Отговори
# 525
Привет🍀,
Благодаря за всичко споделено!🌺
Ирина🌷, Зюлейха не каза на Демир за детето, защото още в началото Хюнкяр и Саббахатин й казаха, че ако признае, то Демир ще направи нещо на детето, че може да го убие. Това продължи доста дълго време.
Интересно ми е, за че една изнудвана и шантажирана жена като Зюлейха се признават тежестта на собствените й решения и съответно вината за действията й, а за свободната Мюжгян, която имаше хиляди възможности за избор се говори като тотална жертва. Да, този диалог с Йълмаз е един от многото. Ситуацията е динамична и имаше и други диалози след това, когато Мюжгян разбра истината за жената в сърцето на Йълмаз и имаше свободата и да избира и да взема различни решения. Всеки носи вина за своя избор. Ето сега, беше решила да замине, но промени решението си и се върна. Не си спомням при няколкото опита за самоубийство на Зюлейха да беше обвиняван само Демир. Мненията бяха - тя така си решила. Но, сега Йълмаз ще е единственият виновник за опита или самоубийството на Мюжгян. Няма да има коментари, за това, че в крайна сметка това е лично решение, както се коментираше за Зюлейха. Защото тогава трябваше да се обвини Демир, а сега е лесно това да бъде сторено с Йълмаз.😊 Като добавя и фактите, че Зюлейха нямаше подкрепата на никого, докато Мюжгян - има.
Категорично против, за себе си, съм като основни виновници да се определят само Зюлейха и Йълмаз. Всеки в един момент е проявил егоизъм и е играл играта си. Демир също. Нима се забравиха доста неща. Защо той я излъга, че Йълмаз е умрял в пожара? Защо не й каза, че знае и за Йълмаз и за детето? Защото искаше сключването на брака и животът след това да бъде по определен модел, който ще бъде най- удобен за неговия си план. Разбирам пристрастията, но нека бъдем обективни до колкото е възможно. Но, разбира се, всеки, както го усеща. 🌷🌺🍀

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 14:39 от dana78

# 526
Цитат
В связи с пандемией коронавируса, которая стремительно набирает обороты по всему миру, Министерство культуры Турции после консультации с продюсерами и телеканалами приняло решение отменить съемки всех сериалов и фильмов, которые в настоящий момент снимаются на территории страны. По предварительной информации отпуск продлится две недели.

Отпускът е за екипите, заснетите серии ще се излъчват.

Катя, благодаря за превода! Flowers Bouquet
Съгласна съм с всичко в поста на Ира. Хубава приказка, но къде са другите герои. Даже застреляният липсва. Ако вместо Жюлиде, прокурор е някой току-що пристигнал в Чукурова, какво ще разбере от приказката. Вече беше обявено, че нов прокурор ще има, ще видим дали Жюлиде ще остане или ще са двама.

Всеки от героите има своя приказка, тях дали ще ги чуят. В началото се възхищавах от Зюлейха, че заради спасението на любимия си прие брак с мъж, когото не обича. Зная в кой момент /писала съм/, спрях, а сега и да искам - не мога. Всички пропуски в приказката вече ги е пропускала и когато се изправи пред Фекели, за да го откаже от брака с Хюнкар.
Очебийно прикрива собствените си постъпки, защото те променят нейната истина, неугодни са. "Вижте ме, цялата съм в бяло" Ами не е, има петна по бялото, които с нищо не може да изчисти, ако не ги покаже на тези от които търси съчувствие и разбиране.
Сега, когато Демир е между живота и смъртта, дали ще каже на Йълмаз за Аднан или ще продължи да мълчи в очакване Демир да умре.

С актьора Алп Навруз, който е посетил сетовете на "Чукурова" и "Рамо" в Адана.

В спойлера - обективното начало на историята, от руска зрителка. Всички действия на Мюжган са следствия от лъжите на други хора покрай нея.

Скрит текст:
Не твой ли брат продал тебя, как последнюю дешевку, не твой ли хахаль убил человека и сбежал как последний трус, боясь понести наказание за свой поступок и бросив тебя в Стамбуле на радость тем бандитом, как игрушку?! Не Вы ли с «братиком» пришли в дом к чужим людям и нагло врали им, глядя прямо в глаза, не ты ли принимала ухаживания Демира и не твой ли «братик» пользовался тем, что хозяин уделяет внимание «сестренке»? Не Вы ли заделали ребёнка в кустах вне брака, и не ты ли хотела избавиться от ребёнка «любви всей твоей жизни»?

