Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 940 503
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 16 950
Не знам на какво да вярвам, уж говорите за някакви карантинни мерки в Северна Италия, но според коментарите на италианците, всеки си бръмчи? Или поне до преди 2-3 дена е било така.
По принцип си бръмчат ,но под карантина,имат право да ходят на работа,но имат документ и ако ги спре полиция го показват,няма право да се ходи на гости и да се местят от един град на друг без основателна причина.На пазар ходи само един човек от семейството,в магазина пускат по 10/15 максимум и всички на дистанция метър.

Вие в Италия ли живеете?
Тези мерки от кога са? Защото според хората доскоро са си пътували от севера към юга без проблем. Даже имаше много клипчета в интернет.
Да в Италия,но в Тоскана,по принцип тези мерки ги въведоха сега от 10,и има глоба от 207 евро и три месеца затвор ако напуснеш общината без причина,иначе преди това си се разхождаха така.
Разхождат си животните само в тяхната си община
Италианците под карантина с домашни любимци разбра ли се как действат?

# 16 951
Данни за смъртността в Италия:

0-9 заболели - 43 ; починали - 0
10-19 заболели - 85 ; починали - 0
20-29 заболели - 296 ; починали - 0
30-39 заболели - 470 ; починали - 0
40-49 заболели - 891 ; починали - 1
50-59 заболели - 1.453 ; починали - 3
60-69 заболели - 1.471 ; починали - 37
70-79 заболели - 1.785 ; починали - 114
≥80 заболели - 1.532 ; починали - 202
Прекалено рано е да се тегли чертата, и да си правим изводи за смъртността. Към момента "приключили" заболяването са към 15 % от заболелите - половината са починали, другата половина - оздравели. Не е ясно какво ще се случи с останалите болни. Ако съдим по развръзката до момента, положението е страшно!

# 16 952
  • София
В София в Лидл до Ман ливади преди малко имаше хора с по 50бр брашно и не още какво да явно почна презападаването

# 16 953
Хора, има ли маски по аптеките? N95 или Ffp2/3? Внесените от Турция  дали ще ги пуснат по аптеките? Или пък тези, които ги произвеждат в БГ?

# 16 954
https://nauka.bg/koronavirusat-da-preleti-4-5-metra-da-zadarji/? … 3i_BXUDXWrto3dXjw

Това не знам дали го коментирахте. Според китайски изследвания вируса може да премине 4.5 м, да се задържи до 30 минути във въздуга, при температура +37 градуса издържал до два дни върху пластмаса, метал и хартия.

Значи този вирус е Батман, защото нали е от прилеп.

# 16 955
Аз съм учител и съвсем отговорно и осъзнато няма да пусна моето дете на училище скоро.

А вие ще бъдете ли учител през това време

# 16 956
Доколкото разбрах всичко е за болниците, граничари те, полиция... Няма да се продават

# 16 957
Рамус почват да правят тест за 120 лева
https://ramuslab.com/covid19-koronavirus-kakvo-trqbva-da-znaem/

В Токуда пациентите с респираторни проблеми са призовани да ползват входа откъм спешното. Не съм ходила откъм спешното днес и не знам какво е положението там. Общо взето иначе само пазача и бременните бяха с маски от персонала и пациентите. Редно е всяка болница и ДКЦ да си изработи някакъв начин да не се смесват потоците.

# 16 958

Може ли да четем изследвания напълно, а не само каквото ни е изгодно от тях?
От линка:
As a result, none of the 24 asymptomatic cases presented any obvious symptoms while nucleic acid screening. Five cases (20.8%) developed symptoms (fever, cough, fatigue, etc.) during hospitalization. Twelve (50.0%) cases showed typical CT images of ground-glass chest and 5 (20.8%) presented stripe shadowing in the lungs. The remaining 7 (29.2%) cases showed normal CT image and had no symptoms during hospitalization. These 7 cases were younger (median age: 14.0 years; P=0.012) than the rest.

Като резултат, никой от 24 пациента не е показал симптоми към момента на тестването. 5(20,8%) развиват симптоми по време на болничният престой. 12(50%) показват типичната КТ картина със граунд-глас изменения в дробовете и 5(20,8%) имат други изменения. Останалите 7(29,2%) нямат изменения. Тези 7 случая са и най-младите (средна възраст 14 год.)

