Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 51

• 40 776
  • 744
  •   1
Отговори
# 135
Излезе ми същата група от цитологията IIIA, прати ме на колпоскопия и от там да решат вече. Не разбирам тези резултати, уж 3та степен не е опасна, как така може да е най-лошото? Nansi на теб кава точнонти беше цитомамазката 3А, би ли споделила Simple SmileМного се притеснявам, преди една година бях 1 група
3гр. означава неустановени клетъчни промени, не значи, че не е опасна.
Миналага ходина същия лекар ли орави циъонамазката?

# 136
Здравейте. Знаете ли дали ще бъде верен резултатът от цитонамазка, ако тя се направи 4-5 дена след прием на ескапеле?

# 137
Излезе ми същата група от цитологията IIIA, прати ме на колпоскопия и от там да решат вече. Не разбирам тези резултати, уж 3та степен не е опасна, как така може да е най-лошото? Nansi на теб кава точнонти беше цитомамазката 3А, би ли споделила Simple SmileМного се притеснявам, преди една година бях 1 група
Да, същият

# 138
  • Sofia
Здравейте, бременна съм в 15-та гестационна седмица с дисплазия 3-та степен, след направена биопсия. Чудя се към кой лекар да се обърна от тук нататък. Може ли препоръки? Разгледах ги на първата страница, но не видях някой от майчин дом и не знам дали ми е необходим онколог или акушер гинеколог или такъв, който се занимава с конизация? Предполагам че ще се наложи да е екипна работа, за това ми се струва най-подходящ майчин дом.

# 139
ennya, препоръчвам др.Златков, има частен прием в кабинет др.Гунев 2
http://zdravencatalog.com/медицински-център-д-р-гунев/

http://www.mu-sofia.bg/za-universiteta/upravlenie/rektorat/viktor-zlatkov/

# 140
Здравейте, момичета, взех си хистологията и според лекарката всичко е наред. доброкачествено е било. Искам да ви попитам след колко време ще може да се направи цитонамазка? Направена ми беше биопсия и кюретаж на канала. Може би 3 месеца след това? За колпоскопа няма ограничение във времето, нали? Според лекарката 2 меструации след операцията да отида на преглед, но тогава ще са минали 2 месеца. Ще има ли смисъл от цитонамазка тогава, 2 месеца след кюретажа?

# 141
Обикновено след 3м се правят нови изследвания.Поне 6 седмици заздравява раната, трябва време.

# 142
Да, същият
Не се притеснявай нека първо те прегледат на колпоскоп. И аз бях така преди това нямах никакви проблеми и изведнъж 3а група.
Може твоя колпоскоп да е чист, пожелавам ти го. За съжаление цитонамазката не е достатъчна, като годишен преглед трябва и задължително колпоскопия според мен. Но никой не ми го беше казал това на мен.

# 143
Здравейте, на клетъчни промени има две опции, едната Клетки в норма, другата Клетъчни промени, свързани с.
На мен ми е отбеляано втората опция, а под вариант е други.
Не знам дали имам основание за притеснение, тъй като резултатът ми е I и гинекорогът ми каза да го потърся само ако е III или нагоре.

# 144
Здравейте, на клетъчни промени има две опции, едната Клетки в норма, другата Клетъчни промени, свързани с.
Не знам дали имам основание за притеснение, тъй като резултатът ми е I и гинекорогът ми каза да го потърся само ако е III или нагоре.
Здравейте, аз имах цитонамазка 2 гр. с клетъчни промени, свързани с "други". Говорих с четири гинеколожки, според които "всичко е наред щом ПАП е 2". Не се примирих обаче, бях много притеснена и отидох при добър онкогинеколог. Резултатът - 3А гр.,  атипични зони - ЦИН 1, високорисков ЧПВ, раничка и полип. И до днес мъките ми продължават дори след ЛИИП. Така че аз на такива, дето казват 1 и 2 гр. и без колпоскоп вс е ОК, вече не вярвам. Не искам да те плаша, тези промени твърде възможно е да са от банално възпаление, но при мен за жалост не. Радвам се, че не оставих нещата така и сега вървя по пътя към оздравяването .

# 145
Здравейте, аз имах цитонамазка 2 гр. с клетъчни промени, свързани с "други". Говорих с четири гинеколожки, според които "всичко е наред щом ПАП е 2". Не се примирих обаче, бях много притеснена и отидох при добър онкогинеколог. Резултатът - 3А гр.,  атипични зони - ЦИН 1, високорисков ЧПВ, раничка и полип. И до днес мъките ми продължават дори след ЛИИП. Така че аз на такива, дето казват 1 и 2 гр. и без колпоскоп вс е ОК, вече не вярвам. Не искам да те плаша, тези промени твърде възможно е да са от банално възпаление, но при мен за жалост не. Радвам се, че не оставих нещата така и сега вървя по пътя към оздравяването .
Аз правих колпоскопия в деня на цитонамазката. Всичко беше наред.

# 146
Благодаря за темата, ще ми бъде много полезна!

# 147
Аз правих колпоскопия в деня на цитонамазката. Всичко беше наред.
Значи всичко е наред. Нямаш място да се притесняваш.

# 148
Ако колпоскопията ви е чиста, дават ли ви някакъв документ от частен кабинет.

# 149
Ако колпоскопията ви е чиста, дават ли ви някакъв документ от частен кабинет.
Не, освен описание в амбулатирен лист: пример- колпоскопия без находки или със...еди какво си...

Общи условия

Активация на акаунт