Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 937 715
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 17 760
Гледах всички кацнали самолети снощи на летище София. И няма такъв самолет от Милано. Недейте да подвеждате. Освен ако не манипулират системата им (в което силно се съмнявам), информацията е лъжлива.

11/03/2020   21:15      FR6324   Милано Бергамо   T2   Ryanair   Кацнал 20:54

https://www.sofia-airport.bg/%D0%BF%D1%8A%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%8 … D0%B0%D1%89%D0%B8

# 17 761
Да бе, точно сега ще се доказват че не са мърлячи децата ни
Японците и китайците що не пуснат сега децата да чистят, а?!
Аз само поглеждам за съобщение от нашите класни за подобна дивотия, че да пиша АЗ на ББ и журналистите, ама на, няма Simple Smile А веднага ще ми извъртят думите ако нямам черно на бяло писмено това нещо

# 17 762
  • Варна

Ако няма лек, има един последен шанс, който е малко вероятно да се случи, а именно:
четох, че Борисов очаквал в понеделник общо решение за Европа. Аз лично понамирисвам да се сбъдне желанието ми и да има тотален ключ за цяла Европа. Т.е. затваряне на всички граници и спиране на всякакви мероприятия. На работа само тези професии без които не може, контрол от полиция и гражданска защита, всички останали по домовете. На пазар или до аптеката само по един човек и дистанция от поне 2 метра. Само по този начин можем да се спасим. Вируса няма да изчезне, сигурно пак ще го прихванем от Азия или Африка или ЮА или Австралия, НО
1) Най-голямото огнище сега е в Европа. То трябва да се потуши, другите пожарища са по-малки и по-лесно могат да се контролират впоследствие. Освен това аз очаквам ако лидерите на Европа вземат такова решение то да бъде продължено и от САЩ (за тях съм сигурен, няма да се изложи Тръмп пред цял свят), Канада, Израел, северноафриканските държави и близкия Изток. За Иран не съм сигурен, там ми е мътна Индия, но ако не го правят ще останат изолирани и баннати от света, едва ли ще го искат... Ето американците си вдигнаха ембаргото за тях, защото светът в момента е обединен пред един невидим враг, който е по-опасен от всичко останало.
2) за тези, които не са наясно, карантината си върши отлична работа и историята го е доказвала многократно. Пиша това, защото има много неверници, които казват, ама какво от това като ни заключат за 1 месец. Е как какво бе? Той вируса не се рее из въздуха. Или го прави изключително нетрайно. Трябва му приемник (човек). А ние ще имаме: болни, които ще имат време да се възстановят и после няма да са заразни, ще имаме и хора, които са изолирани един от друг и така няма как да се предава от един на друг. Т.е. ще изчезне. Поне на теория. Обаче положението е доста изтървано, така че идеален вариант с пълното му изчезване едва ли ще стане. Няма да е на 100% това е ясно. Няма как.
Но пък за сметка на това, след една такава изолация ще имаме облекчена здравна система (т.е. рай и за всички останали болни, вие знаете ли изобщо колко планови операции се отлагат заради този коронавирус и отделно колко други хора ще си отидат само защото лекарите са концентрирани главно върху него?), ще може да се помага пълноценно на всички болни.
3) При едно голямо изчистване в Европа, то след това ако някъде се засече нов случай ще се действа по-спокойно, а и всяка една държава вече ще има и опит и подготовка за бързо потушаване на някой по-малък огън
4) Дава се шанс да се открие лек в една по-голяма перспектива, а не да очакваме чудеса, ей така да паднат от небето
5) Самият вирус има голяма вероятност да мутира в значително по-лека форма само и само да съхрани съществуването си след като ''види'' че хабитата му е отрязан и край с пируването... Не се смейте, всеки организъм на този свят има един общ и основен закодиран закон - оцеляване. Ако не изчезне, ще мутира и ако това стане, то вярвам, че по параметри ще е почти сходен с грип, тип Б. Пак ще е опасен, но не и с този процент смъртност.
И последно, ще има криза да, но защо да няма и един рестарт на икономиката. Само си представете милиони европейци щастливи, че са избавени от апокалипсиса с каква енергия ще се втурнат и да работят и да творят и да дават гениални идеи и пр. Очаквам бум, от чисто психологическо естество.

