👶 Юнски мами на бъдещи мъничета, обменят опит за техните ритничета! 2020! - 🌞 Тема 7

• 32 458
  • 744
  •   1
Отговори
# 435
Пиенето на вода е строго индивидуално колкото и да се тръби навсякъде,че трябва да се пие по 2 л на ден.Една жена както си говорехме преди ми споделите ,че нейна докторка и казала,че човек трябва да пие толкова течности,колкото му се пият.Всичко останало е излишно наливане насила.
Аз по принцип пия супер малко течности и винаги съм била с много ниско кръвно не съм имала изобщо проблеми.Течностите,които приемаме и от плодовете,супите ,зеленчуците и т.м. също ни хидратират,така ,че не е страшно,че не пиете вода.Аз се отказах да пия на сила и се чувствам супер.
Влушайте се в организма си,дори това да е клише.

Аз шишета ще си взема Томи Типи Ultrа,какво бях споменала в минали дискусии за покупките Simple Smile Това,че биберона  им е от едната страна ,а не в средата ме грабна като оригиналност и възможност да не се надига шишето и страшно ми допадат Simple Smile

# 436
Хънимама, приложението се казва Pregnancy и изглежда така...

Аз си пия вода, че и даже прекалявам на моменти, защото минавам 4 литра 😬 За мен една чаша от 300 мл ми е водата на един дъх, но аз винаги съм си била така 😂 В това количество не включвам смути от 1 литър и супичките.

Днес попрочетох за онова странното чувство във вагината и се оказва, че бебка ме натиска с главичката по шийката и оттам дразни нервите. Ако го усетите, не се стряскайте, защото аз много се бях изплашила, но се оказа че това е поредната странност на бременността!

Благодаря, омммм Simple Smile

Аз си пия вода около 2 литра, но аз по принцип си пия толкова.
Относно витамините, пия Премама и мисля, че и аз качвам от тях..пия и биозин мама и алеракт. Знам ли, може и да се пълнее.
Онова странното чувство на натиск в матката и аз го имам, днес беше особено осезателно .

# 437
Антителата за кръвните групи е само, когато майката е с Rh- нали? Защото аз съм +, а ММ е - , но не съм пускала такива и нищо не са ми казвали. Обяснявам си го с това, че Rh + приема кръв от Rh - , но не и обратното. Да питам все пак Simple Smile

Аз си мислех че ми ги пускат заради леко увеличената гуша която имам 🤔. Аз съм +резус и мъжа ми е + резус, за него не са ме питали просто ме пратиха да си направя изследванията. Ама и не съм много информирана така че може и да е така както казваш.😅

# 438
Здравейте   преди време бях пуснала снимка на количката която си взех има цветя и на нея коша за новородено се повдига  на предишните  само летния както вече казах  тъй като не бях разбра  за кой става дума . Аз пия многоооо малко вода с първата бременност  гледах да пия около 2л и ми беше трудно  с втора  се отказах и разлика нямаше  сега също не се наливам  има дни 2 чаши да съм изпила за деня. Аз съм в 21+5дни

# 439
Тъкмо вчера питах АГ за витамините, понеже ми ги изписа. Каза, че трябва да се приемат по време на ядене или след ядене и няма да има проблеми. Не трябва да се пият на гладно.

# 440
Здравейте мами,
Аз съм с Rh- и ми е трета бременност. Единствено когато майката е с (-) е важно какъв е Rh на бащата. Когато мъжът е с (+) тогава след раждането ( мисля че беше до 72 часа) се слага инжекция на майката и с това всичко вече е наред. Казвали са ми, че инжекцията е важна ако има втора бременност (планувана или не).

И моите венци кървят, но не ме притеснява много. Жабуря всеки път с вода за уста и не го мисля много.

Предишната ми количка беше на Chicco. Уникална беше и с много удобства, едното от които бе повдигане на матрачето на зимния кош с няколко степени, но точно този модел вече не се провежда 😞. Може би някои от новите модели също да го има. Не съм търсила.

За 14.02 определено ще сме вкъщи. Аз празнувам имен ден на Трифон зарезан по стар стил (цялото име ми е Лозина). Та съм решила с близки приятели вкъщи да пием по винце 😜.

