Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 938 032
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 19 140
Сега ще видите как няма да затворят училищата. МОН изпада в потрес, няма да предложи алтернатива, вече видях статия - който иска да не си пуска детето на училище, ако няма ваканция./не че вярвам и на журналистите лешояди/ Чакам с нетърпение какво ще се реши за извънредното положение, но ме съмнява мерките да са каквито очакваме и искаме. Държавати ни ще изпадне в колабс от подобни мерки и как иначе като до сега тази държава изобщо не е работила, а сега й се налага да въведе спешна организация. Ми те не знаят какво е организация. На върховните позиции по сектори не са много здравомислещи и интелигентни, а удобни личности, та да видим тези удобни ръководители как ще се справят. Виждам какво се случва в институциите. Значи пръскаме като за световно и се тровим и кашляме от препаратите, а се връщат хора от екскурзия в чужбина и си работят с още 220 човека, защото няма кой да свърши тяхната работа. От днес въведоха и специални облекла на чистещите с дезинфектант, защото се изтровиха и отключиха алергии.
Съжалявам за песимизма в това отношение. И дано не съм права. Желая на всички Здраве!

Последна редакция: пт, 13 мар 2020, 10:15 от unabella

# 19 141
Хм, пише във втория линк, че при ИП: "Функцията по осигуряване на вътрешния ред се прехвърля от Министерския съвет към президента." Да чуем и той какво ще каже. Вярва ли вече във вируса?

Сетих се и един добър аспект на обявяването на ИП. Досега хората и да искаха да отложат пътуванията си, нямаха законово основание и подлежаха на неустойки от туроператорите. Сега би трябвало вече да не е така, нали? Би трябвало и по други договори и задължения да може да се приложи, ако се счита за форсмажорно обстоятелство.

# 19 142
Ще затворят училищата, някои хора май не знаят къде се намират.

# 19 143
1.Как да сме убедени,че заразените са само 23?Според мен са хиляди,но просто съсредоточават изследването само към контактните лица.Защо не изследват по 50 човека в град с различни професии-5 продавачи в големи вериги магазини,5 таксиметрови шофьори,5 шофьори на обществен транспорт,5 чистачки от фирмите за почистване и др.такива хора,които всекидневно имат контакт със стотици хора.

Във Великобритания се спряга, че на 590 диагностицирани заразени съответсват около 10000 реални случая, т.е. коефициент 20. За България - при 23 диагностицирани спокойно можем да приемем около 500 реални, за тях ще ни трябват около 50 интензивни легла + 10 инфекциозни легла съвсем скоро. Днес ще удвоим разбира се, утре по 4 и така. С тези мерки към момента - толкоз.

Последна редакция: пт, 13 мар 2020, 12:46 от bubanka

# 19 144
Който иска да купува лекарства - вземете си температуропонижаващи, като парацетамол примерно, нурофен. Нещо болкоуспокояващо -аналгин да речем. Сиропи за кашлица, защото се кашля много. Друго няма нужда.

ПП Моля ви не пишете недоказани твърдения, защото най-малкото внасяте увереност за недосегаемост у лековерните. Едва вчера казаха, че първият заразен в Италия, на 38 години, млад и спортуващ мъж чак сега е започнал да диша самостоятелно. Бил е на командно дишане толкова време. Давате ли си сметка какво значи това? Изключително сериозно е. Всички над 10 години могат да развият пневмония. Голяма част от тях двустранна.

Престанете да го говорите този 38 годишния! Човека е бягал полу-маратон, след което е играл футбол! Имате ли представа за какво изтощение на организма става въпрос? В това състояние той най-вероятно е бил по-податлив на заболяването от 80 г. човек.
На ЦНС и трябва покой след такова натоварване и през този период на възвръщането му, човек е много по-податлив на заболявания и усложнения! Не случайно тренировки не се препоръчват когато човек е болен - те изтощават организма.

