👶 Юнски мами на бъдещи мъничета, обменят опит за техните ритничета! 2020! - 🌞 Тема 7

• 32 469
  • 744
  •   1
Отговори
# 450
Тъй като отговора за майките с първо дете ми е ясен, ще се обърна към тези, очакващи второ, трето и т.н. Grin
Ще попълвате ли дневник на бебето? Първия да си призная го зарязах по някое време, снимки почти няма, та се чудя да си взема ли пак да опитам. Thinking

# 451
Здравейте!
Пиша ви като майка на 7 годишно момче. Той е роден в Германия и тук пишките не се пипат отначало! Лекарката гледа постоянно в бебешките месеци и после веднъж в годината и гледа докъде има заголване. Момченцата започват едва ли не от бебешка възраст да си мачкат пишките като са голи, така че донякъде те сами я вършат тази работа. Wink Като стана синът ни на около 4 години, лекарката каза, при къпане, съвсем леко да се придърпва кожичката назад и да се мие, доколкото е възможно. Сега е на 7 и още няма пълно заголване, но сме поне веднъж годишно при лекарката и това се контролира винаги. Засега изглежда всичко нормално, поне за немски стандарти. Вижданията в различните страни е определено различно. Не казвам в никакъв случай, че в България е грешно. Но това за нас засега е ок. Определено и на мен и се вижда по-сложно при момиченцата. Но май досега никоя майка от тук не писа са собственото си момиченце, че е било сложно, така че, споко... Smile

Момичета, има ли някоя от вас зачестено сърцебиене? Аз го имам от около седмица, сутрин, около закуска най-вече, дори и без да съм пила кафе. И понякога се усещам през нощта, ако съм се събудила. Това има ли общо с кръвното? Извинявам се за тъпия въпрос, но там хич ме няма. Satisfied Кръвното ми по принцип е 90/60, 100/60, 110/70... Това са данни от меренето при гинеколожката. Вкъщи не го меря.

# 452
Високия пулс е когато кръвното налягане е в по-долни граници , аз съм с високо кръвно и нисък пулс и сега от както си го регулирам с лекарства ми е ниско нали нормално де 😂 с висок пулс
При рязкото понижение на кръвното налягане ускореният пулс е компенсаторна реакция.

# 453
  • Варна
За хигиената при момиченцата - при ако винаги я миех (ако сме вкъщи, ако не сме, кърпички, нямам избор). Акото в началото е много течно, може да се омаже стабилно, а знаете какви инфекции могат да се получат. Вечер след душ преглеждам пак хубаво, минавам с клечка за уши ако се налага и наблюдавам за страствания.
И аз съм майка на момиченце и действах по същия начин. Simple Smile ММ не се е дърпал да сменя памперси, мие дупе и т.н. Само по-деликатните неща ги правех аз.
Добре, че второто отново е момиченце, че и на мен ми се струва много сложно обгрижването на мъжкото достойнство през първите години. Simple Smile По едно време си мислих, че ако е момченце, поне ще се къпят двамата в началото, ама уви... Grinning Да ни е живо и здраво.
Запазих си час за ФМ в понеделник /03.02/ и се надявам всичко да е наред с бебето и да потвърдят пола. Simple Smile

# 454
Няма да попълвам дневник. За първото така и не се наканих. И понеже с мъжа ми сме решили да им дадем равен старт в живота, второто и то няма да има Grinning

# 455
Хахаха, Аmélie
Значи и аз да си успокоя съвестта ще взема един и ще попълня 1/4 част от него Laughing

# 456
Здравейте, аз имам момче на 7 години. И започнахме при къпане да забелваме пишлето след 6 месец. По рано не е препоръчатилно. И до към година и половина се забели изцяло. Трябва да става постепено, да не се насилства, защото може да стане раничка. Иначе хигиената при момчетата за мен беше лесна.

# 457
Идвам с един от поредицата тъпи въпроси Grinning
Какви трябва да са бибероните/залъгалките за новородено? 0-6м ? Доста голям интервал ми се струва Grinning

# 458
Frest, аз получавам сърцебиене чат пат. Спрях да му обръщам внимание и отминава. В началото много се стрясках и смучех по някой друг валидол. Аз също съм с ниско кръвно, което подозирам, че в момента е още по-ниско.

# 459
И аз имам сърцебиене, особено като хапна.
Биберони май няма да взимам. Голямото ми дете така и не поиска.

# 460
Аз да се похваля... имам гъбички Sad и завишени левкоцити, сега пак 15 дни ще си пъхам свещички, аман! И след 2 седмици ще ходя пак за кръв да проследим левкоцитите, надявам се да са повишени от хремата, която имам.