Дано , се събудят европейските политици, дано се сетят какви са ценностите на ЕС - и да се действа заедно, а не всяка европейска държава да се справя сама и на парче. Не знам, какъв пик се чака септември, мисля че тогава ще броим оцелелите, пика ще е до месец, максимум два. Дано се справим и лятото да ограничи това нещо.

# 17 763
От съобщените мерки има ли препоръки за кръщанета и сватби?

Не мисля, че има. На нас ни предстои кръщене, планирахме го за юни, но ще видим как ще се развие ситуацията. Може да го направим без тържество ако нещата не утихнат дотогава или да го отложим.

# 17 764
Най-после започна адекватно поведение и приказки по ТВ.
По Канал 1 лекар пулмолог се появи с маска, обясни, че иска да научи хората , че е важно да се носят маски.
По Нова лекарка обясни колко е важно да има дисциплина и самодисциплина. Каза и че маските предпазват.

маски НЯМА, спирт НЯМА, защитни облекла НЯМА, дезинфекциращи препарати и гелове НЯМА, латексовите ръковици от тези сините вече и те са на привършване доколкото разбрах, незнам какво е положението със сапуна, но няма да се учудя ако в един момент и той стане дефицитна стока. И за какво предпазване става въпрос.

Да беее, няма Wink
Вчера си купих две кашончета дезинфектанти от универсалния магазин, и кутия с маски по 50 Ст от аптеката.
Баси и апокалипсиса

# 17 765
Индия отменя всички туристически визи за един месец заради корона вируса. Вероятно ще останат само пътниците, които вече са в страната, заяви индийското министерство на здравеопазването. Забраната за влизане трябва да продължи от петък 13 март до 15 април.

# 17 766
Е па дано да пуснем децата после да изчистят и болниците и ГТ, даже най-малките, щото не боледуват
Направо му пиши на ББ, точно в негов стил идея

Не, става въпрос за класната стая само. И точно с тоя манталитет детето да не пипне и да чисти, за да види как става, накрая се стига до това да порасне мърляч и да въди зарази. И да чака някой други да чисти преди и след него.
Като чистят класната стая без предпазно блекло ще са в досег с вируса, от които искаме да ги предпазим. Отделно силните дезинфектанти не са подходящи за досег с детската кожа. Моето дете вкъщи чисти, сгъва пране, мие чинии, не е нужно да чисти и обществени места и никога не бих го позволила. Всички навици са и изградени вече вкъщи. А и това не вярвам да се прави с цел изграждане на навици, а по-скоро липса на персонал.

# 17 767
Притесняват ме тези фалшиво положителни резултати. И двете проби на болната лекарка във ВМА били положителни. Ами ако има една положителна и една отрицателна и направят още една и тя е отрицателна - здрав ли се води човекът? Нали щом има положителна проба, значи вирусът е там? Освен това защо правят проверка само на положителните? Няма ли я и обратната логика тогава - ако е излязал един отрицателен тест - втория да излезе положителен? Засега имаме 7 случая, заразени от космоса, всички контактни са здрави, което за мен е пълна мистерия. Мисля, че нещо се бърка, но ако може някой с образование в тази сфера да даде повече информация.

# 17 768
Гледах всички кацнали самолети снощи на летище София. И няма такъв самолет от Милано. Недейте да подвеждате. Освен ако не манипулират системата им (в което силно се съмнявам), информацията е лъжлива.

11/03/2020   21:15      FR6324   Милано Бергамо   T2   Ryanair   Кацнал 20:54

https://www.sofia-airport.bg/%D0%BF%D1%8A%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%8 … D0%B0%D1%89%D0%B8
Извинявам се, пропуснала съм го. Ето инфо:

# 17 769
  • София
За полетите от Милано се каза доста пъти, че това с т.нар. призрачни полети. Специално говориха за това в ЕК преди два дни и планират да отменят практиката ако спреш полетите да ти се отнема трасето. Самолетите летят празни, за да не загубят дестинацията по силата на някаква стара директива.