Моята ФМ е на 17.02 и нямам търпение вече да дойде датата. Този път съм решила да взема и баткото с мен, че миналия път не успях 😁.

Пожелавам ви успешен, спокоен и щастлив слънчев ден!

# 441
  • Plovdiv, Bulgaria
Антителата за кръвните групи е само, когато майката е с Rh- нали? Защото аз съм +, а ММ е - , но не съм пускала такива и нищо не са ми казвали. Обяснявам си го с това, че Rh + приема кръв от Rh - , но не и обратното. Да питам все пак Simple Smile

Аз си мислех че ми ги пускат заради леко увеличената гуша която имам 🤔. Аз съм +резус и мъжа ми е + резус, за него не са ме питали просто ме пратиха да си направя изследванията. Ама и не съм много информирана така че може и да е така както казваш.😅

Мисля, че говорите за различни неща Simple Smile

# 442
Момичета, аз май установих на какво се дължи рязкото ми повишаване на апетита и качване на 1,5кг за 1 сед. Една приятелка ме видя случайно да си пия витамините пренатал и ми каза внимавай, че от тях се пълнее ?! И като се замислих, точно от тогава ми се увеличи апетита и започна наддаването. Някоя от вас знае ли нещо по въпроса? При нея лекар й го е казал и е пила през ден по препоръка на АГ. А аз ги пия вс ден. Леко съм озадачена ... 😐

AniBananni след твоят пост се замислих и аз за витамините за бременни и видях, че тези които пиеш ти "Пренатал" съдържат същите съставки като "Премама дуо". Аз пия "Премама дуо" от две седмици и качих цели 2 кг. Ня ям повече!!! Зачетох се в нета и установих, че ако се приема допълнително Витамин Б12 се издуваш и пълнееш.

Преди това пиех Огестан и си качвах нормално кг спрямо гестационните седмици. Мисля да питам Доктора дали не мога да ги заменя отново с Огестан.

Други пълнеят ли от тези два вида витамини за бременни "Премама дуо" или "Пренатал" ?

# 443
  • Plovdiv, Bulgaria
Аз изпаднах в едни размисли.. чета че с момиче на всяка смяна на памперса е ок да се мие. Като си вкъщи добре, ама навън? С клечки за уши се почиствало след акане. Гледало се да не слепне..някви тънкости явно има. С момче ми се вижда в пъти по-лесно от сегашна гледна точка, въпреки че малкия имаше проблем точно с достойнството, но то не е от хигиенна точка. Направо се замислих как ще се справя с тази деликатна задача.. Ами таткото? Моя помагаше с Алекс много, но те са си мъже. Ся ми се струва, че ще дава назаден 😁😁

# 444
christiana_, същите неща ме притесняват и мен! И моя малкия имаше проблем с отварянето на достойнството, както казваш Laughing Надявам се с женското да е по-лесно, че на братовчедка ми малката имаше слепване и се налагаше цепване!
Абе такова е с деца. Ако сега си мислите, че имате много притеснения, чакайте да се родят...

P.S. В Хиполенд има до -22 % на шишета Авент и Томи Типи

# 445
Включвам се по същите въпроси, относно хигиената при момиченцата... Ще бъде от полза, мамите с момиченца да споделят своя опит! Simple Smile

Аз тези дни се чувствам малко изморена. Не зная на какво се дължи. И гледам повече да си почивам. Може би на това, че предните няколко дни бях попрекалила с разходките. Дори единия път, бяхме оставили колата доста далече и сигурно към 6-7 км се разходихме. В началото се чувствах добре, но после едва се добрах до колата. Дишах като куче в жега и така ме заболя кръста, че нямах търпение да се тръшна някъде. Joy

За кървенето от венците и носа и аз имам. Рядко, но се случва. Не смея да ползва  специализирани пасти за зъби, защото от повишените количества на хормона прогестерон се подуват лигавиците и от там и кървенето. От носа също като го почиствам съм виждала кръв, но не много. Обаче почти постоянно ми е запушен. Та това е от бременността пак явно. Grinning

