Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 927 767
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 20 220
Europe has become the epicenter of the global Covid-19 pandemic. More cases are now reported every day in Europe than in China at the height of its epidemic.

Европа официално вече е глобалният епицентър на Covid-19.

# 20 221
  • на пистата
Вчера се е прибрал един от шофьорите на салона в който работи сина ми.Вчера е бил в Перник на кафе с приятели,днес.е докарал платформата в Карлово.Сина ми го е питал дали ще стои под карантина,казал е че не знае нищо такова.Прибрал се е при семейството си.За какво говорим...

# 20 222
И това ще спре. Като цапнат 5-6 глоби. Редно е вече да се спазват закони. Даже да ви кажа май българина е зажаднял за ред в този хаос.

# 20 223
Трябваше да прекратят влизанията в страната. Да останат само доставките на продукти и каквото е нужно за производството, за да не става бой по магазините.
И какво български граждани да не могат да се приберат, така ли?

# 20 224
Ясно, Заповедта я зная.  Аз търсех наредба. Вече са нанесли промени. Много недоклатен текст и дава възможност за различни тълкувания. Ама така става като е набързо писан.
"Преустановяват се посещенията " не означава затварят се. А по-надолу , в промените "търговски дейности, неупоменати по-горе, продължават да функционират"  По аргумент, преустановяват се посещенията следва да се тълкува в смисъл "затварят се".  Все едно са искали да кажат - вие си работете, но ние забраняваме да ви посещават. Нонсенс.

Веднъж дават изрично изброени изключения , а после, непосочените ще работят.
Би следвало да се тълкува, че само изключенията ще работят при санитарните изисквания:
Цитат
с изключение на банковите и застрахователните офиси, хранителните магазини и аптеките в тях. На ресторанти и заведенията за бързо обслужване се разрешават доставки на адрес
Уж  говорят за заведения и увеселителни места, ама са хакнали банки и застрахователни офиси, аптеки, което разширява кръга обекти едва ли не до всички.
Ако са визирали МОЛовете, че в тях ще работят само аптеки и т.н., тогава всички останали, които ще работят при санитарен режим, излиза, че пак е за МОЛовете, но не се връзва с предходния текст, че ще работят само банки, аптеки в МОЛ.

Такава заповед не трябва да дава възможност за тълкуване.
Много е зле...

Скрит текст:
Цитат
1. Преустановяват се посещенията в увеселителни и игрални зали, дискотеки, барове, ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе сладкарници и големи търговски центрове тип МОЛ, с изключение на банковите и застрахователните офиси, хранителните магазини и аптеките в тях. На ресторанти и заведенията за бързо обслужване се разрешават доставки на адрес при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания. Всички търговски дейности, неупоменати по-горе, продължават да функционират по досегашния ред при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания.

Последна редакция: сб, 14 мар 2020, 00:15 от Diorela

# 20 225
  • София
Зная, че трябва да си ги прибере, но поне да са под карантина още от границата. Направи ми впечатление в един вчераше репортаж от Румъния как един румънец очакваше да ги карантинират, беше изненадан, че така са ги пуснали. Беше от прибиращите се в Румъния.

Последна редакция: сб, 14 мар 2020, 10:42 от Andariel

# 20 226
  • тук и там
Пришълецът(alien- covenant) дават по една от телевизиите..Очаквам скоро и "зараза" да пуснат..що пък не?
И без това в последно време имам чувството че участвам във някакъв филм..Не мога да повярвам още че това се случва-в 21-и век!

# 20 227
Знам за много американски и европейски компании започнали изпитания на създадени вече ваксини. В три от тях дори бях купил акции за известно време. Ползват опита си от другите ваксини преди години за по-старите корона вируси SARS, MERS... и набързо "сглобиха" версия за новия. Но иска доста време за изпитания върху хора, оценяване на ефективност и странични ефекти. Докато се одобри и започне редовно производство ще мине почти година в най-добрия случай. Нужно е лекарство сега, а не ваксина след година. Дотогава ще ни заливат със сензации за поредния тръгнал по пътя на ваксините. Да, имат опит още от 2003г., но не тогава са създадени ваксините за сегашния както неправилно се представя руската версия.

# 20 228
И аз мисля че държавата е длъжна да се грижи за своите граждани и дори и да са неразумни и отишли на туризъм в тия извънредни времена, трябва да ги допусне да се върнат. Естествено след това въпросните граждани трябва чинно да си спазят карантината и да не сеят смърт, както правилно се изрази адв. Марковски.

# 20 229
Зная, че трябва да си ги прибере, но поне да са под карантина още от границата. Направи ми впечатление в един вчераше репортаж от Румъния как един румънец очакваше да ги карантинират, беше изненадан, че така са ги пуснали.
Къде трябва да са под карантина според теб?
Просто питам, не ми е ясно.

# 20 230
Мисълта ми е граждани да не влизат в страната от трети страни.  Всеки, който е бил в чужбина по някакъв повод или е изплашен, гледа да се прибере в България, обаче е потенциален вирусоносител. А чужденци пък, съвсем да не влизат.
Ами колкото и да не ви харесва, държавата има ангажименти към собствените си граждани и един от тия ангажименти е да си ги прибира при такива обстоятелства. Всички читави държави си прибраха дори от епицентъра в Китай гражданите. Сега си ги прибират и от Италия. Контрапредложението какво е?
Е, от Външно препоръчват да не се прибират.

# 20 231
Цитат
Е, от Външно препоръчват да не се прибират.
И да останат на улицата ли?

# 20 232
  • гр. София
Вероятно затварят фризьорските салони специално за да накажат "домакините, които не готвят" Joy И маникюристките ще затворят, и СПА-центровете, и кафетата, и моловете, и цял ден ще пускат по тв Звездев, Манчев и Шишков, докато не се вкарат тия домакини в правия път!

П. П. Клиниките за естетична хирургия само няма да затворят, то какъв е смисълът да слагаш хиалурон, пък да не се вижда от маската.
Знам дерматологична клиника, която затвори днес за неопределено време.

# 20 233
Пришълецът(alien- covenant) дават по една от телевизиите..Очаквам скоро и "зараза" да пуснат..що пък не?
И без това в последно време имам чувството че участвам във някакъв филм..Не мога да повярвам още че това се случва-в 21-и век!

Не можеш да повярваш, че хората се запасяват с тоалетна хартия като нещо от първа необходмост или че чак сега хората откриват тайните и мистериите на миенето на ръце и спазването на дистанция по време на грип?

# 20 234
  • София

Защо? Много по-екологично е. Няма нужда от ядрени бомби. Пускаш един вирус и докато измислят лекарство, ваксина, пускаш втори и т.н.

Последна редакция: пт, 13 мар 2020, 23:37 от АРТЕМИС

Общи условия

Активация на акаунт