случаи, същата пзната ми звъни, всичко е спокойно, каква е тази паника, не разбирам, възнамерява да пътува и да не се съобразява. Това последното ме озадачи много, честно не знам, как да го тълкувам това поведение.
Някак подхождаме масово с пренебрежение, за да не се вкарваме в излишна паника, и хоп, когато вече трябва с основание да се тревожим, какво толкова, медиите казват, че аз не съм в риск.
България, според мен, трябва да не следва методите, на държавите, доказали пропуска и късните действия. Никой не иска да се стигне до масова карантина и затваряне на предприятия, недостиг на болнични легла.
Затова, според мен най-логично е, да се вземат мерки за ограничение на щетите, преди да станат тройно повече  доказаните случаи. Явно човекът, независимо, дали българин, или друга националност, масово се сеща да реагира, само когато нещата опрат до неговите лични последици, иначе не го касае. Ето това ни играе лоша шега на всички. Не знам, доколко е приложимо, да се създаде частична карантина, за тези, които  не са в групата на работоспособните, за хората със здравословни проблеми, за да се ограничи случващото. За съжаление, обаче, нито виждам,  кой ще проследи спазването на една евентуална такава мярка, нито си представям, да се реши, ако трябва и санкциониране при нарушение. Просто манталитетът ни по български, ще ни погуби, но явно това си е донякъде заложено  в първичното ни поведение. Вместо да се изолират цели градове, области, поне да се опитат най-уязвимите да предпазят, а защо се смята, че децата не са в тази група, ей това е много ключово, според мен....

# 16 778
  • София
Великобритания не е по малко засегната от Испания, какво като е остров? Германия остров ли е? Освен това Испания е затворила училищата в мадридска област. Италия цялата е под карантина, така че за тях се очаква да се затворят всичките.

П.П. преди да ме нападнете, аз не съм против затварянето на училищата, но голяма част от Европа не са затворени, затова го очаквах.
Направи справка за процента възрастни хора в старчески дом в Англия и в България, а след това и за процентите на същите съжителстващи със семейства с деца в градинска и училищна възраст. И после смятай ако беше варицела и възрастните не са я карали какво щеше да стане. И ето ти един от възможните отговори.

Иначе не ми се спори. Всеки, който споделя разбиранията за живота на други нации би могъл, и му го пожелавам от сърце, да заживее на тяхна територия.

# 16 779
Бояна аз никъде не съм казвала,че тази мярка е правилна, това което аз казвам е,че целия ЕС я прилага, защо да очакваме нещо по различно? Вие на кой свят живеете? България не е в Америка, България е в Европа!

# 16 780
Последно децата в Сф ще бъдат ли във ваканция или не? Отворих да видя има ли новини и само прогнози ...

# 16 781
Сега гледах репортаж за предпазното облекло в Белодробната болница. Направо съм втрещена. Осигурили им. Ама те нямат нито адекватни маски, нито очила, нито шапки. В Китай са като със скафандри и пак доста медицински лица се заразиха. А с тия бутафорни облекло тук... Не знам защо журналистите не акцентират на това във въпросите си. Изключително неадекватно е.

# 16 782
За съжаление всичко излезе извън контрол.
Според мен е хубаво да минем една не 14,а 20 дневна карантина всички.
Щял да им пострада бизнеса,щяло не знам какво.Направо е жалко.
Трябваше и границите да затворят.
Абе жалка картинка сме.Много ме е яд.

# 16 783
Бил де Блазио дава 2 часа съвети какво да се прави за превенция, какво се прави в Ню Йорк по въпроса, какво е и какво не е, какво правят от града за да си спасят хората, какво хората трябва да направят, за да спасят себе си и други:
https://www.youtube.com/watch?v=xXh7jUxfdak

# 16 784
Последно децата в Сф ще бъдат ли във ваканция или не? Отворих да видя има ли новини и само прогнози ...

Аз разбрах, че не се удължава. Само, ако има КВ в училището - ще се затвори.

Общи условия

Активация на акаунт