НОЕМВРИйчето игри обича и първи думички изрича!

• 13 866
  • 290
  •   1
Отговори
# 255
ооо, микки - да ти е живо и здраво името, да си го носиш сто години Simple Smile

купихме си дървена люлка. Смело мога да кажа, че се забавляваме всички вкъщи Simple Smile

# 256
  • София
Ние днес направихме 9 мес.кърмене,но май няма да има 10 Sunglasses

Грета,айде разпиши се накрая Wink

Да подхвана пак темата за обувките,след поста на Деси.Наистина вече не се препоръчва да са твърди обущетата отдолу,и тези на КиК за точно меки огъващи.Но пък,което и на мен не ми харесва-са високи и им държи здраво глезена.Ноо,просто не намерих никъде в Сф,такива каквито искам.Нещо като гуменки.Няма.И адски се дразня на това.Всичките са толкова твърди и груби....

Айде пак въпрос,за да не замира темата.
Мислили ли сте/три ли-та Rolling Eyes/за някакъв спорт .Смисъл има ли желаещи за тренинг в зала.На мен мн ми се ходи,но не и сама... Wink

# 257
  • Gabrowo->Sofia
микки, да ти е живо името! (и ти покрай него  Laughing)
исайкова, на нас ни подариха бебешки гуменки (някъде от чужбинско донесени), но се оказаха твърди и прежулиха крачето, та и тях зарязахме. Иначе и аз като теб искам меки обувки, ама нейсе. Сега Иван шляпа е едни китайски сандали (те поне не прежулват и са меки и огъващи се) За спорта - аз съм мързел, освен ходене по баирите и каране на колело друго не трая.

# 258
  • София
Честит празник на всички! И честит имен ден на микки! Да е все така свежа и усмихната!  bouquet

Ей, Сисса, привет! Радвам се, че се разписа. Май от раждането не си писала. Сега поне знаем, че всичко е наред при вас. Ако имаш време, отбивай се по-често, разкажи малко за вас и вашите умения, грижи, чуденки и прочие.... Много ти е сладка бебката!

Обувчици - има платнени с топченца, като на Деситка, и едни сандалки, пак от плат и с твърда подметка, но те са и големи. Ще и стават сигурно на годинка и нещо, за домашни пантофи ще отидат. Още не съм решила какво ще и взимам за прохождане. Може и светилото Драганов да питам Grinning

Спорт в зала - твърде много време отнема. Аз си спортувам редовно вкъщи и пак ми отнема поне час и половина, заедно с къпането. А ако трябва и до зала да ходя и да се връщам, половината следобед ще замине.

# 259
  • София-там нейде в западната част
е това е щом се разписвам два пъти за един ден значи имам време хи-хи  Laughing по скоро правя манджа на дребо а те с тати на разходка ... и за биричката ще се писъединя  Grinning
за режима на спане Емата още от бебе не спи по много та сега ли ... през деня спи по два пъти към 10.30 - 11.00 часа за 30 мин. до 40 мин. и следобяд  за около два часа и после лягане в 10.00 часа с будуне от един път максимум два ... но ми се струва че предиобядното спане ще го откаже скоро поне това сочи тенденцията и днес го пропусна и изобщо не дава вид че й се спи  Tired
ето някои от снимките от сватбата но много малка част... повечето са на младоженците и тук там гостите и ние  Grinning ... първите снимки не са ясни защото са правени с камерата ...сори за което http://www.snimka.bg/album.php?album_id=54147
и ето снимки на Емата от деветия й месец http://www.snimka.bg/album.php?album_id=55217 има снимки как караме служебния пикап,караме колело и си играем  Grinning
а ето и пантовките с които щъпуркаме ... единя модел http://www.snimka.bg/album.php?album_id=41463&photo=12
исайкова и аз съм като симка няма имам време за спорт в зала ... поне за сега... каквото правя го правя у дома

