🍒Черешката на тортата🍒 - сезон 14 (Тема 4)

• 89 858
  • 2 287
  •   1
Отговори
# 2 160
Николина Чакърдъкова сготви за цялата си къща
Така и така каза на гостите си да ядат по малко, за да могат да опитат от всичко, със сигурност от всичките манджи е останало и за домочадието.

Предупреди ги по малко да ядат, за да успеят да пробват от всичко, а не да не я подядат. Надявам се да си е нагостила с остатъка домочадието - ще е жалко да изхвърли толкова хубава храна. Всичко прави с мисъл - евала. Тежки манджи ако преядеш с тях. Ако си щипнеш по малко ще ти е идеално, защото ми изглеждат вкусни.
Перфектна е Николина, естествена. Самочувствие не може да няма с нейните постижения, но не е дразнещо. Държи се точно според статуса си и очакванията на хората. Възхитена съм.

И ресторантът на Джино ми харесва - типичен американ стайл. Верно много ни го натрапват, но пък е симпатично и добро момче.

# 2 161
  • софия
Харесах вечерта на Николина, сготви хубави неща сама.Аз също готвя големи количества за гости...

# 2 162
Като цялостно изпълнение и концепция ястията на Николина бяха най -добре, за нея е плакета! Събра компанията, приобщи я, няма българин, който да не запее от сърце "Назад, назад моме Калино..."
Аз също бих предпочела обаче по лека вечеря, не такова претъпкване до припадък, въпреки, че обичам нашата традиционна кухня....все пак веселбата, не е само в яденето! Wink

# 2 163
  • Пловдив
Не разбрах какво лошо има от яденето да остане и при това положение да се изяде по-късно от семейството. Аз също за гости готвя в доста големи количества от притеснение да не би да не стигне за всички и после дояждаме.

# 2 164
Чакардъкова е сготвила със сигурност добре, но все пак участва в предаване с 4 брой гости, защо трябва да готви, че да остава за семейството 🤔
Показност си е за мен. Въпреки, че вечерята, като концепция на Симона на мен ми хареса повече, та дори на простака Юлиян. Последният обаче се показа, че не става, за домакин. Симона трябваше да бъде поощрена. Леля Николина се справи, но много поза и изхвърляне...
Да ги видим следващите 😄

# 2 165
  • Sofia
Всичко се е изяло,екипът и Манчо и те са заблажили,сигурна съм Blush
Всичко изглеждаше вкусно.
Не видях препълнени чинии,всеки си сипва колкото реши.

# 2 166
Няма нищо лошо....разбира се, просто казвам какво аз бих предпочела.... Wink
Отделно, че не обичам вчерашна храна и готвя по малко....За мен не е нормално да се смесят 120 храни на вечеря, аз и нямам такава вместимост...някак си ми липсва финес в такива количества....напълно в реда си беше поне десертът да е един! Wink Както и да е, тя се постара много и заслужи наградата! Wink

# 2 167
Всичко се е изяло,екипът и Манчо и те са заблажили,сигурна съм Blush
Всичко изглеждаше вкусно.
Не видях препълнени чинии,всеки си сипва колкото реши.
Аз подозирам, че Бат Манчо е пътувал с рейса.

Николина си е такава- мащабна. Менюто и количествата отговарят на натюрела и.
Страхотен финал на седмицата, и аз се разплаках , докато пееха.

# 2 168
  • София
За сведение на посрещачите истинското име на Джино Бианкалана не е Гиньо Ганев, а Георги Ташев.

Гиньо Ганев е името на известен български политик от близкото минало.

# 2 169
  • Sofia
Да,така е.
Като ирония май му го лепнаха това Гиньо Sunglasses
За мен също е безумие да носи фамилията на бившата и да не се представя с рожденото си име Георги.

# 2 170
Не ми хареса вечерята на Николина.
Наблегна на количеството за сметка на качеството.
Дето се вика, то салати, то основни, то десерти. То, то, то.. Плюсница до козирката. И накрая такова пренасищане, че не могат са си спомнят гостите вкуса на нищо. Десертите не виждам защо трябваше да бъдат два, след като и двата бяха на един и същ принцип- все топени бисквити. Викам си брех, ябълков щрудел  а то някакъв бъркоч с бисквити пак.
Е то така и баба ( ви Николина) може.
Като цяло голяма демонстрация на възможности беше. Като се започне от претрупаната маса, мине се през личния автобус и се стигне до лансирането на щерката.
Следващата седмица единствено Орлин Павлов ще гледам с удоволствие.

# 2 171
Алба, ми тя Николина си е такава, мощна, пъстра, изобилна, преливаща, натурална, всеможеща, всезнаеща...! Точно такава вечер очаквах, тип балканска седянка, но тя надмина и очакванията ми.

# 2 172
Изгледах го, много добре се представи жената. Дори и за някой, като мен, който не обича тези основни, имаше много неща за ядене. Баницата и щруделът изглеждаха особено добре.
Естествено, че е по-правилно Николина, която посрещна хората в дома си и им устрои даже програма, да спечели.

Не мисля, че Юлиян се подразни; той май още в началото каза, че ще дава само 9-ки. Чудя се дали наистина смята, че в Черно море има сьомга?!

За другата седмица не знам какво да мисля. Коя миска казаха, че ще участва? Не я разпознах от анонса и не й запомних името, май не е от скандалните? За Орлин - не знам защо ми се струва, че е малко сухар, но ще видим.

# 2 173
О да, че е характерно може би за нея, сигурно. Но на мен както ми е трудно да оценя творчеството и пеенето й, така ми беше трудно да оценя и кулинарните й умения.
За протокола- и аз не обичам капама. Цялата тази смес от месища, зелета, подправки ми идва твърде тежка и набарабоцана. Види се, не съм луд фен на българската кухня и македонския фолклор.

# 2 174
За сведение на посрещачите истинското име на Джино Бианкалана не е Гиньо Ганев, а Георги Ташев.

Гиньо Ганев е името на известен български политик от близкото минало.
Бе и ти не си наясно 😁 за твое сведение името му е компилация от двете - Гино Ташев е.
Не можах да гледам, ще се върна да прочета.

Общи условия

Активация на акаунт