Съвместно съжителство?

• 14 285
  • 379
  •   1
Отговори
# 270
Заради такива писания изведнъж всички жени стават меркантилни в очите на мъжете.
Стават в очите на идиотите. Като женскониковия. Той, ако чуе две приятелки да си говорят как им се качват заплатите през годините, пак ще помисли, че поне едната иска точно и лично него да окраде.
Нормален мъж, който има личен емоционален контакт с жени, не си мисли подобни глупости.

# 271
  • Paris, France
Познавам доста жени със собствени жилища (купени или наследени от родител, баба, дядо, купени с пари от работа в чужбина), които са заживяли с мъже в техните си жилища. Мъжете са без собствено жилище в София, отишли са да учат или работят там и са се запознали с жената. Имам съученичка, чиято майка отиде да живее при мъж, а остави апартамента на дъщеря си, зетя и внучето. Две далечни братовчедки също живяхя така.

Жребчето, познавам много хора с наследства, които са получени преди да навършат 30г. Не е нужно и двамата родители са умрат. Ако са разведени, примерно и единият умре детето наследява всичко. Имам познат, който наследи апартамент и вила от покойния си баща, а след година още един апартамент от майката на покойния си баща и после и имоти в провинцията от дядо си по бащина линия. Живее си с баба си, а майка му е в чужбина. Не ще да иде в апартамента на майка си, сакън да не би да си сготви веднъж сам. Поне половината от жените на моя възраст са разведени или никога неженени.

Не познавам много жени, готови да припнат да се нанасят у мъж. Ако връзката не тръгне трябва да се изнасят, да търсят квартира. Не си е работа. Никога не приех да ида при мъж, а много мъже са ми го предлагали.

А ТафТаф описа реалността на двойките около нея, в София. Ясно е, че в провинцията е различно, но там пък има доста празни жилища.

# 272
  • Пловдив
Скрит текст:
Познавам доста жени със собствени жилища (купени или наследени от родител, баба, дядо, купени с пари от работа в чужбина), които са заживяли с мъже в техните си жилища. Мъжете са без собствено жилище в София, отишли са да учат или работят там и са се запознали с жената. Имам съученичка, чиято майка отиде да живее при мъж, а остави апартамента на дъщеря си, зетя и внучето. Две далечни братовчедки също живяхя така.

Жребчето, познавам много хора с наследства, които са получени преди да навършат 30г. Не е нужно и двамата родители са умрат. Ако са разведени, примерно и единият умре детето наследява всичко. Имам познат, който наследи апартамент и вила от покойния си баща, а след година още един апартамент от майката на покойния си баща и после и имоти в провинцията от дядо си по бащина линия. Живее си с баба си, а майка му е в чужбина. Не ще да иде в апартамента на майка си, сакън да не би да си сготви веднъж сам. Поне половината от жените на моя възраст са разведени или никога неженени.

Не познавам много жени, готови да припнат да се нанасят у мъж. Ако връзката не тръгне трябва да се изнасят, да търсят квартира. Не си е работа. Никога не приех да ида при мъж, а много мъже са ми го предлагали.

А ТафТаф описа реалността на двойките около нея, в София. Ясно е, че в провинцията е различно, но там пък има доста празни жилища.
Явно зависи и за хора на каква възраст става дума; също и от населеното място. Simple Smile Поне тук в Пловдив родителите на младите мъже и жени под 30 години не бързат да умират, и то разведени. Какъв е процентът на разведените родители; че и при колко от тези разведени едниният е умрял, докато детето му е още на 20 и няколко години; че и колко от останалите живи разведени има имот, който да прехвърлят на детето; че и колко от тези пък искат да го прехвърлят толкова отрано? Процентът май-май е десетки пъти по-малък от общото правило.

Скрит текст:
Без да се обиждаш, но като те чета и направо си представям една картинка:
Дебел тефтер и като стане въпрос за жени с наследено жилище, отваряш, гледаш и - аха 4бр.; разведени жени с две деца - отваряш и хоп - 10бр., жени черпени с повече от 100лв за една вечер - гледаме - 0бр. и т.н.
п.с. Може да не е тефтер, може да е екселска таблица на облак....
Няма как да се обиждам от нечии фантасмагории, плод на собственото му развинтено въображение. Simple Smile Да му мисли този, който ги мисли и пише тези смехории. Smile

Последна редакция: нд, 02 фев 2020, 16:23 от На кака жребчето

# 273
  • Paris, France
Жребчето, само около мене има стотина българки със синове и дъщери на 20-40г и всичките са осигурени със жилища. Някои са им купили, други са се отказали от наследство за да наследи детето вместо тях, на трети децата им са получили наследство от бащата. По-миналата година приятелка купи стая, хол и кухня в София за да има синът и жилище като иде да учи там. Бащата, който от 10+ години живее в Щатите му купи веднага две стаи хол и кухня в идеалния център. Надцакваха се и двамата къде да иде сина им и всеки се надяваше синът да го избере. Нехранимайкото избра Украйна и сега основно се мотае там. Бащата има и къща в Калифорния. Има и живи баби и дядовци, които са пръснати по света и къщите им са празни.

