Подготовка за малкия човек - тема 10

• 41 584
  • 744
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Ще си ги ползваш по-натам 🙂 Те не са само за новородено.

# 661
  • София
Полиестер може за количката да ползваш, за по-хладно или ветровито. Няма да са в директен допир с кожата, а и пазят добре.
За вечер през лятото аз ползвах чаршафи, останали от моето раждане още, 100 % памук, ама от онзи плътния, бял, дето сега вече го няма... Много ми бяха удобни, отдолу постилах  такъв също. Майка ми ми даде около 10-12 запазени от мен и бяха едно от най-полезните ми неща. За всичко съм ползвала, защото лятото пазеха хладно и не се потеше толкова на тях.

# 662
Момичета, някой може ли да даде мнение за бебешките кошари на лорели? Вмомента са на промоция в айко и се чудим. Става въпрос за тези, които са около 210 лева, легло-люлка. Как е люлката?

# 663
Полиестер може за количката да ползваш, за по-хладно или ветровито. Няма да са в директен допир с кожата, а и пазят добре.
За вечер през лятото аз ползвах чаршафи, останали от моето раждане още, 100 % памук, ама от онзи плътния, бял, дето сега вече го няма... Много ми бяха удобни, отдолу постилах  такъв също. Майка ми ми даде около 10-12 запазени от мен и бяха едно от най-полезните ми неща. За всичко съм ползвала, защото лятото пазеха хладно и не се потеше толкова на тях.
Относно бебешките чаршафи ми изникна един въпрос. Имам вкъщи два големи чаршафа, пликове от страхотен памук. Купувала съм ги с идеята да ги направя на чаршафи за бебето. На какви размери според вас трябва да се ушият чаршафчетата? За новородено става въпрос.

# 664
Според размера на матрака,отпускаш по малко да подпъхнеш под матрачето и си готова.

# 665
  • София
Аз ги ползвах за постилане върху всякаква повърхност, на която бебето лежи, не само леглото му. Количката, масата за повиване, дивана, леглото през деня, шезлонга, всичко. Може би 60 на 70/80 е добре, пробвайте първо с едно парче и после може да нагласяте пак.

# 666
И аз си бях купила нещата за изписване отделно. Боди с къс ръкав и жилетка, отдолу ританки и едно памучно одеалце. Родих средата на септември, но си бяха летни температурите.

Спрете колата някъде на сянка или оставете да се охлади преди да се качите, че вътре лесно се претопля. А аз не посмях да пускам климатика в началото.

# 667
  • София
Medisa, бебешките матраци стандартно са 60/120. За мен най-удобни са чаршафите с ластик. У дома само такива ползвам за децата и за нас.

# 668
Здравейте. Следв ви, но досега не съм се включвала. Моля ви за малко информация, ако сте запознати. Следя се в една частна болница в София. Оттам ми издават и болничните, но мисля да раждам в друга. Направлението, обменна карта откъде се взимат? От ЛЛ или там където се следя? Хич не съм наясно... Благодаря! Желая ви леко и безпроблемно раждане Heart

# 669
Момичета, някой може ли да даде мнение за бебешките кошари на лорели? Вмомента са на промоция в айко и се чудим. Става въпрос за тези, които са около 210 лева, легло-люлка. Как е люлката?

Ние сме с такава с матрак 60/120, без шкафчета. Доволна съм, каката спа в нея почти до 3 години, а миналата седмица я сглобихме отново за беб. Какта обаче като си я видя пак се премести в нея, май ще се наложи да купуваме още 1

# 670
  • София
Мисля, че точно на тях не им е много качествен люлеещия механизъм. Погледнете в магазин "Мое бебе Слънчице"- имат онлайн. Техните легълца са ямболски, доста по-добри са и съвсем малко по-скъпи. Ние взехме оттам и количка, доста добър избор. Правят отстъпка над определена сума.

# 671

Ние сме с такова легло, за момента всичко ни е окей. Люлеенето се постига след премахване на протекторите на долните дъски, те са леко овални и формата им позволява люлеене. За малко бебе, което не шава много е идеално, обаче според мен при по-енергично бебе няма да е много безопасно да се ползва леглото без протектори. Не, че ще се обърне или нещо такова, ами просто като се разшава според мен, може да се стресне, може би и да се удари, ако е по-близко до дъските.
Ние в момента сме без протектори, но и детето не мърда много в леглото, само мята ръчички за момента. (На 3 месеца) Смятам скоро, до 2-3 седмици да поставим протекторите и после не знам как ще го приспивам.. В момента е много удобна тази функция.
Самото шкафче отдолу не е кой знае колко голямо, но там си държа примерно памперсите и мокрите кърпички + някоя друга козметика. Не ми харесва, че като се пусне предната преграда блокира изцяло шкафчето отдолу, малко ми е неудобно и ми се налага постоянно да вдигам и да свалям решетката.

Но, имайки предвид колко са големи трансформиращите легла и липсата на свободно пространство у дома, леглото, поне за нас, е разумен вариант.

Ето това е нашият модел:
https://youtu.be/0l-nbXAOoTA

# 672
Здравейте. Следв ви, но досега не съм се включвала. Моля ви за малко информация, ако сте запознати. Следя се в една частна болница в София. Оттам ми издават и болничните, но мисля да раждам в друга. Направлението, обменна карта откъде се взимат? От ЛЛ или там където се следя? Хич не съм наясно...
На мен следващия гинеколог ми издаде направлението, но отказа да ми даде амбулаторната карта. Не искаше и направление да ми даде, но мъжът ми ѝ скръцна със зъби. Едва склони да го издаде и са позволи да снимаме с телефон амбулаторната карта.

# 673

Ние взехме от тези https://aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=51&pid=143680&sgid=51

https://youtu.be/BnNX0JAHnBE
Леглата ми харесват, стабилни са, люлеещият механизъм може да се спре. И при този модел падаето на решетката също блокира шкафчетата. Доволни сме от покупката.

# 674
Да питам за обиколниците,взехме комплект ,изпрах ги в пералнята на 800 оборота центрофуга. Тъй като нямам сушилня все още ги суших на разтегателен сушилник на терасата . Тупах ги да се наместят,ако има нещо,но си останаха намачкани. Могат ли да се гладят или така да ги оставя?

Общи условия

Активация на акаунт