Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 937 812
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 17 865
Дадоха информация за деца в тежко състояние в болница, ако не се лъжа в Австрия. Така, че аз не бих лежала на тази кълка.

Сигурно и за тях ще се изкаже някоя Баба Цонка, че имат придружаващи заболявания...

Скрит текст:
Аз от понеделник работя от вкъщи и за сега не обмислям да се връщам в офиса. С две деца съм. От днес и ММ е тук.

# 17 866
  • Пловдив
Lady Cassiopeia Duval, няма такова понятие като частен ученик вече. И по средата на втория срок няма как да стане.
И с това не си наясно, защо пишеш изобщо на тази тема?

# 17 867
Не е нещо ново, че има заразени деца. До колкото знам Слава Богу няма смъртност при тях обаче за сега, а дай Боже и въобще да няма.
В групата до десет годишните няма смъртност за сега. Над десет годишните има смъртни случаи за съжаление. 0,2% смъртност за групата 10-18 годишни официално. Това прави около 200 смъртни случая до този момент. На мен не ми се струва малко, когато става дума за деца! Не знам защо навсякъде по медиите се тръби, че за деца е безопасно. Сякаш и самото боледуване не е страшно за най-малките.

http://kanal3.bg/news/world/azia/117741-Kak-Yudzna-Koreya-se-spr … ya-s-koronavirusa

Интересна статия какви мерки се вземат в Южна Корея. за сравнение - тя е с 50 млн.население, Италия - с 60 млн.
Скрит текст:
"Движенията на заразения човек през предходните 14 дни - определени чрез използване на кредитна карта, кадри за видеонаблюдение и проследяване на мобилни телефони - също се публикуват на правителствените уебсайтове, като текстови съобщения се изпращат на хората, когато се появи нова инфекция в района, където живеят или работи.
Таксите за тестване са около 160 000 вона (134 щатски долара), но безплатни за пациентите - хора, свързани с потвърдени случаи - или такива, които тестват положително, което насърчава участието на населението в мерките.
Южна Корея провежда повече диагностични тестове по-бързо от всяка друга държава - около 10 000 на ден - което според специалистите е помогнало на страната за ранно откриване на пациенти и справяне с епицентъра на инфекцията.

В Южна Корея може да се извършват повече от 15 000 диагностични теста на ден и да към сряда вече са проведени 220 000. В страната има повече от 500 определени клиники за тестване, включително над 40 мобилни съоръжения, които свеждат до минимум контакта между пациенти и медицински работници."

А на нас ни казват само да си мием ръцете!

# 17 868
# 17 869
РЗИ София събира данни за заболеваемостта на учениците. Получих мейли от училищата на моите, че трябва да ги уведомя в случай, че са се разболели. Явно ще броят, за да има основание да удължат ваканцията.

# 17 870
  • София
РЗИ София събира данни за заболеваемостта на учениците. Получих мейли от училищата на моите, че трябва да ги уведомя в случай, че са се разболели. Явно ще броят, за да има основание да удължат ваканцията.
В електронният дневник ли получихте инфото да уведомите при заболяване?

# 17 871
Тук гледам, че и много се ослушват фирмите за WFH (става въпрос за такива, при които има тази възможност). Поне този около мен още седят и го мъдрят дали да пуснат служителите, не разбирам защо.. Въобще като цяло тук в БГ е голям зор все да се кибичи в офиса.
Манталитет. Има си човекът три синджира роби, защо да не си ги гърчи? Тук са много далеч работодателите от разбирането, че не те дават пари на хората, а хората им правят пари. Дано не се наложи да го разберат по трудния начин. Големите IT компании на запад преди доста дни приложиха WFH без кодекси на труда, синдикати или правителства да им го налагат. Имат нещо в главата все пак.