За дневника... миналия не го довърших, сега едва ли ще взема, но сигурно някой ще ни подари.

За хигиената при момиченцата, все едно миете себе си, клечките за уши са ако съвсем се навре ако навътре, дъщеря ми имаше срастване по рождение и я водих при Сираков (детски гинеколог, завежда отделение в Майчин дом), за 2мин го оправи безкръвно, каза, че заради хормоните в пилешкото и др храни, му водят 6годишни с гърди и цикъл, което е странно, защото докато бях бременна, не понасях пилешко, ама шанс Simple Smile

# 461
  • София
Пламъче, има нулева седмица.

Тара, и аз бях с дефицит на Д3, още първите седмици ме изследваха, но не е толкова страшно, пия си Вигантол по 8 капки в лъжичка кисело мляко. От тогава не са ми казвали да го изследвам, но като всички витамини, докато ги пиеш, резултатите ще са високи.

Аз не получавам сърцебиене, но кръвното си ми е много ниско - в най-добрия случай 90/60 - за това винаги имам по един айрян със сол под ръка , че кафета не пия от години, а сладко така и не ми се преяде и с бременността.

ShukM, колко са ти завишени левкоцитите?
Според моят хематолог, това е нормално при бременност и не е толкова притеснително.

# 462
  • Варна
Привет, мамчета Simple Smile Flowers Lemon

Мина моят дъъъъъълго чакан преглед Simple Smile Без майтап, обаче много бавно мина тоя месец. Последните дни бяха ужасно напрегнати и дълги Grinning

Всичко с бебка е наред Heart Simple Smile АГ  ми прави фетална морфология (19+1съм) и я гледахме много дълго време на ехографа как се върти, търка си лицето, изпъва крачета. Беше си забила главата долу в плацентата ми (така каза АГ) и не можахме много да и видим личицето. Пуска ми да я видя и на 4д, но почти нищо не се разбра, защото както казах се беше скрила. Надявам се следващия път да ми се покаже Simple Smile.
Аз много се обърках с тези фетални морфологии и днес говорих с докито и тя ми обясни, че на всеки преглед ми прави фетална морфология, тези замервания и оглед на всички органи тя ми ги прави на всеки преглед. Естествено ми каза, ако се чувствам по-спокойна да отида и на друго място да ме видят, но според нея в този случай няма защо.
Аз ви бях обясниля, че така или иначе ще отида и при друг на ФМ, но в случая не толкова, защото искам второто мнение, ами по-скоро за да се запозная с лекаря и да се опитам да преценя правилно ли съм се ориентирала за раждане при него.
Имам гъбички и аз (както подозирах). Ще мажа разни кремчета, а на 14.02 съм на контролно изследване за уреаплазмата.
За контракциите, действотелно ми каза като ми се случи да не си пипам корема. Изписа ми магнерот.
По-нагоре някоя беше писала за Б12, че се надувала от него и че се пълнеело. Аз пия по 2 метилкобаламин на ден от началото на месеца и нямам такова оплакване.
И така много дълго стана, а дори не си зададох въпросите за момичешките хигиенни процедури, които обсъждате Grinning , но по-нататъка пак ще се пита. Нека наближи Grinning

След преглед съм винаги много щастлива! Simple Smile

Редакция: Инвизибъл, при кого се записа за ФМ?

# 463
Не искам да се заяждам с никого, но никога не съм разбирала, защо някои хора смятат бременността с лунен календар. Навсякъде сме заобиколени от "календарни месечни календари", та се чудя на кой и за какво му е да брои бременност от 10 месеца (лунарни), след като една бременност трае 40 седмици, които са 9 календарни месеца. Това, че бременността започва да се брои от първия ден на последния цикъл, е друга тема (всъщност от овулацията докрай са си 8,5 месеца).
Определено допускам просто да не съм запозната, та още веднъж казвам - моля никой да не се засяга, а ако има желание, да обясни. Hug

# 464
Здравейте, момичета,
Не съм пазарувала до сега от Fashion days, но вчера ми попадна, че имат намаления на Next. Някои от вас казаха, че се интересуват от марката. Аз поръчах две неща, ще видим като дойдат дали ще се така както си представям. Усмихнат и слънчев ден 🙂☀

Последна редакция: пт, 31 яну 2020, 12:58 от airgirl

Общи условия

Активация на акаунт