Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 927 060
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 20 790
Съншайн Реге, много от безсимптомните са задразяващи. Това го прави този вирус толкова страшен.
На всичко отгоре май и симптомите са много объркващи. Ето за хоспитализираните у нас, не пише за кашлица, а от друга страна болките в гърлото ги даваха малък процент в разни списъци. Мъжа ми точно такъв "грип" кара, с температура под 38 и болки в гърлото.

# 20 791
Моите симптоми се развиха до силна болка в горната част на гърлото, кашлица на определени моменти само, загуба на глас и ниска Т, около 37,3. За мен си беше повишена, тъй като нормално едва достига 36. От няколко седмици в определени дни имах симптоми с болки в гърлото и отпадналост и за 24 часа изчезваха за 5-6 дни и после пак. Отделно лекувах неврологични проблеми, отделно след неуспешно ин витро съм със силно смъкнат имунитет и се потя и при най-малко усилие. В сряда като усетих, че ми изчезва и гласа, реших, както се препоръчва, да се обадя на ЛЛ по телефона. Препоръча ми сиропчета, витамини и нурофен. И ако няма подобрение, да съм отидела на място, в четвъртък било по-спокойно.
В сряда вечерта ме втресе и още по-силно ме заболя гърло с дращеща кашлица. Отидох в четвъртък при ЛЛ. Наистина нямаше жив човек. Прегледа ме. Нямаше хрипове в гърдите. Само фарингит и ларингит. Силно зачервено гърло. Изписа ми антибиотик,  антихистамин и витамин С. Даде ми болничен за 4 дни.
В понеделник трябва да се върна на работа.
Като я попитах дали не е Корона вирус, ме попита имала ли съм контакти с чужденци, италианци . Обясних, че лично аз не, но на работа сме 500 души. Ежедневно комуникирам или с колеги, които пътуват, или в офиса влизат шофьори, доста от които международни.
Е, не ме прати да се тествам. Да съм се обадела, ако има нещо...Според мен и лекарите не знаят какво да правят изобщо. Добре, че все пак имам видимо подобрение от антибиотика. Но пълна сигурност, че не е този вирус нямам.
Хората се държат полюсно. Едните се навират в теб и се перчат ако ги помолиш за дистанция. Други се запасяват.
Магазините си работеха.
Но каква хигиена, бе боже. Сутринта като извеждах кучето, един пикаеше зад един ламаринен гараж. Не вярвам след това да се дезинфекцира. Grinning

# 20 792
Починалото семейство бяха от Лом, нали? А, какво става с Габрово и Плевен? Защо никой не дава данни за развитието на тези първи пациенти с потвърден резултат?
Последно бяха казали, че са добре. Но сега новите случаи са в новините и не споменават повече първите случаи. Ако имаше нещо, щяха да кажат.
Имало 3-ти случай в Плевен, без връзка с другите двама. Бил в умерено тежко състояние. Другите двама казваха, че са добре.

# 20 793
Чудя се, дали не е добре да започнат както през соца да слагат бележки по вратите с "карантина от... до...". По-възрастните във форума помнят, че имаши навремето такива бележки на вратите, където имаше дете болно от шарка или скарлатина. Така съседите ще имат едно на ум и ще е по-трудно да се нарушава.
Браво ! Тъкмо това е сигурния начин всеки да си трае, страхувайки се от позора !
Истерия, хаос и стадно поведение навсякъде.  80% от "матряла" изтрещя от форуми и медии. Депресията е пълна, всичко навсякъде е тотално неадекватно и не знае какво  прави. Макар че повечето потребителки тук по обясними причини като чуят името Мутафчийски се подмокрят (щото имат нужда от идоли, особено ако са с пагони), ще кажа че логиката на "щаба" е объркана и неясна, да не кажа дори и неправилна.Продиктувана е от чист популизъм и страх. Смешно ми  е..Нямаме детергенти, нямаме обикновен спирт дори, нямаме тестове, сега започнахме да шием защитни облекла, дори най прости маски нямаме, да не говорим за апарати за обдишване, да не говорим въобще за адекватна леглова база. Ама иначе обявяваме война ..Смях. Тотална грешка.Паниката и стреса отделят кортизол, който убива имунитета. Сега всеки кихащ или сополив ще изпадне в депресия, опасявайки се от изолации, полицаи пред апартамента му, и този стрес дава възможност да вируса да става по силен. Просто трябваше всичко да мине без паника, с обикновени разяснителни мероприятия, с указания към хронично болните и възрастните.Срещата на вируса със здрав организъм, каквито са повечето от нас, го прави по слаб.Последващите вълни вече нямат същата сила и накрая той си отива победен. До какво доведе "извънредното положение" - стотици пенсионери пред Кауфланд ,Лидл, ТМаркет и т.н... Всички от София се разбягаха по провинцията, гастарбайтерите се прибраха, армейски поделения  дори се разпуснаха.Циркулацията на болни от различни региони се засили, автобусите са пълни...И да питам - защо по времето на най голямия пик на болестта тълпи от стотици пенсионери се събираха пред пощите ? А това беше само преди няколко дена. Героят Мутафчииски знаеше че се раздават пенсиите, защо не разпореди рестрикции?

# 20 794
Съншайн Реге, много от безсимптомните са задазяващи. Това го прави този вирус толкова страшен.

Мерси! Аз чета противоречива информация по този въпрос, явно и лекарите още нямат категоричност по темата... Важното е, че повечето заразени у нас са в добро общо състояние. Възрастното семейство в "Пирогов" са били с влошено здраве...