Не съм от Пловдив, но в Стара Загора, където средната заплата е като в Софето, във входа на баба ми и дядо ми има 4 празни апартамента, а в останалите 3 живеят 4 пенсионера. В целия блок няма нито едно младо семейство с дете под 16г. Блокът в тухлен, на централно място и всички апартаменти са тристайни.

В България има 4 милиона жилища за 7 милиона население, което реално е към 6 милиона, защото много хора работят половин година другаде и се връщат за малко, а се водят там.

Тези 20-40г, за които ти говоря си живеят сами или с баба, с родител. Нито мъжете, нито жените са хукнали да търсят партньор, да се изнасят и са се мама сят у друг или да прибират някого.

# 274
Нямам причини да съм злонамерена. Не знам каква полза да пиша колко са зле мъжете, освен за успокоение на жени с неуспешни опити да открият и вържат “подходящия”. На мен ми е важен човекът и отношенията ми с него, връзката не я мисля, сама си върви Wink.
От какъв зор трябва да ми дреме за чуждите връзки, че и да ги спасявам, споделяйки негативен опит? Simple Smile Така или иначе - писаници и приказки в тази посока има достатъчно. Аз пиша точно това, което мисля, ако някоя се чувства виновна - много съжалявам Simple Smile

Последна редакция: нд, 02 фев 2020, 17:58 от Дренка

# 275
в Стара Загора, където средната заплата е като в Софето
С всичко друго съм съгласна, но цитираното не е вярно. Може да плащат повече в тецовете, но СтЗ е провинциален град. Областен, но провинциален, та и заплатите са провинциални.

# 276
Днес се почувствах готова. И му предложих да се пренесе.

# 277

Ей браво Simple Smile)) само хубави неща да ви се случват

# 278
  • София
А, той кво?

# 279
Предполагам, стяга си багажа..))

Капатник, благодаря!

# 280
  • Пловдив
Скрит текст:
Жребчето, само около мене има стотина българки със синове и дъщери на 20-40г и всичките са осигурени със жилища. Някои са им купили, други са се отказали от наследство за да наследи детето вместо тях, на трети децата им са получили наследство от бащата. По-миналата година приятелка купи стая, хол и кухня в София за да има синът и жилище като иде да учи там. Бащата, който от 10+ години живее в Щатите му купи веднага две стаи хол и кухня в идеалния център. Надцакваха се и двамата къде да иде сина им и всеки се надяваше синът да го избере. Нехранимайкото избра Украйна и сега основно се мотае там. Бащата има и къща в Калифорния. Има и живи баби и дядовци, които са пръснати по света и къщите им са празни.

Не съм от Пловдив, но в Стара Загора, където средната заплата е като в Софето, във входа на баба ми и дядо ми има 4 празни апартамента, а в останалите 3 живеят 4 пенсионера. В целия блок няма нито едно младо семейство с дете под 16г. Блокът в тухлен, на централно място и всички апартаменти са тристайни.

В България има 4 милиона жилища за 7 милиона население, което реално е към 6 милиона, защото много хора работят половин година другаде и се връщат за малко, а се водят там.

Тези 20-40г, за които ти говоря си живеят сами или с баба, с родител. Нито мъжете, нито жените са хукнали да търсят партньор, да се изнасят и са се мама сят у друг или да прибират някого.
Къде ги четеш тези неща за 4-те милиона жилища в България? Simple Smile Огромна част от жилищата/къщите в България са по селата и са изоставени или са посещавани няколко пъти годишно от наследниците. Над 1 милиона от тях буквално се рушат или са полуразрушени, така че не могат да минат за ставащи за живеене жилища. Стойностите, които си споменала (ако са верни изобщо), не са показател за действителното положение при имотите и кой къде живее. Получава се нещо като от онзи виц: "Едни ядат кюфтета, а други картофи, значи средностатистически всички ядат кюфтета с картофи". То и в една от фирмите, в която работех, средният доход беше 50 000 лева на човек, само че двамата съдружници получаваха по 100 000 лева месечен доход, а всички работници - в най-добрия случай по 400 лева на месец. Аз бях единственият измежду служителите със заплата 800 лева в онези години. Ама, нали, като сметнеш усреднено, се получава една доста апетитна заплата, която въобще няма нищо общо с действителността. Същото е и при жените: Ако на 100 жени се падат 100 деца, усреднено всяка е раждала по 1 дете, обаче на практика 70 жени са родили 100 деца, докато 30 жени все още не са раждали.