Така изглежда малко по-различно от това, което ти казваш. Не се наемам да обяснявам какво значи граунд-глас и какви са другите изменения в дробовете, защото не разбирам достатъчно. Но това изследване е показателно, че дори при асимптоматични случаи се развиват изменения.
Т.е. аз го разбирам, че 5 са развили симптоми, 12 имат изменения като са снимани на скенер. Тия 12 имат нещо дето се вижда на скенер ама нямат симптоми. Като нямат симптоми са асимптоматични. Няма противоречие с тезата ми. Никъде не е посочено че измененията са останали трайни и са ги увредили някак.

Ground glass- на български е " матово стъкло" . Хич не е шега работа това, аз го имах преди 3 години като резултат от пневмония . Посредствията са белодробна фиброза и няколко години лекарствена терапия
Точно сега се разрових да чета. Честно казано ми се изправи косата. Искам да приключи вече това и да изчезне.

Относно петициите. И аз искам една!
"Нека да крекръстим 2020 на 2019 2.0!"
На много места в интернет меметата са с подобен наклон. Да я свършваме тази година, да я прекръстим и да се молим нещата да утихнат.
3та световна, пожари, наводнения, сега и някакъв вирус, който е с перфектната комбинация между заразният и смъртност, че да нанесе най-големи поражения. А политиците по цял свят се надпреварват кой ще направи по-голяма глупост.

П.п. относно това "Матово стъкло":
Промяната в прозрачността на белодробната тъкан е симптом, който често се среща в практиката на лекаря на визуализационните техники. Основната част от заболяването, което причинява тази ситуация, е свързано с увеличаване на дебелината на стените между алвеолите. Друго име за патология е симптом (симптом) на замръзнало или глинено стъкло.
От тук: https://bul.sunflowerparkhealthcare.com/sindrom-matovogo-stekla.php
Също така тук:
http://inspiro-bg.com/novoto-v-razbiraneto-na-interstitsialnite- … -na-rentgenologa/
е на малко по-техническо ниво.

# 16 959
Доколкото разбрах всичко е за болниците, граничари те, полиция... Няма да се продават
Лошо за населението! Вие как мислите да заместите маската? Аз мислех да ползвам шал, ама то едва ли ще помогне ...

# 16 960
  • на пъпа на Златията
==
Не разбирам каква е тази цензура, която се налага тук все едно на власт е китайската комунистическа партия. Какво толкова казах, когато изразих мнение, че вирусът е кръстоска между СПИН/ХИВ и още нещо.
==
Защото като кажеш нещо трябва да дадеш линк  че го е казал някой учен . А не  една жена каза.
За това те трият .
Хората са напрегбати и изнервени за да се пълни пространството със слухове.

За питащата  как храним "вирусите" . Забелязахте ли че   е в кавички?
Пари за отопление , пари че са деца на самотна майка ,  детски добавки , храни  от "червен кръст" Ток, вода  крадат и не го плащат . Ограбени домове. Лечението на децата, училището .  храненето ,  им  без пари .  Влачат пълните торби с храна и дънят чалга .
За шест месеци  отиде и спечели пари да купи къща . Не я е прехвърлил , данъци не плаща ? Пренасят зараза .
Е това не е ли хранене на "вируси"

# 16 961
За тези които нямат обявено продължение на ваканцията - ще пускате ли децата ба училище?

# 16 962
  • София
Хора, има ли маски по аптеките? N95 или Ffp2/3? Внесените от Турция  дали ще ги пуснат по аптеките? Или пък тези, които ги произвеждат в БГ?

Това което аз разбрах всичко е за болниците

# 16 963
# 16 964
  • на пъпа на Златията
==
Лошо за населението! Вие как мислите да заместите маската? Аз мислех да ползвам шал, ама то едва ли ще помогне ..
==
Не разбрах защо трябва да се замества маската? По удобна е от шала според мен . Переш дизенфектираш, гладиш с ютията  и слагаш пак   И вярваш че ще ти помогне защото друго няма ..

Общи условия

Активация на акаунт