# 17 770
Добре дошли на всички, които ВЕЧЕ се чувстват притеснени.. абе тука всеки втори твърди, че може да работи и от къщи. Интересно ми е какви са тези професии..? И малко математика за епидемиите:

# 17 771
  • През девет планини в десета...
Как точно ще стане получаването на маските за които говори ББ, ако всички се юрнат едновременно в аптеките може и жертви да има пък и заразени...

# 17 772
фанфанито, защо да лъжат? Писах сутринта какво е видял синът ми с очите си. Явно си зависи от училището.

Журналистите не разбирам в какво ги обвинявате. Явно просто не си отсявате медиите. Не всеки "списвач" е журналист. На мен ми отне месеци, да не кажа години, да си отсея в нюзфийда зърното от плявата. Като гледам какви "медии" се цитират тук, лошо ми става.

Цитат
Къде бяха януари и февруари?
Където и целокупното население - заровили главите в пясъка. Това ни е стар, обичаен маниер при криза: "Да се снишим, може и да ни отмине". Надявам се да не бъдат забравени изцепки като тази на Славчо Учиндолски, че вирусът бил медийна измишльотина. След кризата се надявам и да оценим нивото на "масите" и да си дадем сметка колко разумно е да се управляваме чрез референдуми. На Радев също ме издразни изказването за двата щама вирус - един на Шипка и един в София. Искам много да ги е срам сега всички, които подценяваха вируса и си правеха каламбури, но едва ли.

# 17 773
  • Другата България
Малко със закъснение да отговоря на Андариел, която снощи ме попита защо се "нервя", на въпроса ми каква е целта на включванията ѝ на 1100-тна страница с дискутирани неща на поне 800 от тях, освен това надълго и нашироко коментирани навсякъде в момента.
Безсмислени страници спам, повтаряне на едно и също, и отново едни и същи въпроси и разсъждения от рода на "ама защо така, защо иначе, аз не съм съгласна, защото...", и така дебат до безкрай. Темата стана толкова тегава за четене, толкова хаотична, буквално се вярва на всичко написано, което поне в половината постове е непроверено инфо, предположения, догадки, интерпретации на чуто и прочетено, ама недочетено, ЕЖК, разкази на трети лица, съответно доукрасени....изобщо един голям карамбол. Всеки може да действа както намери за добре, за себе си и семейството си. Никой не задължава никого да прави това, което се съветват гражданите от институциите, упълномощени за това. А именно:
Скрит текст:
Цитирам Катя Сунгарска, говорител на най-големия център за СМП, този в София. Ако някъде го има в нета или в темата вече, моля за извинение, както казах, трудно ми е да я следя вече.
"Пациент, който е бил контактен, трябва да се свърже с личния лекар.
Той да подаде сигнал и да прецени дали човекът трябва да се извози до болницата за тест, или да бъде насочен към лечение вкъщи, ако симптоматиката не е за коронавирус. Когато ни се обади личния лекар, изпращаме линейка, взима се пациентът от домашен адрес и се закарва до болниците, определени за това, където да се направят всички тестове."
Никой не е казал, че за всичко трябва да се звъни по телефона на ОПЛ. Хората си работят, преглеждат. Но си представи ситуацията в този наплив на пациенти, струпани пред вратата му наистина някой контактен и заразен да е там, в тълпата. Защото просто така е решил, да иде на място. Прочел е в БГ мама, че така трябва, и е отишъл. И стои на опашката часове, с още други болни, но от ОВИ, или сезонния грип? Това по-добър вариант ли е? Значи от една страна според някои това с обаждането по телефона е безсмислено, не се преценявало по телефон и ала-бала-портокала. От друга обаче, тук, в тази тема прочетох какво ли не за семейството от Василовци, които пък имали наглостта да отидат директно в болницата, къде им бил акъла, заразили са още хора тези "старци" /лека ѝ пръст на жената/, и още, и още. Е, последно??? Има ли угодия за изнервения български гражданин, на когото всички останали са му виновни-като започнеш от държавата, та свършиш до "безполезните " възрастни, дето така и така са "пътници"?

# 17 774
  • Germany
Пишем си ние тук, шашкаме се, но аз снощи гледах мач Ливърпул - Атлетико Мадрид. Стадиона пълен до дупка. Един до друг, подскачат, прегръщат се, купон. Вие за мерки в Европа говорите.

Общи условия

Активация на акаунт