Дългото чакане след трансфер - Тема 80

• 42 725
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
Здраввйте, момичета. Влизам да се оплача. Днес си се събудих със 100% пмс симптоми. Подуто лице, главоболие, болки в яйчниците (не са спирали от 3 ден), лошо ми е много. Датата за М ми е 8-9, а тест на 10, но изпитвам страх, ме може да не закарам до 10-ти. Не ми издържа нервната система вече, днес съм 8-ми ден. Кажете ми, моля, кога най-рано мога да тествам?  Пиклив? 5 дневен ембрион, слагаха ми таймираща инжекция за ову-то, трансфер на естествен цикъл. Инжекцията ми я сложиха на 21.02. Искам да си изчакам до датата, но с тези симптоми ми иде да се гръмна.

Аз баш със симптоми, че всеки момент ще ми дойде, забременях. Сега съм в шаш дали ще се развие, но това е друга тема. Иначе пикливите показване липса на бременност, айде пак рев. Да не се разочаровате от тях. Тоя път е естествено. Имах ин витро Ноември, почнах рано пикливи и много ме разстройваха. Лично при мен излезе веднага една умора. Даже реших, че се разболявам пак. Но при ин витро от медикаментите не може човек да прецени. Спокойстие. Чакането тепърва предстои. Стискам палци!!!! На всички момичета и на себе си!!!!!

# 661
Здраввйте, момичета. Влизам да се оплача. Днес си се събудих със 100% пмс симптоми. Подуто лице, главоболие, болки в яйчниците (не са спирали от 3 ден), лошо ми е много. Датата за М ми е 8-9, а тест на 10, но изпитвам страх, ме може да не закарам до 10-ти. Не ми издържа нервната система вече, днес съм 8-ми ден. Кажете ми, моля, кога най-рано мога да тествам?  Пиклив? 5 дневен ембрион, слагаха ми таймираща инжекция за ову-то, трансфер на естествен цикъл. Инжекцията ми я сложиха на 21.02. Искам да си изчакам до датата, но с тези симптоми ми иде да се гръмна.
Аз на 5 дневни ембриони реших да направя уринарен на 10 ден от трансфера и ми излезна много бледа черта.Следващите няколко дни пак правих, все бледи черти. Кръвен не правих отидох  направо на преглед, вече съм 10 седмица. И съм без никакви симптоми до сега. Пожелавам ти и ти да видиш двете чертички. Важното е да си спокойна и търпелива. На този етап според мене уринарен тест може и да отчете, може и да не отчете, всичко е много индивидуално.

# 662
Lily_2677, то не е ли рано още? Може би да изчакаш още малко?

Диасла, поздрави и успех! Нека този път всичко е наред при теб.

Благодаря, Делна. Ще чакам до датата за тест, ако преди това не се случи нещо.

# 663
Знам, че темата е много говорена, но все пак има различни мнения. Кога си взехте отпуска от работа, в деня на трансфера е ясно, но след това? Работата ми не е натоварваща, седя пред компютър и общо взето е това, понякога пътувамм, но рядко. И не знам как да процедирам,как би било добре. С док. не сме киментирали този въпрос.

# 664
Знам, че темата е много говорена, но все пак има различни мнения. Кога си взехте отпуска от работа, в деня на трансфера е ясно, но след това? Работата ми не е натоварваща, седя пред компютър и общо взето е това, понякога пътувамм, но рядко. И не знам как да процедирам,как би било добре. С док. не сме киментирали този въпрос.

Loveforever33, индивидуално е. Според моя доктор, няма пречка да се върна на работа след положителен тест. Почивка обаче препоръча за периода
до теста. А той не е по лигавите работи  - понеже съм му споделяла, че инсеминациите ги правих буквално в обедните почивки , той беше ок и не ми се е карал , че не почивам. Но сега каза изрично да не ходя поне първите 5-6 дни след ЕТ.
Иначе аз съм с полож. тест , но още не се връщам, защото искам да видя как ще се развие, тъй като и при мен имаше недобре нарастващо в началото чхг.
Предвид цялата гадост, през която преминаваме, се опитвам да не чувствам вина и да приема, че може и да се наложи да търся друга работа, ако нещо се обърка с Б.

# 665
Здравейте, момичета, както много други и аз ви чета отдавна и съпреживявам всичко, което ви се случва. Днес след 14 дневно чакане отново разочароващ отрицателен резултат. Това ми е четвърти опит (един с биохимична и три отрицателни). Странното е, че след всеки провал се чувствам все по-малко тъжна - днес дори не заплаках. И четирите опита лежах в къщи, явно е било грешка, следващия път отивам на работа. Хубавото е, че имам още 6 замразени на 5 ден. Успех на всички, знам че ще стане рано или късно Hug

# 666
След пункцията, и да има и да няма ЕТ задължително ли дават 20 дни болничен?

# 667
Мисля, че да.
Иначе за болничният по принцип колко дни да е, всеки си преценя според ситуацията. Има жени, които веднага се връщат на работа, защото работодателите им не проявяват разбиране и им създават проблеми. 
Лично аз нямах никакъв проблем с работодател и колеги и отсъствах цял месец от работа. Единствено, че после ми се беше натрупала доста работа като се върнах, но наваксах. Можеше и да си ходя на работа, ако не бяха тези грипни вълни, а ние ежедневно комуникираме с най-различни хора. Затова предпочетох, за да не си докарам някой вирус, по-добре да си седя вкъщи, макар че от един определен момент нататък започна да ми става много скучно. В дните, когато трябваше да се обяснявам с клиниката за резултатите от теста, беше добре, че съм си у нас, защото ако по това време бях на работа, психически нямаше да издържа да си върша работата спокойно, докато се изяснявам какво защо и как трябва да направя във връзка с озадачаващия резултат от теста.

