Лазерна епилация и електроепилация – 7

• 48 517
  • 738
  •   2
Отговори
# 525
Добре де, то докато стане време да опадат (за лице ) аз мога ли да ги скъсявам с ножичка поне?
И преди процедурата там бръснат ли (за гръб) понеже аз няма да мога целия гръб да си оправя сама?
И някоя от вас дали има някакви снимки да прикачи за лице ако има преди и след или по време?

# 526
Аз преди време съм качвала на лице, след 3-4 процедури точно като беше карантината и трябваше да си отложа процедурите. Беше нещо с-т-р-а-ш-н-о! Винаги съм имала рус мъх по лицето и в момента, в който започнаха лазерните процедури мъха прерастна в единични черни косми. Лазера ги удебелява в началото, събужда и заспали фоликули така че ще имаш и нови косми (не само на лицето, за всяка зона важи). Лицето е много деликатно за правене и аз от части съжалявам че започнах да го пипам, но вече е късно да спра...

# 527
Аз преди време съм качвала на лице, след 3-4 процедури точно като беше карантината и трябваше да си отложа процедурите. Беше нещо с-т-р-а-ш-н-о! Винаги съм имала рус мъх по лицето и в момента, в който започнаха лазерните процедури мъха прерастна в единични черни косми. Лазера ги удебелява в началото, събужда и заспали фоликули така че ще имаш и нови косми (не само на лицето, за всяка зона важи). Лицето е много деликатно за правене и аз от части съжалявам че започнах да го пипам, но вече е късно да спра...
Оле много ме наплаши, сега продължаваш ли с процедурите? Ефект има ли, скоро не си писала как вървят нещата?Можеш ли да ми пратиш  някаква снимка ако пазиш на лично съобщение, когато си качвала аз не съм я видяла. Ще съм ти много благодарна.

Последна редакция: нд, 06 сеп 2020, 22:42 от siskaaaaaaa

# 528
Аз съм с много рус мъх и единични черни косъмчета по бакенбардите и брадичката .
Чудех се дали да почвам някакъв лазер , гледах този в Скинлайн , но след твоя отзив съвсем се отчаях .
Като че ли да не рискувам ?

В момента се подлагам само на дермапланинг (По-просто казано, дермапланингът е използването на медицински скалпел от дерматолог (или естетик) за премахване  премахване на малките косъмчета, известни още като прасковен мъх.} Космите наистина изчезват , но след 20-25 дни започват пак да се появяват и аз съм дежурна всеки месец за тази процедура .
Не порастват черни или дебели, а същите.

.,

# 529
Изтрила съм снимките и от форума и от телефона, че беше доста неприятна гледка. Да в момента е по-добре положението,не съм правила процедури от 3 месеца и чак сега се появява нуждата от такава, има косъмчета, забелязват се но са по-фини и по-малко акто брой. Върнаха ме онзи ден от Версус за лицето, защото скоро съм била на море, въпреки че лицето ми е бяло, та чак прозрачно, защото го пазя добре, та още месец ще чакам за следваща процедура. Не искам да ви отказвам от лазера за лице, но предупреждавам че често се случва положението да се влоши = по-дебели и тъмни косми, събудени фоликули и повече растеж, след време се подобряват нещата, но е доста неприятно като един ден си погледнеш лицето на дневна светлина и видиш редица черни косми на бялото си лице. Вече не е така де, но го имаше и този момент.

# 530
А как ги махаш тези косми по лицето между процедурите? Ако трябва да бръснеш черни и дебели косми, брадата ще ти заприлича на мъжка.
Аз имам някакви косми по брадата, но не прекалено много и не всички са черни. Мислех да пробвам и там лазер, но като изчетох темата, май ще се откажа.

Последна редакция: пн, 07 сеп 2020, 11:35 от kuku_i_pipi

# 531
Еми само тример ползвам за подкъсяване, няма как друг метод да се ползва...

# 532
Е как ще заприлича на мъжка брада, нали веднага започват да намаляват? А дори тези останалите да станат по-дебели и черни, то няма да е болка за умиране, като са малко.

# 533
  • Mediterraneo
И аз бях със същите опасения, които се оказаха неоснователни. И да е имало нужда между процедурите, е било за 1-2 косъма да взема с връхчето на самобръсначката. Нищо страшно не се е случило, много съм доволна. Нямам снимки отпреди, но си беше страшно. Сега правя поддържане, излизат ми единични тънки косъмчета.

# 534
При мен проблемът е, че имам около 20 косъма на брадата /бяха по-малко, но имам чувството, че се увеличиха от от ел.пинсетата на козметичката ми/, част от които са светли. Не знам доколко те биха се повлияли от лазера. Иначе не са особено дразнещи, растат бавно и като започнат да пробиват кожата или аз или козметичката ги скубем. Ако мога да се отърва от тях или да станат обикновен мъх /като този по цялото лице/, ще е още по-добре. Не знам обаче дали да рискувам ако има риск от увеличаване на броя им.