# 17 872
  • София
В кои държави има починали деца в групата 10-18 години?

# 17 873
Някой може ли да сподели адекватна рецепта за дезинфдктант за почистване на ръцете който можем да да направим вкъщи без да ни изгори кожата....
Здравейте, вчера Марви публикуваха вариант за домашен дезинфектант в блога си:
https://www.marvi.bg/blog/%D0%B4%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%BD%D1%84%D … D1%80%D0%B8%D0%B8
А от себе си добавям, че няколкократно четох за кислородната вода, за минаване на повърхностите.

# 17 874

И аз намирам такава информация, но не виждам да е същият вирус, пише само коронавирус.

Цитат
В кои държави има починали деца в групата 10-18 години?

От Китай е само информацията

# 17 875
  • MI
Тестването само на хора със симптоми е по препоръка на СЗО. В цяла Европа се прави така всъщност. Rolling Eyes Сега знам, че тук всеки са супер вирусолози, ама все пак това го говорихме още като смениха методологията в Италия.
Ако на някой му е интересно, ето съпоставка на смъртността по възрастови групи в Италия и Китай. Нямам време да превеждам всичко, но например за група над 80 години в Италия на 04.03 е 10,9%, а в Китай на 24.02 (няма данни после до 04.03) е 14,8%. И за другите групи е така.
https://www.adnkronos.com/fatti/cronaca/2020/03/06/coronavirus-i … N0rYVDxxVVZK.html
Като се има предвид нетестването на хората без симптоми и че младите го карат много по-леко в общия случай и реално много от тях не са регистрирани, става ясно защо е такава смъртността. Толкова с прехвалени те специалисти.

# 17 876
  • Terra incognita
Аз не мога да ги разбера някои хора, отричат всичко до послвдно и твърдят, че целта е масова психоза и страх, защото така се управлявало по- лесно, с една дума овчи народ. Ама какви са тези наивни глупости? Не живеем във времена на анархия, че падарите да си събират разпиляната стока.
Целта всички знаем, че е икономически срив. Светът през определен период има нужда от преразпределение на икономиката, най- често това се случва чрез война, но вече живеем в ерата на биологичните оръжия. Вместо бомби се правят вируси. Кое ли е по- страшното?

# 17 877
  • Пловдив
Аз работя във фирма, която произвежда. Ако работниците не произведат нищо, няма да има продажби, няма да има заплати.
Няма начин работата да се върши от вкъщи. Та те хората изработват парите, ама и парите не стоят в скалада на фирмата. Разбирането по трудния начин ще е еднакво и за работници,и за шефа. Единият може да фалира, което със сигурност праща другите на борсата.  

Чистехме едно време чиновете със спирт, ама не за дезинфекция, а за да изтрием драсканиците с химикал. Та има разлика. Не е редно децата да пипат силни препарати.
Моето дете е снабдено с гел, но ще предложа да вземе и течен сапун за училище. Имат мивка в стаята. И флаконче със спирт и малко домакинска ролка ще дам,  да си избърше чина поне. А и е в гимназия все пак. Само маски нямаме.

Последна редакция: чт, 12 мар 2020, 14:03 от dundi73

# 17 878
  • Bulgaria
Вчера писах на една от чуждите, но големи вериги хипермаркети в България. Не знам дали има смисъл да ви цитирам какво съобщение получих... Толкова съм разочарована. Няма никакви предпазни средства за служителите, няма дезинфектанти. Залепили били стикери как да си миеш ръцете и уведомили служителите си за предпазните мерки, които трябва да спазват. Е, питам аз, как една касиерка, която е на каса в случаи и по 4 часа без почивка да си мие ръцете? За дезинфекция на магазин не съм чула. Тези хора са луди, застрашават живота на служителите си, както и на хилядите клиенти. Кога ще започнат да мерят температурата на влизащите клиенти? Това да го видя, няма да го повярвам.

# 17 879
А за Илиенци каква е идеята с тези проверки? Договори, здравни книжки... Що за глупост... Всичката Мара втасала... Защитни средства  си използват за глупост...

Общи условия

Активация на акаунт