Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 937 543
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 18 735
  • София
Абе, кои са тия "другите", дето все се смята, че ще окупират болниците, ако не излезем в карантина? Все се пише, че ако се стигне пик, за нас няма да има време, защото там ще са заети с "другите" - кои са тия, извънземните ли, агент Скъли и Мълдър ли?
И аз смятам, че е добре да се наложат някакви леки (повтарям - леки!) рестрикции. Ваканция задължително - най-малкото ще се разболее някое дете, я от грип, я банална настинка и ще има колабирали по болниците от паника. Това в момента е крайно излишно, да не кажа вредно. Затова - децата по къщите, поне седмица. Даже две. Няма значение нулеви години ли ще обявяват, ще се наваксва ли, дистанционно ли ще се обучават. И без това у нас не е като да са се скъсали да учат.
Оттам нататък обаче призивите за пълен запор на живота не съм съгласна. Да, добре е заведенията да затворят за известно време, както и салони за красота, фитнеси и т.н. Но и в Италия продължават работа хранителните магазини и аптеките (тоест ако следваме техния пример - за Бога, братя, не се презапасявайте!). Няма кой да доставя храна като в Китай, забравете.
Някъде назад в темата някой ми обясни, че тя карантината не била за превенция, а била, за да не претоварим здравната система и тя да колабира. Тази теория колкото повече я чета, толкова повече ми звучи като закона на Чък Норис, дето всички се изчакват възпитано и го млати само един. Кое пък го спира тоя вирус, ако се затворим по къщите в понеделник, да изгърмим след това поетапно и пак да претоварим болниците? Тази теория, че като сме под карантина, възпитано ще се изчакваме да заболеем на малки порции, че да не се претоварват болниците, ми издиша.

П.П.: Аз от понеделник съм от вкъщи на работа, заповедта е от най-високо ниво при нас, ако някой тръгне да протестира, че милея за моя си бизнес.

П.П.2.: Идеята 2 седмици, че и повече, да не видиш грам чист въздух и да не излезеш, особено ако си в апартамент, ми звучи по-нездравословна от който и да било вирус.

# 18 736
Когато се заговори за грипа българите се спукахме да измисляме остроумия, че нямало да се розболеем, защото сме пиели ракия.
Вместо да измислим крайни мерки да не стигаме до това положение, но кой да седи и да се хили-нали не е у нас?

# 18 737
И се върнаха набързо като започнаха да се увеличават случаите там, да си заразят възрастните роднини.....  Точно около 2 седмици след пълните полети от Италия,  се започна и тук.
Аз пък съм разочарована от Европа. Когато искат да ни извиват ръцете сме едно цяло и трябва да правим всичко за благото на "европейските ценности", а сега всеки се спасява поединично. Ще ни се молят те за маски....
Това го очакваме или се е случило? Не хващам всички новини..

# 18 738
  • София
По БТВ казаха, че в Италия няма новорегистрирани с КВ. Това значи, че карантината върши работа.
За последния час ли? 2650 човека за днес
Има се в предвид първата област която бяха поставили.

# 18 739
Кога ще се затворят границите на Европа? Не може да се овладее епидемията, ако постоянно идват нови носители? Границите трябва да се затворят поне за месец. Четох по-рано днес, че пикът в Китай е минал и вече се наблюдава спад. Значи горе-долу 3 месеца?

# 18 740
За Северна Италия, няма нови случаи, току що го върнах за да го чуя пак.
По БТВ казаха, че в Италия няма новорегистрирани с КВ. Това значи, че карантината върши работа.
За последния час ли? 2650 човека за днес
Данните в Италия се обновяват веднъж на ден в 18 ч. местно време. Има нови случаи за 12 март. За 13-ти ще прочетем утре вечер.

В Ломбардия има нови. В моята провинция днес са +50 някъде. Може би имате предвид Кодоньо?

# 18 741
Браво на Макрон. Има само едно непоправимо нещо в този живот и то не е икономиката.

Не е браво на Макрон, а на французите. Те имат навик да се обедняват и да махат главите на неподходящи управляващи. Преносно и буквално.

Май даже в Албания са обявили, ако не друго, то поне тримесечно замразяване на вноските по лични и фирмени кредити. Явно само при нас този вид мерки се бавят.
https://balkaninsight.com/2020/03/12/albania-close-factories-imp … -new-coronavirus/

# 18 742
Да ви кажа, добре, че разпуснаха пенсионерските клубове, че моята баба членува в 2 и постоянно е на участия и шества нанякъде. Ти и говориш да не ходи, тя - да, да и си прави каквото си знае. Не върви да я вържем за парното у тях. Иначе е на 84, без хронични болести, но това не ме успокоява ни най-малко.

