Съвместно съжителство?

• 14 279
  • 379
  •   1
Отговори
# 240
  • München, Deutschland
Приятелка работи във фирма, в която разработват машини за диализа, и още други. Повече от 7г е отнело... Ще я питам що не са пуснали пробна версия в болниците по-рано...

# 241
Да, ама приятелката ти работи и взима редовен доход. А някой иска с години да прави кариера и да пробива, но може би с идеята, че години нищо и после хоп! яката пачка. Сори, ама ако до година не е нает на начални позиции в своята област и не прави поне символични пари, или е измама, или фантазия.

Както казах, познавам жена, дето години наред осигуряваше условия за мъж да следва мечтите си, ама не устиска, много й дойде. И без човек да е сметкаджия, то натежава и абсурдът става пълен, като се усетиш, че човекът гони Михаля или буквално е измамник и раздува приказки.

# 242
  • Пловдив
Скрит текст:
Да, ама приятелката ти работи и взима редовен доход. А някой иска с години да прави кариера и да пробива, но може би с идеята, че години нищо и после хоп! яката пачка. Сори, ама ако до година не е нает на начални позиции в своята област и не прави поне символични пари, или е измама, или фантазия.

Както казах, познавам жена, дето години наред осигуряваше условия за мъж да следва мечтите си, ама не устиска, много й дойде. И без човек да е сметкаджия, то натежава и абсурдът става пълен, като се усетиш, че човекът гони Михаля или буквално е измамник и раздува приказки.
Кой ти каза, че въпросният мъж не взема редовни доходи? Просто все още не е започнал да взема и дял от това, което е решил да развива с цел да се разрастне. А това винаги изисква време.

Скрит текст:
Условията се градят от двамата. Като искаш наготово, само да си събуеш обувките и да легнеш, стой си при майка си и недей да философстваш за любовта, живота и 42.
Точно така! Отново си права. Сега приложи на практика собствените си форумни изявления и ще видиш, че действително ще си щастлива, работейки за половината от материалните условия (не е задължително ти да предоставяш всичките). Мъжът до теб дори ще ти осигурява "морална подкрепа", "присъствие", "разбиране", "нежност", "креватни умения". Все приказни неща, които много жени са изтъквали като предоставяни от тях самите в замяна на мъжките материални условия.

Последна редакция: нд, 02 фев 2020, 00:58 от На кака жребчето

# 243
Познавам хора сменяли континенти за да са с човека, който обичат. С мъжа ми също направихме доста компромиси, за да сме заедно. Когато имаш желание, намираш начин. Това с младежа, който има нужда да си живее с родителите, за да се развива кариерно ми звучи като оправдание. Явно му е удобно да си има другарче за секс без ангажименти, но не му се полагат никакви излишни усилия - да се мести, да участва с пари в наеми и плащане на сметки...И се чуди как да звучи убедително. Малко трудно ще е за момичето да преглътне истината " за секс ставаш, но за повече - не".
Когато двама души си делят парите за наема и сметките, изобщо не са непосилни разходите. Напротив, доста по-изгодно е за двойка, отколкото за сам човек. Но мъж, който не се е научил до 33 да се издържа сам, едва ли ще се промени. Познавах един такъв, живеше си с мама и тате до 35, отвреме на време завързваше някоя кратка връзка, докато момичето не се усетеше, че отлепяне от мама няма. Пречупи се чак когато се запозна с жена със собствено жилище и стабилна заплата. Както сподели въпросната жена - нещата много бързо се развили, от първата вечер, в която е останал да нощува, повече не си тръгнал. Такива просто обичат да им е максимално лесно в живота.

# 244
Един мъж иска ли да бъде до една жена, нищо няма да го спре. Останалото е оправдания само.

# 245
  • Пловдив
Скрит текст:
Един мъж иска ли да бъде до една жена, нищо няма да го спре. Останалото е оправдания само.
Така е. Важи и за жените, които искат да са до един мъж - нищо няма да ги спре, ако истински го желаят.

