Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 938 665
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 18 090
Само че Ковид 19 се пренася и  по аерозолен път, т.е. не е необходимо да има капка.
При кашлица и кихавица се отделят много повече вируси, отколкото при дишане. В пъти повече, не мога да намеря в момента източника. Преносителите, които го карат без симптоми не кихат и не кашлят, но го отделят във всичките си телесни течности - пот, слюнка, кръв, урина и пр. Тези неща не се реят чак толкова във въздуха, но остават по повърхностите. Отделят го и при дишане, но не на такова разстояние и със скорост, както кихането и кашлянето. Така че има смисъл от дезинфекция.

Последна редакция: чт, 12 мар 2020, 15:25 от Не се сърди, човече

# 18 091
Круизните компании спират една по една. Принцес обяви, че всичките и 18 кораба няма да оперират за 2 месеца. Заради вируса.

# 18 092
Може да е писано по-горе някъде, но...значи ли, че вирусът в най-добрите случаи минава за към 45 дни?

С това темпо в Австрия на 45 ден ще се достигне стадния имунитет и заразата ще затихне бързо, но цената ще е смъртност > 2.5 при малко над 4 милиона заразени.

# 18 093
  • забравих си мисълта...
Здравейте.Толкова много се изговори,че хора идващи от заразени райони,ще бъдат слагани под карантина,че чак по едното време взех,че повярвах.
Днес през мен в магазина минаха семейство върнало се преди часове от Белгия.При тях имало около 20 човека заразени.Без никакъв проблем си обикалят.На други пък роднини са се върнали от Италия и за тях няма карантина.
В Австрия, тези които са под карантина, ако излязат има големи парични глоби, дори и затвор.

# 18 094
Вирусът се разпостранява и от домашни любимци. Но те го прекарвари с леко неразположение. Какви превенции и хигиенни норми спазват собствениците им? Наторяват обилно детски площадки , паркове. Зоната за пешеходци е минирано с фекалии. Днес песа на една лелка се изпика пред входа на сладкарница, пълна с деца. Има ли санкции в нормалните държави с/у подобни собственици? Човешкият живот и здраве са приоритет.
НЕ, НЕ, НЕ И НЕ!
Корона вирусът при домашните любимци е друг щам който НЕ СЕ ПРЕДАВА НА ЧОВЕКА!
Знам, че всичките двуноги много обичат да сочат котки и кучета за виновни. Те и китайците ги обичат, както и всичко друго на яхния. Ама на, сега цял свят ще плаща, защото китайците искат да папкат месо, което не е за ядене.
Ето информация за котешкият корона-вирус https://veterinarypartner.vin.com/default.aspx?pid=19239&id=4951549
Ето становище на СЗО:

Can pets at home spread the new coronavirus (2019-nCoV)?
At present, there is no evidence that companion animals/pets such as dogs or cats can be infected with the new coronavirus.

Може ли новият корона вирус да се предава от домашни любимци?
Досега няма доказателства за предаване на корона вирус от домашни любимци.

Ето от тук:
https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/ … IDWgiFRDdbWy8uXGo

# 18 095
Чехия обяви извънредно положение заради разпространението на корона вируса. Премиерът Андрей Бабиш обясни, че това ще е валидно 30 дни.

Последна редакция: чт, 12 мар 2020, 15:30 от fiesta77

# 18 096
  • В офиса
Не e up to date информацията тук. В темата прочетох Северна Ирландия, Австрия, Дания (май и Норвегия), също така Полша затвори от днес. Всички тези са “зелени” т.е. не конкретни училища, а всички. Със сигурност пропускам още...

# 18 097
елфичка, аз отдавна си имам една собствена класификация за хората, която също ги дели на два типа: такива, които пикаят под душа, и такива, които излизат от душа и ползват тоалетната.

fentiss, това в Иран ме удивлява - та нали Аллах не гледа с добро око на алкохола? Simple Smile

Пропуснах да уточня - ваканцията в Украйна е до 1ви април.

# 18 098
+ Република Ирландия от утре.

# 18 099
Заради големия брой заразени с новия тип коронавирус Словения обяви епидемия в страната.

# 18 100
  • София
Чехия обяви извънредно положение заради разпространението на корона вируса. Премиерът Андрей Бабиш обясни, че това ще е валидено 30 дни.

от теб сега научавам. това някаква разновидност ли е на червената зона в Италия? или е тотален ключ?
Браво на чехите, но не бива така да се действа на парче, защо другите спят не мога да разбера.
Испания, Франция и Германия в момента обричат цяла Европа с бездействието си, особено германците.

# 18 101
В Иран може и да са необразовани, фанатици и прочие, ама като гледам ние, великите европейци, докъде стигнахме....

Последна редакция: чт, 12 мар 2020, 15:34 от Blackbling

# 18 102
Чехите ще правят проверки на сухопътните граници
Аз това разбрах

# 18 103
  • София

fentiss, това в Иран ме удивлява - та нали Аллах не гледа с добро око на алкохола? Simple Smile

Именно. По тази причина ми се вижда малко пресилена информацията за десетки загинали от препиване. Малко като назидание за тези, които си позволяват да не спазват законите на исляма. Освен ако причината не е, че алкохолът е от някакви апокрифни източници и не е метилов. Иначе колко трябва да са изпили, че да се споминат?!

# 18 104
Чехия обяви извънредно положение заради разпространението на корона вируса. Премиерът Андрей Бабиш обясни, че това ще е валидено 30 дни.

от теб сега научавам. това някаква разновидност ли е на червената зона в Италия? или е тотален ключ?
Браво на чехите, но не бива така да се действа на парче, защо другите спят не мога да разбера.
Испания, Франция и Германия в момента обричат цяла Европа с бездействието си, особено германците.

Източник - https://www.bild.de/news/inland/news-inland/coronavirus-vierter- … d.html#la69355330

Общи условия

Активация на акаунт