не искам да се повтарям и аз, но през бременността Йълмаз зарадва с доста неща Мюжгян: ходи с нея до лекарката, като самата тя обясни на Зюлейха, колко много той се грижи за нея - витамини, храна, обгрижва я; видяхме ги с гости в градината, по ресторанти; Йълмаз й правеше за вечеря.Дори и една малка част от това не видяхме да прави Демир, но никой не го изкоментира това.
Да не би Зюлейха да беше щастлива?! Да не би Демир да й спести тревоги и драми? Освен всичко друго, той я накара да тича бременна след колата, когато реши да я изнудва да бяга с него през пустинята. А, защо реши да бяга Демир от затвора?! За да не избягала Зюлейха с Йълмаз...явно той забрави, какво й каза преди да го арестуват: че разбрал, че насила хубост не става. Празни приказки.
Йълмаз върна Мюжгян от Истанбул и тя се съгласи на всичко, което той й каза: за семейството и детето, тя се съгласи и за отмъщението и местенето в малкия конак. Вместо да пише в дневник, да беше казала на Йълмаз всичко и да го накара да се преместят. Йълмаз прочете, да... и нищо не е предприемал със Зюлейха, освен отговора на тази среща, в която ясно ставаше дума само за разговор. А последвалото никой не можеше да го предвиди.
За какъв системен тормоз и терор говориш, не разбирам, честно казано. Терор - "начин на властване чрез насилие"...къде го видя това насилие - психологическо или физическо?! Съжалявам много, но явно не разбираш какво е терор в действителност...Терорът като такъв няма нищо общо с действията на Йълмаз. Много ми е странно, когато се "развяват" подобни обвинения, без да се има предвид тежестта и същността на значението на съответното обвинение.
Да, Йълмаз се възползва от любовта на Мюжгян, така е. Той често е несъобразителен, самоконцентриран, така е...но тормоз и терор са прекалено тежки термини, описващи съвсем друго поведение и отношение.
А, крясъците и ревовете ги предизвиква Мюжгян с измислени обвинения, за съжаление. Йълмаз не си е представял така нещата, той съвсем спокойно и любезно се опита да обясни всичко...повишава тон само в отговор на измислени обвинения.
А, това за плесника - явно не си ме разбрала правилно. Имах предвид, че много от типичните турци - насилници, безхаберници, какъвто за теб явно е Йълмаз, не биха приели и позволили такова отношение от жена: да забранява на един баща да докосва сина си; да го пъди от къщи, да го пъди от стаята, защото искал да се грижи за детето си. Нали Йълмаз е безхаберник, упражняващ терор и тормоз над Мюжгян, според теб. Като е такъв, защо Мюжгян не иска да го напусне?! Явно е жертва. Тогава защо не търси помощ от Фекели и Бехидже. Всяка жена би искала да избяга от един ненормалник, насилник, който тероризира и тормози, но не смее и се страхува. Такъв ли е случаят на Мюжгян? Не знам, дали гледаме един и същи сериал, честно казано.
А. Йълмаз иска семейство за сина си, но сгреши с това преместване и аз също го критикувам за тази реакция, писала съм го много пъти. Но, сега той разбра грешката си и всички можеха да са у Фекели, като нищо от последните ситуации нямаше да го има...ако Мюжгян разсъждаваше трезво.
Насилие и тормоз могат да се осъществяват чрез:
- Изолация – насилникът напълно контролира жертвата: какво прави, с кого се вижда и с кого разговаря, какво чете, къде ходи, следи пощата ѝ и ограничава дейностите ѝ извън дома, като използва ревността за извинение;
- Финансов контрол – жертвата бива лишена от пари и каквато и да било информация за финансите на семейството;
- Психологически тормоз – той има за цел да внуши страх у жертвата, че ако не се подчинява и не се откаже от направените обвинения, ще бъде изоставена или наранена, а и децата ще пострадат;
- Емоционално насилие – то лишава жертвата от самоувереност, прави я зависима и слаба. Това поведение включва унижаване на жертвата, компроментирането ѝ пред приятели, вменяване на чувството, че тя е неспособна, виновна за всичко и второ качество човек;
- Физическа разправа;
- Сексуално насилие – принуждаване на жертвата да върши неща в секса, които тя не желае и които я карат да се срамува или да се чувства неудобно. Изнасилването и принуждаването на жертвата да прави секс с други хора също са форма на сексуално насилие;
- Използване на децата, за да се контролира и/или наказва жертвата.
Спирам дотук, защото да се сравнява положението на Мюжгян с една наистина тероризирана, тормозена и малтретирана от съпруга си жена е изключително грешно, неправилно и много неприемливо за мен.
После Демир го пита: "Какво още ще ни причиниш, за да ни накараш да страдаме? Кое следва?"...дали е някой от чифлика. Стопирам и ми се струва, че блъснатият човек е с черна шапка и бежев шлифер или яке, като се преобръща над колата, се вижда бяла манта под шлифера 
Дано и този път го спасят, но ... няма да е същият Фекели. Еееех, Хюнкяр, да обичаш един човек, значи и да го щадиш, а не да прехвърляш товара на собствените си страхове върху него.