# 260
честит имен ден мики
честит мини рожден ден на днес празнуващите, и нур ви черпи по повода   party023
обувчици имаме доста видове, последните са на колев и колев, имаме стария модел но много бързо се разпуснаха и нур почна да стъпва накриво с тях,  та взехме новия модел, по компактни с ципче, мека кожа но твърда подметка, разделена от цип, удобни, но вече и те не приличат на нищо та мисля вече да и купувам обувки като за големи деца, твърди и високи на глезена, мисля пак на колев и колев или подобни,

# 261
добре, аз пак като идиотите сто пъти да питам - защо толкова обувки - нали се препоръчва детето да проходи босо?

# 262
Тъй като ми остана време се разходих в старите ни темички и от горе от горе прегледах  (доста писане съм изпуснала). Та за нас най-общо мога да кажа, че досега (дано и за напред) растем и се развиваме по "учебник" през първите месеци Ники беше доста кротко бебе, коликите почти не ги усетих. За съжаление кърмих до 3мес. Ники така и непоиска да засуче, а акто и дойде на акъл беше вече късно... После със захранването почнахме по-късно, щото тя е много бяла и предразроложена към алергии (според педиатърката - имало връзка), но за мои късмет нямаме още такива проблеми. Ники харесва детската кухня - за моя радост щото аз работя и едвам готвя за нас, та камо ли и за беба. Пробвах се - но нещо не се получи. И така сега сме с 4 горни зъба, 2 долни (още от 6м), пълзим, ходим с придържане, казваме мама, баба, деди, гъгъ, папа и др.подобни. на последната консултация (на 9м.) Ники беше 73см. и 8 300кг. това е от нас за вас, а аз продължавам да наваксвам с информаццията...
Забравих да кажа - направихме си първата баня.... - нали сме морски чеда все пак
ето вижте ни пак: http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=12620&AlbumId=35007

# 263
тити, ние имаме много обувки защото много бързо се захабяват и разпускат, и спират да ми харесват и почват да стават неудобни за нур, а за ходенето боса, мога да я пускам само в къщи, навън е такава мръсотия, че моите крака стават черни с чехлите, пък на какво ли ще заприличат  тези на бебка, тя не ще да стои в количка и само права и крачи, затова и толкова бързо съсипваме обувките
сиса много сте напред с речника, браво за малката, нещо морските снимки не можах да ги видя

# 264
ясно. Тук е нещо страшно - не минава разходка, без някой да се наведе към количката ни, да възкликне "Я, боси краченцаааа" и да го щипне по петичката. Вече ми се драйфа от едно и също. Изобщо тук рядко се виждат необути бебета - или чорапи, или сандали. А на мен ми е странно. Говоря за непроходили бебета. Даже в един магазин гледахме едни нервни родители се мъчат да надянат обущета 16 номер на бебето си, а то реве.

сиса, и аз не мога да отворя линка. А "гъгъ" на кого казва?

# 265
  • София
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaa, не, ние сме само боси. Ортопеда каза, никакви обувки Naughty Naughty Naughty Малко фасове и клечки има, но на кой му пука. А и е топло. Обувките безкрайно деформират стъпалото. Вие не забелязвате, но ние сме с на ръба деформирани стъпала и виждам много ясно как е с обувки и как без тях. Докато не захване северняка, никакви такива.

# 266
titi при мен се отваря - незнам какво е станало. А "гъгъ" го казва на баща си когато му се радва - и това незнайно защо! Понеже не ми остава време да прочета всичко иска ми се да попитам проявяват ли вашите съкровища вече характер. При нас се е оформило едно инатене, едно тръшкане когато не стане на нейната и се зачудих дали това е проява на собствени характеристики или се наблюдава при всички в определен период от развитието. Вчера госпожицата пак недоволства и предполагам че беше случайно, но както я бях изправила за да я събличам (което тя доста мрази) взе да тропа с едното краче в знак на недоволство. Първо ми се стори смешно - та тя е още бебе, а после се замислих и хич не ми беше смешно някои да ми тропа от сега Crossing ArmsПри вас как е. Уж ние скорпионите сме хрисими хора....
По въпроса за обувките - ние сме обути, защото винаги ходим, когато сме на вън и ме е страх да не настъпи нещо.Една позната ми каза, че дъщеря и настъпила някаква игла в градинката и аз така се наплаших, че я караме само обути.че градинките денем за децата, а нощем за наркомани #Cussing out Скоро си забравихме обувките на едно гости и докато ни ги върнат (беше извън Варна) САМО БОСИ и никакви пощипвания Naughty то и Ники се мръщи и крещи в знак на недовлство, ако някои се надвесва над количката - добро момиче!