Относно доходите в Стара Загора, също не съм съгласен, тъй като там само малка част от населението получава прилични доходи покрай ТЕЦ-овете. Имам приятел от близък на Стара Загора град, работещ точно в тези мини. Ако изключим тези хора, то масата там са с по-ниски доходи от тези в Пловдив. Именно затова и е по-правилно да се отчита положението при мнозинството хора, а не при всички усреднено.

# 281
  • Paris, France
Скрит текст:

Къде ги четеш тези неща за 4-те милиона жилища в България? Simple Smile Огромна част от жилищата/къщите в България са по селата и са изоставени или са посещавани няколко пъти годишно от наследниците. Над 1 милиона от тях буквално се рушат или са полуразрушени, така че не могат да минат за ставащи за живеене жилища. Стойностите, които си споменала (ако са верни изобщо), не са показател за действителното положение при имотите и кой къде живее. Получава се нещо като от онзи виц: "Едни ядат кюфтета, а други картофи, значи средностатистически всички ядат кюфтета с картофи". То и в една от фирмите, в която работех, средният доход беше 50 000 лева на човек, само че двамата съдружници получаваха по 100 000 лева месечен доход, а всички работници - в най-добрия случай по 400 лева на месец. Аз бях единственият измежду служителите със заплата 800 лева в онези години. Ама, нали, като сметнеш усреднено, се получава една доста апетитна заплата, която въобще няма нищо общо с действителността. Същото е и при жените: Ако на 100 жени се падат 100 деца, усреднено всяка е раждала по 1 дете, обаче на практика 70 жени са родили 100 деца, докато 30 жени все още не са раждали.

Относно доходите в Стара Загора, също не съм съгласен, тъй като там само малка част от населението получава прилични доходи покрай ТЕЦ-овете. Имам приятел от близък на Стара Загора град, работещ точно в тези мини. Ако изключим тези хора, то масата там са с по-ниски доходи от тези в Пловдив. Именно затова и е по-правилно да се отчита положението при мнозинството хора, а не при всички усреднено.

От тук е информацията:

https://www.nsi.bg/bg/content/3145/%D0%B6%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%89%D0%B0

В градовете има над 2.5 милиона жилища, като градското население е около 4.6 милиона души. Масово млади хора с възможност за живот в празно жилище на родител, без да плащат наем, живеят с някоя баба. Това и тук вече е популярен начин на живот. Преди 20г беше рядкост.

Само двама души познавам, които работят в ТЕЦ и да, големи са им заплатите, но познавам много хора, които работят друго и живеят добре. Далечен братовчед работи в ТЕЦа. Живее сам с детето и апартамента си го купи след работа в чужбина, не след започване на работа в ТЕЦа. Сестра му си работи там от 30г, не и е толкова голяма заплатата, но си има собствен апартамент и живее добре и даже не иска да ходи в чужбина, а дъщерята на приятеля и живее в Англия и професията на братовчедка ми е търсена там. Ето, приятелят на братовчедка ми се нанесе при нея. Имам много приятелки от детството които живеят там и са доволни. Познавам няколко човека, които се върнаха от Америка и си развиват бизнес там. Позната учителка по френски се върна и си отвори частно училище. Моя далечна леля ще иде да живее там с мъжа си като се пенсионират тук, а може и вече да се отишли. Мъжът и ще живее в нейния апартамент. Е, има и голям цигански квартал, където сигурно не е толкова уредено и празно.

Пловдив е много гъсто населен. Там прииждат доста хора от Родопите. В Стара Загора не е точно така. Хубав град е.

# 282
И около мен има доста примери за млади двойки с дете, които живея с родител/родители или някоя баба. Донякъде е разбираемо когато са на по 20тина години и при цените на жилищата. На някои дори им е много удобно да си имат под ръка баба, която е винаги на разположиние да гледа детето. Струва ми се че по-честият вариант е да живеят при родителите на жената, отколкото на мъжа. Което рязко ми се разминава с мита за меркантилната българска жена, която не поглежда мъжете без апартамент в Лозенец.

# 283
Стара Загора е студентски град, и то с чуждестранен приток, да не забравяме.
Аз два пъти ползвах такси там преди около 3 години, и ми направи впечатление, че ме таксуваха, като за чужденка в софийска копърка. Правя си аналог с цени и разстояния за Варна и София, та оттам ми се видя ужасяващо.
Хубав град беше за мен, в соц времето. Не бих се заселила там точно.

# 284
  • Агент под прикритие
Стара Загора, ако не е ТЕЦ-а и студентите, са живи умрели. Подобно на положението в Габрово, но без ТЕЦ-а. Казвам го като половин заралия.

Общи условия

Активация на акаунт