# 535
При мен проблемът е, че имам около 20 косъма на брадата /бяха по-малко, но имам чувството, че се увеличиха от от ел.пинсетата на козметичката ми/, част от които са светли. Не знам доколко те биха се повлияли от лазера. Иначе не са особено дразнещи, растат бавно и като започнат да пробиват кожата или аз или козметичката ги скубем. Ако мога да се отърва от тях или да станат обикновен мъх /като този по цялото лице/, ще е още по-добре. Не знам обаче дали да рискувам ако има риск от увеличаване на броя им.
Едва ли е от пинсетата. Аз преди като си махах горната устна с кола маска ми се увеличаваха, откакто започнах да ги махам с пинсета даже намаляха.

# 536
Не знам каква е логиката от скубане с пинсета да намалеят а от скубане с кола маска да се увеличават, все си е отскубване от корена... на мен са ми казвали че скубани косми доста по-трудно се повлияват от лазера в сравнение с "девствени" или само бръснати. На мен ми се е случвало на триъгълника преди години да ми се появяват от 1 "дупка" за фоликул по 2-3 косъма, което потвържддава теорията на козметичката, че от скубане може да се умножат, докато бръсненето само ги прави по-твърди, но не и повече на брой...

# 537
Здравейте,тези дни бях на консултация за лазерна епилация. Козметичката там ми обясни,че тя не работи на принципа да се ходи през определен период от време,а когато косъмчетата пламнели отново повече от обикновеното. Поддържащите процедури не ги правела и тях на определен период от време,а когато се появят косъмчета,например след години. Дали това е правилен подход според вас. Аз се притеснявам,защото става въпросза интимната зона,а никога не съм се бръснала и не знам между процедурите как бих издържала,като до момента съм използвала само кола-маска и не съм свикнала да имам боцкане. Дори каза,че тези 6 процедури могат да продължат някъде около 2 години и половина. Също така при вас как се повлия зоната,защото тя каза,че зоната устни много трудно се повлиявала и понякога си оставали повечето косъмчета 🤔

Последна редакция: чт, 10 сеп 2020, 13:54 от mariyaa_xx

# 538
Момичета, здравейте! Прочетох всички теми и се реших на лазерна епилация. Нямам опит с лазерна, само с фотоепилация.
Преди две години направих пет процедури на интим, 80% от космите изпадаха, но спрях и пораснаха пак. Прочетох, че лазерната е по-ефективна според доста източници.

Това, което ме спира да почна е страхът от болката. Фотоепилацията едвам я издържах, потях се от болка буквално...
Чувала съм, че при лазерната епилация болката е по-голяма, но съм твърдо решена да я започна. От мнения във форума разбрах за крем "Елма". Намерих го в базар.бг и реших да си го поръчам. Но ме притеснява дали в студиото, което избера, ще ми позволят да го прилагам преди процедурата. Колебая се между Версус и Lege Artis.

Ако има някоя от вас, която е прилагала подобен крем, моля да сподели мнение.

# 539
  • София
Здравейте,тези дни бях на консултация за лазерна епилация. Козметичката там ми обясни,че тя не работи на принципа да се ходи през определен период от време,а когато косъмчетата пламнели отново повече от обикновеното. Поддържащите процедури не ги правела и тях на определен период от време,а когато се появят косъмчета,например след години. Дали това е правилен подход според вас. Аз се притеснявам,защото става въпросза интимната зона,а никога не съм се бръснала и не знам между процедурите как бих издържала,като до момента съм използвала само кола-маска и не съм свикнала да имам боцкане. Дори каза,че тези 6 процедури могат да продължат някъде около 2 години и половина. Също така при вас как се повлия зоната,защото тя каза,че зоната устни много трудно се повлиявала и понякога си оставали повечето косъмчета 🤔

Според мен това е правилен подход - да се ходи когато космите избият.
Кое студио си избрала?
От моя личен опит съветвам да избереш някое реномирано студио (в темата нерядко са обсъждани нак-добрите центрове за лазврна епилация) и да избереш александритен лазер ако търсиш траен ефект.
Не рискувай с квартални студиа с лазери “последна технология”.
Всичко е индивидуално.
При някои хора трябват повече процедури при др по малко.
Космите на срамните устни наистина се повлияват по-трудно.
В студиото което ходя се предлага само тази зона на доста добра цена така че не е нужно да правиш пълен интим когато ти изпопадат косъмчетата насякъде другаде.
Аз забевзах че ако правя лазер когато нямам още поникнали косми например ми зе “дъбуждат” други фоликули и става по зле. Затова прАвя поддържащи когато вече имам косми.
Последно бях на интим началото на юли (вече имам 9 процедури с александрит + 1 на лабии) и се водя в “подръжка” и според календара на студиото трябва да ходя 2 пъти в годината, но вече имам 30% окосмяване в зоната а са минали само 2 месеца. Отдавам го на слънцето и водата по време на почивките ми

Общи условия

Активация на акаунт