Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 927 447
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 20 505
Преди малко се почуствах, като най отговорният човек в България. Когато разбрах че, вируса е в Европа веднага си закупих маски(тогава все още имаше) и антибактериални гелове и, не само ги купих и ги ползвах. Вчера след наредбата разпуснах всичките си служителки, защо здравето на всички е важно за мен. И днес разхождайки кучето си, си мислех че, всички обекти посочени в наредбата да не работят. Обаче, хората си работят. Това сега какво е питам аз?

# 20 506
Какви са шансовете, тези които се запасяват и са окупирали хранителните магазини да се затворят по домовете си докато изядат всичко!
Чакам този момент, особено за по възрастните хора.

# 20 507
  • София
Като започнете с това " Честито"...
Ще ви кажа лично аз защо лека, по-лека започнах да си купувам по-дълготрайни продукти. Не ме е страх, че ще свърши нещо. Само че всеки ден на работа работя с доста хора, с които може да ми бъде проследена връзката. И ако един от тях е заразен- хоп карантина. За това искам да съм подготвена, не за друго.

# 20 508
  • Mediterraneo
Аз се замислих по следния въпрос: Вчера излезе съобщение, че масово софиянци вчера са потеглили с колите си към родните места, за да оставят децата си на отглеждане при баба и дядо през ваканцията.
Същото, макар и с различен отенък, се случи и в Испания. Всички решиха да бягат, буквално, от Мадрид и нещата ескалираха. Концентрация на заболелите е най-висока там, но ги оставиха да разнасят заразата из цялата страна.
Сега четох, че за момента исканията на президента на Каталуния за лок даун няма да се случат. Правителството обмисля още.

# 20 509
Вече има ли маски в аптеките? Нали ги произвеждат тук в големи количества.

Вчера в Италия са починали двама души на 38 години. Единият е бил с онкологично заболяване, а за другият нямаше информация за придружаващи заболявания.

# 20 510
Проблемът не е, че хората се презапасяват.
Проблемът е всички да тръгнат да се презапасят в един и същи, критичен момент.
Американците си имат дума за това: sheeple.
Не, аз друго имах в предвид. Прочетох поста на една съфорумка как в супермаркета, количката пред нея била пълна с junk food и тем подобни. Също така чета как хора не можели да си останат две седмици вкъщи, не можели да не излизат, да не се виждат с приятели и се замислих. Да, има пандемия, но животът що годе все още може да си върви в нормалния коловоз, въпреки че за да се справим е нужно да си самоналожим някаква дисциплина. При една война обаче и то от ранга на двете световни, какво става? Тези, които не могат да стоят затворени вкъщи, какво правят? Ще почнат да се хвърлят през балконите ли, защото тогава искат, не искат ще им се наложи реално. Просто сме адски разглезени. Явно времето, в което живеем ни е направило такива.

# 20 511
Аз се замислих по следния въпрос: Вчера излезе съобщение, че масово софиянци вчера са потеглили с колите си към родните места, за да оставят децата си на отглеждане при баба и дядо през ваканцията. Децата са безсимптомни, но преносители. Бабите и дядовците явно са пенсионери, щом ще гледат внуците, тоест 65+. Пита се в задачата колко възрастни хора ще измрат навръх Великден? И дали наглите им деца ще поемат отговорност наред с малоумното правителство, или ще хвърлят цялата вина върху Боковата глава?
Дойдоха си и Софиянците, дойде си и детето на моя приятелка от Плевен студент, дойдоха си и гастарбайтерите и шофьорчетата от Италия....квото е имало да става вече е станало.Това е.Да става каквото ще......Писна ми

# 20 512
  • София
Ако човек е бил в контакт с болен от вируса, но тестът му е отрицателен, той продължава ли да бъде под карантина или може да излиза за малко навън, без да се среща с хора за следващите две седмици?

# 20 513
Как може да си облъчвате децата, да ги стресирате и да вторачвате вниманието им в болести?! Хипохондрици ли се надявате да станат??
Аз моите ги изведох навън! На слънце! И на открито в заведение седнахме, убийте ме!
Това вторачване в болести, тръшкане и истерия са тооолкова пагубни за организма, че идея си нямате!

+1000000
Ън, обещах ти да не обръщам внимание на прогнозите ти и съм съгласна като цяло с проблема, който изтъкваш. Но те моля, не говори за умрели хора по Великден!

# 20 514
Мдааа, както казах и в по-предния ми пост, решили са да жертват хората, заради икономиката.

Абе не разбирам много, ама тази икономика не зависи ли от хората?
Каква е гаранцията, че няма да умрат и млади хора.

Абе да не би световна пенсионна реформа да правят с тоя вирус?

# 20 515
Всъщност хората под карантина предполагам има кой да ги снабдява, или това трябва да е уредено, не може да обричат никой на гладна смърт в дома му, само защото не може да излиза. Още повече че не са казали "Запасявайте се, че да не умрете като ви карантинираме"

# 20 516
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=21503660319876 … d=113190520050041

сега заведенията работят ли? в този момент.

Още повече че не са казали "Запасявайте се, че да не умрете като ви карантинираме"
не са казали, но го мислят. към момента човек и добитък е едно и също нещо.

# 20 517
Следя положението във Франция.Обезпокоена съм, оздравелите от седмица си стоят 12 души на картата, а заболелите са вече над 3600!!! Нормално ли е това???

# 20 518
Като започнете с това " Честито"...
Ще ви кажа лично аз защо лека, по-лека започнах да си купувам по-дълготрайни продукти. Не ме е страх, че ще свърши нещо. Само че всеки ден на работа работя с доста хора, с които може да ми бъде проследена връзката. И ако един от тях е заразен- хоп карантина. За това искам да съм подготвена, не за друго.
"Честито" не беше пожелание,за съжаление.И на мен мазата ми е пълна,имам към 10кг месо и олио.Но дотам.Днес ще си купя брашно и кухненски ролки,да не се цепя от правилото с тоалетната хартия.

# 20 519
всащност извънредното положение обнародвано ли е вече?
Доколкото разбрах ще има извънреден брой на държавен вестник днес за това, но публикуван ли е вече?

Общи условия

Активация на акаунт