Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 937 935
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 17 790
Ryan спират полетите до и от Италия от днес! За това е имало полети вчера . За слотове за летене ще променят директивата

# 17 791
Няма как да стане тая работа децата да дезинфекцират. Първо да накараш 7-8-10 годишни деца да дезинфекцират с отровен препарат е абсолютно безразсъдно. После ще ги проследиш ли да си измият добре ръцете, ще отговаряш ли за 25 деца да не си пипнат очите. Отделно много родители не са успели изобщо да се снабдят с дезинфектанти, а по-прозорливите, които са успели преди да се изчерпат, са взели в големия процент единични бройки за своето домакинство. Дъщеря ми е с обострен дерматит по едната ръка в момента, ще чисти с препарат някой друг път.

Има сайтове, в които се продават дезинфектанти за повърхности в големи разфасовки на съвсем достъпни цени. Да се хванат директорките и да се снабдят.

# 17 792
  • София
На нас на работа ни раздадоха дезифенктанти (обаче само на тези, които имаме досег до външни лица) и вече ще ни мерят сутрин температурата. Детото за сега е на градина, няма кой да я гледа... Във фирмата на ММ могат да работят преспокойно от вкъщи, но не са ги пуснали, малоумна работа...

# 17 793
Опитвам се да чета темата и виждам, че едно голямо притеснение на всички е липсата на маски и дезинфекциращи гелове. Аз съм бременна и имах маски заради вирусите, но когато намаляха отидох в аптеката и там ме убиха с цена. Отидох в едно шивашко ателие и за дребни пари ми ушиха 10 многократни, даже си избрах картинки. Пера ги, глада ги и всичко е наред. За момента имам гелчета за ръце и спирт, и тях ги имам от преди,  Но като намалеят ще го мисля и това.
От какво са ги ушили маските?

# 17 794
Скрит текст:
Четиво за повдигане на духа (да не се чете от черногледи песимисти, нищо, че аз ще се въплътя в тази роля):

Та, реших малко по-детайлно да се опитам да изследвам тези прословути 60/70% на Меркел/Борисов
Ще бъда нарочно едновременно песимист и крайно черноглед. Т.е. ще допусна възможно най-лошия сценарий (при който реално властите вдигат ръце и остават хората на вселенската лотария, което все пак честно казано естествено, че не го вярвам) и дори ще го завиша тройно!
Така, приемам, че нито една държава извън Италия няма да наложи червена зона. Приемам и че през месец Юни няма да се появи така чакания лек. Приемам и че лятото няма да спре вируса, нищо, че съм убеден, че най-малкото ще отслаби разнасянето му дори и по чисто естествени причини. А именно, повече хора на открито, по-малко дрехи, повече природа, море, паркове и градинки. И да, вируса присъства в страни където в момента е топло, почти като нашето горещо европейско лято, но никъде няма истински опасни огнища, поне на този етап. Така продължавам с черногледата стъкмистика (защото реално точно на това приличат тези гръмки изказвания на някои люде) и пренебрегвам редица авторитети в областта на епидемиологията и вирусологията и приемам, че напук на естествените закони (или както каза д-р Кожухарова, пикът е само един, трае около месец и след това кривата винаги пада надолу) ще имаме няколко пика или не, по-скоро ще имаме един вечен и непрестанен пик! Т.е. няма китайски модел, няма учебници и книги, няма играни сценарии при опасна зараза на населението (включително и пандемии, които са разигравани) имаме един кошмарен ежедневен сценарий (с думи прости, кривата е непрекъснато равна нагоре, нагоре...).
В момента в най-гъсто населените и развити европейски държави имаме т.нар. ранен пик (началната фаза на цялостния пик), като той вече е преминал това си начало в Италия. Умишлено си затварям очите и пред факта, че реално 56% от всички официално заразени с коронавируса в Европа (а те са към 11.03 са 18 612 човека) са само от една страна и това е Италия.
И така:
Март – остават 20 дни
Юни – 30 дни
Юли – 31 дни
Август – 31 дни
хайде черноглед съм и нарочно слагам и сакралния Септември месец (видовия месец) – 30 дни
-
в момента в ранно пикова Европа имаме по едни стабилни 4500 случая на ден от няколко дена насам, аз ги закръглям за по-лесно на 5000. Обаче бат Бойко няма да е доволен, така че умножавам х 3! Нека са 15 000 на ден (което е абсурдно, но нищо де, продължаваме)
Така смятаме (начална математика, не знам май беше 2 или 3 клас): 20+30+31+31+30= 142 дена. И ги умножавам по нечовешките 15 000!
Това са общо 2 130 000 заразени с вируса в Европа до 01.10.2020 г. В Европа живеят грубо 748 000 000 человеци.
Аз обаче решавам да махна Русия, защото ми подшушнаха, че другаря Путин манипулира резултатите, а и с мечката никой не смее да се закача! Ок, махам 146 млн. човека по сталинския метод, ‘има човек има проблем, няма човек няма проблем’ и получаваме 602 млн. европейци. А и ако не го направя просто няма да излязат исканите проценти и шефовете ще се карат.

Така значи имаме 2 130 000 официално болни. Сега на 1 болен се падали х 10 нерегистрирани. Тук аз за разлика от някои други ще си следвам написаното в буквара. Обаче понеже съм крайно черноглед ще ги умножа х 20! 1 хванат болен = 20 не хванати! Ха така!

Ок, значи 2 130 000 х 20 = 402 600 000 млн. и както се разбрахме делкам на 602 млн. (баба меца е в зимен сън и не я закачаме) ; 42 600 000 / 602 000 000 = 67%
Ето ги беееееееее, юхуууууууу
Ама то лесно било да си епидемиолог...
Да живей стъкмистиката!