# 527
Надявам се, че всички сте добре! Green Heart
Благодаря за трейлъра и за превода, за вашите мнения!
Приказката ще бъде сглобена от това, което разкаже всеки от героите.
В приказката на Зюлейха липсват много неща.
А и никой, не само Зюлейха още не знае края на приказката.
С пристигането на двамата влюбени в Чукурова Зюлейха за малко повече от месец получи извънредно много информация, която има отношение към начина, по който се случиха нещата. Все още се надявам, че точно в този отрязък между днешните събития и финала, когато започна вече разказа за случилото се преди, ще разберем повече за нейното мислене около влизането на Йълмаз в затвора.
Нямам за себе си отговор дали Зюлейха наистина искаше да махне детето или искаше да покаже на Хюнкяр, че е бременна. С Йълмаз станаха мъж и жена по нейна идея. Но на финала на 2 еп., когато тя му говореше за сърцето си, в което няма да пусне и султан, а Йълмаз спомена, че иска някога да си имат и дете, тя не му каза, че е бременна, а вече знаеше това. Много моменти остават неясни по отношение на това какво е съзнателното участие на Зюлейха в началото на историята. В смисъл, всичко започва само от Хюнкяр, която съчетава желанието за наследник на имота с влюбването на Демир и бременността на Зюлейха или Зюлейха, имайки информация за проблема на Демир и нуждата от наследник, сама създаде условия за това такъв наследник да се яви на бял свят и той да помогне на Йълмаз. Не казвам нищо лошо, не подозирам в лошо някого, просто не ми е ясно как точно е мислила Зюлейха, разполагайки с информацията за Яман и докато Демир я ухажваше и и показа сериозни намерения.

# 528
Лучия 😊 обективното мнение на рускинята изобщо не е обективно. Даже, ако не бях гледала началото с очите си, нямаше въобще да разбера, че става въпрос за същата история. Всичко е представено от нея пошло, грозно и с лош вкус. 1. Йълмаз не уби просто човек, защото е решил така и му е скимнало, а защото онзи беше насилник, който освен че беше нападнал Зюлейха да я насилва и да се гаври с нея, нападна и самия Йълмаз с нож. 2. Йълмаз не избяга, защото го беше страх от присъдата, а защото онези престъпници щяха са го убият в затвора и бягството беше съвет на майстора, който беше като баща за Йълмаз . 3. Йълмаз не е оставял Зюлейха на бандитите, като играчка. Много гнусно твърдение. В такъв момент, човек не знае как да реагира от шока, Йълмаз вярваше, че ще тръгнат след него и че Зюлейха ще е в сигурни ръце. А после, като се установи и мине време, да я извика при себе си. 4. Йълмаз и Зюлейха не бяха длъжни да споделят личния си живот с работодателите. 5. Отново гнусно твърдение, че Йълмаз се възползвал от вниманието на Демир към Зюлейха. Йълмаз работеше и получаваше заплата за труда си. Беше повишен, защото поправи моторния самолет на Демир.
За Зюлейха съм коментирала. Аз също се питам някои неща. Обсъждали сме ги като въпросителни.
Като цяло, съм много изненадана от постването на това мнение на рускинята под названието - обективно и от това, че си съгласна с такъв повърхностен и на моменти просташки "прочит". 🤔 Съжалявам, това е мое мнение. Просто го изказвам.
Ваня 👍🌺

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 16:23 от dana78

# 529
Дана, ти нали знаеш, че правосъдието се интересува от бягството, а не от причините за бягството. От лъжата, а не от причините за лъжата. А зрителите решават според съвсем други критерии, често много различни. Че щели да убият Йълмаз в затвора, е предположение; в какво е вярвал Йълмаз, пък после да я извика при себе си - това не са оправдания за пред съд.
Аз чета всякакви мнения, вкл. такива в които Демир е определен като животно, днище, тварина, гад,  монстр фашист проклятый. Сигурна съм, че хората, които ги употребяват, знаят истинското значение на тези думи.

# 530
Лучия разбирам, но ти постна именно този текст на руска зрителка като  - обективното начало на историята. В това мнение Йълмаз и Зюлейха са представени като боклуци. Това ли е истината? Това ли показаха?
Никой тук не е поствал мнение, където Демир е описан по споменатия от теб начин - гад, тварина и.т.н и да твърди, че мнението е обективно.
Това мнение, което си цитирала, не е на съдебна институцая (за да се счита, какво би приело или от какво би се интересувало правосъдието), а на зрителка. И като зрителско мнение, то трябва да обхваща цялостните филмови факти, за да се характеризира като обективно. А мнението е далече от филмовите факти и показаното, като явно прозира пристрастие към едни и неприязън към други. Това няма как да е обективен прочит.✌
🌺

