Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 14

• 43 312
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
Момичета, искам да споделя информацията
Инвитро кампания
Мечтаната бременност се бави? Единственият начин да станете родители е чрез инвитро? Включете се в кампанията „BioTexCom дарява живот“!
BioTexCom стартира инициатива по случай 11-ти рожден ден на клиниката.
На 1 Юни (Ден на детето) BioTexCom ще навърши 11 години. Вярваме, че щом сме създадени на тази дата, значи имаме специална мисия.
Тази година ще ознаменуваме порастването ни по-различно. Клиниката ще дари инвитро процедура с донорски яйцеклетки,включена подготовка за ембриотрансфер и медикаменти на Българско семейство с репродуктивни проблеми. Целта е да се подкрепи появата на нов и дългоочакван живот, там където е желан, но закъснял.
Кой и как може да участва?
За да заявят желанието си за участие в кампанията „BioTexCom дарява живот“, даряваща инвитро процедура с донорски материал, двойките трябва да изпратят на имейл biotexcom.bg@biotexcom.com следната информация:
• Своята лична история по пътя към желаното бебе.
• Възраст, име, фамилия на двамата партньори, местожителство (град), телефон за контакт.
• Предприетите в миналото интервенции за да се постигне бременността , с приложена към тях документация.

Краен срок за записване: 31 май 2020 г.

*Двойката, която ще получи безплатна инвитро процедура, ще бъде избрана чрез жребии, на случаен принцип, конфиденциалността относно самоличността на двойката ще бъде запазена.
Победителят трябва да запише кратък видеоклип при пристигането си в клиниката, без да се назовават имената, така че хората да бъдат убедени, че това е истина и чудеса се случват.

https://www.facebook.com/biotexcombulgaria/posts/855842871582477

# 646
Здравейте,момичета.2002 (на възраст 22г) се включих в приключението"ИСКАМЕ БЕБЕ".Първа консултация-гинеколог от В.Търново.Последваха(без никакви изследвания на хормони,спин,хламидия(знаете за какво става въпрос) 11 "продухвания на тръби".Вс се заплаща и отне 3 години☹😲.Може би вс щеше да продължи,но аз спрях-болка,ужас,среща с жени правещи аборт,всичко това ми беше вече в повече.Спряхме всичко с ММ.Започнах нова работа и новата колежка (със същия проблем) беше пациент(от 3 год.) на клиника Щерев.По нейни думи-"много съм доволна,откриха "нещо" и ще правим ин витро(друг вариант нямаме)."Не мога да имам деца(според тях)и ММ има проблем(според тях).Та така-1 или 2 пълни цикъла,неуспешни.И свършиха парите при тях.1г. по-късно -БЕБЕ(МОМИЧЕ),напълно естествено.Имат си и второ(момче)-естествено.
Та така и аз(Ние с ММ).Тръгнахме в Щерев.Може би сгрешихме доктора....Две инсеминации,без проблем (уж)бях.После неустановен стерилитет.За щастие(и разлика от другите) не ни откриха хламидия.Та -1,2,3-бременна си вече ти.Да,ама не.И така 2 пъти.Иии,парите свършиха.Без нищо съществено.Там ни правиха-кръв-вс обикновено-хормони,бактерии и спермограма+хидротубация.Много болезнена за мен.Отговор-"може би са ти навити на спирала тръбите,но са проходими".И правим 2 инсеминациии,на спирала или не,всичко е ок,без лапаро-или дори хистероскопия.
И след 1 год.(събиране на средства) с ММ  решихме в Плевен.Та Конова(проф.,д-р.,или доц.-не помня) реши ,че имам ВС ВИДОВЕ БАКТЕРИИ,КОИТО МОГАТ ДА СЪЩЕСТВУВАТ.НО ММ ГИ НЯМА.АЗ БЯХ(СПОРЕД ТАЗИ КЛИНИКА) ЕГА ТИ К.У...ТА.Въпреки всичко харчихме(безрезултатно)пари и там.И на финал си казахме -КРАЙ.
МИЛИ МОМИЧЕТА-ВЪЗХИЩАВАМ ВИ СЕ,БОРИТЕ СЕ,СТАНАЛИ СТЕ ПОВЕЧЕ ОТ ЛЕКАР ДОРИ!!И ИМ ИМАТЕ ДОВЕРИЕ.И ЗА МЕН БГ ЛЕКАРИ СА СУПЕР НО МИСЛЯ ,ЧЕ €$£€$ ИМ Е ПО-ВАЖНО.НЕ ГИ ОСЪЖДАМ.НЕ ИМ СТИГАТ.НО ПОНЕ ДА ИМА ЕДНО"ДОНЯКЪДЕ С ПАРИТЕ" .И БИХ ЖЕЛАЛА ДА ПОЛУЧИТЕ ОТНОШЕНИЕ И ВНИМАНИЕ(ДОРИ НЕ МОГА ДА ГО ОПИША С ДУМИ) ОТ ВАШИЯТ ЛЕКАР(СИГУРНО ТРЯБВА ДА МУ ИМАТЕ ДОВЕРИЕ)