Едната жена във ВМА била на респиратор.

# 20 795
Скрит текст:

Те се преустановяват до 29.03 - не е толкова много време. А и не става въпрос за спешни и неотложни състояния, нито ще спрат да лекуват болните, та няма как от това да починат повече хора.
Не бъди толкова категорична, като нямаш лекарството, което трябва да ти влеят, защо вече е сложно пътуването, гарантиращ ли, че няма последици за болния и като разбереш, че не си права, какво правиш, продължаваш да повтаряш като папагал фраза от заповед.
Говоря за това, че заповедта не е насочена към забрана за лекуване. Отложени са само дейности, които не застрашават пряко здравословното състояние на човек.
Това дали лекарството ще е налично или не, не е свързано точно с тази точка от мерките.

# 20 796
1.Както вчера писах, не минаха да ми отчетат водата. На входа има бележка, която гласи следното "Отменят се визуалните отчети за неопределено време", следват телефони, на които да подадем данните.
2.В кварталния магазин влезе една жена и пита за хляб. Продавачката каза, че нямат. След като жената излезе ми обясни, че има, но го пазели за редовни клиенти. Хлябът беше загърнат с нещо, така че да не се вижда.
На фона на това, ММ се евакуира на вилата. Simple Smile Момиченцето на една приятелка каза, че когато свършел вируса на ПРИНЦЕСИТЕ щяла да ходи на детска градина.

# 20 797
При нас вчера(Белгия) пресен  хляб нямаше(изпечен същият ден).Имаше пакетиран още обаче-хляб за тостери,за сандвичи и т.н-със по 1-2 месеца срок на годност които са.
Аз вчера съзнателно не взех пресен хляб, а такъв опакован. Не зная кой е кихал върху изпечените неща и като гледам те и другите не посягаха към тях.

# 20 798
  • София
В БГ излиза, че смъртността е много висока ако при 30 заболели двама са починали.

30 заболели е прекалено малка извадка, за да се правят заключения.

# 20 799
Съншайн Реге, много от безсимптомните са задразяващи. Това го прави този вирус толкова страшен.
На всичко отгоре май и симптомите са много объркващи. Ето за хоспитализираните у нас, не пише за кашлица, а от друга страна болките в гърлото ги даваха малък процент в разни списъци. Мъжа ми точно такъв "грип" кара, с температура под 38 и болки в гърлото.

От всичко, което съм изчела по чуждестранни медии, линк не мога да дам, защото много четох и не помня кое, къде - всичко започва с гърлото, след няколко дни се качва към носа и оттам вече слиза надолу. Високата температура и сухата кашлица идват с пневмонията.

# 20 800
Sunshine_Reggea, много точни коментари.
Във Варна в близкото Сба, преди час имаше всичко налично, нямаше много хора, на входа имаше пакети с еднократни ръкавици и всеки беше длъжен да си сложи. Пред аптеките има хора на разстояние, изчаквайки се. Надявам се другата седмица да има уж от тия маски, които казаха за многократна употреба. Заведенията около нас не работят, както и повечето магазини. И ние сме с възрастен човек вкъщи и се пазим до колкото можем, имаме и дете непроходило още, мисля да я извеждам по малко на слънце, на места където няма народ, и плюс куче, което се изкарва сутрин и вечер пак за кратко и спазване на съответната хигиена. Засега това ми е идеята, пък да видим,ако трябва изцяло ще седим вкъщи, но мм е полицай и постоянно е сред различни хора и места. Притеснено ми е, но вярвам че с общи усилия, повече дисциплина и най вече човещина ще минем и през това.
Пп редактирам се, относно Вик имаше статия преди няколко дни за Вик Варна, че инкасаторите няма да посещават домовете, щели да пишат количество средно за последните месеци.

# 20 801
Полиция ще ескортира транзитните тирове от пет държави до изхода на старата ни:

Всички транзитно преминаващи през страната ни тирове, които идват от Иран, Китай, Италия, Южна Корея и Испания, ще бъдат ескортирани с полиция през страната ни, съобщиха от „Гранична полиция“.

Тировете, които идват от тези пет страни, ще бъдат спирани на входа на страната, групирани, а полиция ще ги ескортира до изхода на България.

# 20 802
Просто трябваше всичко да мине без паника, с обикновени разяснителни мероприятия, с указания към хронично болните и възрастните.Срещата на вируса със здрав организъм, каквито са повечето от нас, го прави по слаб.Последващите вълни вече нямат същата сила и накрая той си отива победен.
Може ли линк към подобна научна теория или изследване?

# 20 803
  • Варна
Не може ли и ние да си внесем китайски доктори  :\

Полиция ще ескортира транзитните тирове от пет държави до изхода на старата ни

Всички транзитно преминаващи през страната ни тирове, които идват от Иран, Китай, Италия, Южна Корея и Испания, ще бъдат ескортирани с полиция през страната ни, съобщиха от „Гранична полиция“.

Аз се съмнявам да пристигат у нас тирове от Китай и Южна Корея , заради географското им местоположение , но това е друга тема . По-добре турските тирове да екскортират.

# 20 804
Аз пък друго се чудя - толкова ли нямате квартални магазини или непременно трябва да е от Кауфланд и Лидл?
Сутринта ходих около 9,30 до кварталния магазин за продукти, за закуска. Съвсем спокойно беше. Никакви истерии. Всички продукти за сега бяха налични, но пък попринцип този магазин е със завишени цени и екзотични стоки.

Общи условия

Активация на акаунт