Smiling Imp
Вярно е стъкмистика.

Цитат
Така смятаме (начална математика, не знам май беше 2 или 3 клас): 20+30+31+31+30= 142 дена. И ги умножавам по нечовешките 15 000!
Не трябва да умножаваш всеки ден по-едно и също число.

Съвсем примерно (няма връзка с реалните стойности), но само за илюстрация на принципа:
Днес може да са 1000, но след 5 дена - 5 000, след още 5 - 25 000, след още 5 - 75 000, още 5 - 375 000, и т.н.

Неговите "нечовешки" 15 000, стават смешни след няколко цикъла.

# 17 795
В Италия замразяват плащанията по ипотечни кредити заради коронавируса

https://www.investor.bg/po-sveta/453/a/v-italiia-zamraziavat-pla … onavirusa-300116/

# 17 796
  • В.Търново
_limonche_, и мен.

Защо да има отделна тема за учениците????Та те са нашите деца, нали се притесняваме за тях, нали точно те ще са най-големите преносители на вируса като се върнат в училище в понеделник.
И аз не мога да следя всички коментари, не съм нон-стоп на линия, но не го правя на проблем.

# 17 797
  • тук и там
В едното училище има дезинфектанти във всяка класна стая и инструкции за миене на ръце-но там и децата са по-големи..В училището на другото дете няма нищо..Ама и въобще не разчитам детето да се пази.Търкалят се по земята,къде си е измил ръцете-къде не,изобщо да се разчита на   деца под 6 гд възраст сами да се грижат за хигиената си  е загубена кауза според мен(когато не са пред  зоркият погледа на родителите).Добре че поне те го карат леко.

# 17 798
Информацията за децата и училищата също е важна! Няма нужда от отделна тема.

# 17 799
  • Другата България
И още нещо пропуснах, отново се извинявам, ако вече е писано тук.
В момента явно е модерно да се плюе по държавата, институциите, и най-вече службите, ангажирани с усложняващата се обстановка. В това число и МВР. Конкретизирам, че коментирам само за сегашната ситуация.
Хората освен изнервени и паникьосани, станаха и по-бдителни. А едни други хора, колкото и да не ви се вярва, продължават да пътуват-кой със самолет, кой с автобус, кой с ЛА. Пътуват, връщат се, и вместо да си останат вкъщи за 14 дни, тръгват по МОЛ-ове и заведения, гостита и партита, където да разкажат за пътешествието и да покажат снимки, а някои тръгват и направо на работа. И тогава тези, първите, бдителните, започват да звънят в полицията и да подават сигнали за близки, познати, съседи, колеги, на шурека третата братовчедка...и още, и още, които са се върнали от заразен район и не спазват карантина. Но в МВР няма нито протокол, нито някакъв нормативен документ, нито каквото и да било друго, което да дава право на служителите му да направят каквото и да е в такава ситуация. Карантината е доброволна, няма механизъм, с който към всеки слизащ от самолета "италианец" или "испанец" да се "върже" полицай, няма такъв, с който служителите на МВР да обикалят площадите и да "събират" екскурзиантите, няма и такъв, с който да ги вкарват в ареста. Няма и ресурс, разбира се. И се започва едно плюене и по МВР, как "нищо и от тези не става", "нищо не работят", "те са виновни" и т.н.
А всъщност отново и отново опираме до самосъзнанието, превенцията-нашата, на близките си, на познати и непознати. Докато Пена и Ганчо не се "светнат" сами, че не е сега момента да се развяват из Европа, или пък ако го направят, то после да си седнат у дома пред ТВ-то и да наблягат на превенция с ракия и туршия, то нито МВР, нито РЗИ, никой не може да ни помогне.

# 17 800
Защото не всички имаме ученици в тази тема. Например мен ме засяга проблема, но отстрани, не пряко. Ако има отделна тема, която да си е само за този проблем, хората с учениците, може да влязат и да прочетат това, което ги интересува. Да си зададат въпроса и да има шанс, някой да го прочете. Аз вече един въпрос три пъти в три отделни поста зададох и няма кой да ми отговори?!

# 17 801
Донякъде разбирам притесненията на родителите, чиито деца трябвало да си носят дезинфектанти. Но пък се сещам как навремето си имахме ден, в който си чистехме чиновете със спирт и ацетон, пък не сме се разболели или умрели. 

# 17 802
Няма място на света където да се разчита единствено на 'самосъзнанието' на гражданите, да спазват препоръки и наредби. Навсякъде става с контрол!

# 17 803
  • Бургас
Майка ми е в образователната система. Днес им е много трудно, вчера също беше така. Тя не се оплаква, но аз я познавам и мога да го видя.
Вчера, за няма и 5 часа осигури всичко - диспенсъри пълни със сапун(то винаги е имало диспенсъри, но сапуна сега е специфичен) дезинфектанти, контрол. Маски за персонала. Пострещат учениците с термометър. Мият на всяко междучасие. Държат децата по класните стаи. Сега идея няма какво се прави с децата без маски, защото няма инструкция. Тя ли осигурява, допуска ли ги ...
Има страхотни опасения за децата с дихателни алергии. Да не се влошат от дезинфектантите. Как да разпознаят алергична кашлица...чудо!

# 17 804
Румънците ще го загазят.. десетки хиляди са се прибрали от Италия. Връзките между двете страни са много здрави и имат голяма популация там..

Общи условия

Активация на акаунт