# 668
Аз имам един неуспешен опит от миналата година и доколкото си спомням , след пункцията ми дадоха една седмица болничен и дори не ме попитаха искам или не. Според мен е важно да се пазим от вируси и настинки повечко в този момент. А пък след трансфера ми дадоха един месец, но си го прекратих след като резултата беше отрицателен.
Аз специално работя в училище и покрай всички грипове тогава, а и в момента предпочитам да си стоя вкъщи и да скучая, отколкото да ме хване нещо.
В неделя ще ми е пункцията, а цяла седмица си седя вкъщи превантивно. Много се радвам, че в работата срещам голямо разбиране по въпроса и дори ме окуражават да си почивам и да си се гледам, въпреки че се отразява зле на колегите.

# 669
И аз бях така след ин витро по дълъг протокол. Първият цикъл дойде, след него чаках 70дни някъде. Пих и нещо, ама забравих какво. Едното беше дуфастон със сигурност, който ненавиждам. Мазало е с тия хормони. Аз се оправих с повече спорт, сок от целина на гладно и фреш от ябълки, морков и малко червеи цвекло. Топли вълни нямах, но сърцебиене и други подобни. А никога не съм имала подобни проблем. Даже се притесних. Тря да взема да прочета книгата на Лидия Ковачева за гладолечение, от много време ми се иска да го направя, но не успявам за момента.
Dia, на теб биха ли ти блокираща инжекция при дългия протокол?
Аз бях с такава, понеже съм по донорска програма. Първия цикъл ми дойде 4 дни след спиране на инжекциите и лекарствата. А следващия още го няма. Закъснява ми вече с 8 дни. Коремът ми е отекъл. Потя се много, направо горещи вълни през деня, а вечер се будя по никое време. Ама, че неприятно. Не ми се беше случвало така при предишните опити с мои Я, но аз винаги бях по къс протокол тогава.
Друго, което съм развила, е лумбална спондилоза, ама то май от доста време се обажда. И сега отново съм на инжекции заради този проблем. Красота отвсякъде...

Здравей, нека да ти споделя моя опит след два трансфера на донорски Я. След първия цикъл веднага след неуспехите и в двата случая ми закъсня доста - съответно с 63 и 42 дни. И в двата случая имах блокираща инжекция, и в двата случая, точно като теб горещи вълни и в следствие сколиоза. Искам да те успокоя - това е случая и при други момичета с подобен опит. Минава постепенно. Въоръжи се с търпение, дай си почивка, направи нещо хубаво само за себе си. Аз отидох на разходчица до Лондон с приятелка. Заредих се положително, починах си. И ето, че сега съм осми ден от трансфер на ембрионче с моя Я. ЩЕ МИНЕ! С теб съм Simple Smile

# 670
Здравейте, аз съм втори ден след ЗЕТ на 2 тридневни ембриона. Това ми е втори опит.
Искам да Ви питам дали има някой с астма. Възможно ли е от лекарствата, добавките, които приемам да се влоша? Откакто съм стартирала инвитро процедурата едва дишам и става все по - зле. Не знам дали мога да издържа още една стимулация....
Здравей, аз съм с астма и алергия с астматични пристъпи към домашен прах и котки, но пък имам две котки за разкош. Много ме беше страх, как ще изкарам бременността, но за щастие нямах нито един пристъп. През тези девет месеца бях в най-доброто си здраве! Нито астмата се обади, нито алергията, нито дископатията. Единствено през първите седмици, от преди теста даже много се задъхвах и изморявах, качвайки се по стълбите. Успех! За протокола имам пет процедури.

# 671
Благодаря ти Poly 2020, много си мила Heartpulse
От сърце ти пожелавам успех и положителен тест съвсем скоро.

# 672
Благодаря ти Poly 2020, много си мила Heartpulse
От сърце ти пожелавам успех и положителен тест съвсем скоро.

Благодаря ти от сърце!

# 673
Момичета малко съм притеснена имах леко кафеникаво зацапване само на хартията, Нямам по бикините, и нз какво да си мисля. Званях на моя док каза да изпия две но шпа и още едно дуфастон и да чакаме. Набързо претичах до един гинеколог и каза че нищо неможе да направи дозите на лекарствата са ми на макс. Направо се уплаших. Незнам какво да си мисля.

# 674
Кой ден ти е?

Общи условия

Активация на акаунт