Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 927 837
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 19 725
Изчаках няколко дни за да напиша какво е положението  тук в Шумен, тъй като ми се наложи през изминалата над седмица и нещо да обикалям на доста места в града и исках да видя дали не е инцидентно.

Фитнес залите са празни в сравнение с преди две седмици. Дори в една от най-големите ни имат човекопоток от 10-12 души на кръст за целия 13-часов работен ден. Част от залите вече затвориха, другите ще го направят днес или утре.

В болницата са забранени свижданията, а от утре на входовете ще има жива охрана и ще се допускат хора само в определени часове. Лекари и сестри се оплакваха от липсата на маски и дезинфектанти, но такива са били поръчани и се очаква да дойдат до утре, вдругиден. Уж.

В четири аптеки (Санита на центъра, тази до старата поликлиника, една в добруджанския и една в Тракийския), както и в Лили и ДМ маски, дезинфектанти, спирт няма. Не очакват зареждане.

В банката, в която бях се заговорих с охраната и един от служителите - почти нямат хора от няколко дни насам. В случай че се струпат, което се е случило веднъж за тази седмица, охраната ги инструктира да изчакват на повече от метър един от друг.

В магазините е спокойно, няма опашки, нито дефицит на стоки, освен на дезинфектанти.

Центърът беше фул, но доста хора вече виждам с маски и ръкавици.

В аптеките, които посетих и част от магазините, фармацевти и продавачи бяха с маски и ръкавици.

В секторът на мъжа ми ще затварят обекти, макар да няма издадена заповед от здравното министерство точно за техния бранш. Решението е на главните шефове, за които приоритет в момента е здравето на персонала и управителите им.

Паника няма, хората излизат на разходки, пазаруват спокойно, собствениците не мрънкат срещу мерките, поне тези, с които говорих. Съгласни са, че е по-добре ограниченията да се случат сега, докато още сме на прага на епидемията, отколкото след дъжд качулка.

# 19 726
Как е днес положението. Колко нови случая има?

# 19 727
На кого трябва да се сигнализира, някой да иде да ги разбута всички овце, които сега се струпват по магазините? Как може да са толкова глупави не знам.

# 19 728
  • София
Във фейсбук циркулира този пост: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10218994167137521&id=1004636193

Преди няколко дни имаше статии, че Китай предлага помощ на засегнатите страни.

Много силна публикация! Поклон пред такива големи хора!

# 19 729
Cinema city продават билети през място, както им бяха наредили последно

Сега би трябвало изобщо да спрат.

Нямат опция да не се съобразят, защото са частници..

# 19 730
Има ли някой, който не си е купил продукти с цел запасяване?
  Аз не съм  купила нищо за запасяване.

# 19 731
На кого трябва да се сигнализира, някой да иде да ги разбута всички овце, които сега се струпват по магазините? Как може да са толкова глупави не знам.

На оня с джипката , ест.

# 19 732
Това с маските е глупаво.
То ако пазеха...
Вчера личната не ме пусна без маска.
Днес в болница в Пловдив също не допускаха без маски да се влиза.
Но по етажите и коридорите масово бяха без маски.

# 19 733
Защо нямаше пресконференция?

# 19 734
Аз ли съм проста или друг???
МЗ издава заповед да се затворят училищата за 2 СЕДМИЦИ.
Току що по БТВ казаха че в София МОН затваря за ЕДНА СЕДМИЦА училищата.

Вълчев и Ананиев на различни планети ли са?????
Побърква ме тази неориентираност и разнопосочност...😨😨😨😨😨

# 19 735
Защо нямаше пресконференция?

Може да не са приключили още
От 16:30 е заседание то

# 19 736
  • Street of Dreams
Днес ми се обадиха от работа да ми искат адреса... Какво ли може да значи?

# 19 737

Ще ти дойдат на гости Simple Smile Кажи, че нямаш храна и тоалетна хартия за гости!

# 19 738
  • София

Явно има някой болен колега и се водиш контактна. Ще те сложат под карантина.

# 19 739
Испания също ще обяви извънредно положение утре.

Общи условия

Активация на акаунт