Дългото чакане след трансфер - Тема 80

• 43 036
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
Остана едно замразено, ама хич не се надявам на него! Не знам защо! Ще видя сега как стоят нещата с фонда и ще действаме пак наново! Трудно ще ми е с пътуването, и с детето, и с работата да наредя нещата наново, но не ми се отказва! Сега за сега нищо не ми се прави! Но като се познавам другия месец ще се задействам със сигурност!
Успех на вас, момичета! Трудно е, но не непостижимо! Ще ви следя да ви разбера хубавите новини, да ме обнадеждат наново!

# 451
този опит зет ли ти беше или свеж. финансирали фонда втори зет на същия опит или си го плащаме

# 452
Фондът финансира свеж или, в случай че по здравословни или други причини свежият трансфер се отложи - ЗЕТ трансфер.
С извършване на трансфера, било то свеж или ЗЕТ, опитът, финансиран от една заповед, приключва.

А, мисля, че имаше и някаква малка сума за съхранението на замразените ембриони , която фондът покрива. За самото замразяване също не съм плащала.

Ама то вече 100-200-300 лв. звучат като "къде ли не съм ги дал".

# 453
В моята заповед пише, че са ми отпуснати 4500 лв за първи опит, стимулация и свеж трансфер, + 500 лв за ЗЕТ.
В клиниката, която съм аз не се заплаща допълнително за замразяване и съхранение на ембрионите.
Новото за мен, което разбрах вчера е, че валидността на заповедта е една година и ако се прави ЗЕТ (имаш замразени ембриони от стимулацията), трябва да е също в рамките на тази година.
Може по медицински причини да се поиска удължаване на срока на заповедта, като от клиниката трябва да подадат молба до Фонда.

# 454
В моята заповед пише, че са ми отпуснати 4500 лв за първи опит, стимулация и свеж трансфер, + 500 лв за ЗЕТ.
В клиниката, която съм аз не се заплаща допълнително за замразяване и съхранение на ембрионите.
Новото за мен, което разбрах вчера е, че валидността на заповедта е една година и ако се прави ЗЕТ (имаш замразени ембриони от стимулацията), трябва да е също в рамките на тази година.
Може по медицински причини да се поиска удължаване на срока на заповедта, като от клиниката трябва да подадат молба до Фонда.
В коя клиника си

# 455
АГ Варна, но това за заповедта важи за всяка клиника.
Иначе, както аз имам два ембриона замразени на отделни "пръчки", ако реша да направя ЗЕТ с един ембрион, после втория трансфер си го заплащам, ако не се лъжа към 300-350 лв.

# 456
АГ Варна, но това за заповедта важи за всяка клиника.
Иначе, както аз имам два ембриона замразени на отделни "пръчки", ако реша да направя ЗЕТ с един ембрион, после втория трансфер си го заплащам, ако не се лъжа към 300-350 лв.
И аз ще се местя там при александров

# 457
ясно аз свеж нямах заради хос имах само зет. но имам още замразени в понеделник ще правя тест но не съм обнадеждена затова се интересувам за втори зет как седят нещата.

# 458
Ако питаш за втори ЗЕТ - аз мисля, че него сами си го плащаме, както и останалите трансфери, ако имаш още замразени ембриони.

# 459
2x2 имам още а какво ще ме посъветвате да изчакам ли един цикъл или още на този като спра лекарствата който ще дойде.

# 460
Моите бяха замразени след успешен опит по фонда! Сега беше ЗЕТ и всичко си плащахме и понеже бяха 3 бр наведнъж замразени, плащахме размразаване, резамразяване на едничкото, пък още за 6 месеца съхранение платихме на това, та в общи линии всичко ни излезна около 1300 а може би и повече, щото имах и РВМС! За това сега ще видя как стояха нещата с фонда, че откакто съм подавала преди 6 години има разлика със сигурност и ще подаваме документи, че с това даване...

# 461
ужас с това даване и накрая нищо. Понякога си мисля че това и ходенето до софия ме измаря повече отколкото процедурите. док каза че докато не свършат тези ембриони не мога да кандидатствам пак но ставаше въпрос за всичко отначало. неразбрах за втори зет как стоят нещата.

# 462
  • София
2x2 имам още а какво ще ме посъветвате да изчакам ли един цикъл или още на този като спра лекарствата който ще дойде.
Аз бих изчакала един цикъл, за да се възстанови организмът и да се “понаместят” хормоните,.

# 463
Силно се съмнявам да се наместят искаше ми се да се възползвам отжнатрупания естроген защото и без това ми е трудно с естрофема .

# 464
Не е проблем, ЗЕТ може да направиш още на следващ цикъл.
Аз съм правила стимулиран и на следващ  цикъл ЗЕТ.
Сега съм трети ден от ЗЕТ и нямам никакви усещания. Ако не стане, следващия месец пак.

Общи условия

Активация на акаунт