Благодаря за всичко споделено!🌺
Ирина🌷, Зюлейха не каза на Демир за детето, защото още в началото Хюнкяр и Саббахатин й казаха, че ако признае, то Демир ще направи нещо на детето, че може да го убие. Това продължи доста дълго време.
Интересно ми е, за че една изнудвана и шантажирана жена като Зюлейха се признават тежестта на собствените й решения и съответно вината за действията й, а за свободната Мюжгян, която имаше хиляди възможности за избор се говори като тотална жертва. Да, този диалог с Йълмаз е един от многото. Ситуацията е динамична и имаше и други диалози след това, когато Мюжгян разбра истината за жената в сърцето на Йълмаз и имаше свободата и да избира и да взема различни решения. Всеки носи вина за своя избор. Ето сега, беше решила да замине, но промени решението си и се върна. Не си спомням при няколкото опита за самоубийство на Зюлейха да беше обвиняван само Демир. Мненията бяха - тя така си решила. Но, сега Йълмаз ще е единственият виновник за опита или самоубийството на Мюжгян. Няма да има коментари, за това, че в крайна сметка това е лично решение, както се коментираше за Зюлейха. Защото тогава трябваше да се обвини Демир, а сега е лесно това да бъде сторено с Йълмаз.😊 Като добавя и фактите, че Зюлейха нямаше подкрепата на никого, докато Мюжгян - има.
Категорично против, за себе си, съм като основни виновници да се определят само Зюлейха и Йълмаз. Всеки в един момент е проявил егоизъм и е играл играта си. Демир също. Нима се забравиха доста неща. Защо той я излъга, че Йълмаз е умрял в пожара? Защо не й каза, че знае и за Йълмаз и за детето? Защото искаше сключването на брака и животът след това да бъде по определен модел, който ще бъде най- удобен за неговия си план. Разбирам пристрастията, но нека бъдем обективни до колкото е възможно. Но, разбира се, всеки, както го усеща. 🌷🌺🍀

- защо "имало едно време в Чукурова", като авторите разказват една история от 70-те години в място, близо до Адана. Хем началото на заглавието подсказва, че става дума за приказка, хем събитията са точно ситуирани във времето и пространството. Сега нещата си дойдоха на мястото, авторовата (или "литературната") приказка има за своя "майка" фолклорната. Такава е приказката за "камъка на търпението". Като всяка фолклорна приказка, тя си има разказвач, но отстоява общочовешки ценности, независимо от пространство и време, не се занимава с валидното за отделни индивиди и социални групи и в този смисъл има качеството - универсалност. Може да странства из различни сюжети, но поуката е една и съща и произтича от древния принцип за колективното благо.

Чакам с нетърпение - утре вечер. Интересен епизод предстои. С тая карантина сериалите са добро развлечение, но и те ще секнат. Дано не е за дълго и дано цялата тая истерия премине. Дано са прави тези, които не вярват, дано нещо друго стои зад всичко това. Може да е и по -лошо, но няма нищо по лошо от това да си в неизвестност и не знаеш какво те чака, да стоиш затворен, без да знаеш има ли полза от това и до кога? Ако е 2 седмици, месец ОК, но няма гаранция. Да се бориш с невидим враг е ужасно. Хората са вече достатъчно стресирани. Не мога да спра възрастната си майка да излиза, за нея това също е смърт. Само я предупреждавам да стои на разстояние от хората. За мен не е проблем, но все пак през ден трябва да се ходи за хляб и храна, а и на работа . Чух от приятелка, че завода в който работи не е затворил. А там работят 100ци жени, по 20тина една до друга. Без маски! Мерели им температурата, от днес.
Смехория, но ако има една болна, докато вдигне температура ще е заразила всички. Иначе хигиената е на ниво ,тя винаги е била, но... ако там някоя болна кихне в произведеното, което се пакетира и после го ядете? Това ме изуми, да произвеждаш хранителни продукти без маска по време на извънредно положение! Както и да е , много се отклоних от темата. Извинете!Та, чакам си аз утре вечер "Чукурова", а вие се пазете и бъдете здрави!