Май даже в Албания са обявили, ако не друго, то поне тримесечно замразяване на вноските по лични и фирмени кредити. Явно само при нас този вид мерки се бавят.
https://balkaninsight.com/2020/03/12/albania-close-factories-imp … -new-coronavirus/

Нас ни приканиха да си платим по интернет...

# 18 743
Синът каза, че от утре затварят университетите в Холандия. Дискотеки и заведения вече не работели.

# 18 744
Очевидно не работи при всички вируси. Как не са се сетили да направят ваксина срещу ХИВ..
Срещу ХИВ има терапия, която се взима и предотвратява заразяване, PREP мисля, че се казваше. Основно се ползва от медицински лица, на които работата им е свързана с вируса.

# 18 745
И се върнаха набързо като започнаха да се увеличават случаите там, да си заразят възрастните роднини.....  Точно около 2 седмици след пълните полети от Италия,  се започна и тук.
Аз пък съм разочарована от Европа. Когато искат да ни извиват ръцете сме едно цяло и трябва да правим всичко за благото на "европейските ценности", а сега всеки се спасява поединично. Ще ни се молят те за маски....
Това го очакваме или се е случило? Не хващам всички новини..

Нали започнаха производство на маски в завод до Габрово. Многократни. Ще ги има в аптечната мрежата, за разлика от турските, които са дарение за медици и други групи изложени на пряка опасност. Други подробности не зная,  каква ще е защитата, кога ще ги има и т.н.

# 18 746
“Ръководството на “Пирогов” е поставило под домашна карантина всички свои служители, които са били на смяна през деня във вторник, при постъпването в болницата на починалата ден по-късно от коронавирус жена. Абсолютно всички, които са имали контакт с нея при оказването на първа помощ, реанимирането й, интубирането и превеждането й в реанимация са били издирени по списък и разпуснати в 14-дневна домашна карантина, уточнява bTV. Става въпрос за санитари, лаборанти, медицински сестри и лекари на смяна в спешното отделение, които са съпроводили жената в шокова зала, след като тя е колабирала. Не е ясна точната бройка на медицинския персонал. Това са хора извън персонала на Второ вътрешно отделение, който в момента е под карантина в самата сграда на въпросното отделение, в което пък от неделя до вторник лежеше съпругът на починалата.”

Въпреки че е от blitz, сигурно е вярно, но болните, ако се хващат така, ще останат ли лекари да лекуват хората?

# 18 747
Virus can remain viable "in aerosols up to 3 hours, up to 4 hours on copper, up to 24 hours on cardboard and up to 2-3 days on plastic and stainless steel" a Princeton study awaiting peer review has found

https://www.worldometers.info/coronavirus/

# 18 748
  • Варна
Очевидно не работи при всички вируси. Как не са се сетили да направят ваксина срещу ХИВ..
Срещу ХИВ има терапия, която се взима и предотвратява заразяване, PREP мисля, че се казваше. Основно се ползва от медицински лица, на които работата им е свързана с вируса.
И представлява" омаломощен" вирус на ХИВ?

# 18 749
Започна по Канал 3.
ББ - не спазват карантината, днес им избягали 14 души.
Ще въвеждат извънредни мерки, забрана за пътуване към други страни, актуализация от кои страни не могат да влизат. Говори за глоба от 5 000 за неспазване на карантина.
Да правят клинична пътека за коронавируса към НЗОК. А сутринта шефа на лекарския съюз каза, че разходите трябва да се поемат от държавата, не трябва да е от НЗОК, защото това ще срине системата на касата. Това са екстрени обстоятелства.
Мислят и за погребалните агенции, защото близките на починалите са в карантина и засега  държат починалите в камера.
( Чудя се у нас няма ли да ги кремират, за да се унищожи вируса?! Ако хората биват погребвани, след години пак ще се пръкне. Гробовете се ползват по няколко пъти, изравят се кости, за да се погребе нов човек... Това означава непрекъснато да се вади този вирус на повърхността. А може да се загнезди в подземни животни, като къртиците и да се видоизмени в още по-страшна форма. )

Последна редакция: пт, 13 мар 2020, 00:20 от Diorela

Общи условия

Активация на акаунт