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 18:23 от dana78

# 531
Избяга ли Йълмаз от правосъдието - избяга. Търсиха ли го с обяви във вестниците - търсиха го. Питаха ли го защо е избягал - не. Сигурна съм, че точно толкова добре знаеш това, колкото и аз. Остави ли Зюлейха при майстора, брат ѝ - сводника и бандитите, които пребиха майстора до смърт - да.
Естествено, че в сюжета измислят причини за постъпките на героите. Ако Йълмаз не беше избягал, а се предал, нямаше да стигнат до Чукурова Wink

# 532
Лучия😊 Йълмаз не остави Зюлейха при брат й и при бандитите, а при майстора - в неговата къща и при неговото семейство. Има разлика. И той нямаше как да знае, че майсторът ще бъде нападнат. Никой не може да предположи неща, които ние като зрители видяхме впоследствие.
И как точно Йълмаз се е възползвал от облаги, заради вниманието на Демир към Зюлейха? Той работеше, поправи мотора на самолета на Демир и той го повиши. После видя, че е надежден работник и започна да му поверява и други неща. В онова мнение се намекват много грозни неща, които не са филмов факт.
И как точно се "натресоха" на Яман. Започнаха работа за хляба си, а не са стояли натресени, за да ги хранят. После Хюнкяр реши да премести Зюлейха. Никой не я е карал или молил. И онази рускиня пропусна нещо, ама нали е хейтърка по отношение на Йълмаз и Зюлейха: Не спаси ли Йълмаз любимата на всички Хамине? Да. Длъжен ли беше да си прави труда? Не.
✌Аз приключвам по темата. Просто, за мен това мнение е доста простовато и грозно звучащо.

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 19:01 от dana78

# 533
Здравейте пак! Simple Smile
Включването на тази приказка от сценаристите за мен отговори на един въпрос, който през цялото време  ме мъчи. Smiley - защо "имало едно време в Чукурова", като авторите разказват една история от 70-те години в място, близо до Адана. Хем началото на заглавието подсказва, че става дума за приказка, хем събитията са точно ситуирани във времето и пространството. Сега нещата си дойдоха на мястото, авторовата (или "литературната") приказка има за своя "майка" фолклорната. Такава е приказката за "камъка на търпението". Като всяка фолклорна приказка, тя си има разказвач, но отстоява общочовешки ценности, независимо от пространство и време,  не се занимава с валидното за отделни индивиди и социални групи и в този смисъл има качеството - универсалност.  Може да странства из различни сюжети, но поуката е една и съща и произтича от древния принцип за колективното благо.
Аз не знаех, че подобен на сюжета, който разказва Зюлейха, го има и в нашия фолклор.
http://www.zaigravka.bg/prikazki.php?h=kamakat-na-tarpenieto
Камъкът, като алегория на търпението (и Фекели непрекъснато повтаря: търпение, търпение... истината ще излезе някога наяве...), също се разпада от страдания и несправедливости. Затова по-горе казах, че това не е просто историята, видяна през очите на Зюлейха, а приказката на сериала. Индивидуализирана в действията на много герои, тя сякаш ни представя лабиринт от действащи лица и съдби за едно време преди 50 години. Но посланието излиза извън историческото време и пространство. Защото се отнася за  жената, жената, на която отнемат първо любовта, а после и децата.  Думите на Фекели: "Жената е съпругата, домът, майката и сестрата. Ние държим жените по-високо от себе си и ги уважаваме.", идват от далечното минало на тази общност, но звучат актуално и за 70-те години на миналия век, и за сегашното време. Е, кой друг от мъжете в Адана може да изговори тези думи? Май само Четин от свидетелите на случката. Затова се зароди и женската солидарност. Зюлейха е на съд за стрелбата по Демир, но справедливостта следва да прогледне за всеки от участниците в "Имало едно време ..." И тази справедливост не е е аритметична сума от разказите на различните герои, защото не всички въплъщават в живота си универсални човешки ценности.

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 06:24 от Katya_I

# 534
Здравейте!

Благодаря за споделеното! 🌺

Нова снимка от Мурат. Само Уур липсва. Може би той снима. 😀

И снимки от предстоящия епизод.

Най - интересно ми е какво ще стане с децата.