А относно изчисляването на това кога влизам в определен месец, си ги броя моите календарни и по седмици. Някой се чудеше как като си примерно 20+... се водиш 21 вече. Хихи, ами още от самото начало няма нулева седмица, а директно първа. Та така, не зная колко ме разбрахте.
По мои сметки вчера навърших 22+0, което е напълно завършена 22 седмица и началото на 23-та, т.е. от вчера влязох в 6 месец Heart Ето и ориентира, който ползвам:

Ако изчислявате своята бременност според броя на лунарните месеци, то нещата изглеждат така:
– 1 лунарен месец –  1 до 4  гестационна седмица
– 2 лунарен месец – 5 до 8  гестационна седмица
– 3 лунарен месец – 9 до 12  гестационна седмица
– 4 лунарен месец – 13 до 16  гестационна седмица
– 5 лунарен месец – 17 до 20  гестационна седмица
– 6 лунарен месец – 21 до 24  гестационна седмица
– 7 лунарен месец – 25 до 28  гестационна седмица
– 8 лунарен месец – 29 до 32  гестационна седмица
– 9 лунарен месец – 33 до 36  гестационна седмица
– 10 лунарен месец – 37 до 40  гестационна седмица

Ако изчислявате своята бременност според броя на календарните месеци, то нещата изглеждат така:
– 1 календарен месец –  1 до 4  гестационна седмица
– 2 календарен месец – 5 до 8  гестационна седмица
– 3 календарен месец – 9 до 13  гестационна седмица
– 4 календарен месец – 14 до 17  гестационна седмица
– 5 календарен месец – 18 до 22  гестационна седмица
– 6 календарен месец – 23 до 26  гестационна седмица
– 7 календарен месец – 27 до 30  гестационна седмица
– 8 календарен месец – 31 до 35  гестационна седмица
– 9 календарен месец – 36 до 40  гестационна седмица

# 446
Здравейте момичета!🌞

Аз понеже съм гледала момиченце и сега чакам момче,притесненията ми са точно обратните.Тази работа с пишлетата много ме притеснява,да не взема нещо да му причиня,да не го правя както трябва...Изобщо струва ми се доста по-сложно.При момичетата проблеми няма-миеш,подсушаваш,евентуално крем/пудра и толкова.Навън са удачни мокрите кърпи,те са освен почистващи и антибактериални,така че няма за какво да се тревожите.
Изобщо момиче се гледа лесно.В по-късна възраст са супер опрАвни,не са плътно залепени за майките си,ако имате късмет дори не плачат толкова като момчетата😂И все пак всичко е строго индивидуално,зависи и какви навици се създават по-натам.

# 447
За хигиената при момиченцата - при ако винаги я миех (ако сме вкъщи, ако не сме, кърпички, нямам избор). Акото в началото е много течно, може да се омаже стабилно, а знаете какви инфекции могат да се получат. Вечер след душ преглеждам пак хубаво, минавам с клечка за уши ако се налага и наблюдавам за страствания.

Моите венци не кървят, но при предната ми бременност редовно ми течеше кръв от носа. Бях чела някъде, че в тялото ни има повече кръв, по-високо налягане и малките кръвоносни съдове могат лесно да се спукат.

Аз си влизам в нов месец на дата на термина. Или при навършена седмица. Ако съм 22+4, не мога да кажа, че съм в шести месец. 

Пеперудена, истина е това. Моята сега върши една камара неща вкъщи, без дори да я карам. И е много гушлива, миличка. А пък сега с две, направо ще се размажа Heart

# 448
Момичета, има ли някоя с дефицит на витамин Д3? Пуснах изследвания и резултата ми е 9.10 при латентен дефицит 10-20. Ще се чуя с АГ следобяд, но доста се притесних.

# 449
  • Plovdiv, Bulgaria
Хората масово са с дефицит на витД особено зимните месеци, но дори не знаят, защото са малко лекарите които насочват да се изследват витамините. Аз сама си пуснах преди време и се установи, че бях също с дефицит. Пиех доста витД и се вдигна. Мисля, че няма повод за притеснение чак толкова, ще пиеш витамин и лека полека ще се качи. Сега като се присетя и аз пия вигантол.

Общи условия

Активация на акаунт