Скрит текст:
Познавам хора сменяли континенти за да са с човека, който обичат. С мъжа ми също направихме доста компромиси, за да сме заедно. Когато имаш желание, намираш начин. Това с младежа, който има нужда да си живее с родителите, за да се развива кариерно ми звучи като оправдание. Явно му е удобно да си има другарче за секс без ангажименти, но не му се полагат никакви излишни усилия - да се мести, да участва с пари в наеми и плащане на сметки...И се чуди как да звучи убедително. Малко трудно ще е за момичето да преглътне истината " за секс ставаш, но за повече - не".
Когато двама души си делят парите за наема и сметките, изобщо не са непосилни разходите. Напротив, доста по-изгодно е за двойка, отколкото за сам човек. Но мъж, който не се е научил до 33 да се издържа сам, едва ли ще се промени. Познавах един такъв, живеше си с мама и тате до 35, отвреме на време завързваше някоя кратка връзка, докато момичето не се усетеше, че отлепяне от мама няма. Пречупи се чак когато се запозна с жена със собствено жилище и стабилна заплата. Както сподели въпросната жена - нещата много бързо се развили, от първата вечер, в която е останал да нощува, повече не си тръгнал. Такива просто обичат да им е максимално лесно в живота.
Да, и аз познавам две такива жени, които са редки изключения. Обикновено в може би над 95% от случаите мъжът е този с жилището и стабилните доходи.

# 246
Когато се запознах със съпруга ми живеехме в различни градове. 2 месеца по-късно, бях напуснала работа и живеех при него. През тези 2 месеца да сме се видяли 5-6 пъти. Сега - 4 години по-късно имаме брак, 2 деца и жилище. Много сме бързи...😁 нооо много си го обичам, направо го обожавам...и с цялата си същност усещам, че е взаимно.  Така че...всичко е до хора. Не мисля, че по въпроса има някакъв стандарт...

Последна редакция: нд, 02 фев 2020, 01:50 от she___

# 247
...и в Сибир ще го последват, нали? Ами не, не е така. В един момент свършват силите, губиш уважение и се отказваш, защото ТОЙ прекалено глупости е натворил.

# 248
  • Пловдив
...и в Сибир ще го последват, нали? Ами не, не е така. В един момент свършват силите, губиш уважение и се отказваш, защото ТОЙ прекалено глупости е натворил.
Защо толкова често боравиш с черногледство и вечно търсиш вина у някого (само в 100% от случаите)? Животът е много по-пъстър, отколкото мислиш. Имаме необятни възможности пред себе си, стига да си дадем ясна представа кои сме и какво можем да дадем от себе си на човека, когото би ни направил щастливи. Simple Smile

# 249
Те възможностите като са необятни - лесно. Трудно е да направиш конкретните неща. А там вече не е толкова пъстро, там са няколко хитринки, като на Ежко Бежко. Иначе Лисицата има хиляда хитрини в торбата, ама ги забравя.

И не, хич не е толкова пъстър животът, в крайна сметка повечето дейности се свеждат до няколко прости принципа. Нали знаеш поговорката - в ума на начинаещия има много възможности, в ума на майстора- малко. Тоест начинаещият вижда много пътища, но още не знае, че в 99.99% от тия пътища няма нищо ценно. Трябва да настъпи мотиката няколко пъти обаче, докато се усети.

А съм черногледа, щото е в пъти по-лесно да омажеш нещата, отколкото да излязат елегантно.

# 250
Така е. Важи и за жените, които искат да са до един мъж - нищо няма да ги спре, ако истински го желаят.

Да, и аз познавам две такива жени, които са редки изключения. Обикновено в може би над 95% от случаите мъжът е този с жилището и стабилните доходи.

Няма значение за мъж или жена става дума. Никой не харесва филма "обичам те заради квартирата". Никой не иска да бъде използван.  Друг е въпросът, че много мъже сами си търсят отношения тип покупко продажба.

# 251
Няма значение кой е този, който осигурява базата, ако единият е само по приказките, проблемите рано или късно ще дойдат.
Ми не е начин съжителството да видиш има ли любов. Съжителството е естествен ход на отношения...
О, така е. Въобще нямах предвид това. И напред писах, любовта е единствната причина, която ме е накарала да заживея с мъж. Имам предвид за мрънкащите, просто осъзнават, че са сгрешили в преценката си и любовта е едностранна. Докато са гаджета се виждат рядко, кафенце, ресторант, секс и не са могли да го усетят. На такива места човек е в еуфория и е лесно да обича всички Simple Smile

# 252
  • Paris, France
Скрит текст:
Явно имат изисквания, мъжът да прави всичко наравно с тях. Чудесно!
Много ще ми е сладко да видя бг мъж, който гледа поне 3 дни в седмицата дете между една и две или да дава половин такса за частна дг.
Но темата не е за това.
Да, правилно си разбрала. Там жените работят и макар да нямат изискване мъжът да работи, все пак работи и той. Там много от жените имат собствени коли и макар да нямат изискване мъжът също да има своя кола, понякога и мъжете имат такава. Там жените пазаруват и мъкнат тежки торби и също това го правят и мъжете редом до тях. Това е пример как съжителството между тях се основава на взаимност и приятелство.