Бъдете здрави! ❤

# 535
Здравейте! Animal Bee

Ира, благодаря за пожеланията!
И аз ви желая, бъдете здрави! Green Heart

Още снимки:

P.S.
Снимката с четиримата наши актьори от поста на Ира е от Инстаграм на Мурат и се придружава от следния текст:
Вчера мы говорили о том, какой план действий мы будем реализовывать в борьбе с короновирусом.
Затем, наслаждаясь хорошей погодой, мы не сжимали наши руки, покрытые дезинфицирующим средством, не обнимались, и доверили друг друга Аллаху.
Я хотел поделиться небольшой улыбкой, но ситуация серьезная.
Все должны знать об этом.

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 17:45 от vanja@

# 536
Привет🌺,
Благодаря за коментарите!🍀
Катя🌺👍много ми харесва споделеното!
Хюнкяр посещава Зюлейха. Това означава, че й прощава и я разбира. Много ми е интересна новата героиня, но не знам, дали ще снимат с нея, предвид мерките.
При нас ситуацията ескалира. Много е неприятно усещането и страхът витае наоколо доста осезаемо. Пазете се и бъдете здрави. 🌼

Последна редакция: ср, 18 мар 2020, 10:10 от dana78

# 537
Здравейте! Animal Bee

Резюме и още снимки за 60 еп.

Теперь Зулейха будет страдать в тюрьме?

Зулейха, которая больше не смогла вынести то, что она прожила, что было с ней сделано, и, прежде всего, разлуку с детьми, хватает пистолет Фекели и захватывает дух в особняке! Демир рухнет от пуль из пистолета! Когда Демира увозят в больницу, Зулейху в наручниках увозят в тюрьму. Несколько лет назад Йылмаз был взят жандармами. На этот раз Йылмаз бежит за автомобилем. Старая история вновь повторяется.

Впервые Хюнкар и Зулейха в одинаковом состоянии.
Пока Зулейха кричит от боли, что ее разлучили с детьми, Хюнкар со слезами на глазах бежит в больницу из-за своего ребёнка. Фекели, который случайно там оказался, не оставит Хюнкар одну перед испытанием сыном. Пока Демир борется за жизнь, Хюнкар неожиданно, по-дружески навещает Зулейху. С одной стороны Йылмаз, с одной стороны Хюнкар и прокурор Жюлиде, которая выслушала от них историю, хотят ей помочь. За решёткой очень тяжелая жизнь. Даже если Зулейха хочет остаться там незаметной, жизнь все равно испытывает ее. Но Зулейхе больше нечего терять.

Сможет ли Мюжгян сдать экзамен «Зулейха»?
Мюжгян, которая расстраивается, но до сих пор считает себя правой, теряет и поддержку Бехидже. Теперь Бехидже не доверяет Мюжгян, которая сказала, что Зулейха выстрелила в Демира, чтобы привлечь внимание Йылмаза. Пока Йылмаз старается помочь Зулейхе, Мюжгян старается спасти брак. Но то, что она сделает глубоко заденет и ее, и жизнь многих людей.

# 538
Привет!

Ваня 🤗 ,
Благодаря за озета и за снимките! 🌺
Явно за крайното решение на съдията, ще присъстват всички и ще подкрепят Зюлейха.

Има малка вероятност да не успея да гледам утре и не знам как бих издържала до петък. 😀

Хубава вечер и се пазете! 💞

# 539
Благодаря за озета, снимките и коментарите! Hug Чакам с нетърпение - утре вечер. Интересен епизод предстои.  С тая карантина сериалите са добро развлечение, но и те ще секнат. Дано не е за дълго и дано цялата тая истерия премине. Дано са прави тези, които не вярват, дано нещо друго стои зад всичко това. Може да е и по -лошо, но няма нищо по лошо от това да си в неизвестност и не знаеш какво те чака, да стоиш затворен, без да знаеш има ли полза от това и до кога? Ако е 2 седмици, месец ОК, но няма гаранция. Да се бориш с невидим враг е ужасно. Хората са вече достатъчно стресирани. Не мога да спра възрастната си майка да излиза, за нея това също е смърт. Само я предупреждавам да стои на разстояние от хората. За мен не е проблем, но все пак през ден трябва да се ходи за хляб и храна, а и на работа .  Чух от приятелка, че завода в който работи не е затворил. А там работят 100ци жени, по 20тина една до друга. Без маски! Мерели им температурата, от днес. Joy Смехория, но ако има една болна, докато вдигне температура ще е заразила всички. Иначе хигиената е на ниво ,тя винаги е била, но... ако там някоя болна кихне в произведеното, което се пакетира и после го ядете? Това ме изуми, да произвеждаш хранителни продукти без маска  по време на извънредно положение! Както и да е , много се отклоних от темата. Извинете!Та, чакам си аз утре вечер "Чукурова", а вие се пазете и бъдете здрави! Hug

Общи условия

Активация на акаунт