Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 51

• 40 780
  • 744
  •   1
Отговори
# 150
Ако колпоскопията ви е чиста, дават ли ви някакъв документ от частен кабинет.
Не, освен описание в амбулатирен лист: пример- колпоскопия без находки или със...еди какво си...
Мисълта ми е, които не работят по здравната каса не издват амбулаторен лист, а дали дават някакъв документ?. Бях силно възмутена от въпросния лекар и отидох да се разправям, не ми даде никакъв документ. В понеделник щял. А това е масова практика в България при частници, направо побеснях

# 151
  • София
Винаги, когато съм изисквала заради допълнителното здравно осигуряване документ не са ми отказвали. Лист с констатацията от прегледа с подпис и печат на лекаря е равнозначно на амбулаторен лист.
Честно казано в други случаи не изисквам, пазя си резултатите от изследванията и снимките от прегледа с ехограф, не са ми трябвали други документи.

# 152
Винаги, когато съм изисквала заради допълнителното здравно осигуряване документ не са ми отказвали. Лист с констатацията от прегледа с подпис и печат на лекаря е равнозначно на амбулаторен лист.
Честно казано в други случаи не изисквам, пазя си резултатите от изследванията и снимките от прегледа с ехограф, не са ми трябвали други документи.
Това имах предвид под “амбулаторен лист”.Аз не ходя по ЗК на гинеколог.

# 153
Мен ме дразни, че Дянкова не дава никакъв амбулаторен лист освен ако не бъде помолена изрично. Имам сума прегледи при нея без лист, защото не ми се занимава с галимацията по искане на пари от фонда. После като ходя при друг лекар, трябва устно да разказвам какво е било.
Карагьозов винаги пише, въпреки че е на частно.

Последния път при него обаче ми се стори, че при колпоскопия не намаза с оцетна киселина. Тъй като обсъждахме друго, не ми дойде наум да попитам и чак вкъщи осъзнах, че нещо не беше наред. Според вас дали колпоскопията е показателна така?
Направо ми писна за всяко нещо да трябва да ги следиш, питаш, настояваш. Аман.

Последна редакция: ср, 19 фев 2020, 18:23 от Дъждец

# 154
Мен ме дразни, че Дянкова не дава никакъв амбулаторен лист освен ако не бъде помолена изрично. Имам сума прегледи при нея без лист, защото не ми се занимава с галимацията по искане на пари от фонда. После като ходя при друг лекар, трябва устно да разказвам какво е било.
Карагьозов винаги пише, въпреки че е на частно.

Последния път при него обаче ми се стори, че при колпоскопия не намаза с оцетна киселина. Тъй като обсъждахме друго, не ми дойде наум да попитам и чак вкъщи осъзнах, че нещо не беше наред. Според вас дали колпоскопията е показателна така?
Направо ми писна за всяко нещо да трябва да ги следиш, питаш, настояваш. Аман.
Съгласна съм, те са задължени да дават. Иначе все едно не си бил на преглед и никаква отговорност не поемат.

# 155
Понеже и аз имам някакви съмнения за разтворите. Да попитам за оцетната киселина с марля ли се нанася и самата киселина е прозрачна? Вълху марлята

# 156
  • София
Да, с марля, прозрачна е, а йодният разтвор е кафяв.

Аз ви разбирам идеално, но и себе си убеждавам, че не е добре човек да се вглежда безкрайно. Посещаваме специалисти, които виждат по хиляди шийки, ако има нещо притеснително ще го видят Simple Smile

# 157
Внимавай с вида конизация. Може би скалпелна е най-добре при бременност. Имам приятелка с вече голяма дъщеря, която е глуха от раждането. Правили са к конизация по време на бременност ( не зная точно каква, предполагам лазерна) и плодът е оглушал от вибрациите. Вероятно са улучили момента на оформяна на слуха.

Здравейте, бременна съм в 15-та гестационна седмица с дисплазия 3-та степен, след направена биопсия. Чудя се към кой лекар да се обърна от тук нататък. Може ли препоръки? Разгледах ги на първата страница, но не видях някой от майчин дом и не знам дали ми е необходим онколог или акушер гинеколог или такъв, който се занимава с конизация? Предполагам че ще се наложи да е екипна работа, за това ми се струва най-подходящ майчин дом.

# 158
Как конизация по време на бременност?
Много рисково решение и действие...
Задължително се консултирай с онкогинеколог.
Бих препоръчала Проф. Томов, но той е в Плевен.

# 159
Извинявам се, ако въпросът ми е глупав, но какво точно означават плюсчетата в цитонамазката? Ясно е, че означават наличие, но броят им означава ли нещо, тъй като съм виждала такива с повече плюсчета?

# 160
Положителна находка значи според мен.

# 161
Момичета, бихте ли ми помогнали с разчитането на резултатите от цитонамазката? Много ми е притеснено, защото пише контролна след 6 месеца, а не след година 🙏

# 162
Joy, не се тревожи. При втора Б група обикновено такъв срок дават за проследяване. В надежда ли е правена цитонамазката?

# 163
Joy, не се тревожи. При втора Б група обикновено такъв срок дават за проследяване. В надежда ли е правена цитонамазката?
Lola92, не знаеш колко ми е важно мнението ти точно в този момент.., благодаря ти! Да, в Надежда е правена. Имам едно слузесто лепкаво течение, за което правих всички изследвания, за които се сетих, но нищо не открих. Лекарят ми вдига рамене, казва, че е хормонално. Да, ама не- повлиява се от антибиотици. Та се притесних да не е някое възпаление на шийката или нещо не знам и аз

# 164
Възможно е да е възпаление на шийката, но то трудно се диагностицира. Обикновено излиза на хистология като вече хроничен цервицит.
За течението- и анаеробните причинители на инфекции ли изследвахте?

Общи условия

Активация на акаунт