# 647
Нещата или се получават или не. Лекарите не са богове. Някои претендират, че са, други ги боготворят определени пациенти, които са успели при еди си кой.
За всеки един лекар ние сме поредния случай, макар за нас самите да сме си специални, уникални.
Не, аз няма да боготворя лекаря, благодарение, на който успях, защото знам, че има жени, за които той е най-черния на света.
Не, той не е бог, защото успях при него. Не, той не е пълен некадърник, защото други не са успели при него.
 Той е просто лекар. Той следва определен протокол. Просто при някои се получава, при други - не.
Да, за всяка една от нас това е емоционално, физическо и финансово изтощение. Не, не го отричам. Ужасен е този път, но който иска да го извърви, трябва да се опита да приеме съдбата си.
Успех! Който чувства, че няма сили, нека поспре макар и за мъничко. Нека се презареди. Вярно времето лети. Никой не чака, но ние не сме без души.
🤗🤗🤗

Последна редакция: ср, 06 май 2020, 06:19 от Helinor17

# 648
Когато кажат, че някой е "светило", сякаш хората очакват чудеса. Аз по-скоро го възприемам като добър специалист, на когото мога да имам доверие, че ще направи каквото трябва. А резултатът е Божа работа.
Днес ми е 3ти ден стимулация с Гонал, започната от 2ри ден на цикъла. Общо 7 антрални фоликула (нз това количество дали е задоволително). В петък - хормони и преглед отново.

# 649
  • На остров
Стела Тодорови пожелавам успех, но се изненадах че на 22 сте тръгнали по клиники.

Съгласна съм с Хелинор, всичко е индоза късмет.

Кукумицинанмного добре е 7 антрални ! Стискам палци !

Има ли сред нас двойки, които се подготвят холистично преди опит в рамките на 6 до 8 седмици и ако да какво точно правите ?

# 650
  • Пловдив
Предизвикахме цикъл, тъй като съм в менопауза.Пих Естроферм 2 мг- 3х 1 - 20 дни, след което прибавяхме Утрогестнан , следващите 7 дни от цикъла. На 28ият ден всичко се спира- цикъла идва, формира се някакве лигавица и на ехограф през следващия цикъл мерихме.
Минахме през хистероскопия- два пъти, няколко вагинални лекарства / някакво лепило му казват те/, серум от кръвта ми извлякоха сволови клетки, който след това ми върнаха в матката- някакъв нов протокол е, но в крайна сметка от 3 мм , някак стигнахме до 6 мм.Доооста време отне.....според Доктора е готова.....Ако имате още въпроси- насреща съм.

На колко години сте и от колко време сте били без цикъл. Предполагам че ще правите опит с ДЯ. В коя клиника и при кой специалист ?

# 651

Кукумицинанмного добре е 7 антрални ! Стискам палци !

Има ли сред нас двойки, които се подготвят холистично преди опит в рамките на 6 до 8 седмици и ако да какво точно правите ?