# 19 145
Сега ще видите как няма да затворят училищата. МОН изпада в потрес, няма да предложи алтернатива, вече видях статия - който иска да не си пуска детето на училище, ако няма ваканция./не че вярвам и на журналистите лешояди/ Чакам с нетърпение какво ще се реши за извънредното положение, но ме съмнява мерките да са, каквито очакваме и искаме. Държавати ни ще изпадне в колабс от подобни мерки и как иначе като до сега тази държава изобщо не е работила, а сега й се налага да въведе спешна организация. Ми те не знаят какво е организация. На върховните позиции по сектори не са много здравомислещи и интелигентни, а удобни личности, та да видим тези удобни ръководители как ще се справят.
Съжалявам за песимизма в това отношение. И дано не съм права. Желая на всички Здраве!

Мен това въобще не ме интересува. Аз на училище дете в извънредна ситуация няма да пусна. Нивото ни на образование не заслужава въобще подобен риск.
Каквото и да реши НС - все ми е едно по този въпрос. В 21-ви век тупаща се в гърдите с голям напредък европейска държава е просто длъжна да предложи онлайн обучение в такава ситуация. Като не предлага - да си гледа работата!

# 19 146
  • Bulgaria
Няма такъв вариант да не ги затворят. Убедена съм. В цяла Европа ги затварят почти. Освен училищата, ще затворят и доста други места. Много се надявам да размисят за моловете и също да ги затворят. Мен по-скоро ме дразни, че вчера се събраха извънредно посред нощ, а днес не могат да организират гласуване в 8 или 9 часа...

# 19 147
Сега ще видите как няма да затворят училищата. МОН изпада в потрес, няма да предложи алтернатива, вече видях статия - който иска да не си пуска детето на училище, ако няма ваканция./не че вярвам и на журналистите лешояди/ Чакам с нетърпение какво ще се реши за извънредното положение, но ме съмнява мерките да са, каквито очакваме и искаме. Държавати ни ще изпадне в колабс от подобни мерки и как иначе като до сега тази държава изобщо не е работила, а сега й се налага да въведе спешна организация. Ми те не знаят какво е организация. На върховните позиции по сектори не са много здравомислещи и интелигентни, а удобни личности, та да видим тези удобни ръководители как ще се справят.
Става въпрос за днес. Днес някои училища не са във ваканция и учениците трябва да са на училище. Затова е и решението на МОН, родителите да преценят за деня.

# 19 148
  • Майничка
Unabella, да беше прочела съобщението на МОН - "който иска" касае само днес 13.03., за районите, в които няма министерска, кметска или друга заповед. След решението на парламента МС ще обяви срока на ваканцията.

Rorik, май пропусна заострени колове да споменеш?

# 19 149
Това извънредно положение изобщо не е решение. Трябват конкретни решения, а не Радев пак да си го мери с някой си!
Абсолютен хаос
В офиса ни също
Изобщо не съм оптимист за нищо Sad

# 19 150
Цитат
Става въпрос за днес. Днес някои училища не са във ваканция и учениците трябва да са на училище. Затова е и решението на МОН, родителите да преценят за деня.

За днес, за вчера, за утре - ние не сме на училище без друго.  Според поредната скодоумна заповед на МЗ от понеделник трябва да почваме. В настоящия момент решението е такова. Ако бях в област, в която училищата бяха отворени, решението ми щеше да е същото. Човек подобни въпроси решава сам. Не чака на НС и на МОН.

Това виси от вчера следобед на сайта на училището ни:

Цитат
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ

ОТ 16.03.2020 /ПОНЕДЕЛНИК/ СЕ ВЪЗСТАНОВЯВАТ УЧЕБНИТЕ ЗАНЯТИЯ.

Е, това точно не ме интересува в момента ни грам. Решението е мое. Ако се затворят училищата официално просто ще ме облекчат откъм реализация.

# 19 151
  • София
Народа е полудял. Метро - 2 часа през нощта
https://m.facebook.com/photo.php?fbid=10157389666517415&id=5 … 440&source=48

# 19 152
С тези темпове на разпространение на заразата и с тези мерки ще достигнем максималния брой на инфекциозните легла максимум след 2 седмици. След това смъртността рязко ще скочи.

# 19 153
Някой има ли подробна информация за ситуацията в NRW, Германия? Доколкото съм запозната, в тази провинция има най-много заразени, но какви мерки ще се вземат относно работата на училищата, детските градини и университетите? Там има много български студенти...

# 19 154

Това го гледахме вече приди десет дена - на друго място и с глашетаи.

Общи условия

Активация на акаунт