Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 927 344
  • 21 677
  •   2
Отговори
# 19 920
Защо е тази висока смъртност в Италия? Някой има ли предположение?
Скрит текст:
Някъде бях чела, че е изчислено, че реалната бройка заразени е 23 пъти повече от обявеното. Не гарантирам, че е вярно, но възможно ли е? Ако това е така, значи вируса е свръх-свръх заразен. И има хиляди без симптоми. Което донякъде обяснява защо от всички хора на празненството, почти всички са положителни. Или онова погребение, на което се заразили 60 души? При нормален вирус заразността не е толкова висока..
Някои казват, защото населението там е застаряващо.

# 19 921
  • София
Спекулата започна. Във Фрамар ми продадоха витамин С и детски пробиотик НА ДВОЙНА ЦЕНА! Когато ги попитах защо, отговорът беше усмивка и "По-евтини не мога да ви предложа?"

Смятайте в малките аптеки как ще се нагушат на гърба на хората!

И аз намерих спирт на цена от 1,50лв за 100 мл. А доскоро литърът беше 7 - 8 лева.

# 19 922
Чудесно..ай сега да глобят 10 000 лв и тия момци от селото.

Лошото е, че държавата ни трудно си събира глобите.
Сега започнаха да говорят, че затоплянето ще спре вируса. Снощи гледах един пулмолог, който каза, че има такава вероятност, но мненията са противоречиви, защото все още вирусът не е проучен добре и много неща не са ясни.

# 19 923
Мисля, че хората, които бягат от карантина или болница или изобщо съзнателно излагат на опасност от заразяване други лица, трябва да бъдат подвеждани под съдебна отговорност и да бъдат вкарани в затвор. Не знам как стои въпроса юридически, но трябва да има наказания за хора, които допринасят за влошаване на положението и то съвсем съзнателно.

Преди това, обаче  да им хвърлят по един хубав бой, защото малоумниците от друго не разбират!

# 19 924
Доколкото разбрах...през деня е имало полиция в селото. Но като са си отишли / явно не е денонощна охрана/; и отия са щипнали към центъра на селото - така поне каза един човек от селото..който ги е виждал да се движат спокойно. Репортерът попита не ги ли спряха, и човекът попита Кой да ги спре?
Това излъчиха по новатв

# 19 925
Наистина ли 60-70% от населението в Европа ще се разболее от вируса??? По всички бг медии се говори това. Кой го казва и на каква база изчисление?? Това е адски голям процент!

# 19 926
  • София
И аз искам да знам:
 1.Кога лекарката в София е пътувала със самолета към София? Как е сега?
2. Тези от Василовци дали не са пътували с влак досега, роми ли са?

Заразата в ломско май е от дъщерята на починалата. Върнала се от Италия специално за банкета.

За Василовци не знам. Помня, че за лекарките Мутафчийски каза, че са кацнали обратно в България на 22 февруари. Преди това са били първо в Англия и след това - в Испания.

П.П.: Дано това с Ванга е шега.

# 19 927
Официално кината от веригите Синема и Арена преустановяват работа във връзка със заповедта на министъра на здравеопазването. До момента само Синегранд продължава да работи и да продава билети на сайта си, надявам се скоро и те да престанат с това.

Линк за Синема: https://www.cinemacity.bg/

Линк за Арена: http://facebook.com/KinoArena

# 19 928
  • Другата България
Току-що по БТВ:
Новите случаи са на заразени над 40 години, от тях едно семейство върнало се от ски в Австрия.

А ясно ли е кога са били на ски и в кой регион?
Не.
Повече информация тук:
https://pik.bg/%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D1%8A%D0%BD%D1%80%D0%B5%D0%B4% … 8-news912554.html
Редактирам.
Защо не четете, слушате, осмисляте, а всеки пляска тук поредната глупост за събиране на лайкове и трупане на постове?? И се вярва на всичко, а то е фейк в повечето случаи.

Последна редакция: пт, 13 мар 2020, 20:35 от Merri_An

# 19 929
Италия за момента е най-засегната страна в света. Не знам точно какъв е този коефициент, но на Италия е 292,1. За справка, на Китай този коеф. е 56,1. За България той е 3,3.
Брой заразени на милион.

Тесла, правилно отбелязваш за опозицията. Аз още снощи като чух снощи "ИП" се притесних и заподскачах в темата. Успокоиха ме малко с тези корекции, които направиха.

Скрит текст:
Някъде бях чела, че е изчислено, че реалната бройка заразени е 23 пъти повече от обявеното. Не гарантирам, че е вярно, но възможно ли е? Ако това е така, значи вируса е свръх-свръх заразен. И има хиляди без симптоми. Което донякъде обяснява защо от всички хора на празненството, почти всички са положителни. Или онова погребение, на което се заразили 60 души? При нормален вирус заразността не е толкова висока..
Според мен защото първо, са съсредоточени в един район с изчерпващи се възможности на медицината, и второ, не са изхващали всички случаи, попадат в статистиката само най-тежките.

# 19 930
Италия за момента е най-засегната страна в света. Не знам точно какъв е този коефициент, но на Италия е 292,1. За справка, на Китай този коеф. е 56,1. За България той е 3,3.
Брой заразени на милион.

Тесла, правилно отбелязваш за опозицията. Аз още снощи като чух снощи "ИП" се притесних и заподскачах в темата. Успокоиха ме малко с тези корекции, които направиха.

Скрит текст:
Според мен защото първо, са съсредоточени в един район с изчерпващи се възможности на медицината, и второ, не са изхващали всички случаи, попадат в статистиката само най-тежките.
допълвам само - подценяване на ситуацията. Просто грип, нали.

# 19 931
Една положителна новина, извинявам се, ако вече е пускана

# 19 932
❗Клиентите на Fibank ще имат възможност да отлагат плащанията по кредити ❗
Във връзка с предприетите мерки от страна на европейските и национални институции, които целят да стимулират банките да продължат да финансират и оказват необходимата подкрепа на домакинствата и предприятията, изпитващи временни затруднения, Fibank дава възможност на всички свои клиенти да отложат плащанията по кредити, ако те самите или техният бизнес са засегнати по някакъв начин от ситуацията с коронавируса (COVID-19).
ℹ️ Вижте повече на сайта ни: https://---shoretner923-2U4uV0g

# 19 933
  • В.Търново
В Турция са вече 5 човека.

# 19 934
И аз искам да знам:
 1.Кога лекарката в София е пътувала със самолета към София? Как е сега?
2. Тези от Василовци дали не са пътували с влак досега, роми ли са?

Заразата в ломско май е от дъщерята на починалата. Върнала се от Италия специално за банкета.

За Василовци не знам. Помня, че за лекарките Мутафчийски каза, че са кацнали обратно в България на 22 февруари. Преди това са били първо в Англия и след това - в Испания.

П.П.: Дано това с Ванга е шега.
По мои спомени (не съм сигурна) казаха, че на 22 е била последно на работа, а пътуването е било след това и от тогава не е била на работа.

Общи условия

Активация на акаунт