Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 937 381
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 18 990
  • Варна
Аз съм ЗА да се наложи карантина на цялата държава, като в Италия!!! Никой да не излиза от дома си!!!
Само така застрашените групи ще имат шанс!
А и по-младите няма да имат големи щети!!!
Работещите все пак трябва да ходят на работа. Няма как да е никой.

# 18 991
Не разбрах защо това сега трябва да се гласува?
Защото тук в темата мнозинството сме за строги карантинни мерки, но извън темата изобщо не е така. Разни познати с които коментирам хич не приемат сериозно ситуацията.

# 18 992
От обкръжението ми две познати са пуснати в безсрочна неплатена  отпуска. И двете работят в бг фирми - производители в сладкарството и  дом. храна. До колкото разбрах там на работа остават само шофьорите да разнасят при завишени мерки на сигурност доставки.

# 18 993
Взели ли са някакво решение или като патката - мислили, мислили и 🤷♀
Да обявяват карантина и стига са си играли със здравето на народа!!!! Само критичните сектори да работят при високи мерки на сигурност, останалото вкъщи!

# 18 994
  • тук и там
Няма как да се затворят магазините за храна и основни стоки.Също има професии,които няма как да работят от къщи,какти и такива чието естество на работа е такова,че не могат да спрат работа дори при криза.

# 18 995
Карантина поне до края на месеца може да се обяви. За две седмици държавата няма да фалира. Още повече, че тези които могат да работят от вкъщи, могат да го правят. Магазините също могат да работят с определен график, като на персоналите там да бъде осигурена защита. За тези две седмици може да се види, дали ще има подобрение на ситуацияна, и ако да, нещата да започнат леко по-леко да се връщат към нормален ритъм.

# 18 996
Не купувайте готова храна от заведения или топли точки!

# 18 997
И без това голяма част се скатават от работа.

# 18 998
Магазините ако  работят по график, ще стане лудница и ще има обратен ефект.

# 18 999
Аз съм ЗА да се наложи карантина на цялата държава, като в Италия!!! Никой да не излиза от дома си!!!
Само така застрашените групи ще имат шанс!
А и по-младите няма да имат големи щети!!!
Работещите все пак трябва да ходят на работа. Няма как да е никой.
Но нека са само тези работници без които живота в държавата би станал невъзможен.
Пък и имаме държавен резерв с храна, нека го отворят!!!
Ние сме във война, мили хора!!

Ето, моята майка трябва да отиде другия четвъртък до хирурга си, за да й извади тампоните от ухото й след операция. Ще бъде изложена на голям риск, защото няма маска, а тя в рискова група.

# 19 000
Абсолютно сте прави,но има хора ,чиито   възрастни родители  са далеч и на които няма кой да им купи хляб ,има деца ученици,студенти в др градове.
Ще настане масова психоза.
Абе малко сложно става-хем всеки иска да е близо до родителите и децата,хем така се излагаме на риск едни други.
Очаквам да затворят градовете.
Точно това е в основата на пандемията, от заразени зони масово като им припари се заприбираха. И пренесоха.
Старците да не излизат, събрани с децата стават потенциални жертви, не го ли разбрахте вече. Купете им сега по 5 пакета ориз и варива и за две седмици попара ще ядат , спокойно, не е нужно да имат тристепенно меню за оцеляване.

# 19 001
Ако получа някаква настинка, къде трябва да ходя за да ме изследват дали е настинка, грип или корона?
За настинка аз не бих отишла никъде. Ще се самолекувам в къщи с парацетамол и витамини. Ако се влошавам ще звънна на личната.  Ако имам затруднения с дишането ще звъня на 112.
Така и не разбрах има ли друг номер за случаи с коронавирус

П.П. Явно медта влияе на вируса - само 4 часа издържа в сравнение с други повърхности - с дни.

Искаш да кажеш мед да ядем ли?
Ако имаш настинка как ще знаеш грип ли, настинка ли е, корона ли е?
Симптомите са почти едни и същи.

# 19 002
  • Варна
Но нека са само тези работници без които живота в държавата би станал невъзможен.
Пък и имаме държавен резерв с храна, нека го отворят!!!
Ние сме във война, мили хора!!
Да, не говорим за офисния планктон, който си работи в къщи.
Нали някой трябва да стане да изпече хляб, друг да го закара до магазина, трети да го продава. Още някой да почисти магазина. За да отидат тези хора на работа трябва да има градски транспорт, бензиностанциите да работят и т.н. ит.н.

# 19 003
  • Майничка
Да не се самозалъгваме, за две седмици положението няма как да се подобри спрямо настоящия момент, просто статистически няма как да се случи. Ползата от тези две седмици ще е за бъдещ момент.

# 19 004
Магазините ако  работят по график, ще стане лудница и ще има обратен ефект.
За да не стане лудница, могат да се организират мобилни групи, които да разнасят продукти от най-голяма необходимост по домовете. Тези групи могат да бъдат доброволци.

Общи условия

Активация на акаунт