👶 Юнски мами на бъдещи мъничета, обменят опит за техните ритничета! 2020! - 🌞 Тема 7

• 32 475
  • 744
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна
Месеците си ги броя календарни според термина. Теринът ми е на 25.06, значи от 25.01 съм в 5месец. Когато някой ме пита си казвам в кой календарен месец съм.
А изследвания и всичко останало си следя кога трябва да се прави по гестационни седмици.
Много се затормозявам да изчислявам разлики в лунарни и календарни и гестационни седмици, месеци и т.н. Grinning, а и не виждам защо  е необходимо.  По-лесно е така.

# 466
Аз също не гледам лунарните месеци, предствам си физиономията на някого, ако след време му кажа, че съм в десети лунарен....
Лимонче, поздравления за хубавите резултати от феталната Simple Smile

# 467
Хелоу! Аз не помня обсъждахме ли, но и да сме не е било скоро. Спите ли още по корем? Аз така само спя и се опитвам да спя настрани, но не ми се получава нещо. Тези възглавници за това ли са? Ще чекна да си поръчам една.

# 468
  • Варна
Кайлин, аз много отдавна забравих какво е това да спиш по корем Rolling Eyes .. само на една страна, често се събуждам по гръб и пак се завъртам. Вече дори рамената ми се схващат и ме болят, а къде е ощее 😀

Лимонския е герой, успя търпеливо да изчака прегледа днес, и ето че всичко с бебка е наред!🥭❤

# 469
Лимонче , какви добри новини , браво .
Кайлин и аз често се събуждам по полу корем , не знам при вас , вс еси мислех че възглавницата за бременни ще ме ограничи , обаче мен в един момент почва да ме дразни и я махам и явно тогава се опитвам да легна по корем . Не чувствам дискомфорт , но усетя ли се , веднага се обръщам.
Днес бях с кумицата на кафе и тя спомена , че от витамините и добавките много качвала , аз ги пия от скоро , ама определено нямам нужда да качвам.
Аз да ви питам , освен по чувствителни зърна , някой усеща ли ги по груби, аз почнах да ги мажа с кокосовото масло , дано да се пооправят малко .

# 470
Спя по корем, не ми е удобно иначе. Понякога избутвам мъжа и му взимам възглавницата да си я подпъхна под крака, че още не съм си купила за бременни. А пък той като спи не усеща.

# 471
  • София
Lemons, много се радвам Simple Smile

И аз съм с календарните месеци. Ама честно казано, които и да ме пита казвам примерно 19+1 съм, не казвам 19 или 20 гс или пети месец съм, че то където и да четеш, които и да питаш различно ти казват. Въпреки, че последният път АГ каза, че съм 4-5 дни напред, ама то и това се променя. 🤪

Аз си ползвам едно приложение от години, там съм си следяла цикъл, овулация, лекарства, прегледи и т.н и продължавам с него. 😊

Кайлин, аз рядко спях по корем, ама винаги съм обичала да си полежавам така Simple Smile Това отдавна е мираж. Иначе по гръб все още спя, защото понякога се схващам настрани и се обръщам. Нямам възглавница за бременни, просто не съм почувствала необходимостта й.

Да ви кажа аз ритници не усещам явно още, но от няколко вечери усещам или дупе или глава. Точно като си легнем и нещо ме удря и можеш да го напипаш ясно 💙

Аз от началото на бременността си пия хиляди хапчета, но не мисля, че от тях качвам повече, защото като цяло съм качила само 1 кг. В началото като почнах да ви чета, се притесних, дали не са малко, но пък реших да мисля позитивно, че за сега явно бебо има достатъчно място в тези си ми размери и кг 😇

# 472
  • Велико Търново
Момичета, да се оплача, обадихами се, че часовете за ЖК (Плевен) другата седмица се отменят, а така го чаках. Не съм виждала бебетата скоро, но успях да запиша час за 11.02, дано не го отменят и него.
Аз спя по гръб и започна да ме боли кръста, но се обръщам на ляво или дясно, когато ставам до тоалетна. Сутрин пак се събуждам по гръб Joy 
Аз съм качила 2-3 кг, още си обувам старите дънки като слагам ластик за копчето и отгоре една платка( прилича малко на бюстие) така стават като дънки за бременни. Иначе имам и дрехи за бременни, но от тях нося много клиновете с някоя рокля или туника. Една приятелка ми даде дънки, но още са ми големи, даже едните като ги гледам така ще си останат.

# 473
Ъъъъ. Как качвате толкова малко? Аз съм +5 кг в скромната 18та седмица. Еми не знам как стана Joy голям пир му ударих след като спря да ми се гади и ей го на.
Лимонче, супер новини. Сега прочетох.
Кога си на фм?
Моя преглед е на 5ти, на 12 ехокардиография, 17 фм, 25 фм, изобщо февруари ми е пълен. Нямам търпение Flushed
Между другото от коя седмица/месец прегледите стават на 2 седмици?

# 474
И аз качвам заради папкане... че се отпуснах понеже съм бременна но от утре започвам фитнес 😁
Иначе Лемонс страхотни новини. Много се радвам, супер вълнуващо е да си видиш бебчето след толкова време 💗

# 475
Здравейте момичета,
не мога да насмогна да ви изчета назад:-)

За сърцебиенето - възможно е да е от щитовидните хормони. Аз понеже си ги следя и съм забелязала, че като ми се повиши/намали много ТСХ и имам такива симптоми.

engruseva, вит.Д избягвай да го приемаш заедно с млечни храни, защото калция в тях му пречи да се усвои. Най-добре с някаква мазна храна - яйца, авокадо, зехтин или др.

Аз пък се меря в края на всеки месец и установих, че декември съм качила 2.4кг, януари още 2.5кг и преди това до 3-тия месец 1.1кг, та общо 6 кила до тук.

Вода хич не пия - едва събирам към 1л на ден:-( Много тегаво...

Този уикенд с мъжа ми се записахме на курс за първа помощ за бебета:-) Още не сме се научили как да го обгрижваме, ама се подготвяме да го спасяваме:-)

# 476
  • София
Вигантолът така ми е казала лекарката да го пия и междудругото по същия начин се дава на малките бебета в млякото.

И аз следя всеки месец ТСХ, но не съм получавала сърцебиене, а и не е хубаво да имаме такива рязки повишавания/понижавания. Говорила ли си с лекаря си за това?

Последна редакция: пт, 31 яну 2020, 14:32 от engruseva

# 477
Качени 5 кг?!? Laughing Laughing Laughing
Ама моля ви се,даже не ги споменавайте. Моите са вече 10,тъй като вместо гадене в първите месец, мен ме гонеше адския глад. Ще стана слон до края! Предния път ме питаха близнаци ли чакам с този голям корем,сега ще питат тризнаци ли са. Като ме питат кога ще раждам и кажа юни, се опулват. Явно очакват да чуят февруари,март максимум Sweat Smile
А това с отменянето на прегледи не мога да го разбера. Някои отменят, други не. Моя час си остава слава Богу, но той си е за ФМ и ще си плащам,а и е в частния кабинет на доктора.

# 478
Платените не се отменят явно... Онзи ден бях на хематолог при Паскалева в НКБ болница... Да ви кажа - срамота е как са лепнали бележки как се отменят свиждания заради грипната епидемия, а в същото време в тоалетната няма сапун, няма хартия... Това не е нормална държава. Недопустимо е в болница да няма условия, камоли в грипна епидемия...
ЖК в Сердика също са отменени, но примерно платените - не (в св. Петка)

# 479
  • София
Деси, ти сигурно си почнала с много малки кг Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт