🍒Черешката на тортата🍒 - сезон 14 (Тема 4)

  • 89 829
  • 2 287
  •   1
Отговори
# 2 190
  • Мнения: X
Аз срам, не срам си признавам, че никога не съм яла юфка, а до днес си мислех, че юфката е като фиде. Сега потърсих изображение в Google и видях, че юфката е като натрошени кори за баница. Бабите ми и майка ми никога не са приготвяли юфка вкъщи, та и не знам какъв вкус има. Нямам спомен да съм яла нещо, приготвено с юфка.
Това е домашна юфка. Иначе ето това е юфка.
Има ли разлика във вкуса на юфка, макарони, талятели, спагети и всякаква друга паста? Аз все си мисля, че това зависи от начина на приготвяне и овкусяване, иначе тестото е едно и също, само формата на изделията е различна. И още една разлика - ако са от твърда пшеница (аз ги харесвам повече)

# 2 191
  • Мнения: 1 925
calabaza За мен май нямат разлика всичките тези неща, ама знам ли. Иначе веднъж пробвах такава домашна юфка.. ужаас, като строшена мазилка. А показаната от теб си я хапвам доволно.

# 2 192
  • Мнения: X
Аз срам, не срам си признавам, че никога не съм яла юфка, а до днес си мислех, че юфката е като фиде. Сега потърсих изображение в Google и видях, че юфката е като натрошени кори за баница. Бабите ми и майка ми никога не са приготвяли юфка вкъщи, та и не знам какъв вкус има. Нямам спомен да съм яла нещо, приготвено с юфка.
Това е домашна юфка. Иначе ето това е юфка.
Има ли разлика във вкуса на юфка, макарони, талятели, спагети и всякаква друга паста? Аз все си мисля, че това зависи от начина на приготвяне и овкусяване, иначе тестото е едно и също, само формата на изделията е различна. И още една разлика - ако са от твърда пшеница (аз ги харесвам повече)

Това на твоите снимки ми прилича на макарони. В нета видях, че това е юфка, прилича на натрошени кори за баница. Наистина не знаех, че така изглежда.

Скрит текст:


# 2 193
  • София
  • Мнения: 7 145
И аз това познавам като юфка, сега научавам, че било домашна юфка.


Сакън, стига толкоз. Отсрамиха се участниците от ИВ. Да не вземат Веско да поканят, че като забие оня ти байряк на масата, докато прАжи мекиците на баба си.

Laughing Какво стана с тоз юнак, откак заключиха темата съм в неведение къде развява байрака??

Последна редакция: сб, 08 фев 2020, 16:06 от лято!

# 2 194
  • Мнения: 27 857
И аз мислех натрошените неща за юфка.

# 2 195
  • Пловдив
  • Мнения: 44 609
Simple Smile
Домашна е като се направи от ръчно точени кори, които се запичат и натрошават.

# 2 196
  • In The Middle Of Nowhere
  • Мнения: 3 222
Според мен точно това си е баш юфка, поне каквито спомени имам от детството си. Останалото са вариации.

# 2 197
  • София
  • Мнения: 15 846
Баба никога не е правила домашна юфка, градско чедо съм, но пък на стари години я опитах и ми хареса и внука даже научих да я яде и да си я прави.Но варя само в мляко и захар, никаква вода.

# 2 198
  • Мнения: X
Аз правя млечна баница с домашна юфка, но като юфка познавам купешката преди домашната, по същата причина - градско чедо съм и баба не правеше юфка от кори. Другата съм я яла сварена и овкусена с масло, сирене и захар. Напоследък стана популярна домашната юфка и другата съвсем зачезна.

Последна редакция: сб, 08 фев 2020, 17:15 от Анонимен

# 2 199
  • Пловдив
  • Мнения: 5 234
В къщи много се тачи домашната юфка, едно време баба ми я правеше, па майка ми много обича, а след това майка ми редовно купува и даже понякога вечеря с нея. По тази причина в нас често правя и аз, защото става точно за 3 минути, слагам масло и сирене и децата много я харесват. В интерес на истината, мъжа ми, който всъщност е от село, никога не беше ял домашна юфка, преди аз да му приготвя. И той вече много я обича. Явно е въпрос на навик, учудвам се, че Толкова много хора не са яли никога, даже в Лидъл я продават. Аз пък не съм яла трахана. Явно си е до настройка на семейството и до кухня. Иначе, от пастата, точно онова показаното по-горе е юфка, но не" домашна". Различните видове паста се правят с различни сосове, защото едни задържат сос, други не, и така се приготвят различно според формата.

# 2 200
  • Мнения: 4 560
Аз до скоро си мислех, че юфка и макарони е едно и също. Вкъщи не се е приготвяло често. А такава натрошена юфка никога не съм яла.

Следващата седмица ми се струва интересна. Роксана я гледах в "Смени жената" - живееше в хотел и казваше на мъжа си какво да облича. Но предполагам, че може да готви. Орлин също ще ми е интересен. На миската и Джино не им следя творчетвото. Последната не я знам.

# 2 201
  • Мнения: 33 576
Юфката е точно изпечени и натрошени кори....не я харесвам, вкъщи никога не сме правили, но в нашата къща не се тачат много тестата и пастите.

# 2 202
  • Мнения: 11 632
В нас домашната юфка не се печеше. Баба я разточваше на много тънки листи и ги просваше върху бели месали да съхнат на слънцето. После  прибираше в найлонови торбички- тя юфката сама се натрошаваше на парчета. Вкусотия!

# 2 203
  • Мнения: 4 304
В нас домашната юфка не се печеше. Баба я разточваше на много тънки листи и ги просваше върху бели месали да съхнат на слънцето. После  прибираше в найлонови торбички- тя юфката сама се натрошаваше на парчета. Вкусотия!
Пропуснала си момента на запичането, иначе седи сурова, колкото ѝ да е било горещо слънцето.

# 2 204
  • Мнения: 27 857
Oт вас научих че юфката се прави и в домашни условия. Винаги съм мислела, че е от пакет и купена. Баба ми вареше купена. Не мис стана ясно, спортистчето защо се захвана с тази юфка, очевидно не е най разпространената храна. Не схванах идеята му.

Общи условия

Активация на акаунт