Даже познавам една двойка (мускулест финландец с 27-годишна крехка рускиня 155 см), където той ѝ предоставя възможността тя да мъкне 10-килограмовите торби, докато той си проверява съобщенията в What's app в телефона. Аз много пъти съм ѝ предлагал в това време да взема торбата, но тя само веднъж се съгласи. Там жените имат голям зор да се доказват като равни и не по-малко можещи и самостоятелни от мъжете. Малко повече мозъчна промивка имат от страна на женски списания и предавания, подстрекаващи към феминизъм, но им действа безотказно. Тя е 40 кг с мокри дрехи и изнемогва с двете торби, но в същото време се усмихва и казва "Не, мога и сама". А пък като съм отварял вратите на кооперацията, в която ми беше квартирата там, на няколко жени на млада и средна възраст, се цупят неодобрително. Една млада русалчица направо избързваше сама да си отваря, само и само да не ми позволи аз да го сторя за нея. Срам ги е да признаят, че им е приятно едно кавалерско отношение и вместо това държат да бъдат усещани като силни. Единствено няколко от възрастните жени там ми благодаряха и се усмихваха. А мои приятели финландци ми казваха (но на английски) неща от типа на "Те могат да се оправят и сами".

Да, те наистина могат да се оправят сами. Много от тях редовно ги оправят чужденци, щото техните са пияндури и депресари. В големите им градове болшинството жени ги педепцат, с повод и без повод, чужденци.

Не случайно партньорката на твоя познат е рускиня. Армии рускини, филипинки, кубинки им правят мили очи докато си оправят документите и после шута.

Аз нося торби, проблем не виждам с това. Най ме дразнеше мъжът ми, който дебнеше на прозореца и тичаше долу да качва торбите. Отучи се.

Най-малкия проблем на скандинавците е това, че не носят торби. Особени са и доста стиснати по отношение на храна даже. Шведският мъж на българска позната на майка ми купувал един пилешки крак за него, жена му, детегледачката (която живее там и е българка), бебето им и дъщеря му от първия брак, която живеела с тях, защото майка и нямала време да я гледа.

Те не могат да се забавляват, да танцуват. Дървени са, едни такива. Да, гледат деца и на мене това ми е отблъскващо за мъж.

https://www.helsinkitimes.fi/157-lifestyle/13851-are-foreign-men … innish-women.html

# 253

Кой ти каза, че въпросният мъж не взема редовни доходи? Просто все още не е започнал да взема и дял от това, което е решил да развива с цел да се разрастне. А това винаги изисква време.

Ами, то се подразбира от цялата ситуация, че дори и да са му редовни доходите, са ниски, щом не иска да се изнесе. Предпочита да се натиска у техните без наем, възможно е и без да плаща своите разходи за консумативи и храна, но да не се изнася. Малко ли са случаите, когато на възрастни хора родителите им поемат почти всичко, уж с цел да съберат за жилище или за нещо друго - в случая някакъв велик бизнес. Чисто логистично, ако му трябва повече време да развива кариера и бизнес, е по-изгодно да съжителстват заедно, а не да губи време в размотаване между различни адреси за секс и виждане навън. Живеенето отделно от партньора му отваря много повече разход на време. Единствено пари може да му спести, ако предпочита да цоца родителите си, вместо да си плаща собствените разходи. Няма какво да се лъжем, рядко се случва мъжът в прясна двойка да поеме всички разходи по квартирата, обикновено се делят, и ако имаше някакво изискване от страна на момата да живее наготово в квартирата, това щеше да се изтъкне като аргумент против изнасянето, нямаше да ѝ приказва за кариера и пр.

# 254
Гал, не наричам хората нагли, а пиша, че поведението им е такова в отношенията. Естествено, не само знам къде ме сърби, но и  - как да разпозная кой точно, и как да ме почесва, далеч извън просташкия смисъл, който влагаш в изказа си. Simple Smile
За жалост, не си се родила принцеса, и при все, че влагаш толкова труд да работиш за съжителството, очевидно то не ти се отплаща със същото и не желае да работи за теб. Simple Smile
Може би е време да насочиш внимание към мъжа(човека), преди да го изпробваш (неуспешно) в съжителство.
Прекалено много внимание се отдава на съжителството и брака, като крепежни елементи. Всъщност то си се случва без много умувне, приказки, кандърми и компромиси. При двустранно желание, без да броя проява на такова под натиск.

Последна редакция: нд, 02 фев 2020, 11:45 от Дренка

Общи условия

Активация на акаунт