Благодаря! Дано имам късмет! Simple Smile Ако правилно съм те разбрала за подготовката, ние приемаме 2 месеца и двамата Л-карнитин, вит С; той взима и коензим q10. Аз спрях цигарите за н-ти път (днес ми е 6ти ден). Кафе пия засега. Опитах се да отслабна с 5 кила, но не се получи. Пих Регулон 2 месеца. Принципно процедурата ми трябваше да почне преди месец, но заради Короната се отложи. И така - увертюрата продължи 2 месеца.

# 652
  • София
Днес бях на преглед за проследяване на лигавицата 12 ден,  но започнах естрофема от 4 ти ден,  еми положението е пак същото 6-7 мм, въпреки Линзето и Виагра,  Персенска каза, че това ми е максимума,  още два дена ще продължа и в петък съм пак на преглед,  евентуално тогава ще започна утрогестана.
Притеснена съм,  попитах я не може ли с нещо да я лекуваме, мнението и е,  че като цяло нищо не дава резултат, казах,  че съм чела за PRP , тя отговори, че не го практикува и ако  искам трябва да отида при Стаменов.  
В крайна сметка ще направя трансфера,  дай Боже да имам някакъв луд късмет.

# 653
  • Пловдив
Днес бях на преглед за проследяване на лигавицата 12 ден,  но започнах естрофема от 4 ти ден,  еми положението е пак същото 6-7 мм, въпреки Линзето и Виагра,  Персенска каза, че това ми е максимума,  още два дена ще продължа и в петък съм пак на преглед,  евентуално тогава ще започна утрогестана.
Притеснена съм,  попитах я не може ли с нещо да я лекуваме, мнението и е,  че като цяло нищо не дава резултат, казах,  че съм чела за PRP , тя отговори, че не го практикува и ако  искам трябва да отида при Стаменов.  
В крайна сметка ще направя трансфера,  дай Боже да имам някакъв луд късмет.
ПРП в България няма нищо общо с ПРП в Турция. Ако си направиш само сметка по сумата тук 350лв. там 1630 евро. ще разбереш , че е така Wink Когато я правих в Истанбул, лекарите дадоха голям шанс за събуждане на яйчниците, с продължително действие до 6м.. Тук Цветков каза , че е за по-млади пациенти и не давала особени резултати. Шах...сега на кого да вярваш ?

# 654
Защо да няма? Без никаква стимулация този месец тръгнаха 3 доминантни фоликула. Лошото е, че не ги хванахме навреме. Като отидох на преглед вече бяха по 20-22 мм. Третият по-малък, мислехме поне него да дебнем, но се отказахме, защото не е сигурно дали ще има нещо. Вчера беше 17 мм. Понеже ми е второ PRP цената даже беше 150 лв.
Blush Вероятно има разлики, но все пак мисля че има ефект.
П.С. Знам, че говорите за друг вид PRP, но просто давам пример за PRP на яйчниците.

# 655
  • София
Здравейте момичета! Честит празник!

Случвало ли ви се е след стимулация с кломифен да имате задържан ф? Никога преди не съм имала. Стимулацията беше февруари, имаше и неуспешен трансфер. Сега се чудя от какво е този ф. От кломифен или от кринон и естрофем след трансфера?

# 656
Аз имам една стимулация с кломифен, 2 фоликула в двата яйчника и също имах задържан фоликул въпреки овитрела.

# 657
Всичко се случва и не е нещо изключително. Просто мал шанс.

# 658
Melinda ,аз след първия неуспешен опит дойде си ми и , в месеца след това имах задържан ф . С Гонал ф и с цитродит  ми беше стимулацията .

# 659
  • София
Била съм преди с мериоферт, което е като гонал, цетротид и хориомон. Никакви задържани ф не е имало. Нито с фемара. Сега цикъл си дойде на време след като спрях лекарствата за трансфер
 Имах и овитрел 6500, което си е хориомон. Задържания ф се открива след втори цикъл. Хормони не съм изследвала. Бях за прп и се оказа, че са махнали и голям задържан ф. Което ме обърква, защото никога  преди не съм имала такова нещо и си мисля, че е от някое от лекарствата...

Общи условия

Активация на акаунт