Последна редакция: вт, 15 авг 2006, 22:40 от Sissa

# 267
ооо, сърди се, крещи и се инати. Баща му смята, че се е метнал на него  Mr. Green А най-ми е смешно, когато не може да стане на неговата/примерно, не си стига играчката, или кутията с мокри кърпи не ще да се отвори/ и реве сърдито без сълзи. Но мама рев без сълзи не признава, не чува и не вижда.......  Mr. Green
уф, аз си отглеждам пълен позьор, ама то е дълга история. Много снимки му правим, сигурно е от това  Mr. Green

# 268
  • София
Ами то си е от зодията. Има две зодии - скорпион и ухапани от скорпион. Какво да ви кажа, аз си имам и теле в къщи. Не може да стъпи на малкия пръст на сестра си. Въпреки, че тренира пета година вече.

# 269
  • София-там нейде в западната част
тити обувки само за външни условия и само като я пускам да стои права или се опитва да ходи иначе боси ... и на мен ми е писнало "яяяя боси крачетаааа" а и като се огледам дори и непроходили са с буйки,терлички или незнам какво си на краката ... ето преписвам дословно някои неща от статията

...Обувките са необходимо зло. Ако земята беше мека и покрита с килим от трева и листа, нямаше да има нужда да носим обувки. Но тъй като модерният свят, в който живеем е покрит с непрощаващ бетон и замърсен със стъкла и пр., нашите крака се нуждаят от защита.
Ако обувките за възрастни са преминали през етапите на своето развитие от предпазно покритие до символ на статут, то детските обувки са запазили своето единствено предназначение – да предпазят детските крака от опасностите на външния свят.
И въпреки това, съществува объркване по отношение на избора на подходящи обувки за деца с нормални ходила.

Какво решение да вземе родителя в този случай?
Мисля, че рационалният подход към този проблем е да се прецени валидността на някои ‘традиционни’ твърдения.

„Обувките са необходими за развитието на крака”
С други думи, децата без проблеми с ходилата имат нужда от подкрепящи обувки, в противен случай има риск от развитие на плоско стъпало. Направени са проучвания, които отричат това твърдение. Деформациите в ходилата, като подуване на палеца или деформирани (извити навътре) пръсти не са съществували при примитивните хора, които не са носели обувки, в сравнение с напредналите общества, в които те са често срещани.
Проучване, проведено в Англия, показва, че 80% от децата на възраст м/у 2 и 4 години, които носят обувки постоянно са развили изкривяване на ставите на палеца и при 30% се е получило изкривяване навътре на 4-ти и 5-ти пръст. Такива деформации не се наблюдават при деца, които не са носили обувки.
По всяка вероятност, най-обобщаващото проучване е направеното в Хонг Конг, Китай, което сравнява формата на краката на хора, които носят обувки и тези, които не носят. Деформации на палеца и на другите пръсти се наблюдават много по-често при хората, които носят обувки. Проучването обобщава, че кракът в своята естествена и неограничена форма е мобилен и гъвкав, освободен от структурни промени, които са често наблюдавани при хората, които носят обувки.

стана дълго но мисля полезно ... за скорпионския нрав наистина си проличава отсега,като си изпусне нещо и не може да го стигне почва едно ядосване,рев без сълзи и т.н. както пише тити а ако е в легнало положение се тръшка

Общи условия

Активация на акаунт