Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 937 576
  • 21 677
  •   2
Отговори
# 18 720
Хора 1/4 та ако не и повече от населението живее в София. Утре е петък. Познайте какво ще стане? Масово ще се почне едно пътуване и разнасяне из цяла България. Най-лошото място за удар от КВ беше София, а пък с Пирогов оцели 10тката. Наистина имаме ужасно лош късмет.

# 18 721
Затваряне на границите, затваряне на училища, детски, ясли, работодателите да пускат служителите за работа от вкъщи, а за служителите във веригите-да им се осигурят маски и дезинфектанти. Да се доставят маски и по аптеките ( на нормални цени).
Имахме време, защо нищо не направиха, знаеха още от януари за Китай, за болните, за мерките, съобщаваха ни го за 30 сек в края на новините. И какво се оказа? Не сме готови.
Спред мен, генерал Мутафчийски е ЗА  императивните мерки, но не зависи от него. И не е ЩотО така си иска, а защото знае какво следва. И СЗО го казаха.
Че Генерал Мутафчийски предложи веднага, след пъРвите случаи в Плевен и Габрово, да се затворят, ама министъра не разреши.

# 18 722
Евала на Макрон.

# 18 723
  • Варна
Скрит текст:
Ако нашите министри наистина искат да направят нещо за тази държава, то трябва да карантират столицата. 100% огнището е тук, съжалявам да го кажа, но това е факт. 17 потвърдени само днес, а хората не се спряха.
Напомням, че смъртният случай е с произход от Северозапада и концентрацията на заразени вероятно е по-голяма там.
Северозапада нали уж беше обезлюден?

А вие как мислите в сравнение със София и другите големи градове? Тук цялата област Монтана сигурно няма и 100 000 души.
Предполагам. ПОнеже се спомена за по-голяма концентрация в Северозапада отколкото в Соафия, та се зачудих каква ще е тая концентрация

Последна редакция: пт, 13 мар 2020, 10:54 от bubanka

# 18 724
Сутринта детето ми го върнаха от училище, че повърнало. Следобед бяхме на лекар, и лекарката обясняваше как днес всички се изреждали за бележки от стрес, без реално да са болни децата. Да, ама моето повърна пред очите ми вкъщи. Отсече, че утре е на училище и нищо му нямало, но да му давам 3 дни профилактично Нурофен. Попитах я защо, след като "нищо му няма" - адекватен отговор не получих. WTF? Да не споменавам, че детето ми преди седмица беше с 40 градуса температура, повръщане, кашлица и днес направо щях да припадна като видях пак да повръща.
И после мислели били, че ще се справим с вируса...Положението е сървайвър.

# 18 725
По БТВ казаха, че в Италия няма новорегистрирани с КВ. Това значи, че карантината върши работа.

# 18 726
  • Варна
По БТВ казаха, че в Италия няма новорегистрирани с КВ. Това значи, че карантината върши работа.
За последния час ли? 2650 човека за днес

# 18 727

Или са спрели да обявяват резултати.

# 18 728
Браво на Макрон. Има само едно непоправимо нещо в този живот и то не е икономиката.

Не е браво на Макрон, а на французите. Те имат навик да се обедняват и да махат главите на неподходящи управляващи. Преносно и буквално.

# 18 729
Северозапада нали уж беше обезлюден?
E не е празен. И много от хората са по Испания и Италия.

И се върнаха набързо като започнаха да се увеличават случаите там, да си заразят възрастните роднини.....  Точно около 2 седмици след пълните полети от Италия,  се започна и тук.
Аз пък съм разочарована от Европа. Когато искат да ни извиват ръцете сме едно цяло и трябва да правим всичко за благото на "европейските ценности", а сега всеки се спасява поединично. Ще ни се молят те за маски....

# 18 730
За Северна Италия, няма нови случаи, току що го върнах за да го чуя пак.

# 18 731
Децата, заедно с бабите и дядовците вкъщи, не по молове и градинки - вкъщи. Родителите на работа тези, които нямат друг вариант и от които зависи държавата да продължи да функционира, тези които могат да работят от вкъщи да го направят.

Друг вариант не виждам. Вариант, при който децата са на училище и детска градина по време на епидемия е вариант, при който вирусът направо ще експлодира. Децата са едни от основните разпространители на инфекции, включително и грип защото се събират на големи групи в затворени пространства и не спазват хигиена и дистанция.
Това с ДГ е доста сложно когато самите родители не проумяват сериозноста на случващото се.Не мога да проумея как при положение че имаш бебе вкъщи пращаш по голямото на ДГ .Е това не го разбирам и в следващия момент точно родителите  имат най глями претенции че не се мисли за децата .На този етап трябва да сме по огговорни и да се вслушваме в препоръките които ни се дават 😊

# 18 732
И ние се обединихме в темата, така че да не чувам, че българите не сме били като останалите европейци.

Днес така се бях психясала, че бях на работа след 7 дни болничен, че си викам, ще гласувам за Ганьо, ако разпусне децата. За сведение, не мога да го дишам.

# 18 733

Няма в. Ломбардия

# 18 734
  • Варна
Активният фактор във всяка една ваксина е т.нар. атенюиран (т.е. омаломощен)  щам на съответния инфекциозен агент. Не спорете, ами слушайте какво ви пее радиото.
Очевидно не работи при всички вируси. Как не са се сетили да направят ваксина срещу ХИВ..

Общи условия

Активация на акаунт